Şimdi Ara

Visual Studio 2015 library sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.289
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Okulda C programlama görüyoruz ve bunun için Visual Studio 2012 versiyonu var labda. Kendi bilgisayarıma iste 2015 versiyonunu yükledim fakat bir sorunum var.

#include<stdio.h>

int main()
    {
    printf("Merhaba Dunya");

return 0;
    }

inculude kısmındaki , 2012 versiyonunda çalışırken 2015 versiyonunda çalışmıyor. Hata olarak da 'cannot open source file "stdio.h" ' diyor. Ne yapmam gerekiyor yardımcı olur musunuz lütfen. Şimdiden teşekkür ederim...

• Intellisense denen arkadaş bunları bulamıyor sanırım. VS15 ile C kütüphanelerinin (headers) yerleri değiştirildi.

https://blogs.msdn.microsoft.com/vcblog/2015/03/03/introducing-the-universal-crt/

Project->Properties-> Configuraton Properties->VC++ Diretories->Library Directories buraya C:\Program Files (x86)\Windows Kits\10\Lib\10.0.10150.0\ucrt\(kendi mimarini seç)

C/C++->General->Additional include directories ve bu yol'a C:\Program Files (x86)\Windows Kits\10\Include\10.0.10150.0\ucrt yolunu ekle.

Not: 10.0.10150.0 sürümü sistemine göre değişiklik gösterebilir.

• Dentrax D kullanıcısına yanıt
    Project->Properties-> Configuraton Properties-> 'dan sonraki VC++ Diretories kısmı yok ya da ben bulamadım.
  • Tamam o hata sonunda gitti. Çok teşekkür ederim. Bir hata daha varmış "The Windows SDK version 8.1 was not found. Install the required version of Windows SDK or change the SDK version in the project property pages or by right-clicking the solution and selecting "Retarget solution".

Sanırım buda SDK yüklü olmadığından. Bunu nasıl yükleyeceğim peki ?
  • YACHIRU kullanıcısına yanıt
    sistem en az win 8.1 ise kurabilirsin sadece. visual studio kurulumunu aç, kurulacak modülleri seçerken var o listede sdk.

ya da şuradan da indirebilirsin
    developer.microsoft.com
    Windows SDK archive - Windows app development
    https://developer.microsoft.com/en-us/windows/downloads/windows-8-1-sdk
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.