Şimdi Ara

vista bastan kotu mu geliyor :)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.184
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bir amca techrepublic forumlarinda super bir siralama yapmis, insanin inanasi geliyor

DOS 3.3: GOOD
    DOS 4.2: BAD
    DOS 5.0: GOOD
    DOS 6.0: BAD
    DOS 6.22: GOOD
    Windows 3.0: BAD
    Windows 3.1: GOOD
    Windows 95: BAD
    Windows NT/98: GOOD
    Windows ME: BAD
    Windows 2000/XP: GOOD
    Windows Vista: ?

Win2003'u unutmus ama XP ile ayni kategoride degerlendirebiliriz.
    Yani Vista daha dogmadan kotu gelecegi belli

Edit: Linkhttp://techrepublic.com.com/5208-6230-0.html?forumID=102&threadID=203131&tag=nl.e550

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozturert -- 12 Kasım 2006; 11:56:23 >

• ilginç
  • Bu yoruma aynen katılıyorum. :) Vista bana da iyi gibi gelmiyor... (XP de en sağlam ms sistemi oldu.)
  • Vista görünüm açısından çok güzel.Unutmayalım ki Xp de geldiğinde bir çok açığı olduğu hatası olduğu biliniyordu.Vistada öyle olacak kesin.Ama artık bence teknoloji baya ilerde ve tecrübeli Microsoft öncekinden kötü bir işletim sistemi çıkarmaz.Gerçi tekel piyasada o yüzden rahatlar.Linux felan kafa tutacak ve piyasa yapacak konuma gelse daha iyi olur ortam.Çünkü rekabet kaliteyi artırır fiyatı düşürürLinux'ün bedava piyasa yapması gibi.
  • O amca Windows 95'e bad diyerek aslında kendisinin bu işlerde ne kadar "bad" olduğunu ortaya koymuş o kadar.
  • ben yeni gelen bir işletim sisteminin bir öncekinden kötü olduğunu hiç görmedim daha. çok saçma bir bey bu. papatya falımı tutuyoruz
  • quote:

Orjinalden alıntı: ysroguz

ben yeni gelen bir işletim sisteminin bir öncekinden kötü olduğunu hiç görmedim daha. çok saçma bir bey bu. papatya falımı tutuyoruz

DOS 6.0'dan 6.22'ye gectigimizde okuldaki halimle bile rahatladigimi hatirliyorum (DoubleSpace hatalarini herkes hatirlar herhalde). 95 grafik ve yeni calisma prensibiyle yenilikciydi, ama kesinlikle kotuydu (98 duzeltilmis 95 gibi birsey zaten). ME'den bahsetmiyorum bile, hala "ME: Multiple Errors" diye dalga gecenler var . Tabi Vista'nin kotu olacagi anlamina gelmez de, degisik yaklasim

• quote:

Orjinalden alıntı: ysroguz

ben yeni gelen bir işletim sisteminin bir öncekinden kötü olduğunu hiç görmedim daha. çok saçma bir bey bu. papatya falımı tutuyoruz

İlk aklıma gelen ME.. 98'den çok daha kötüydü. Hatta berbat birşeydi.

Bir de buradaki değerlendirme "birbirlerine göre" değil, çıktıkları zamana göre. Yani sistemin kendi zamanında ne kadar kararlı veya sorunlu olduğundan bahsediliyor.

(DOS 6.0'dan beri bütün MS OS'lerini kullandım.)
  • arkadaslar vısta ilk cıkısında tam eksıksız olamaz ama xp nın ılk cıktıgı zamanıda hatırlatırım bi cok acıgı service pack lerle ve update lerle kapadılar zaman la vista oturdukca xp nın onune gecıcektır die dusunuyorum kı microsoft mutlaka bu duruma bi el atar bırakmaz lar
  • ben vistanın betasını kullandım(daha doğrusu kullanamadım). açılış normal sayılır, açılıştan sonra D sürücüsünden bir filmi oynatmak istiyorum sistem çöküyor. arka arkaya 5 deneme hepsinde aynı sonuç....doğal olarak ben vistadan görsellik dışında fazla birşey beklemiyorum. birde sistem gereksinimleri olarak çok abartı değerler telaffuz ediliyor. eğer söylenenler doğru çıkarsa vista kullanmaya gerek yok

• windows 3.1 den sonra windows 95 e bad yazan adamı döverler
  • quote:

Orjinalden alıntı: emptyrean

O amca Windows 95'e bad diyerek aslında kendisinin bu işlerde ne kadar "bad" olduğunu ortaya koymuş o kadar.

Doğru söze ne denir.
  • Evet en fazla mavi ekranın yaşandığı işletim sistemi ME

Ama XP iyiydi.

Vistaya gelince işler çok karıtı ban göre yeni dosta sistemi WinFs faan dediler falan çok farklı şeyler oldu

Aslında Vistanın bu yaz çıkması beklemiyordu ama olmadı.

Server işletim sistemi Longhorm u da gördüm çk farklı demişti ben Server 2003 kullnıyorum.

Bir de yen işletim sistemlerine MİCrosodft sesli destek fala da ekllemiş
    quote:

Orjinalden alıntı: Thiefman

quote:

O amca Windows 95'e bad diyerek aslında kendisinin bu işlerde ne kadar "bad" olduğunu ortaya koymuş o kadar.

Doğru söze ne denir.

• Valla ilginç bir yaklaşım.Windows98 öncesi hakkında fikrim yok.bigisayar dünyasına win98 den itibaren giriş yaptım.
    Sadece ME nin ne kadar berbat olduğunu hatırlıyorum.Eğer işletim sistemi kalitesi her kuşakta böyle atlamalı gidiyorsa Vista'nın işi zor.Komik esprili bir yaklaşım.Bazan böyle tesadüfler olur.Kozmik şakacının işi diyorum ben bu duruma..
    Zaten çıkınca daha bir kaç yıl vistanın sorunlarıyla uğraşılr.XP ilk çıktığında da öyle olmamışmıydı?
    Tabii zamanı gelince,Allah'ın emri,çoğu kullanıcı windows xp'den windows vistaya geçecek.Kaçış yoook.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LokmanHekim -- 15 Kasım 2006; 11:08:40 >

• 3.1 e iyi diyen adam 95 e kötümü der.alsın o zaman win 3.1
  • windows 2000 berbat xp ile alakası yokki kolpa ve çok saçma hiç tutmuyor
  • quote:

+1907
  • 95'e de kötü demiş. Hiç tartışmaya gerek yok, çıkınca görürüz.
  • 2 haftadır vista final kullanıyorum. c sürücüsünde xp d sürücüsünde vista,diyebilirimki vista kesinlikle muhteşem.hem görsellik acısından hemde stabil calışma acısından kesinlikle xpden cok cok iyi
  • Win Xp Sp2 > Win Vista :)
    şimdilik böyle gözüküyor.ama vista bi çıksın bi yayılsın açıkları giderilsin ondan sonra ancak xp ile kıyaslayabiliriz.daha çıkmadan yapılan yorumlar benimki gibi anlamsız olur :)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.