Şimdi Ara

Vigo EPK 4590 E20 konvektör ısıtıcı (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
300
Cevap
17
Favori
106.562
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: deliaxe

Üfleme için fan yok, ısınan havayı yönlendiren hava kanalları var. Yağlı radyatöre göre daha verimli çalışıyor. Elimde 2000W rağlı radyatör ve 2000W Vigo var, Akdeniz bölgesinde 20m2 odayı 18 dereceden 24 dereceye yağlı radyatör yaklaşık 4 saate çıkarıyor, Vigo ise 2 saatte. Vigo'nun termostatı 4 kademeden oluşuyor, ortam ısısını korumak için düzenli olarak çalışıyor.

ama 2 saatte ne kadar harcıyor o önemli radyatörüde tam kapasite çalıştırsan o da aynı şekilde ısıtır radyatörden bi farkı yok bunların
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nétwork

Yaklaşık 1 haftadır 2500W modelini kullanıyorum. Kullanılan ortam yaklaşık 16 m2, yalıtım yok, camlar pimapen değil eski tip.
    Oda başlangıç ısısı 16 derece ile başlıyor, yarım saat içerisinde 19 dereceyi rahatlıkla görebiliyor. Maks. 24 dereceyi görebildik. 22 dereceden itibaren ortam istenildiği kıvamda oluyor.
    Homojen ısı konusunda çok başarılı. Ortamı pek kurutmuyor. Doğalgazlı evde de senelerce yaşadım ve doğalgazda aldığım ısınma hissiyatına en yakın bu geldi.
    Henüz elektrik faturası ile karşılaşmadım ama günlük 3 saatlik kullanım ile kaba hesapla 7500W, ayda 225 kW değere ulaştırır. 0,30 TL/ kW şeklinde hatırlıyorum ki bu da 70 TL'ye tekabül eder. Umarım değerler yanıltmaz. Maks. 100 TL faturayı göze aldım zaten maks. 2 ay daha kullanılır.

Boyut olarak 32" LED TV'den birazcık daha büyük bi ebata sahip. Kalınlık olarak 1 sigara paketini referans alabilirsiniz. Ağırlık olarak çanta gibi taşınacak durumda sanıyorum 7-8 kg. malzeme kalitesi vaadedilenleri yerine getiriyor. Uzaktan kumandası da olmalıymış derim böyle bi ürünün.
    Fiyat olarak n11'de bu sıralar 260 TL gibi fiyatlara mal edilebiliyor.

Siparişleri geç teslim ediyorlar. Stok problemleri var. Benim teslim almam 10 gün sürdü.

Velhasıl kelam homojen bi ısı tercihinde eğer klima imkanınız yoksa, daha portatif bir cihaz arıyorsanız quartz, infrared ısıtıcılar ile mukayese edilemeyecek kadar başarılı bi ürün. Merak eden için; sinek vızıltısı kadar dahi ses söz konusu değil.

Edit: Bu arada 16 derece en alt değermiş sanıyorum başlangıçta. Hava durumuna göre ortam ısısı 13-14 olması muhtemel. Bu bağlamda alınan değerler daha başarılı geldiği aşikar.

günde sadece 3 saat kullanım olarak nasıl ısınacaksınız

• quote:

Orijinalden alıntı: fym2005

quote:

Orijinalden alıntı: Nétwork

Yaklaşık 1 haftadır 2500W modelini kullanıyorum. Kullanılan ortam yaklaşık 16 m2, yalıtım yok, camlar pimapen değil eski tip.
    Oda başlangıç ısısı 16 derece ile başlıyor, yarım saat içerisinde 19 dereceyi rahatlıkla görebiliyor. Maks. 24 dereceyi görebildik. 22 dereceden itibaren ortam istenildiği kıvamda oluyor.
    Homojen ısı konusunda çok başarılı. Ortamı pek kurutmuyor. Doğalgazlı evde de senelerce yaşadım ve doğalgazda aldığım ısınma hissiyatına en yakın bu geldi.
    Henüz elektrik faturası ile karşılaşmadım ama günlük 3 saatlik kullanım ile kaba hesapla 7500W, ayda 225 kW değere ulaştırır. 0,30 TL/ kW şeklinde hatırlıyorum ki bu da 70 TL'ye tekabül eder. Umarım değerler yanıltmaz. Maks. 100 TL faturayı göze aldım zaten maks. 2 ay daha kullanılır.

