Şimdi Ara

Virüs ramazan ayına kadar bitti bitti (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
162
Cevap
1
Favori
15.558
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
83 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: iwasmadeforthis

Hmm.. Hocam immun sistemi baskılanmış hastalara ilaç değil oruç tedavisi verilsin diyorsunuz yani

Alıntıları Göster
    Saman adam yakmak deniyor buna. (Detaylı bilgi için:https://en.wikipedia.org/wiki/Straw_man)

Olay şöyle gerçekleşiyor.
    Bir tez var
    One True King adlı şahıs sinirleniyor ve anti-tez üretmek yerine kişinin söylemediği bir iddiayı söylemiş gibi gösterip o teze anti-tez üretiyor.

Tez: Gülsen hocaya göre oruç tutmak bağışıklık sistemini güçlendirir. Düşürdüğüne dair kaynağınız var mı ?
    Üretilen Saman Tez: İmmun sistemi baskılanmış kişiler oruç tutmalıdır. (Zaten ilaç ile oto-immun hastalığı olan kişiler bağışıklığını bastırmışken hangi sebeple geri çalıştırması gerekecek bu da ayrı bir konu. )
    İddia Zayıflatma safsatasına başvuran One True King: immun sistemi baskılanmış kişiler oruç mu tutsun

Burada spesifik olarak o ya da bu hastadan bahsetmiyoruz. Beyin kanaması geçirme riski olan hastayı uyutmazlar. Senin saçma sapan straw man yakma mantığınla o zaman herkes uyumasınnn denmesi falan gerekiyor.

KONU BASİT. Oruç tutmak bağışıklık sistemini düşürür mü düşürmez mi? Ben bir uzman görüşü koydum ortaya. Aksini koyabilirsin. İsmim One True King olmadığı için öğrenmeye açığım. Aksine ispat koyduğun zaman öğrenmiş oluruz. Ama benim mantığım aklım diye gelince komik oluyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-530508BB2 -- 21 Mart 2020; 14:9:16 >

• quote:

Orijinalden alıntı: 88mph

Eğer o doktor aralıklı oruçtan, Avrupa'da sağlıklı yaşam için yapılan (sıvı alınan) oruçtan değil de, müslümanların yaptığı total oruçtan (sıvı alınmayan) bahsediyor ve bunun sağlıklı olduğunu hatta bağışıklığı güçlendirdiğini söylüyorsa o doktor ya şarlatandır ya da insanların duymak istediğini söyleyerek prim yapıyordur. Ayrıca bu doktor için söylemiyorum genel olarak konuşuyorum; Türkiye'de okumuş, prof olmuş vs. olmuş herhangi bir meslekten birine asla güvenmeyin. Bu ülkede insanlar bir gecede Profesör yapıldı 12 Eylül döneminde. (pijamalı proflar) Refah partisi döneminde üniversite diplomaları dağıtıldı insanlara.
    Şimdi konu şu kişi

12 yıl boyunca Türk Kardiyoloji Derneği yönetim kurulu üyeliği yapmışken
    Uluslararası EECP Derneği kurucu üyesiyken
    Hammersmith, Pittsburgh gibi yerlerden eğitim almışken

İsmi 88mph olan biri gelip diplomasını, eğitimini sorgulayınca komik oluyor. Hatta ne oluyor biliyor musun? Bir şey cesareti. İsmi gelmedi aklıma cesareti yaz googlea öğrenirsin.

Problem bu işte.

Ha ben demiyorum ki bu kadının dediği her şey doğrudur. Aksi ispat koyarsınız, öğrenmiş oluruz. Bana ''benim mantığıma uymuyor, ben öyle bilmiyorum'' demeniz komik oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-530508BB2 -- 21 Mart 2020; 14:7:36 >

• şurada yorum yapanların yarısı zaten oruç tutmuyor namaz kılmıyor gelip burada show yapıyor
  • Bu forumda dini milli ve manevi değerlere dil uzatanlara karşı önlem almayan forum yönetiminin suçu yokmu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Senin bu yaptığına "argumentum ad verecundiam" deniyor. Tartışmada "bir bilen safsatası". Bilimsel tartışmada kaynak kişiler, bilim insanının kendisi değil yaptığı bilimsel çalışma, veri, makaledir. Bununda araması zaten google değil google scholar'dan yapılır. Müslümanların tuttuğu total orucun sağlıklı ve bağışıklık sistemini güçlendirdiğini ileri süren olarak senin ispatlaman lazım.
  • quote:

Senin bu yaptığına "argumentum ad verecundiam" deniyor. Tartışmada "bir bilen safsatası". Bilimsel tartışmada kaynak kişiler, bilim insanının kendisi değil yaptığı bilimsel çalışma, veri, makaledir. Bununda araması zaten google değil google scholar'dan yapılır. Müslümanların tuttuğu total orucun sağlıklı ve bağışıklık sistemini güçlendirdiğini ileri süren olarak senin ispatlaman lazım.
    ğer o doktor aralıklı oruçtan, Avrupa'da sağlıklı yaşam için yapılan (sıvı alınan) oruçtan değil de, müslümanların yaptığı total oruçtan (sıvı alınmayan) bahsediyor ve bunun sağlıklı olduğunu hatta bağışıklığı güçlendirdiğini söylüyorsa o doktor ya ''şarlatandır'' ya da insanların duymak istediğini söyleyerek prim yapıyordur. Ayrıca bu doktor için söylemiyorum genel olarak konuşuyorum; Türkiye'de okumuş, prof olmuş vs. olmuş herhangi bir meslekten birine asla güvenmeyin. Bu ülkede insanlar bir gecede Profesör yapıldı 12 Eylül döneminde. (pijamalı proflar) Refah partisi döneminde üniversite diplomaları dağıtıldı insanlara.

Şimdi en baştan başlayalım ismi 88mph olan heyecanlı arkadaşımız.

1- Bilimsel tartışmada kaynak kişiler, bilim insanının kendisi değil yaptığı bilimsel çalışma, veri, makaledir.
    Cevap: Burası oruçla ilgili bir kolokyum değil. İsmin 88mph olan bir takım tıpla yakından uzaktan alakası olmayan kişilerin olduğu bir ortam. Yani burada otorite geçerlidir.
    Örnek vermek gerekirse bir gün kalp krizi geçirirsen ne yapılması gerektiği kararını ismi 88mph olan birini mi tercih edersin? Yoksa elinde hiçbir bilimsel makale olmayan bir kardiyologun mu? (Zira tıp yoldan geçen adamın sağda solda bulduğu bir makale ile işleyen bir şey değil. Kızamık aşısının otizm yaptığı iddiası da bir bilimsel çalışmadan çıktı ki hatrı sayılır bir dergide yayınlandı.)
    Eğer ortada tıp bilimi içinde bir tartışma yoksa burada otorite sözleri geçerlidir. Aksi ispatlanabilir. Ama aksi ispat getirmekte çok zorlanıyorsunuz.
    ''argumentum ad verecundiam" kavramını 3 gün önce öğrenmiş olup heyecanlı heyecanlı kullanmak istiyor olabilirsin. Ama burası yeri değildir.
    Şunu da söylemek gerekir ki bilimsel çalışma ve makalelerin de aksi ispatlanabilir. Bunları mutlak doğru sanıyorsanız o işten de dönün.

2- Bununda araması zaten google değil google scholar'dan yapılır.

- Bakıyorum da elindeki bilimsel makale ve çalışma sayısı 0 tekrar söylüyorum 0. Getirebildiğin hiçbir şey yok. Maalesef. İddia mı düşürecek.

3-Müslümanların tuttuğu total orucun sağlıklı ve bağışıklık sistemini güçlendirdiğini ileri süren olarak senin ispatlaman lazım.
    - Oruç tutmanın bağışıklık sistemini düşürdüğü ile alakalı bir karine yok. İlk iddia yukarıda bağışıklık sistemini düşürdüğü ile alakalı. Bunun ispatı olarak ise sunabildiğiniz 88mph Crazyboy-69 gibi nickli kişilerin aklı ve mantığı. Ben de sizin akıl ve mantığınızdan (Zira aranızda hiçbiri tıbbi bir uzmanlığa sahip değil.) daha baskın olacak uzman görüşünü ortaya koyuyorum. Yani bunun aksi ispatı size ait. Bana değil. Yazıların yukarıda olması daha önce yazıldığını gösterdiğini söylememe gerek var mı?

