Merhaba arkadaşlar sistemim Abit KN9 SLI anakart, calibre 8800GTS (oc ediition) , 2 gb OCZ vista upgrade ram , başka bir şeye gerek var mı bilmiyorum kurulum sırasında hiçbir problem yok tamamlanma sırasında ya res atıyor ya da IRQL_LES_OR_NOT_EQUAL diyor bazen demiyor. Ramlerin yerlerini değiştirsem direk res atıyor. Driver problemi mi anlamadım. XP kurup vista advisor'a bakınca sadece Realtek HD audio driverini yükle diyor o da vista yüklendikten sonra. Sorunumu bulamadım. Ram çıkardım 1 gb ile denedim gene olmadı gene olmadı. Bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. hiç değilse bir şeyler söyleyin lütfen 2 haftadır bunla uğraşıyorum kafayı yedim.
Bilgisayarınıza Xp üzerinden Vista kuruyorsanız Nero ve a.v gibi programların olmaması gerekir. Bi ihtimal... Bunun haricinde vista kurulurken sistem 3 kere yeniden başlatılır. Bunuda bilmenizde fayda var.. Birde başka bir cd ile yüklemeyi deneyin
4 farklı Dvd denedim ama olmuyor anlamadım gitti :(
quote:
Orjinalden alıntı: darrrk
4 farklı Dvd denedim ama olmuyor anlamadım gitti :(
Vista'yı Xp'nin üzerine mi kuruyorsunuz , yoksa sıfırdan mı ?
0 dan format atıp kuruyorum
quote:
Orjinalden alıntı: darrrk
0 dan format atıp kuruyorum
Xp'nin üzerine kurmayı deneyin.. Ben öyle yapıyorum sorun cıkmıyor
hiren's boot cd yazilimini internetten indirip cd ye yazin. Acilista sistemi cd den boot edin bellek testi yapin. ecnebi sitesinde ayni dertten muzdarip arkadasin birisi bu sıkıntının birebir aynısı ile karsilasmis.. Sorunun ramden oldugu konusunda herkes hemfikir orda..
quote:
bonjour, depuis 6 mois, j'ai un soucis avec mon PC: aléatoirement, il plante avec un ecran bleu de type irql_les_or_not_equal 0x000000D1
le probleme c'est qu'il peut me le faire 5 fois en 2 heures comme aucune fois en 2-3 jours..... donc difficile d'isoler le pb...
quote:
memtest a mettre sur cd bootable ou diskette, puis boot dessus
Çok teşekkürler bugün de deniyecem olmadı test etmeleri için servise bırakıcam .
bu sorun bendede var fakat ram test den geçiyor sorunsuz bilgisayar nedense.
Aslında memory test yaptım vista cd'sinden boot edip Repair menusunde böyle bir seçenek var testten geçiyor orada :(
arkadaşlar sorun tahmin ettiğiniz gibi ramlerde çıktı. Ramlerimi Kingston aldım ve sorun ortadan kalktı. OCZ ile abit KN9 SLI Vista'da uyuşmazlık çıkarıyor bilginize sunarım
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme