herkese merhabalar ve yardım edeceklere şimdiden teşekkürler.
benim 2008 yılında aldığım, işletim sistemi vista olan bir samsung R510 notebook'um var.
dün akşam, oğlumun da devamlı kapatma tuşundan doğrudan kapatmasının da etkisiyle sanırım artık açılmaz oldu. şöyleki, birkaç defa güvenli mod normal mod ekranıyla karşılaştım, her seferinde mavi ekran verip başa döndü, kurcalarken bir şekilde chkdsk yaptı, sonrasında bilgisayarı açtı ama donuk vaziyette kaldı. yarım saat kadarbu şekilde kalınca (ne mouse ne klavye hiçbiri çalışmadı) yine kapatma tuşundan kapattım.
bu sefer açılırken onarmayı önerdi, olur dedim, önce bir çubuk doldu sonra simsiyah ekranda koca bir mouse imleciyle kaldı. sonra aklıma bilgisayarı alırken verdikleri cd geldi, onu takıp yine kapatıp açtım, cd'den başlasınmı dedi ok dedim, yine önce bir çubuk doldu windows gerekli dosyaları topluyor gibi birşeydi sanırım, sonra yine siyah ekranda saatlerce dondu kaldı sabaha kadar bekledim birşey olurmu diye olmadı, sadece hareket edebilen bir mouse görüntüsüyle kaldı.
evde başka bilgisayar olmadığından saat 5,5'a kadar yardımlarınızı bekleyeceğim. şimdiden çok teşekkürler.
Mavi ekranın kodlarını varsa yardımcı olunur yoksa sorun neyden kaynaklanıyor bilinmez.
Kodu vermeden tam bir şey bilemeyiz ama sorun büyük ihtimal ram ya da hard diskte.
merhaba tekrar.
hata kodu 0x00008086.
ayrıca güveli modda açmak istediğimde de crcdisk.sys dosyasına kadar döküp orada takılıp hata veriyor tekrar.
internetten araştırdığım kadarıyla emoozkan97'nin dediği gibi ram yada hdd sorunu olabilir denilmiş ama net birşey de bulamadım.
ne yapabilirim acaba?
internete iz düşmesi ve bir arayan olursa faydalanabilmesi için sorunu ve nasıl çözdüğümü paylaşmak istiyorum.
0x00008086 hata kodu veren ve güvenli modda açarken crcdisk.sys'de takılı kalan, ne onarma, ne de kurtarma cd'siyle düzelmeyen vistanın sorununun bad sector olduğunu anladım.
hiren's boot'ta yer alan mini xp ile sisteme giriş yaptım. c'yi kesinlikle görmüyordu. önce checkdisk yaptım, c'yi görür hale geldi, sonra yine hirens'te yer alan HDTune 2,55 ile bad sector tarattım, 250 GB'lik hard diskin 5-15 ve 40-55 GB arasında fazla miktarda bad sector olduğunu gördüm.
Low level format attım, düzeldi diye gösterdi ve vistayı tekrar kurdum. ama malesef açınca yine takılıp aynı duruma geldi.
ben de tekrar bad sectro filan taratmadan yine hirensteki bir program vasıtasıyla formatladım, sonra ilk 70-75 GB'lik kısmı ham bırakıp kalanı ikiye böldüm 85-85 civarı. sonra tarattım HDTune ile, bir sorun bulmadı, sonrasında vistayı kurdum. gerekli driverları, SP2'yi vs. yükledim. şu an çok şükür sıkıntısız çalışıyor.
Kısacası, dediğim gibi nette izi bulunsun arayan olursa, 0x00008086 hata kodu veren ve güvenli modda açarken crcdisk.sys'de takılı kalan bilgisayarımın sorunu bad sectorlerdi.
bad sectorleri kullanmamaya yönelik bu taktiği de yine forumdan bulduğumu (http://forum.donanimhaber.com/m_37218495/mpage_1/f_/key_//tm.htm#37218495) ve isteyenin daha detaylı bilgi için o başlığa gidebileceğini de belirteyim.