İyi forumlar arkadaşlar. Son aylarda başıma dadanan bir virüs var, gündüzleri evde olmadığımdan kimler açıyor vs bilmiyorum ama akşam geldiğimde kendisiyle karşılaşıyoruz :D Bu virüs bir çok internet sitesine erişimimi engelliyor, ama en bariz özelliği Google'ı açmaya kalkınca MySearchs diye saçma bir site çıkartması. Bu şey nasıl temizlenir ? Elimde Kaspersky Pure var ve bir işe yaramıyor.Geri yükleme yapmaya çalıştım olmadı. Önerilerinizi bekliyorum :/
Sisteminizi güvenli kipte açarak sağlam bir antivirüs programı ile virüs taramasından geçiriniz
Ayrıca yine sistem güvenli kipteyken spyware programları ile de reklam içeriği barındıran spyware türevlerini temizleyiniz
Virüsten değilde adware girmiş gibi site değiştiriyorsa adware tarayıcı ve virüs tarayıcılar ile tarat güvenli modda olursa daha iyi olur
Cevaplarınız için teşekkürler, spiky2122003 ve Volkanbaba. Peki önerebileceğiniz antivirüs, adware ve spyware programları var mı yoksa Kaspersky Pure yeterli mi bu konuda ?
Benim onerebilecegim virus tarama programi norton Ki mysearch su sekildede degisterebilirsiniz normal haline tarayici silip yeniden kurunuz...
Antivirüs yazılımları olarak Kaspersky Antivirus, Nod32 en çok kullanılan ve tercih edilen antivirüs yazılımlarındandır
Spyware yazılımları olarak ise Malwarebytes, Spybot Search & Destroy veya Spyware Doctor yazılımlarını kurabilirsiniz.