Şimdi Ara

Viessmann Vitopend 50-W - Vaillant 242-3 Pro

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
6.263
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bulunduğum il çok fazla soğuk değil.150 metrekare dış cephe kaplamalı ev için(5. kat) Viessmann Vitopend 50-W 24 Kw (20.000 Kcal) Hermetik Kombi ile Vaillant 242-3 Pro 20000 Hermetik Kombi arasında kaldım. Aslına gönlüm Viessmandan yana. Viessman ı tavsiye edermisiniz. Eğer önerileriniz var ise Viessman ın farklı bir modeli de olabilir. Yardımcı olurmusunuz?

• İyi geceler ben viesmannın en vasat serisi olan vitopend 100 kullanıyorum. 2 yıl önce evin komple tesisatını yenilerken iyi bir kombi diye aldım çevremdekiler yönlendirmişti. Bir kullanıcısı olarak inanın değmez, bugün ağrıza yapsa bugün değiştirmeyi düşünürüm. Aldığım günden beri su eksiltiyor, sürekli su dolduruyoru, çok yakıyor. Teknoloji eski vs vs... ismine bakıp aldanmayın. ben eca premix öneririm ben yanıldım siz yanılmayın. İçimi döktüm rahatladım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ateon1 A kullanıcısına yanıt
    iyi geceler
    çok teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için..
    Peki vitopend 50 modeli sizin aldığınız modelden daha üst bir model mi yoksa daha alt bir model mi?
  • Bende dijital gösterge var bunda yok teknik detayları bilemem ama zannedersem benimki üst olabilir ama yinede net bilmiyorum. Yani inanın pişman olursunuz bakun burada birçok konu var kombi tavsiyesi ile ilgili 1 tanesinde viessman veya vailant yoktur. Konuları araştırın iyi ve uygun bir kombi tavsiyesi bulursunuz. Yani viessman işin içinde olmassydı ben yorum yapmazdım ama çok muzdaribim gerçekten. İyi diye alıyorsunuz 2 yıl sonra bir parçası bozulsada şunu değiştirmeme bahane olsun diye düşünüyorsunuz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: KRMX

Arkadaşlar merhaba;
    Bulunduğum il çok fazla soğuk değil.150 metrekare dış cephe kaplamalı ev için(5. kat) Viessmann Vitopend 50-W 24 Kw (20.000 Kcal) Hermetik Kombi ile Vaillant 242-3 Pro 20000 Hermetik Kombi arasında kaldım. Aslına gönlüm Viessmandan yana. Viessman ı tavsiye edermisiniz. Eğer önerileriniz var ise Viessman ın farklı bir modeli de olabilir. Yardımcı olurmusunuz?

bukundugunuz il cok fazla soguk degil ise ve en soguk havada bile 50 55 dereceleri gecmiyorsaniz premix teknolojili kombi alin..viesman ile vailant marka kombilerim premix yogusmalilari 2600 lardan basliyor.

piyasada 1500 ila 2200 bandinda cok guzel premix kombiler var.

illa viessman olsun diye tutturmayin derim.bir baymak kullanicisi olarak 4 yildir sorunsuz kullanmaktayim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşin ilginç tarafı Viessmann Vitopend 50-W modeli ile ilgili Viessmann ın kendi sitesinde bilgi yok?
  • Yoğuşmalı kombi almanı tavsiye ederim. Bunu öncelikle bir kenara yazalım. Fakat illaki bahsettiğin iki kombi arasında bir seçim yapacaksan Vaillant'ı kiracımızın evinde kullanıyoruz taş gibi kombi hatta kendi evimde 296 modeli(yoğuşmalı) ondan var açıkçası ondan bile daha sağlam. Hatta vaillant 242 bence piyasadaki en sağlam yoğuşmasız kombidir ama pahalıdır. Ona vereceğin fiyata yoğuşmalı alabiliyorsun.

Ama tekrar ediyorum maksimum %93 verim yapabilen bir kombi dubleks evde geçen ay 140 TL doğal gaz faturası geldi bana geçen sene hermetik kombide bu rakam 250 TL idi.
    Tabi burada dış cephe kaplamanın da rolü bulunmaktadır.
    tşk.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • KRMX K kullanıcısına yanıt
    binanızda yalıtım var ve iliniz soğuk bir bölge değil premix teknolojili cihazlar tam sizin eve uygun
    düşük kazan sıcaklığında ısınma olasılığınız fazla
    vitopend 50w, geçen yıl piyasaya çıktı 2015yılında led göstergeli kombi üretmişler lcd ekran yok,bu tip verimsiz kombiler avrupa birliğinde yasaklandı
    rusya gibi doğalgazın çok ucuz olduğu ülkelerde kullanılıyor,internette 1500-1600lira
    bu fiyatlara premix yoğ kombi alabilirsiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: disintegration

binanızda yalıtım var ve iliniz soğuk bir bölge değil premix teknolojili cihazlar tam sizin eve uygun
    düşük kazan sıcaklığında ısınma olasılığınız fazla
    vitopend 50w, geçen yıl piyasaya çıktı 2015yılında led göstergeli kombi üretmişler lcd ekran yok,bu tip verimsiz kombiler avrupa birliğinde yasaklandı
    rusya gibi doğalgazın çok ucuz olduğu ülkelerde kullanılıyor,internette 1500-1600lira
    bu fiyatlara premix yoğ kombi alabilirsiniz

Hocam tam anlayamadım benim wiessman 50 yoğuşmalı kombinin ekranı ne oluyor.
    alev boyutu.sıcak su, kalarifer suyu ile ilgili işaret, kazandaki su ısı derecesi, hepsi orada görünüyor.

