Arkadaşlar xp pro ile vista arasında dosya paylaşım sorunu yaşamaktayım. Artık kafayı kırmak üzereyim. Vista home premium yüklü olan makinem xp pro yüklü makinemde paylaşıma açtığım her türlü dosyaya girebiliyor. Yerel Disk D sürücümden tutunda paylaşılan belgeler vs. ama aynı şeyi xp yüklü makinemden vista yüklü makinemdeki bir dosyaya ulaşmak istediğimde çok büyük problemlerle karşılaşıyorum. Durumu şöyle açıklamak daha anlaşılır olacaktır. Vista yüklü makinemde bulunan yerel disk d sürücüme sağ tıklayıp paylaşım ayarlarından paylaşıma açıyorum pekte bir ayar seçeneği yok paylaş diyor o kadar. Xp yüklü makinem ağda vistanın D sürücüsünü görüyor ama girmek için tıkladığımda bana kullanıcı adı ve şifre soruyor. Bu sorunu ağ ayalarındaki parolalı koruma modunu kapatarak çözdüm gel gelelim bu seferde şifre istemiyor ama yönetici olarak oturum açın diyor ve erişim engellendi diyor. Ortak dosyalarda sorun yok oraya girip çıkabiliyorum ama yerel disk D sürücüme giremiyorum. Bu sorunu çözemedim bir türlü ve ağdan dosya at yer değiştir bana bayağı bir eziyet oluyor. xp yüklü makinemden sorunsuzca vista yüklü olan makinemin d sürücüsüne bağlanmak istiyorum. microsofttan yardım talep ettim sağolsunlar herkes bir yere yönlendirmekten başka bir şey yapmıyor.
Ulaşılmakta sorun yaşanan makinadan kullanıcı hesapları kısmından guest kullanıcısını aktifleştir. Firewall ayarlarını da yerel ağ a izin verecek şekilde yapılandır.
Vindows güvenlik duvarı kısmından ve ağ ve paylaşım merkezinden ayarları değiştirmen gerekiyor bende de aynı sorun oldu ben düzelttim ama vistaya girerken şifre istiyor bir şifre belirle xp olan makinenden giriş için o şifreyi yaz sorun çıkmıyor şifre olarak hesap şifresi oluşturman yeterli
Aynı sorunu bende yaşamaktayım ağ ve paylaşım merkezinden ayarları özelmi yapacağız yoksa genel mi ikisinide denedim ama olmadı ne yaptıysam olmadı yukarıdaki arkadaşın dediği gibi guest i aktifleştirip tekrar deniyeceğim yarın eğer sorun çözülürse buraya yazarım.İyi geceler.
Valla ikisinide denedim hoş üstün körü geçmek zorunda kaldım vaktim yoktu çünkü. Yarın detaylıca bakarım durumu haberdar ederim.