Boyut olarak 32" LED TV'den birazcık daha büyük bi ebata sahip. Kalınlık olarak 1 sigara paketini referans alabilirsiniz. Ağırlık olarak çanta gibi taşınacak durumda sanıyorum 7-8 kg. malzeme kalitesi vaadedilenleri yerine getiriyor. Uzaktan kumandası da olmalıymış derim böyle bi ürünün.
    Fiyat olarak n11'de bu sıralar 260 TL gibi fiyatlara mal edilebiliyor.

Siparişleri geç teslim ediyorlar. Stok problemleri var. Benim teslim almam 10 gün sürdü.

Velhasıl kelam homojen bi ısı tercihinde eğer klima imkanınız yoksa, daha portatif bir cihaz arıyorsanız quartz, infrared ısıtıcılar ile mukayese edilemeyecek kadar başarılı bi ürün. Merak eden için; sinek vızıltısı kadar dahi ses söz konusu değil.

Edit: Bu arada 16 derece en alt değermiş sanıyorum başlangıçta. Hava durumuna göre ortam ısısı 13-14 olması muhtemel. Bu bağlamda alınan değerler daha başarılı geldiği aşikar.

günde sadece 3 saat kullanım olarak nasıl ısınacaksınız

Çalışan insanlar statüsünde olunca akşam saat 8-12 arası çalışması kafi geliyor. Hafta sonları bu süre daha artıyor.

• ben de sanalpazardan indirimde diye 275tl ye 2500w lık almıştım,sonra bulunduğum oda için büyük geldi gibi araştırdım biraz ve geri gönderdim,n11den 2000w lığını 268 tl ye yeni aldım,çok memnunum ben,henüz elektrik tüketimini bilmiyorum ama verimi çok güzel,sessiz,kibar ve fabrikadakiler de çok ilgili,en güzel %100 türk malı,benzeri yabancı ürünleri 400-500 den aşağı değil.mutlaka deneyin derim ben herkese,bütün ısıtıcı tipleri arasında en iyisi bence
  • Evde yalıtım ve doğalgaz var. Salonumun 22.5c olduğu anda yatak odası 18c civarı oluyor ve salondan çıkıp yatak odasına gidince bir soğuk geliyor. Vigo ile desteklemek istiyorum odayı günde 1-2 saat kadar. Kaç w lık önerirsiniz ? Sanırım 2500w olana gerek yok gibi. 500 lük az mı gelir destek amacıyla kullanım için ?
  • Fazla zaman kaybetmemek adına hızlı bir karar vererek Estove es2800 watt lık olan modelini aldım. Evim beytepe tarafında ve en üst kat olmasına rağmen inanılmaz verimli bi cihaz. Vigo alsaydım da aynı verimi alırdım belki ama bu daha portatif olduğu için kullanım adına avantajlı olduğunu düşünüyorum. Fiyatı da 240 TL bence uygun bi fiyat. Bulundurduğum odayı çok kısa sürede istediğim sıcaklığa getiriyor. Yalnız hafif koku problemi var gibi fakat çok rahatsız etmiyor.
  • Ayni problem bende de var.Yatak odam diğer odalara göre 4 derece fark ediyor.Bu geceden itibaren vigo isitici ile deneyecegim.İkinci fatura geldiğinde tekrar buradan bilgilendiririm.Sadece gece 11 sabah 8 acik kalacak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Umitbjk

Ayni problem bende de var.Yatak odam diğer odalara göre 4 derece fark ediyor.Bu geceden itibaren vigo isitici ile deneyecegim.İkinci fatura geldiğinde tekrar buradan bilgilendiririm.Sadece gece 11 sabah 8 acik kalacak.

hayırlı olsun dostum. yorumunuz şu an kilit durumunda benim için :D benim de 4 dereceye varan farklar gördüğüm oluyor. sanırım siz de peteğe destek olarak kullanacaksınız. bu şekilde 1 saatte kaç derece arttırdığını söylerseniz sevinirim.
  • selamlar ben aksam 11 sabah 7 arası hıc yalıtım olmayan odamda radyator yetersız geldıgı ıcın kullanıyorum.

22 dereceye sabıtlersem 8 saatte 5 kw falan yaktıgını gozlemledım.
    Tabi bunun ıcınde buzdolabıda var kombıde var sabaha kadar elektrık yakan onlarla bırlıkte 5 kw olctum.