Birde sizin beğenmediğiniz kombi her şeyiyle Almanyada üretiliyor.Kalitesiz bir şey yapmazlar.

Birde onlar bilmiyormu ucuz satmayı .İddaalı söylemeyeyim ama bu kombinin birazda kalitesini göstermezmi.

Mesela ben viessman almasaydım alarko yoğuşmalı alacaktım en hoşuma giden kombi o oldu ama pahalıydı.
    oysaki sizinde ve sitede adı dahi anılmıyor.

• ALTILIM A kullanıcısına yanıt
    hangi kombi almanyada üretiliyor manisada viessmann fabrikası açıldı birkaç yıl önce,

www.mosb.org.tr
    MOSB - Manisa Organize Sanayi Bölgesi Resmi Web Sitesi
    http://www.mosb.org.tr/FirmaListesi.asp?i=Harf&Id=27

www.hurriyet.com.tr
    Viessmann, 20. fabrikasını Manisa'da açtı
    http://www.hurriyet.com.tr/viessmann-20-fabrikasini-manisada-acti-24696323

hangi kombi almanyada hangi kombi manisada üretiliyor

alman olunca kaliteli olmak veya daha doğru bir ifadeyle donanımlı olmak zorunda mı? vitopend yoğuşmasız serisinin modülasyon aralığını biliyormusunuz? vitopend neden bu kadar dar aralıkta modülasyon yapıyor
    bu kombilere modülasyonlu oda termostatı ve dış hava sensörü takılıyor mu?
    viessmann sattığı ürünlere neden buderus ve vaillant kadar donanım sunmuyor,forumda arkadaşlar viessmann için modülasyonlu oda termostatı ve dış hava sensörü bulamıyor

• disintegration kullanıcısına yanıt
    Benim bildiğim vitodens 50 almanyada üretilip burada montaj yapılıyor.

Diyelim ki burada üretiliyor.pahalı olması kaliteden mi firmanın kimse almasın diye yanlış politikasından mı ben akıl erdiremedim.

ben vitodens 50 için söyleyeyim .memnunum modilasyon aralığını siz daha iyi anlıyorsunuz. Bende merak ettim benimki kaç diye.

Ayrıca kullanım klavuzundan past cope yapıyorum.

Kullanma Kılavuzu
    Sistem işleticisi için
    VIESMANN
    Sabit sıcaklıkta veya dış hava sıcaklığına bağlı işletme için kontrol
    paneli ile
    VITODENS 050-
    Oda sıcaklığına bağlı işletme
    Bir oda sıcaklığı kontrol cihazı oda
    sıcaklığını ölçer ve bu değeri istenen oda
    sıcaklığı ile karşılaştırır. Oda sıcaklığı
    istenen değerden düşükse, kazan çalıştırılır.
    Oda sıcaklığı istenen değerden
    daha yüksek ise, kazan kapatılır.
    Bağlı olan oda termostatında ayar yapmak
    için, ilgili kullanma kılavuzuna bakınız

Dış hava sıcaklığına bağlı işletme
    Dış hava sıcaklığına bağlı işletmede
    kazan suyu sıcaklığı dış hava sıcaklığına
    bağlı olarak kontrol edilir. Bunun için
    binanın dış tarafına bir sıcaklık sensörü
    bağlanmalıdır.
    Dış hava sıcaklığı sensör tarafından tespit
    edilir ve kontrol paneline aktarılır

Yok dediğiniz donanımlar bunlarmı başka ne donanım var ki

• ALTILIM A kullanıcısına yanıt
    vitodens 50 piyasaya daha çıkmadan ben cihazı merak edip incelemek istedim bunun için viessmann a mail attım
    daha önceki vitodens 100 ve yoğuşmasız vitopend serileri donanımsız oldukları için bu cihazda donanım sunarlar diye düşündüm

hatta bununla ilgi başlık bile açtım,bu kombi daha piyasada yokken pdf formatından bilgiler ekledim

http://forum.donanimhaber.com/m_100515510/tm.htm

katalogunda da oda sıcaklığına göre modülasyon yazıyor açtığım başlığa bakın,kırmızı ile işaretlemişim,

siz kopyala/yapıştır eklediniz ama bu modülasyonlu oda termostatı ve dış hava sensörü nerde bende onu soruyorum,viessmann türkiyeye mail atın sorun cevap veremeyecekler
    google dan araştırın sorun forumda hiçkimse bulamadı bende bulamadım

