Şimdi Ara

Vista açılış sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
586
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bilgisayarımda daha önce xp yüklüydü. bilgisayarı vista ultimate dvd si ile başlatıp xp yi sildim ve vista yı kurdum. ancaaak bilgisayar her açıldığında "hangi işletim sistemiyle başlatmak istiyorsunuz" diye seçenek soruyor. daha önce sildiğim xp yi "önceki işletim sistemi" olarak gösteriyor. onunla başlat dediğimde de hata veriyor. vistayla başlat dediğimde vista açılıyor. birkaç defa vista boot dvd ile sildim yeniden yükledim. yinede aynı ekranla karşılaşıyorum.. bu sorunu nasıl çözebilirim.

•  Vista açılış sorunu

resimdeki yeri vista da bul, seceneklerde xp yi de goreceksin, onu kaldir.
  • bu arada ufak bi bilgi.sildiğim halde neden çıkıyor diye merak edenler için;
    siz c: yi veya işletim sisteminizin bulunduğu bölümü silseniz bile işletim sisteminiz bazen boot dosyalarını diğer bölümlere atıyo.sistem dosyalarını göster dediğiniz zaman görürsünüz.sakın ha bunları silim demeyin.ozman elinizdeki sistemide kullanamazsınız.fakat format atmadan önce bunları silebilirsinz.format attıysanızda @Lancelot_Real abinin anlattığını yapabilir ve sorundan kurtulabilirsiniz.vistayı seçin ve "işletim sistemleri listesini gösterme süresi"ni 0 yapın
  • quote:

Orjinalden alıntı: caglarcsgn

bu arada ufak bi bilgi.sildiğim halde neden çıkıyor diye merak edenler için;
    siz c: yi veya işletim sisteminizin bulunduğu bölümü silseniz bile işletim sisteminiz bazen boot dosyalarını diğer bölümlere atıyo.sistem dosyalarını göster dediğiniz zaman görürsünüz.sakın ha bunları silim demeyin.ozman elinizdeki sistemide kullanamazsınız.fakat format atmadan önce bunları silebilirsinz.format attıysanızda @Lancelot_Real abinin anlattığını yapabilir ve sorundan kurtulabilirsiniz.vistayı seçin ve "işletim sistemleri listesini gösterme süresi"ni 0 yapın

biraz daha ayrinti vereyim caglarcsgn,
    fatihcare, arkadaş eski sistemini silip vista yukledigi icin ona bu cozumu onerdim.
    simdi ayrintilar:

diskleri primary yada extended die ayiriyoruz, genelde C: primary, D: ve digerleri extended olur.
    1 disk hangi partitiondan acilacagini mbr (master boot record) dan aldigi bilgi ile açar.

dielimki sen C: ye xp kurulu iken D: ye vista kurdun.
    bu durumda mbr de vista ya yonlendirme yazilacaktir.
    tabi vistanin mbr den sonra acilisi duzenleyen bootmanager programida acilis listesine hem xp yi hem vistayi koyacaktir.
    eger D: ye kurdugun vistayi silersen bilgisayar haliyle acilmaz hale gelir, o zaman ilaç başka.
    mbr nin yine xp tarafindan yazilmasi gerekir, onun icinde recovery console da fixmbr yaziliyor.

dielimki sen C: ye xp kurulu iken C: ye vista(belki 2. xp) kurdun.
    bu durumda mbr de vista bilgileri yazar ve yine ayni durum olur.
    C: yi uçurup vistayi baştan kurunca zaten sorun cozulur.
    lakin kurulu halde iken vistayi kaldirirsan mbr vistanin bootmanager programina yonleneceginden yine sorun cikar.

dielimki sen C: ye vista kurdun ama eskiden 2. hd ye de xp kurmustun (yada dosyalar var)
    o zaman vista kurulurken 2. hd deki bilgilerden açılış menusune 2 secenek koyar.
    belki 2. bi primary yada extended partitiondan bisiler goruyorda koyuyordur.
    o zamanda fatihcare arkasimiza verdigim tavsiyeyi verdim.

tum bu yazdiklarimdan cok da emin diilim, (yanlış anlaşılmasın, cozumlerden eminim)
    bagzi durumlarda benim yazdigim sekilde diilde xp nin bootmanager i vistayi acacak sekilde duzenleme yapiyor (tabi vista kurulumu tarafindan),
    (sanirim xp kurulu olan sisteme vista kurulunca vista kurulum dvd si bu sekilde davraniyor)
    bu durumda vista silindikten sonra xp de yukardaki resimdeki yerden xp bootmanager de yazilmis fazla bilgiyi silmek kafi geliyor.

bide vistanin yarattigi mbryi xpnin mbrsine cevirmek icin baska bi forumdan bi yontem var:
    -------vista boot mbr yi xp mbr yapmak--------------------------------------
    xp'deyken vitanın dvd'sini tak başlat çalıştıra gel şu komutu gir (baştaki d harfi senin vista cd'sini taktığın dvd okuyucunun harfi olacak unutma) ve tamam de tüm sorunun çözülecek.
    d:\boot\bootsect.exe /nt52 ALL /force
    ----------------------------------------------------------------------------

ben kendim 2. isletim sistemini 2. bi primary partitiona kurup acilis menulerini kendim yazdigim icin bu sorunlarla bu sekilde karsilasmiyorum.
    ama tabi genel cozum yontemlerini ogrenmekte fayda var dierek takip ediyorum.

biraz karışık olsada aslında epey basit hadisedir, sana bi ozetleyeyim dedim.

neticede
    sorular yazildikca dikkatlice okuyup dogru cozumu yaziyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lancelot_Real -- 21 Kasım 2007; 23:34:45 >

• helal olsun valla ne diyim.eline sağlık
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.