Şimdi Ara

Vintage amfi sorular

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
559
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Değerli forum üyeleri ; harman kardon avr cihazı ile müzik dinlemeye çalışıp tam istediğimi bulamayınca streo olayına girmek istedim. Tabi bilgi eksikliğiyle ve maalesef birazda doğaçlama yaparak.

Marantz pm 200 amfi, audio technica At-Lp 60 pikap ve kule tipi hoparlör olarak warfedale vr-200 aldım.

Dizüstü bilgisayarı amfinin "aux" girişine bağladım; Tidal müzik uygulamasında hi-fi ve master kalitede parçaları çalarken, youtube da yüksek kalite müzik dinlerken gayet güzel oldu. (Umduğumu ziyadesiyle buldum)

Ancak amfinin "phono" girişi çalışmadığından, pikapta da dahili preamfi bulunduğundan rca kablosu ile amfinin "tuner" girişini bağladım. Ses oldukça başarılı ama yaptığım iş doğrumudur ?

Tv nin ses çıkışı var, ordan rca kablo ile çıkış alıp amfide bulunan "tape" girişine takarak film izlerkende kullanmak bir şeye zarar verirmi ?

Kısacası amfinin tuner, aux ve tape girşlerini amacının dışında kullanmaya yönelik üstadlar bilgi paylaşırsa çok memnun olurum. (örneğin cd deck alısam amfinin tape girişime bağlanırmı ?) Şimdiden teşekkürler

Kısa bir video;

http://dhbr.co/bsPo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi motorstorm_x -- 5 Nisan 2019; 19:47:52 >

• öncelikle hayırlı olsun ,

Saydığınız çıkışların adları amfi üzerinden kaynak cihazı seçerken kolaylık olsun diye verilmiştir (phono hariç)
    Yani herhangi birine farklı cihaz bağlamanız sorun teşkil etmez. Tape girişine dikkat etmek lazım orada in ve out vardır siz in olanı kullanmalısınız.
  • Teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.