Şimdi Ara

Vista ile Outlook 2007 Kullananlar Bakabilir mi ? Bir Deneme Rica Edeceğim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.740
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu konuyu açtıktan 3 gün sonra bile cevap gelmediği için sorumu değiştiriyorum (bkz.3.mesaj)

==================

Merhaba,

XP kullanırken Outlook 2007'de hızlı arama için masaüstü arama programı kuruluyordu ve ilk kurulumdan sonra tüm emailleri dizine alma işlemini tek seferde ve sağ altta simge göstererek tamamlıyordu

Vista ile ise Outlook 2007'de hızlı arama yapmak istediğim zaman,
    "öğelere ilişkin dizin oluşturma işlemi devam ettiği için arama sonuçları tamamlanmamış olabilir" uyarısı alıyorum.

"Ayrıntılı bilgi için tıklayın" diyor ve uyarının üzerine tıkladığım zaman her seferinde farklı sayıda "öğe kaldı" bilgisi veriyor. Ancak kaç gündür PC sürekli açık olmasına rağmen tamamlanmadı ve bazen 805, bazen 1226 gibi farklı rakamlar veriyor. XP ile bir iki günde bitiyordu.

Denetim Masası > Sistem Bakım > Dizin Oluşturma Seçenekleri'ne baktığım zaman 24.000 küsür öğenin dizine eklendiğini görüyorum, XP ile 110.000 civarı öğeyi dizine almıştı hatırladığım kadarıyla. Bu menüde komut aradım ama tek seferde aralıksız dizin oluşturma işlemini bitir gibi komut göremedim. XP ile sağ alttaki simge üzerinde böyle bir seçenek vardı.

Görüşü, önerisi olan var mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi signore -- 12 Nisan 2008; 14:40:57 >

• quote:

Denetim Masası > Sistem Bakım > Dizin Oluşturma Seçenekleri'ne baktığım zaman 24.000 küsür öğenin dizine eklendiğini görüyorum, XP ile 110.000 civarı öğeyi dizine almıştı hatırladığım kadarıyla.

Buradan baktığım zaman şimdi dizin oluşturma tamamlandı diyor, ancak Outlook'da hızlı arama yapmaya çalıştığımda, yine dizin oluşturma işleminin tamamlanmadığını söylüyor. Hatta yeniden dizin oluşturma komutu da verdim, o da tamamlandı, buna rağmen sorun devam ediyor.
  • Şimdiye kadar cevap gelmediğine göre, Vista ve Outlook 2007 kullananlardan aşağıdaki denemeyi yapmalarını rica ediyorum :

Outlook 2007'de (Office 2007'deki) örneğin Gelen Kutusu klasörünü seçtiğiniz zaman, Gelen Kutusu'ndaki emaillerin en üzerinde, sağ tarafta bir arama kutucuğu var; bu arama kutucuğunun hemen sağ tarafında aşağı doğru iki ok var. Bu iki oka tıkladığınız zaman aşağıya doğru sorgu oluşturucu genişliyor.

Burada, mesela "Konu" kısmına bir kelime yazıp arama yaptığınızda (siz Gelen Kutusu'ndan farklı olarak içinde daha çok email bulunan herhangi bir klasör ile deneme yapabilirsiniz), aşağıdaki hata mesajını alıyor musunuz ?

quote:

Öğelere ilişkin dizin oluşturma işlemi devam ettiği için arama sonuçları tamamlanmamış olabilir.Ayrıntılı bilgi için burayı tıklayın.

Halbuki yukarıda açıkladığım gibi, dizin oluşturma işlemi denetim masasından kontrol edince tamamlanmış gözüküyor ?

Bu özelliği çok kullandığım için can sıkıcı olmaya başladı.

• Önceki mesaj uzun olduğu için yeni mesaj atıyorum.

Bir forumda aşağıdaki konuyu buldum :
    http://forums.techguy.org/business-applications/607707-outlook-2007-does-not-index.html

İki kullanıcının işe yaradığını onayladığı çözüm :
    quote:

(1) Outlook > Tools > Instant Search > Search Options > Untick data files
    (2) Outlook > Tools > Instant Search > Search Options > Tick data files which you want indexed
    (3) Let your cmputer sit idle for a while - I left it running at the end of the workday and it was all done by noon the next day, not a bad feat considering there are TONNES of mails in my inbox

Özetle, Outlook 2007'de Araçlar > Hızlı Arama > Arama Seçenekleri > Kişisel Klasörler'deki tik'i kaldır ve sonra yeniden tik'le; bilgisayarını da bir süre boşta çalışması için bırak diyor.

Ben bu akşam deneyeceğim, sonucu yazarım.

Not : İlgilenenler için Google'da arama yaparken kullanmanız gereken İngilizce kelimeler :
    outlook +"search results may be incomplete"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi signore -- 12 Nisan 2008; 16:12:01 >

• İyi günler

Bahsedilen çözümü denedim işe yaradı, artık

quote:

Öğelere ilişkin dizin oluşturma işlemi devam ettiği için arama sonuçları tamamlanmamış olabilir.Ayrıntılı bilgi için burayı tıklayın.

mesajı gelmiyor ve aradığım mailleri bulabiliyorum.
    Teşekkürler.
  • Windows 7 kurulu bilgisayarda Outlook 2007 ve Outlook 2010 ile dizin oluşturma sağlıklı şekilde yapılıyor. Bu sorun da herhalde Vista ile birlikte tarihe gömüldü.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.