selam herkese. geçenlerde vista yüklü yeni bir laptop aldım ve içinde gerek duyduğum programları yüklemeye başladım (openoffice, bsplayer, 7zip) ama şunu farkettim normalde açmaları gereken belli uzantılı dosyaları örneğin 7zip için zip, rar 7z dosyaları gibi dosyaları otomatik açmaya ayarlayamaması veya ayarlamaması gibi bir sorunla karşılaştım. bunu nasıl çözebilirim? şimdiden teşekkürler...
Normalde bir çok program bu özelliği yani dosya uzantılarını kendi ile ilişkilendirmeyi otomatik olarak barındırır. Ancak belirttiğin programı kullanmadığımdan sana genel geçer yöntemi bilmediğini varsayarak anlatayım. İstediğin dosya uzantısına sahip herhangi bir dosyaya sağ tıkla ve birlikte açı seç Daha sonra program seçme penceresinde altta u dosya uzantısı için her zaman bu programı kullan kutucuğunu işaretle ve istediğin programı seç. Bu uzantı artık bu programla ilişkilendirilecektir.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme