Şimdi Ara

Vista 'High Definition Audio' Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
359
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Haftasonu yeni bir sistem kurdum. Uzerine Vista 32Bit yukledim. Fakat ne yaptiysam bir turlu ses alamiyorum. Device manager'dan baktigimda ses kartini high defitinition audio olarak goruyor. Hersey normal gorunuyor. Sonra biraz forumlari karistirdim. Ses kartinin (onboard Realtek) sitesinden en son Vista 32 Bit icin HD driver'ini indirip yukledim degisen hicbir sey olmadi. Ses ozelliklerinden baktigimda default ses cikisi olarak High Definition Audio Device diye birsey secili. Speakers ise silik duruyor ve bagli degil diye belirtiyor. Dolayisiyla onu secemiyorum.

Problem ne olabilir? Buna benzer problem yasayan varsa bilgi verebilirse cok sevinirim.

Sistemin ozellikleri:

AMD Athlon 64Bit X2 4200+
    ASUS M2A-VM Anakart
    2GB RAM
    160GB HDD
    ASUS EN 8600GTS Ekran Kartı

Tesekkurler.

Umut

• Sorunun kaynağı vista henüz ses kartı sorununu çözebilmiş değil.Fakat şöyle bir öneri getirebilirim.Asus resmi sitesinden Soundmax 6.10.2.6110 ses driverini yükle muhtemelen ses alacaksın.
  • Benim anakartin ses chipset'i realtek olmasina ragmen mi?

Bir denerim.
  • benim acer laptopta da aptal teknikerler realtek driverı koymuş

bir türlü ses alamadım. sonra bir baktım update ler arasında vista driverı indirmiş. conexant ac-link audio

arada bir cızırtılı ses geliyor onu çözemedim ya neyse
  • quote:

Orjinalden alıntı: cache

Benim anakartin ses chipset'i realtek olmasina ragmen mi?

Bir denerim.

Asus anakartlar Realtek ve soundmax ses driverlerını desteklerler
  • OK.

Yanliz birsey sormak istiyorum. ASUS'un sayfasinda download yapmak istediginde karta ve modele gore download yapabiliyorsun.

Soundmax driver'i icin bir kisayol var midir?
  • Vista 32 bit için şunu bir dene istersen...

http://dlsvr01.asus.com/pub/ASUS/mb/Driver/Audio/ADI/AD1988_Vista_61016110.zip

Umarım donanım sorunu yaşamazsın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.