Odanın ısı farkının en cok oldugu dıs duvarın onune koyuyorum vigoyu.oda 15m2

2500 w olanı kullanıyorum.
    benım tek sıkıntım cıhaz son guc ısıtırken sessız calısıyor fakat ıstenen ısıya gelıp gucu azaltmaya basladıgında catır cutur sureklı ses yapıyor.

sızdede soguma moduna geldıgınde boyle sesler cıkıyormu arkadaslar.
  • Yaklaşık 14 metrekare odada kullanıyorum İstanbulda apartman dairesi camlar esktip, pimapen değil. Ortalama 20-30 dk'da ısıtıyor 23 derecede kullanıyorum genelde. Akşamları 8-12 gibi çalıştırıyorum evde ani su ısıtıcı vb de var, 20 kasım - 20 aralık için faturam 115 lira civarında geldi

Ben epey memnunum
  • quote:

Orijinalden alıntı: akaco23

selamlar ben aksam 11 sabah 7 arası hıc yalıtım olmayan odamda radyator yetersız geldıgı ıcın kullanıyorum.

22 dereceye sabıtlersem 8 saatte 5 kw falan yaktıgını gozlemledım.
    Tabi bunun ıcınde buzdolabıda var kombıde var sabaha kadar elektrık yakan onlarla bırlıkte 5 kw olctum.

Odanın ısı farkının en cok oldugu dıs duvarın onune koyuyorum vigoyu.oda 15m2

2500 w olanı kullanıyorum.
    benım tek sıkıntım cıhaz son guc ısıtırken sessız calısıyor fakat ıstenen ısıya gelıp gucu azaltmaya basladıgında catır cutur sureklı ses yapıyor.

sızdede soguma moduna geldıgınde boyle sesler cıkıyormu arkadaslar.

8 saat derken fıse takılı oldugu sure mı yoksa ornek 12 saat fıse takılı olup 8 saat mı calıstı sayıyorsunuz
  • Ben gece 11 de calistirip sabah 8 de kapatiyorum.ilk calistiginda yarim saat 4 ledde surekli yaniyor sonra tek cizgiye dusuyor bazen 2 ye cikiyor tam guc surekli calissa 8*2.5 kw baya cok yakar ama en fazla 6-7 kw yakiyor bir gecede.buna kombi pompasinin ve buzdolabinin yaktigi elektrik dahil.

• quote:

Ben gece 11 de calistirip sabah 8 de kapatiyorum.ilk calistiginda yarim saat 4 ledde surekli yaniyor sonra tek cizgiye dusuyor bazen 2 ye cikiyor tam guc surekli calissa 8*2.5 kw baya cok yakar ama en fazla 6-7 kw yakiyor bir gecede.buna kombi pompasinin ve buzdolabinin yaktigi elektrik dahil.

az da olsa sureklı guc cekıyor o zaman yanı tek led sureklı yanıyor oyle m ı
  • An itibariyle vigo 2500w cihazim ortalama 160dakikadir calisiyo deniyorum.ilk actigimda oda sicakligini 13 derece gosteriyordu suan 20derece ve ortalama yarim saattir ayni dercede sabit.21 dereceye ayarladim ve henuz uykuya gectigini goremedim ve kucuk bi odada drniyorum ortalama 10metre kare bir alan camlar pimapen izole edilmemis bina fakat yasli bi bina degil en ust kattayim gec isinmasinda belki bununda etkisi vardir.sicakligin heryere dagildigini rahatca hissedebiliyosunuz.tabi hali hazirda duracak seviyeye gelebilecekmi diye bekliyorum aslinda.suan icin tatmin edici bi isi var bence yeterli bi urun ilk izlenim olarak.bi arkadas ses cikardigini soylemis dereceyi sabitlediginde evet cikariyor onada baktim sanirim genlesme sozkonusu isindiginda yada sogudugunda citlama sesleri geliyo baglanti yerlerinden olabilir vakit buldukca yazarim hoscakalin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rock4evaaa -- 31 Aralık 2015; 13:01:02 >
  • biraz önce elime ulaştı beyaz modeli n11 den 257 tl 31 tl indirimli aldım
    ürün gayet kaliteli çok sessiz kalibrasyona bile gerek kalmadı artısı hemen ısı vermesi hafif ve çok şık en büyük artısı ortam ısınmaya başlayınca kendi kendine otamatik kısmaya yani harcadığı elektiriği inverter klima gibi azaltması bu ençok beğendiğim özellik enerji sarfiyatı açısından çok başarılı buldum gereksiz yere 2000 vattan başlamıyor ne gerekiorsa onu veriyo yani 500 1000 1500 2000 kendi ayarlıyor ha derseniz yağlı ratyatör le karşılastırırsam ısı anlamaında yani hangisi daha iyi daha fazla sıcaklık verir diyorsanız marka delisi değilim ama delogni ezer gecer çünkü onda ısınan metal çok daha fazla ısı veroyor tabi tam güç çalışıyor termostata girince kapatıyor ama termostattan cıkınca gene tam güç vermesi yani 2000 vat ile gereksiz olan gücü kullanması eksi yönü
  • quote:

quote:

Ben gece 11 de calistirip sabah 8 de kapatiyorum.ilk calistiginda yarim saat 4 ledde surekli yaniyor sonra tek cizgiye dusuyor bazen 2 ye cikiyor tam guc surekli calissa 8*2.5 kw baya cok yakar ama en fazla 6-7 kw yakiyor bir gecede.buna kombi pompasinin ve buzdolabinin yaktigi elektrik dahil.

az da olsa sureklı guc cekıyor o zaman yanı tek led sureklı yanıyor oyle m ı

hayır bazen tam sonuyor ama en fazla 2-3 dakka sonra yanıyor tek led gerı cunkı yalıtımım cok kotu ısı kaybı cok fazla odada

evınde ısı yalıtımı olanların cok az yakacagını dusunuyorum acıkcası.
  • özgürkuaför kullanıcısına yanıt
    Kendi kendime cvp veriorum kesinlikle yagli radyator diyorum hele bide ısi kacaklari varsa vigo hikayeden ibaretmis bu aksam cok daha iyi anladim

• quote:

Orijinalden alıntı: Uriel

İyi forumlar arkadaşlar. Bir konuda görüşlerinize ihtiyacım var. Yardımcı olursanız sevinirim. İzmir Aliağa da yaşıyorum. Bulunduğum yerde doğalgaz yok. Evimin krokisi aşağıdaki resimde.

Evim 1.5 kat dükkanın üstünde bulunmakta. Dükkan boş. Yalıtımımız yok ancak balkonum tamamen 8mm temperli cam balkon. Ayrıca diğer pencerelerde izolasyonlu elektrikli panjur var. Kışın geceleri kapatıyor gündüzleri sabahtan akşam 4 e kadar güneş gördüğünden açıyorum. Evim bütün gün güneş aldığından aralığın başına kadar evimin sıcaklığı 19-22 derece arasında seyrediyordu.Bu günlerde 17 derece civarında. Yalıtım olmamasına rağmen gün boyunca güneş ışığından faydalanabiliyorum. Ayrıca oturma odamda 12000 lik yatak odamda da 9000 lik inverterli klima mevcut.
    Sorum ise: Salonu ve çocuk odasının kapısını kapatıp her iki klima ile beraber antre ve mutfağa birer vigo taktırarak kapıları kapatmadan verimli ısınabilir miyim?

Bugün 17:30 itibariyle 2 klima 1 holde vigo çalışmaya başladı. Evin sıcaklığı 13 dereceydi. Şuanda mutfak, salon, çocuk odası ve banyo kapalı. Yarın yine aynı saatlerde elektrik sayacını ölçeceğim. Vigo 18 klimalar 24 dereceye ayarlı. 17:30 itibariyle elektrik sayacında durum şöyle:
    Ana sayaç: 8363
    Gündüz : 3399
    Puantaj : 2700
    Gece : 2263

• Uriel kullanıcısına yanıt
    izmirdesiniz sanırım kullandığınız klimaların marka ve modelleri neler ısıtması iyi mi
  • quote:

izmirdesiniz sanırım kullandığınız klimaların marka ve modelleri neler ısıtması iyi mi

Evet ama kuzeyindeyim. İzmir' den 2 derece daha soguk burası. Oturma odasinda 12000 lik panasonic , yatak odasında 9000 lik arçelik var. Isitmalarina gelince arçelik daha iyi. Saat 7:30 a her iki klimada 30 derecede tam kapasite çalıştı panasonic 3 kere defrosta girdi arçelik hiç. Dışarısıda 1 dereceydi.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.