4- Yukarıda koyu yazılı yerlerde kişinin şahsına saçma argümanlarla saldırıp şarlatan olduğunu iddia etmişin. Yani KİŞİLİĞE SALDIRI. He araştır öğren bunu da lazım olur kullanırsın.
    Şahsın eğitimi ve uzmanlığı tartışmaya açık değilken ismin 88mph olup bunu tartışmaya açman zaten kapasiteni belli ediyor.

yukarıda italik yazılmış ''söylüyorsa'' kelimesi ise 2 paragraf okumaya üşenip bana yanıt vermeye kalkmanı gösteriyor. Lütfen okuma yazmakla aranız iyi değilse okumadan cevap vermeyin. TÜİK' e başvurabilirsiniz ama ''ben okuma yazma bilmiyorum istatistiken çıkarın.'' diye.

Şu bilimsel çalışma ve makaleye de bir örnek getirelim.
    The Lancet dergisinde (Hakemli en prestijli tıp dergisi) KKK aşısının otizm yaptığıyla ilgili bir takım çalışmalar yayınlandı. Bu çalışmaların tamamen yalan ve düzmece olduğu sonradan ortaya çıktı. Yani dünyanın en iyi hakemli dergisinde de var olmuş olsa aksi ispatlanabilir. Bunlar da mutlak doğru değildir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-530508BB2 -- 21 Mart 2020; 14:28:18 >

• Ciddi ciddi üşenmedin mi bu kadar laf kalabalığı yapmaya? :) Mesajım ortada buyrun varsa elinde veri olan, beri gelsin... Bu arada kalp krizi geçirirsem kardiyoloğa sorarım ama kalple ilgili tavsiyeleride gidip misal proktologtan almam :) Beslenme diyet ile ilgili bilgileri gidip Canan Karatay'dan alanlar gibi. Bu arada aşı karşıtlığıda var sanırım? Doğru mudur? Öyleyse hiç parmaklarımı yormama değmezsin zira.
  • quote:

Ciddi ciddi üşenmedin mi bu kadar laf kalabalığı yapmaya? :) Mesajım ortada buyrun varsa elinde veri olan, beri gelsin... Bu arada kalp krizi geçirirsem kardiyoloğa sorarım ama kalple ilgili tavsiyeleride gidip misal proktologtan almam :) Beslenme diyet ile ilgili bilgileri gidip Canan Karatay'dan alanlar gibi. Bu arada aşı karşıtlığıda var sanırım? Doğru mudur? Öyleyse hiç parmaklarımı yormama değmezsin zira.
    . Bu arada aşı karşıtlığıda var sanırım? Doğru mudur? Öyleyse hiç parmaklarımı yormama değmezsin zira.

İrtibat kurup okuma yazma bilmiyorum. Okuduğumu anlayamıyorum. Lütfen istatistikten çıkarın. yazmalısın.

Okuma yazma bilmiyor, okuduğunu anlamıyor. Bir de soruyor. Biliyor yani okuma yazması olmadığını emin ondan

Sen çok mu aşı seviyorsun he gel bakim söyle. Şu an rezil olmanın dibini yaşayacaksın.

Bilimsel çalışma diye zırvalayan sen var ya he
    ''KKK otizme sebep oluyor'' yargısı dünyanın en prestijli hakemli tıp dergisi The Lancet' da yayınlanan bir çalışmadan doğmuştur.
    Bunun yalan ve düzmece olduğu sonradan ortaya çıkmıştır. Bilimsel makaleleri mutlak doğru sanma diye bir şey öğren diye yazıyoruz da baya baya okuma yazma bilmiyorsun sen

OKUMA YAZMA ÖĞREN. SONRA OKUDUĞUNU ANLAMA SORUSU ÇÖZÜYORSUN 1000 TANE SONRA GELİP TARTIŞMA YAPARSIN. DAHA CEVAP YOK SANA

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-530508BB2 -- 21 Mart 2020; 14:43:39 >

• Bu seferde "ad hominem" :) Bütün "tartışma safsatalarını" deneyecek misin?
  • Elde veri olmadan gelmemis gun hakkinda açılmış temenni iceren bir konu.

Arkadaşlar yayilacak oyle yada böyle. Bu işin dinle alakasi da yok. Bunu hem dinsizlere hemde kendi beyni olmadigini iddaa eden aşırı dincilere söylüyorum.

• quote:

Bu seferde "ad hominem" :) Bütün "tartışma safsatalarını" deneyecek misin?
    Anti-tez üretemeyip boş konuşuyorsun. Ad hominem diyor.

Okuma yazma bilmiyor, yazıyı okumuyor. Sağdan soldan duymuş 1-2 kelime he neydi o ad hominem.

Bütün boş cümlelerine yeterince cevap yazdım. Okuma yazma bilmeden birinin yazılı ortamda karşıma çıkması ve tartışma safsatasından bahsetmesi.

Yahu daha senin idrak yeteneğin yok. Ne tartışmasından bahsediyorsun? İdrak edebil önce bir de ondan sonra konuşursun.

BENİM YAZDIĞIMI OKUMAYAN OKUDUĞU KISMI DA ANLAYAMAYAN HATTA BUNUN DA FARKINDA OLUP BÖYLE Mİ YA? BEN ANLAMIYORUM DA DİYE SORUYORSUN. YANİ ÜRETTİĞİN ANTİ-TEZLER KOSKOCAMAN BİR SAFSATA KOSKOCAMAN. ZİRA TEZİN NE OLDUĞUNU BİLMİYORSUN İDRAK YETENEĞİN YOK.

Ciddi ciddi üşenmedin mi bu kadar laf kalabalığı yapmaya? :)

- Şu cümleden anlamalıydım hayatın boyunca seni en ciddiye alan kişinin ben olduğumu. Okuma yazma öğren gel tamam mı? Söz daha ciddiye alcam seni. Abilerin gibi dalga geçmeyeceğim seninle. Ama önce öğren.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-530508BB2 -- 21 Mart 2020; 14:48:3 >

• Pek sanmıyorum ama belki bahaneyeyle el öpme denen saçma sapan gelenek de sona erer.

• Hala laf kalabalığı hala ad hominem... Bilimsel metot yöntem bellidir. Bunu satır satır yazı yazarak değiştiremezsin. Ama bende kabahat 2-3 satırda olsa sana cevap vermemem gerekiyordu. "Cahil kimsenin yanında kitap gibi sessiz ol" demiş Mevlana.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 88mph -- 21 Mart 2020; 14:52:54 >
  • quote:

Hala laf kalabalığı hala ad hominem... Bilimsel metot yöntem bellidir. Bunu satır satır yazı yazarak değiştiremezsin. Ama bende kabahat 2-3 satırda olsa sana cevap vermemem gerekiyordu. "Cahil kimsenin yanında kitap gibi sessiz ol" demiş Mevlana.
    "Cahil kimsenin yanında kitap gibi sessiz ol" demiş Mevlana.
    - Önerin için teşekkür ederim.

Cahil örneğini de göstereyim.

Bu arada aşı karşıtlığıda var sanırım? Doğru mudur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-530508BB2 -- 21 Mart 2020; 14:57:19 >
  • Allah muhabbetinizi artirsin ama bu tartismanin esasinda hiçbir önemi yok.

Oruç bir inanç sebebiyle yapilan ibadettir. Faydasi oldugu için yapilan birsey değildir. Faydasinin olup olmamasi ikincil kazanç durumudur.

Kaldi ki oruc tutamayacak kisilere, bir hastaliga sebep olabilecek, kisiyi sagligindan edebilecek bir duruma sokacagi ciddi durum olursa, bununda caresi dinen sunulmuştur. Cok kafa yormaniza gerek yok yani.

Mesele faydasiysa farz olmayan oruçda ayriyeten farkli bir durumda tavsiye edilmistir. Oda afrodizyak etkiyi azaltmak içindir. :) Kimseye hastalikliysan oruc tut diye bir tavsiye ben okumadim hatta duymadimda.

Bunlar ikincil kazanci birincil kazancla yer degistirme cabasindan baska birsey değil bana göre. İslam a göre emir belli, hangi sarrtlarda yapilacagi belli.

• quote:

Orijinalden alıntı: pcqlock

Allah muhabbetinizi artirsin ama bu tartismanin esasinda hiçbir önemi yok.

Oruç bir inanç sebebiyle yapilan ibadettir. Faydasi oldugu için yapilan birsey değildir. Faydasinin olup olmamasi ikincil kazanç durumudur.

Kaldi ki oruc tutamayacak kisilere, bir hastaliga sebep olabilecek, kisiyi sagligindan edebilecek bir duruma sokacagi ciddi durum olursa, bununda caresi dinen sunulmuştur. Cok kafa yormaniza gerek yok yani.

Mesele faydasiysa farz olmayan oruçda ayriyeten farkli bir durumda tavsiye edilmistir. Oda afrodizyak etkiyi azaltmak içindir. :) Kimseye hastalikliysan oruc tut diye bir tavsiye ben okumadim hatta duymadimda.

Bunlar ikincil kazanci birincil kazancla yer degistirme cabasindan baska birsey değil bana göre. İslam a göre emir belli, hangi sarrtlarda yapilacagi belli.
    Hayatımda oruç tutmuşluğum. Yok burada oruç kim tutsun kim tutmasın tartışması da yok.

Yazdığım basit bir kişi hiçbir kaynak göstermeden orucun bağışıklık sistemini düşürdüğünü söylemiş. Ben de kendisine bir tıp uzmanı tarafından açıklamayı gösterip aksi kaynak verebilir misiniz dedim.

88mph adlı kişi okuma yazma bilmiyor. O da saçmalıyor bir şey. Ben de çocukla çocuk oluyorum.

Olay bu kadar.

• ilginc olan sıcak virüsü engeliyorsa sıcak olan ülkelerde neden salgın var

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-530508BB2

"Cahil kimsenin yanında kitap gibi sessiz ol" demiş Mevlana.
    - Önerin için teşekkür ederim.

Cahil örneğini de göstereyim.

Bu arada aşı karşıtlığıda var sanırım? Doğru mudur?

Alıntıları Göster
    Bla bla. değiştirmiş birde mesajını. Arkadaşım farkettiysen 2-3 satır anca zaman ayırıyorum sana. Hala satır satır paragraf paragraf saçmalıyorsun. Ben dediğimi ilk mesajımda dedim.

• Scholarda şöyle bir paper buldum.
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4274578/
    quote:

Findings illustrated that although IgG concentration was decreased in post-Ramadan period in comparison to pre-Ramadan, it was not out of the normal range.[29] The reduction in concentration of salivary IgA was also observed, but the lymphocyte number was elevated.[29] These results show that Ramadan fasting has no severe effect on the immune system. Another study conducted on 50 subjects reported that the concentration of interleukin 6 (IL-6), IL-1β and tumor necrosis factor-α (TNF-α), and the number of total leukocytes, granulocytes, lymphocytes and monocytes were significantly decreased during Ramadan in comparison to pre-Ramadan.[22]
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4274578/

Ramazan orucunun bağışıklık sistemi üzerinde çok ciddi bir etkisi yok diyor. Ama güçlendirir demiyor. Özellikle ikinci kalınlaştırdığım kısma bakarsanız bağışıklığı güçlendiren bazı faktörlerin azaldığını da not düşmüşler.

Bu yazıya bakarsak ciddi bir etkisi olmamakla beraber faydadan ziyade eğer bir etkisi varsa bunun negatif olduğu görülüyor. Doktor değilim. Sizin paylaştığınız kaynaktaki adam doktor. Onu dinlemek daha doğru olur. Yine de haber sitelerindense herhangi bir akademik makaleye güvenmeyi tercih ederim çünkü iddialarının arkasında duran empririk/teorik verileri de eklemek zorundalar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Friedrich0 -- 21 Mart 2020; 15:20:44 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Haha.. Bunun için profesör felan olmaya gerek yok kaynakta yok..

Düz mantık, besinler insan vücudunun yaşama sürekliliğini devam ettirmesi için vardır. Yemezsen, her şeyinle zayıflarsın kısacası..

sağından döneyim solundan bakayım bi şekilde çıkar için açıklarım olayları 1500 lü yıllarda modaydı bu çağda sökmez kardeş haberin olsun

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.