Şimdi Ara

VİSTA DA HDD AŞIRI ÇALIŞIYOR..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.634
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar laptopu aldığım günden beri hdd aşırı çalışıyor.. sorunun neden kaynaklandığını buldum..

masa üstü gelir gelmez Görev yöneticisin açıyorum..

FİZİKSEL BELLEK (MB)

TOPLAM 2045 (2gb ram olduğu için)

ÖN BELLEĞE ALINAN ( işte sorun burada başlıyor vista burayı 1300-1400 arası yapana kadar sürekli ön belleğe alıyor.. önbelleğe 1 ila 10 birim arası değişen hızlarda alıyor.. hdd burayı 1300-1400 yapana kadar aşırı şekilde çalışıyor .. bu en az 3-4 dakika sürüyor . ayrıca internet te dolaşsam bile sayfaları kapattığımda belleğin bir kısmı BOŞ a geçiyor.. bunu tekrar önbelleğe alana kadar hdd aşırı biçimde çalışıyor..

BOŞ ( burası tamamen boşalıncaya kadar yada 50 birim kalıncaya kadar düşüyor sonra hdd aşırı çalışmasını durduruyor..

sorun önbelleğe alma hızında mı ? vista kullanan herkeste bu şekilde önbelleğe alma durumu var mı? hdd nin okuma -yazma hızı normal gibi bad sector yok..

• Forumda Vista ayarları ile ilgil bir çok konu var.
    Tavsiyeler:
    1. SP1 yükle
    2. Dizin oluşturma hizmetini kapat.
    3. Geri yüklemeyi kapat.
  • sorun bunlarla ilgili değil ki.. ilk açılışta sürekli önbelleğe alma durumu var.. hdd sırf bu yüzden yoğun ve uzun süre çalışıyor..

ayrıca hepsini denemiştim sp1 yüklü, dizin oluşturma hizmetini kapattım. sadece geriy yüklemeyi kapatmamdım..

belki sorun önbelleğe yavaş alması.. xp de butür önbelleğe alma durumuna hiç rastlamadım.. en azından hdd bu işlemi yaparken yoğun çalışmıyor .. açıldıktan 5-10 saniye sonra normale dönüyor..
  • 5-10sn normaldir

readyboost kullanmanızı tavsiye ederim

biliyorsanızda ben yinede söyleyim özellikleri nedir derseniz

sistem açılış dosyalarının hafızada tutulması hızlı açılmayı saglama !
    sık kullanılan programların açılışını hızlandırma !
    sistem döküm belleğinin readyboost sürücüsünde tutulması hızlı kapanmayı saglama
    belli başlı sık kullandığınız programlarda harddiske yüklenmeme sistem rahatlığı

4gb + bi readydriver kullanın fark ortaya cıkıcaktır özellikle sd kart tavsiye ederim 20/mb okuma yazması olan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JrMaster -- 20 Şubat 2009; 14:06:40 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: S.T.A.L.K.E.R

5-10sn normaldir

readyboost kullanmanızı tavsiye ederim

biliyorsanızda ben yinede söyleyim özellikleri nedir derseniz

sistem açılış dosyalarının hafızada tutulması hızlı açılmayı saglama !
    sık kullanılan programların açılışını hızlandırma !
    sistem döküm belleğinin readyboost sürücüsünde tutulması hızlı kapanmayı saglama
    belli başlı sık kullandığınız programlarda harddiske yüklenmeme sistem rahatlığı

4gb + bi readydriver kullanın fark ortaya cıkıcaktır özellikle sd kart tavsiye ederim 20/mb okuma yazması olan

teşekkürler de :) yani vista kullanan herkes readyboost mu kullanıyor ? laptopun özellikleri iyi ... herkeste açılışta harddiskin 3-5 dakika aşırı çalışma söz konusumu onu öğrenmek istiyorum..

bir sorun varsa sonuçta garantisi var..

xp de 5-10 saniye derken masaüstü bilgisayarımdan bahsetmiştim..

• ben de bundan nefret ediyorum. biz bilgisayar daha çabuk ve rahat açılsın diye on türlü işlem & optimizasyon yapıyoruz, vista efendi açıldıktan sonra 3-4 dk boyunca hdd'yi meşgul tutarak bilgisayarı felç ediyor. bakıyorum, onlarca svchost uygulaması hdd'yle uğraşıyor.

bi gün buna çok kızdım ve sırf bu yüzden vista'dan nefret ettim. xp'ye geri döndüm, kurtuldum
  • quote:

Orjinalden alıntı: casual

teşekkürler de :) yani vista kullanan herkes readyboost mu kullanıyor ? laptopun özellikleri iyi ... herkeste açılışta harddiskin 3-5 dakika aşırı çalışma söz konusumu onu öğrenmek istiyorum..

bir sorun varsa sonuçta garantisi var..

xp de 5-10 saniye derken masaüstü bilgisayarımdan bahsetmiştim..

1gb rabson bellek var vista 7sn kısa açılıyor bazen 5n bazen 7 5le7 arsı kısacası

ayrıca laptop hddleri 5400devir/dakika oldugunda vistanın diske yüklendiğinde bu sürenin uzaması normal tüm birleşenler vistanın ıvırı zıvırı driverlar vs cache alına kadar vista çatır çatır disk okuması yapıyor bazen gıcık edebiliyor

bende turbo memory olmasına raglem açılınca şöyle bi 30-40sn vista çoşturuyor oku bamam oku sistem bi deliriyor sonra kendine geliyor o yüzden 4gb readydriver yapıcam sd kart alıp işe yarıyor sık kullanılan programlarda
    ama bu okuma bir sorun değil hdd devir hızı ve okuma yazma hızı buna baglı olarak düşük vistanın gerekli işlemleri yapmasını uzatıyor oda size sinir ve takıntı olarak geri dönüyor

birde sistem tampon belleği aktifmi takas alanı yani 3-4dk uzun bir süre 2gbramle 1,5gb olan kullanıyor vista boşta hemen hemen

program açtığınızda cache yer boşaltıyor programı cache yapıyor o programı kapatığınızda bu işlemi yine yapıyor devamlı bir sistem kısıtlama ve rahatlatma söz konusu vistada ram az olunca özellikle ve durmak bilmeyen uzun takaslar olabilir laptopta 4gb ram var benim ve vista sistemden kısmadan programları cache liyor 2lık desktopta allahtan 7200d/d disk var yoksa bitirmişti :D çatur çutur parçalıyor diski okuma delisi ediyor o sorun desktopta vardı benim xp geri geçtim 2gb ramle bayıcı oluyor vista

sorunuza bir cevap değil ama genel bir açıklama olarak yazmak istedim deneyimlerimi

+

quote:

Orjinalden alıntı: Crosshair
    onlarca svchost uygulaması hdd'yle uğraşıyor.

bu svchostların özelikle bitanesi çıldırtıyor insanı açılınca 5dk boyunca nerden baksanız 4milyon kb geçkin okuma yapıyor anlam veremedim

zamanlamalı disk birleştirmeyi kapatın
    sistem geri yüklemeyi kapatın (sistem korumasını)
    windows defender bu içlerinde baş düşman diyebilirim komple tüm özelliklerini kapatın

defendir anlık ve devamlı koruma yapıyorum diye cok fena diske yükleniyor bu svchost lardan en cok okuma yapanı sanırsam defender için olanı yoksa hiçbir sistem kaynak kullanımı bukadar çoşturmuyor

windows defender yerine "norton anti boot" öneririm

• windows defender,
    zamanlanmış disk birleştirme
    dizinleme

bunların hepsi kapalıyken zaten bu svchost'lar hdd'yle uğraşıp duruyorlar.
  • Bende aynı sorundan müzdaribim... Açılışta dakikalar süren bu muhabbet hem benim batarya ile kullanımdaki kullanım süremi kısaltıyor hemde gereksiz oyalıyor..Çözümünü bulabilmiş değilim.
  • eniştemın asus laptobundada bu sorun vardı hdd cok kullanılıordu ama sonra düzelıyordu :S vistya geicecem acaba geçmemelımıyım
  • arkadaslar services.msc acın calıstırdan orda hızlı getirme ozelligi var onu kapatın birde c ye sag tıklayıp ozellikler diyin daha hizli arama ozelligini kapatin bunlari yaptıktan sonra bu sorun ortadan kalkıyor hizli getirme özelligi sen en fazla neyi yani hangi programi hangi dosyayı kullanıyorsan sana hızlı getirmek icin baslangıcta kayda alıyor ondan dolayı ilk acılısta harddiski zorluyor forumda vistayi hızladırmanın yolları ve puf noktaları diye biyer var orda yazılanlar cogunlukla ev kullanıcıları icin buyrun arkadaslar safnın linki http://forum.donanimhaber.com/m_25105182/mpage_1/key_/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dj_karamsar_ -- 28 Şubat 2009; 18:33:46 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.