Şimdi Ara

VİSTA HOME BASİC..NASIL FORMAT ATABİLİRİM BİRİ YARDIMCI OLURSA SEVİNİRİM.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
10.577
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ARKADASLAR BASSLIKTANDA ANLASILDIĞI GİBİ YENİ BİR PC ALDIM VİSTA HOME BASİC YÜKLÜYDE AMA OYUN PROGRAM FLAN YÜKLÜYE YÜKLÜYE PC YAVASLADI BİRAZ ONUN İÇİN PC YE FORMAT ATMAK İSTİYORUM DVD CD Sİ ELEİMDE NASIL ANATABİLİRİM Bİ BİLĞİNİZ VARMI ¿

• DVD elinde ise şu şekilde format atabilirsin:
    DVD'ni DVD-ROM sürücüne tak ve bilgisayarını yeniden başlat. Daha sonra çıkan ilk ekranda (Ekran kartı, sabit disk, RAM gibi bilgilerin olduğu ekran. Yeni bilgisayarlarda bazen bu ekran anakartın ya da örneğin laptop ise üretici firmanın logosu ile yer değiştirebiliyor) BIOS Setup'a girmen gerek. Bunun için PC'lerde "Delete" tuşuna basılıyor. Laptopumda ise "F2" tuşuna basarak giriyorum ancak laptoptan laptopa değişiyormu bilmiyorum. BIOS ekranına girdikten sonra buradaki menülerden "Boot Device" gibi bir seçeneği bulman gerek. Buradan bilgisayarın açılırken sırasıyla hangi çevrebirimlerine bakacağını ayarlıyorsun. Anakarta göre menüler değişebiliyor ve şu an tam olarak hangi ana menünün altında bulunabileceğini hatırlamıyorum. Bu boot device menüsünde büyük ihtimalle "HDD" seçeneği en üstte duruyordur. Bu nedenle bilgisayarın önce sabit diskine bakıyor ve orada kurulu windows işletim sistemini bularak bilgisayarını açıyor. Sen en üste CD-ROM 'u koyarsan ve yaptığın değişiklikleri kaydedip bilgisayarını yeniden başlatırsan, bu sefer sana CD-ROM'dan boot etmek için bir tuşa basın diye soracak. Herhangi bir tuşa bas ve Vista CD'si üzerindeki setupa gir. Zaten ekrana gelen prosedürleri izlersen orada mevcut sabit disklerini gösterecek ve vista kurulumuna başlamadan önce format atma imkanı tanıyacak. (Sanırsam sabit disklerini gösterdiği pencerede format düğmesinin gözükmesi için "Advanced" tarzı bir düğmeye basıyordun).
    Bu şekilde format atıp vistayı tekrar kurabilirsin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.