arkadaslar merhaba; visual studio.net' te bi veritabanı projesi yapıyorum.basit bi proje aslında ama nasıl olacağı hakkında kesin bir bilgim yok.bi tablo olacak, bi de arama buttonu olacak , tabloda konu bilgisi de olacak. konuya göre ara dediginde "asp" girildiginde asp ile ilgili olan konuları listeleyecek.bunu nasıl yapabilirim , yardım ederseniz çok sevinirim( tabloyu oluşturdum ama arama ve listeleme nasıl olacak bilmiyorum :( ) .bilen biri ile msn de konu ile ilgili tartışalım lütfen ( ChaylakGirl_86@hotmail.com ) tesekkurler
.nette veri tabanına bağlandıktan sonra bi tane dataset oluşturacaksın o datasette kullanacağın sorgu sonuçları olacak daha sonra veri tabanına bir sql yollayacaksın(bunu program içinde yapacaksın) gelen sonuçlar dataset e yazılacak daha sonra datasetteki bilbileri databinding ile istediğin nesneye aktaracaksın
şuan işteyim kodlar elimde değil daha sonra ayrıntılı yardım edebilirim
aramaya bi örnek vereyim : arama yapılacak kelime textbox1'e girilsin örneğin.
string arama = "select * from tablo1 where konu LIKE '"+textBox1.Text+"'%"; oleDbDataAdapter DA = new oleDbDataAdapter(arama,baglantim); Dataset DS = new DataSet(); DA.Fill(DS,"tablo1"); foreach(Datarow sonuc in DS.Tables["tablo1"].Rows) listBox1.items.Add(sonuc[konu]);
şu anda internet cafe'den yazıyorum bilgisayarda derleyici olmadığı derleme imkanım olmadı buna benzer bi yapıda olacak ama...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme