Şimdi Ara

**VİESSMANN VİTODENS 50-W** Kullanıcıları (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
539
Cevap
11
Favori
66.795
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şu sn itibariyle y87rf2008 modülasyonlu modele geri döndüm. 12 gün boyunca viessmann ın 7784189 on/off modelini kullandım. Donma sorunu yaşamadım. İki cihaz arasında ciddi konfor farkı var. Honeywell ısı dalgalanması hususunda çok ileride. Diğerinde ayarlarıyla oynayarak hedef ısıdan -1 de yak +2 de sön şeklinde kullandım. Elektrik tasarrufu olarak 7784189 daha avantajlı. Gösterge olarakta daha iyi sonuçta ısının 0.5 katları değilde 0.2 katlarıyla değişimi psikolojik olarak daha rahat hissettiriyor insanı.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • disintegration kullanıcısına yanıt
    Hocam servis menüsü hakkında bilginiz var mı?

• mdk1972 M kullanıcısına yanıt
    On off termıstat hassasiyeti iyi değilse çok yakar
    Seninkisi öyle
    Bir de bence yoğuşmalı kombilerde on off termıstat da düşük kazan sıcaklığı daha iyi 40-45 arası mutlaka tüketim düşürecektir
    Tabi 0.1 hassasiyetli olması gerekiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • invisible_blue İ kullanıcısına yanıt
    Bana bulmadın şundan 😀

• Kombici_Olduk K kullanıcısına yanıt
    Hocam özelden de yazmıştım size. Viessmannın on/off unu 12 gün kullandım. Siz tecrübelisiniz. Donma olmadı. İlerisi için on/off kullanmamda sakınca olabilir mi ki?

• Merhaba 50t ve 50w nin farkı nedir tam olarak

• safir_yusuf kullanıcısına yanıt
    50T farklı bir kombi. Teknik farklarını bilmiyorum. İnternetten bakabilirsiniz.

• Viessmann Vitodens 50W 20/29
    20kW ısıtma devresi & 29kW kullanım suyu devresi

50c - 30c işletmede minimum ısıl güç 6.5kW.....%32 - %100 modülasyon aralığı

**VİESSMANN VİTODENS 50-W** Kullanıcıları
  • Hocam mrb, ev brüt 130 m2 net105 - 110 m2 gibi, yer konya, petekler 7.4 m tül h:60 cm alüminyum petek, borular şap altı mobil sistem, kombi mutfağa montaj edilecek, duvarlar çift tuğla arası köpük 13.5+8.5+3 cm xps köpük, (birkaç seneye mantolama yaptıracağız gibi) güney-doğu-kuzey üç cepheli, 4 katlı ev, en üst katta biz alt kattada annem oturuyoruz.. Forumda değişik kombi markaları ile ilgili sizin ve üyelerin değerli yorumlarınızı uykusuz kalarak birkaç günde okudum.. Anladığım kadarıyla garantiden gol yememek için kombinin yanına önce kombi akım veya voltaj düzenleyici regülatör sonra on off veya kablosuz programlanabilir oda termostatı almamız gerekiyor.. Hepimizin beklentisi paralelinde az elektrik ve doğalgaz yakan, çok ısıtan, modülasyon oranı yüksek olan, komponentleri uzun ömürlü ve sağlam olacak, iyi kullanımda arıza vermeyecek, benim durumumda olanlar için önereceğiniz marka ve model nedir? Mümkünse üçlü takım olarak.. Tşk ederim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amor42 -- 15 Ağustos 2020; 11:29:7 >

Hocam mrb, ev brüt 130 m2 net105 - 110 m2 gibi, yer konya, petekler 7.4 m tül h:60 cm alüminyum petek, borular şap altı mobil sistem, kombi mutfağa montaj edilecek, duvarlar çift tuğla arası köpük 13.5+8.5+3 cm xps köpük, (birkaç seneye mantolama yaptıracağız gibi) güney-doğu-kuzey üç cepheli, 4 katlı ev, en üst katta biz alt kattada annem oturuyoruz.. Forumda değişik kombi markaları ile ilgili sizin ve üyelerin değerli yorumlarınızı uykusuz kalarak birkaç günde okudum.. Anladığım kadarıyla garantiden gol yememek için kombinin yanına önce kombi akım veya voltaj düzenleyici regülatör sonra on off veya kablosuz programlanabilir oda termostatı almamız gerekiyor.. Hepimizin beklentisi paralelinde az elektrik ve doğalgaz yakan, çok ısıtan, modülasyon oranı yüksek olan, komponentleri uzun ömürlü ve sağlam olacak, iyi kullanımda arıza vermeyecek, benim durumumda olanlar için önereceğiniz marka ve model nedir? Mümkünse üçlü takım olarak.. Tşk ederim..

• amor42 A kullanıcısına yanıt
    merhaba forumda yazdıklarımı okuduysanız birçok marka modeli önerdiğimi görmüşsünüzdür.
    sorunuzun ucu çok açık en az 10 model yazarım. ayrıca tasarruf doğrudan kombiye değil yalıtımla ilgilidir

şu konunun ilk sayfasında yazdığım kombileri öneririm. kablosuz on off o.t ve kombi regülatörü
    düşünceniz doğru,ayrıca oda termostatını monte ettiğiniz oda hariç ve de banyo hariç
    kalan odaların peteklerine danfoss termostatik vanalar öneririm

https://forum.donanimhaber.com/kombi-ve-tesisat-oneri-sayfasi-ana-konu--63447066#63447066
  • Sevgili disintegration hocam, viesmann vitodense 050-w 24 kw modeli alayım diye düşünüyordum, bu ay sonuna kadar Viessmann 7784189 Programlanabilir Kablosuz Oda Termostatı da kombinin yaninda hediye olarak veriyorlarmış.. Bu kombi 1/4 modülasyon oranı ile çalışıyor.. 6 kw ya kadar düşebiliyor.. Modülasyonlu bir kombi modelinin yanında on off çalışan, modülasyonlu çalışmayan bir termostat vermenin ne manası var, yani böyle bir kombiye modülasyonlu bir oda termostatı takmak gerekiyor sizden öğrendiğim kadarı ile, doğru mu? Ekran kartı problemi varmış. Birde bu modelden önce bosch 2300 iw alayım diye niyetimi almistim ama bu modelinde eşanjörünün ısı aktarimini daha iyi yapsin diye alüminyumdan yapildiginı, çelik olmadigini, kullandigimiz suyunda kireçli olduğu için eşanjörde problem yaratacağını öğrendim.. Baymak duotech compact alıp, yaninada kablolu yada kablosuz modulasyonlu çalışan bir oda termostati alayim, hem de daha ekonomik mi olsun hocam, ne yapayım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amor42 -- 17 Ağustos 2020; 2:46:34 >

Sevgili disintegration hocam, viesmann vitodense 050-w 24 kw modeli alayım diye düşünüyordum, bu ay sonuna kadar Viessmann 7784189 Programlanabilir Kablosuz Oda Termostatı da kombinin yaninda hediye olarak veriyorlarmış.. Bu kombi 1/4 modülasyon oranı ile çalışıyor.. 6 kw ya kadar düşebiliyor.. Modülasyonlu bir kombi modelinin yanında on off çalışan, modülasyonlu çalışmayan bir termostat vermenin ne manası var, yani böyle bir kombiye modülasyonlu bir oda termostatı takmak gerekiyor sizden öğrendiğim kadarı ile, doğru mu? Ekran kartı problemi varmış. Birde bu modelden önce bosch 2300 iw alayım diye niyetimi almistim ama bu modelinde eşanjörünün ısı aktarimini daha iyi yapsin diye alüminyumdan yapildiginı, çelik olmadigini, kullandigimiz suyunda kireçli olduğu için eşanjörde problem yaratacağını öğrendim.. Baymak duotech compact alıp, yaninada kablolu yada kablosuz modulasyonlu çalışan bir oda termostati alayim, hem de daha ekonomik mi olsun hocam, ne yapayım..

bu kadar derin ve ayrıntılı düşünmeyin
    1000lerce insan aynı kombileri kullanıyor. zırt pırt bozulan cihazlar değil bunlar ben izmirdeyim buranın suları çok kireçli ve bosch kombiler en çok satan modeller
    kronik olarak eşanjörü delinen bozulan cihaz duymadım
    bence hepsi olur hangisi içinize siniyorsa o kombiye yönelin

Kardeş. Benim kombi 2015 ürünü on off termostatta çalıştırdım. Şu anda modülasyonlu kullanıyorum. Tüketim olarak zerre fark yok. Modülasyonluda petek daha sıcak kalıyor o kadar. Ekran kartı problemi elektrik aksanıyla alakalı. Kafana çok takma. Gönül rahatlığıyla al.

• bu kombiden vitodens 50-w (20 kw modeli) doğalgazcı ustamın önerisiyle aldım. çarşamba günü takılacak. iyi bir kombi mi acaba? eve komple tesisat yapılacak iki oda + banyo havlupan + mutfak + salon + büyük balkon. ısrarla bunu önerdi demirdöküm alacaktım vazgeçirdi. inşallah memnun kalırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jeremy Klakson -- 24 Ağustos 2020; 14:50:55 >
  • Jeremy Klakson kullanıcısına yanıt
    50w'nin 20kw modeli 20/29 olarak geçer yani 20kw kalorifer ve 29kw musluk sıcak su gücü, 29kW XL profil olarak geçer 2 musluk aynı anda açıldığında tam performans sağlar
    demirdöküm kombiler de bu oran 24kw yani standarttır.

• Merhabalar,
    Bursa'da 2018'de yapılmış, brüt 125m2 (toplam 20m2 balkon ve terası var) yerden ısıtma, kuzeydoğu ve güneydoğu cepheli bir çatı dubleksim var. Şu anda (Ağustos) ev boşken girdiğimde gündüzleri çatı katı oldukça sıcak, alt kat ise serin oluyor. Duvarlarda Ytong kullanıldığını öğrendim. Yerden ısıtmada ne sıklıkta ve ne tip boru kullanıldığını bilmiyorum.

Yaptığım araştırmalar sonunda
  • Viessmann Vitadens 050-W (kablosuz ve modülasyonsuz termostat hediyesiyle montaj dahil 5450₺) ile
  • Buderus Logamax Plus GB122 (kablolu ve modülasyonlu termostat ile montaj dahil 7000₺)
    modelleri arasında kalmıştım ama bugün burada sayfalarca bilgi okuyunca kafam daha da karıştı.

• Yerden ısıtmada modülasyon ne kadar önemli?
    • Yerden ısıtmada termostat ne kadar önemli? (termostatsız daha fazla verim aldığını söyleyenler vardı)
    • Yerden ısıtmada eğer önemliyse on/off mu yoksa modülasyonlu termostat mı gerekir?
    • Yerden ısıtmada borularda yüksek miktarda su dönmesinden dolayı yüksek hacimli genleşme tankı mı tercih edilmeli?

Beklentilerim öncelik sırasıyla:
    1-Sorun çıkarmaması, uzun ömürlü olması, gerektiğinde servis ve parça sıkıntısı yaşatmaması (Bursa),
    2-İyi ısıtması
    3-Düşük tüketim
    4-Kolay kullanım
    5-Performansının fiyatını karşılaması (bu nedenle fiyat skalam -montaj ve termostat dahil bayi fiyatı olarak- 7000₺'ye kadar esnek)

Bu sıralamadaki önceliklere göre önerdiğiniz güncel ürünler nelerdir?

• ufubo U kullanıcısına yanıt
    merhaba

yerden ısıtma sistemlerinde on off oda termoatı öneriyorum
    örn:kombiden düşük kazan sıcaklığı 35 40c
    o.t'den 20 ile 24c civarı istediğiniz konfor iç ortam sıcaklığı
    modülasyonlu o.t ler kombi kazan sıcaklığına müdahele eder on off ta böyle bir durum olmaz 35c yaptınız mı o civarda oransal çalışır
    yerden ısıtmada mutlaka on off o.t kullanılmalıdır kombiyi anca o şekilde kontrol edebilirsiniz
    120m2 civarı + 20m2 alan da varsa ve de yalıtım mevcut ise çatı dubleksinde 24kW kapasiteli kombi idealdir piyasadaki kombilerde 6 lt 7lt ve 8lt genleşme tankı kullanılmaktadır ve 140m2 net alanınız varsa biraz daha büyük genleşme tanklı kombi kullanmanız avantajdır

kombilere gelecek olursa kalorifer devresinde gb122 nin modülasyon aralığı daha geniştir
    musluk sıcak su gücünde ise gb122 30kw, 50w ise 29kW aynı kapasite cihazlar
    modülasyonlu o.t seçeneklerinde buderus daha avantajlı seçenek çok fazla
    gb122 nin genleşme tankı 6lt, 50w ise 8lt
    gb122 de silindirik al mag silisyum alaşımlı premix eşanjör var
    50w de ise çelik premix eşanjör var

On/off termostat daha mantıklı olacaksa Buderus'un avantajı azalacak demektir.Buderus'taki termostatın kablolu ve sabit olacak olması da çok içime sinmiyordu.
    Fiyat avantajını da düşünerek kampanyası bitmeden Viessmann'ı tercih edeyim ben.
    Yardımınız için çok teşekkür ederim.

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.