Şimdi Ara

Villa için Kombi önerisi almak istiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
8.402
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

4 katlı her katı yaklaşık 90 m2 olan müstakil bir vila için kombi önerisi almak istiyorum. Mevcutta iri bir demirdöküm kazan var. Ancak atık yeterli gelmiyor.Hangi marka ve hangi modeli önerirsiniz acaba?
    Teşekkürler

• Yoğuşmalı Kaskad sistem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yenerbalcı -- 12 Kasım 2010; 1:35:59 >
  • Acarkentte eşanjörleri delindiği için devre dışı kalan Avrupalı kombiler hangi marka ? Bilenlerden sorun....Tavsiye soranlara ... ECA 30 KW x 2 Kaskad sistem diyorum....6 yıl garantili....3 yıl beleş üç yıl çok az ücretli.... Marka ve fayda ve fiyat mukayesesi yapınız.....Para sizn.....saygılarımla.. NOT. Kendi markası dışında ECA nın üretip DE DİETRİCH markasıyla avrupa ya sattığı YOĞUŞMALI kombilerin 35 - 43 - 65 - 90 - 114 KW ısıtma kapasitesinde olanları ECA tarafından Türkiye de satılıyor...Bu kombilerin seçilen her modelinden 10 adet e kadar kaskad sistem kuruluyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 14 Kasım 2010; 22:48:15 >

• 1. 90 m kare üzerine kurulu 2 katlı + çatı katı olan bir triplex müstakil evim var.
    2. eve kılıflı boru kombi tesisatı döşettim. ev 90+90 çatı katı 60=240 m kare, yükseklik 3 metre her katın, 21 metre petek boyu olacak, hangi kombiyi alayım ve 3 kata bu kombi basar mı onu düşünüyorum, kombi sol alttaki mutfağa koyacağım yeri orda, çatı katının her iki tarafında teras var ortada iki oda var. kuzey cephe, ve ankaranın en yüksek yeri rakım 1200 metre ahlatlıbel de oran ve dikmenle aynı rakımda,
    3. yalıtım olarak; bodrum kat yok yıma temel, dış çephe çift tugla arası strafor ve terasın altında strafor var. kısaca yalıtım yok diye biliriz. bana yardım edin donacağım acil
    4. petek boyu toplam 21 hangi peteki alayım demirdöküm plus mı?.
    5. alorko atag 38 C 32000 khal uygun geldi bana, bolerli kombi mantıklı galiba ne dersiniz? (çünkü exrta bir boyler daha monte etmeme gerek kalmayacak) ayrıca 6 metre yukarıya en kata pomba basarmı)

6. mutfak dolabı daha yaptırmadım. atag gibi cihazların eni 100 cm boyu 68 cm buna göre tezgahın sag tarafını komble kombi dolabı yaptırcam mecburen? kombinin altına ankestra fırın veya migrodalga fırın koyabilirmiyim sakıncası var mı?
    7. yada kombiyi monte ettirdikten sonra mutfak dolabı yaptırsam daha iyi galiba?
    8. kollektörlü kılıflı boyu taktırdım termostatlı vanayı kollektöre mi radyatöre mi taktırmam lazım?
    9. odanın bir tanesini komple giysi odası yapmayı düşünüyorum. burada radyatör yeri var ama radyatör koymayı düşünmüyorum çünkü her tarafı raf olacak gerek var mı?
    10. ayrıca iki banyoya havlupan koymayı düşünüyorum bunları petek boyuna dahil etmeye gerek var mı varsa nasıl?
    11. dış sıcaklık göstergesi, radyo frekanslı iç göstergeler ve termostatik vana ve haftalık programlama hepsi uyum içinde nasıl çalışabilir ki anlamadım.
    12. zemin kat merdiven başına ve orta koridora ve çatı antresine radyatör koydum. iyi yapmışmıyım acaba?
    13. yalıtım şu şekilde zemin : bodrum kat yok, direk temel üzerine şap atıldı herhangi bir yalıtım malzemesi yok, ancak parke döşetmedim. parke altına ne tür yalıtımlar yapilabilir. normal parke altına kolunal şilteler ve ya parke yalıtım sağlar mı acaba? dış duvar: dış duvar çift tuğla ile örüldü arasında strafor var. (eğer ısınamazsam 1 sene sonra binanın tüm dış çephesini dışarıdan combord kaplamayı düşünüyorum. camlar : fıratpen çift cam ve büyük çatı: çatı betondan resimdeki gibi beşik şeklinde, en üst kattaki iki odanın üstünü kapsıyor. kiremit çatılı, ve kiremit altı tahta kaplı, usta izocam döşeemedim. tahta altına sığmıyor felan dedi ne dedi anlayamadım. kısaca çatıda yalıtım yok bence, ama çatı boşluğu da yok (onada bir sene sonra karar verecem) teraslar: strafor ve iki tabaka mebron ziftli lastik su sızmaması için kaplandı üzeride seramik kaplı) yalıtım var mı? ayrıca teras altı odaların tafanına bir şey yapmaya gerek var mı?
    14. , bugün villaya muhendis getirdim 21 metre çoğu 400 mm olan petek olan radyatör uzunluğu tespit etti. kombi sistemi kurdurduğum için villaya alorko atag Q 38 (25 litre bolerli) tavsiye etti. tüm kombi ve radyatör hessabı da 9400 tl olduğunu söyledi. petekler demirdöküm plas olacak. 3 kata bu kombinin basacağını söyledi. ev yaklaşık 240 metre kare (90+90+60=240) başka hangi markalar var acaba kendiliğinden boylerli yada boylere gerek var mı? Bilmiyorum. ÇOK devasa bir kombi olmasa iyi olur sonuçta mutfaga koyacam.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.