bir kombinin donanımlı olmasının kriterleri vardır

düşük minimum ısıl güç
    geniş modülasyon aralığı
    yüksek kullanım suyu gücü en az 28-30kW
    kullanım suyunda eco ve comfort özelliği
    korozyona ve klorlu şebeke suyuna karşı çok dayanıklı ana eşanjör
    modülasyonlu sirkülasyon pompası veya en az 110pW 3kademeli sirkülasyon pompası
    en az 10 veya 12litre genleşme tankı
    çok geniş elektrik voltaj aralığında çalışma özelliği 160volt - 260volt gibi
    düşük elektrik tüketimi örneğin 80-90watt
    harici boyler bağlantı seçeneği
    modülasyonlu oda termostatı seçeneği sadece kablolu yetmez hem kablosuz hem modülasyonlu bir arada
    dış hava sensör desteği, sadece destek olması yetmez modülasyonlu oda termostatıyla eşleştirip en uygun ısıtma eğrisini seçip iç/dış sıcaklık farkına göre alev modülasyonunu optimize etmesi

bir çırpıda yazdığım 12maddenin kaç tanesi vitodens 50'de var? cihazda ben kronik bir sorun duymadım,foruma yansıyan bir olay yok ama bu kombide ben olağaüstü bir kalite ve donanım görmedim

alman kalitesi diyorsunuz otomobil almıyoruz kombi alıyoruz madem referans olacak yerli üretim eca confeo premix tam 9 yıldır piyasada %100 yerli sermaye ile üretiliyor bu da çok önemli bir kriterdir,hiç değiştirmeden 9 yıldır aynı kombiyi satıyorlar
    demek ki hem yerli üretim hem donanım hem sorunsuzluk hem kalite bir arada olabiliyor bu sadece bir örnek
    vitodens 50 manisada üretiliyor ayrıca viesmmann dünyada çeşitli fabrikaları var müşterek üretim de yapılıyor,sadece almanyada kombi üretmiyorlar
    viessmann çok donanımlı cihazları türkiyede uygun fiyata satsın modülasyonlu oda termostat seçenekleri sunsun dış hava sensörlerini heryerde bulalım piyasada çeşitlilik olsun bir kullanıcı olarak bende memnun olurum

• Yazdıklarınızı okudum. itiraz etmiyorum.
    Inox-Radial ısıtma yüzeyi ve paslanmaz çelik silindirik brülör
    Yüksek kaliteli paslanmaz çelik Inox-Radialısıtma yüzeyi ve paslanmaz çelik silindirik brülör ile verimli bir yanma ve ısı transferi sağlanır. % 108,4’e varan yüksek verim ve düşük CO2 emisyonları sayesinde çevre korunmuş olur.

Kullanımı kolay kontrol paneli ve uzaktan kumanda olanakları
    Kullanımı kolay tuşlu kullanma ünitesi ile ısıtma ve kullanma suyu sıcaklıkları hızlı birşekilde ayarlanabilmektedir. İşletme durumları ve sıcaklıklar dijital ekran üzerinden görülmektedir. Vitodens 050-W’ nin konforlu bir şekilde uzaktan kumandası için aksesuar olarak kablolu ve kablosuz oda termostatları temin edilebilir:

Oda sıcaklığına bağlı işletme için oda termostatı
    Günlük ve haftalık programlı oda termostatı. Tatil programı, parti ve ekonomi işletmesi yapılabilir.
    Günlük ve haftalık programlı oda termostatı.Tatil programı, parti ve ekonomi işletmesi yapılabilir.
    Kablosuz haberleşme için alıcı modülü, Vitodens 050-W kontrol panelindeki yerine takılır.

Demekki bi iletişimsizlik var.yoksa yukarıda yazılanları sitesinden aldım.
    Burada çelik diye bahsedilenler bazı kombilerde aleminyum falan diye bahsediyordu benim ilk dikkatimi çeken o oldu onun için aldım.

benimde şimdi merak ettiğim pompası modilasyonlumu veya her tarafı kapalı içini göremediğim için de 1,2,3 kademeli mi bilmiyorum.

eski kombime alttan elimi sokar pompa hızını üzerideki düğmeden ayarlardım bilginiz varsa yazarmısınız.

Birde bir şey söyleyeyim kayınvalidenin evi 80 m2 Demirdöküm var 200 t l fatura geldi benimki 100 m2 130 TL geldi.Apartmandada nerdeyse endüşük fatura bana geldi
    paylaştığınız liki sonradan gördüm aynı şeyleri yazmışsınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ALTILIM -- 29 Aralık 2015; 23:40:08 >

• 316L paslanmaz çelik eşanjörü her premix yoğ kombide görebiliriz

korozyon ve klorlu şebeke suyuna karşı en dayanıklı eşanjör bana göre budur:

patentli alüminyum silisyum magnezyum döküm ana eşanjör

titanyum alaşımlı patentli ferroli eşanjör

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.