Asus P5LD2-X anakartlı bi sitem topladım. Onboard ses kartının (ALC662 High Definition Audio 6-Channel CODEC) arka taraftaki giriş/çıkışlarını 6 kanal analog olarak logitek x-540 sisteme bağlamak istiyorum. İşletim sistemi olarak vista yüklü. Ses kartının bulabildiğim tüm vista versiyonlarını denememe rağman bir türlü 5+1 ses elde edemedim. 5+1 hoparlör konfigürasyon seçeneği veren versiyonda hiç ses alamıyorum. Ses alabildiğim versiyonda da 5+1 seçeneği yok. Sorun vistada mı anakartta mı yoksa yüklediğim sürücülerde mi bir türlü çözemedim. Konu hakkında bilgisi olan arkadaşların yardımlarını bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.
Merhaba.Bende logitech 5+1 x 530 mevcut.İşletim sistemim Xp iken ayrıca Vista yükledim(C:Xp,D:programlar ıvır zıvır,W:Vista).Vista yükledikten sonra herhalde Vista nın kendi içinde bir ses driveri mevcut ki sisteme ben driver yüklemedim.Board um Gigabyte P-35 DQ6 sistemli ilgili bilgilerim aşağıda imzamda mevcut.
Siz sisteme Vista yı tekrar yükleyin göreceksiniz otomatik olarak sistem açılışında bir ses çıkışı olacaktır.Ama 5+1 inizin gerekli bağlantıları takılı olsun.Bende böyle oldu.Yani realtek in driver ını yüklemeden otomatik ses geldi ve bende şuan sistemde realtek de yüklü gözükmüyor.Dediğim gibi Vista kendi içinde bir ses driver ı barındırıyor ki böyle olduğu kanısındayım.
İyi günler
Cevap için teşekkürler. Sistemi ilk kurduğumda sizin dediğiniz gibi oldu. Ben herhangi bir sürücü kurmadan vista kendisi ses kartını gördü. Ama o durumda hiç ses çıkmıyordu. Bunun üzerine ben diğer versiyonları denedim, ama sonuç alamadım.
Bir de XP'de kullandığım tüm realtek ses kartlarında bir jack taktığınızda onu ne olarak kullanmak istediğinizi soran bir pop-up pencere çıkıyor, ama vistada böyle birşey göremedim. Acaba ses kartının modelinden mi kaynaklanıyor.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme