Arkadaşlar merhaba, Benim Sony DCR-TRV255 E model kasetli olan Digital 8 kameram var, vista yüklü laptop'a kasetteki görüntüleri aktarmak istiyorum bu işlemi gerçekleştirmek için yapmam gerekenler nelerdir. Laptopta ieee 1394 (I.link) , usb ve A/v girişleri mevcut kameranın vista driverı olması gerekirmi kamera ile gelen Picture Package CD sinde Win 98 sürücüsü var.
öncelikle vista'nın video işleri için şu an çok uygun olmayan bir işletim sistemi olduğunu söyleyeyim.
imkanın varsa, vistayla çalışmak zorunda değilsen xp'ye geçmeni öneririm.
eğer vista kullanmakta kararlıysan capture yapmak için windv'yi tavsiye ederim.
bu küçük programıhttp://www.topdrawerdownloads.com/download/104255 den download edebilirsin. ieee1394 çıkışından kamerayı bağladıktan sonra dosyanın kaydedileceği yeri seçip capture'a basman yeterli.
kamerayı bilgisyara bağlamak için de bir dv (ieee1394) kablosu lazım sana. her iki ucu 4 pinlik olanlardan almalısın. 5 ytl'ye bulabilirsin piyasada. kadıköydeki bilgisayarcılara sor bulamazsan.
kameran vista uyumlu zaten sanıyorum. drivera gerek yok muhtemelen.
Teşekkürler arkadaşım programı indirdim akşam deneyeceğim acaba bu program kasetteki tarih ve saati alıyor mu ? Dün captureflux diye bir program buldu tarih ve saati alıyormuş Ben şimdi bu iki programı denyecem capture kalitesi ve tarih saat aktarımına göre birini tercih edeceğim.