Şimdi Ara

Vista Güncelleme Sisteme zarar mı veriyor ??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
511
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yeni almış olduğum bir dizüstü bilgisayar Donanım arızası verdi ve komple parça değişti.

Cihaz şu an yeniden problem çıkarıyor , tüm donanım ve driver testlerinde hiçbir problem görünmüyor !

Teknik servis'ten arkadaşlar da artık sinirlendiler Güncellemeler'den kaynaklanabileceğinden bahsettiler.

Bu konuda Microsoft'dan şikayetçiler !

Sorunsuz format atıyorum ve sürücüleri de problemsiz kuralına göre kuruyorum ancak bazen çalışırken aniden Reset atıyor !

Mavi ekranda donup kalıyor ya da resetliyor.

Cihaza Güncelleme yapmadığımda hiçbir problem yok , ancak Güncellemeleri açtıktan sonra

seyrek de olsa hata alıyorum ve cihaz reset atıyor.

Teknik servis elemanı arkadaş kesin olmamakla birlikte Vista'da güncelleme yapmanın bazı sistem dosyalarına zarar verebildiğinden bahsetti !

Vista DVD'si ile , sfc /scannow komutu ile dosya bütünlüğü testi yaptığımda birkaç sistem dosyasında sorun gördüm.

Diğer bir Notebookta da benzer şeyler var sorunsuz ancak, o da güncellemeden sonra yavaşlıyor ve ağırlaşıyor takılma ve donmalar var !

Bu konuda fikirlerinizi bekliyorum böyle birşey mümkün müdür ?? Ne yapmak gerekiyor ??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Technological -- 8 Ocak 2009; 0:38:23 >

• Bence mümkün değildir...

Elimden 2 diz üstü geçti 1 dell 2 toshiba, dell 2004 tarihinde alındı hiç format atılmadı halende sp3 güncel günecllemlere açık durumda yeğenim tarafında kullanılıyor. 2 - 4 haftada bir kontrol ediyorum. ters bir durum varmı virus v.s diye...
    2 toshiba 2007 de alındı vista yüklü ve hiç format atılmadı güncelmeler açık sp1 kurulu durumda
    3 büromda kullandığım masaüstüde 2004 den bu yana format atılmadı. sp3 ve güncellemeler açık.. hiç bir problem yok...

Hiç bir bilgisayarda güncellemelerden sonra bir ağırlaşma yaşamadım . ayrıca vista yüklü notebookumda güncellemelrden sonra aksine hızlanma tesbit ettim...( özellikle performans güncellemelerinin olumlu etkisi oldu..)

Notebook da problem olabilir. notebookun web sayfasından güncellemeleri kur. bios güncellmesi var ise kur. özellikle vista kullandığım toshibanın xp için ayrı, vista için ayrı bios güncellemesi var..

Marka ve modelini söylermisin..

• Güncelleme ile alakası yok.Sorun buglardan kaynaklanıyordur.Bende de oldu.Klavye,ethernet kartı driverı gibi abuk subuk şeylerden olduğunu gördüm.Senin teknik servisteki arkadaşın biraz daha incelerse böyle olduğunu görür.Bu yüzden benim yaptığım vista nasıl kullanmalı,özellikleri hakkındaki üst konusuna bakarsanız size faydalı olabilir.
  • Teknik servistekiler arkadaşım değil ama 4 aydır arkadaş olduk, dost olduk İşlerimden dolayı fazla da ilgilenemiyorum cihazla,
    Marka DELL XPS M1330 bilirsiniz belki, klasik problemli bir cihaz ve belki de başlarından savmak için Güncellemelere atıyorlar suçu birşey diyemiyorum.

Tüm arızalı parçalar değişti ilk 6 aydan sonra ekran kartı Nvidia probleminden dolayı anakart komple değişti şimdi cihaz Reset atıyor
    daha cihazın borçları bitmedi satamıyorum da, ne yapacağımı bilemiyorum ama yine de Vista ile de alakası olabileceğini gözden kaçırmamak
    gerekiyor, inceliyorum deneyip kesin karar vermek de zor.

Kurallarına uygun şekilde format atıp , donanımları da uygun sırasıyla yüklememe rağmen Mavi ekran ve donma neticesinde reset atıyor hala.
    Servistekiler de hala bir sorun olmadığna inanmak istiyorlar, " Windows klasöründeki Minidump dosyasının içeriğini istediler ona göre bir sonuca varacaklar ama umutlu değilim.

İnanmayacaksınız ama hiç güncelleme yapmadığımda hiç problem yok !
    Güncellemeleri açıp full yükledikten sonrs cihaz garipleşiyor , DELL XPS cihaza ait bir problem olabilir bu işi gücü bıraktık
    uğraşıyoruz bakalım ne yapacağım çok merak ediyorum !

• quote:

Orjinalden alıntı: Penryn

Güncelleme ile alakası yok.Sorun buglardan kaynaklanıyordur.Bende de oldu.Klavye,ethernet kartı driverı gibi abuk subuk şeylerden olduğunu gördüm.Senin teknik servisteki arkadaşın biraz daha incelerse böyle olduğunu görür.Bu yüzden benim yaptığım vista nasıl kullanmalı,özellikleri hakkındaki üst konusuna bakarsanız size faydalı olabilir.

İnceliyorum güzel bilgiler var sağol
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.