Haftasonu yeni bir sistem kurdum. Uzerine Vista 32Bit yukledim. Fakat ne yaptiysam bir turlu ses alamiyorum. Device manager'dan baktigimda ses kartini high defitinition audio olarak goruyor. Hersey normal gorunuyor. Sonra biraz forumlari karistirdim. Ses kartinin (onboard Realtek) sitesinden en son Vista 32 Bit icin HD driver'ini indirip yukledim degisen hicbir sey olmadi. Ses ozelliklerinden baktigimda default ses cikisi olarak High Definition Audio Device diye birsey secili. Speakers ise silik duruyor ve bagli degil diye belirtiyor. Dolayisiyla onu secemiyorum.
Problem ne olabilir? Buna benzer problem yasayan varsa bilgi verebilirse cok sevinirim.
Sistemin ozellikleri:
AMD Athlon 64Bit X2 4200+ ASUS M2A-VM Anakart 2GB RAM 160GB HDD ASUS EN 8600GTS Ekran Kartı
Tesekkurler.
Umut
Sorunun kaynağı vista henüz ses kartı sorununu çözebilmiş değil.Fakat şöyle bir öneri getirebilirim.Asus resmi sitesinden Soundmax 6.10.2.6110 ses driverini yükle muhtemelen ses alacaksın.
Benim anakartin ses chipset'i realtek olmasina ragmen mi?
Bir denerim.
benim acer laptopta da aptal teknikerler realtek driverı koymuş
bir türlü ses alamadım. sonra bir baktım update ler arasında vista driverı indirmiş. conexant ac-link audio
arada bir cızırtılı ses geliyor onu çözemedim ya neyse
quote:
Orjinalden alıntı: cache
Benim anakartin ses chipset'i realtek olmasina ragmen mi?
Bir denerim.
Asus anakartlar Realtek ve soundmax ses driverlerını desteklerler
OK.
Yanliz birsey sormak istiyorum. ASUS'un sayfasinda download yapmak istediginde karta ve modele gore download yapabiliyorsun.