Şimdi Ara

Vitamin Hapı Ne zaman içilir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
2
Favori
193.322
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşalar, Vitamin haplarının içilmesi için belirli bir zaman var mı? Yani Sabah aç karnına ya da tok karnına. Ya da akşam yatarken falan gibi. Yoksa günün herhangi bir saatinde içilebilir mi? Forum da bi kaç doktor vardır sanırım

• Yapay Zekanın Yanıtı

Vitamin Hapı Ne Zaman İçilir?

Multivitaminler, vücudun sağlıklı bir şekilde çalışması için ihtiyaç duyduğu vitamin ve mineralleri içeren takviyelerdir. Doğru şekilde alınması, bu takviyelerden fayda sağlamak için çok önemlidir. İşte multivitaminleri ne zaman içmen gerektiğine dair bazı öneriler:

• Aç mı Tok mu İçilir: Genellikle multivitaminlerin aç karnına alınması önerilir. Bunun nedeni, boş bir midede iken vitamin ve minerallerin daha kolay emilebilmesidir. Ancak bazı multivitaminler, mide rahatsızlığına neden olabilecek bileşenler içerebilir. Bu gibi durumlarda, multivitaminleri yemekle birlikte veya yemekten sonra almak gerekebilir.

• Gece İçilir mi: Günde bir kez multivitamin alıyorsan, bunu sabah almak en iyisidir. Bunun nedeni, vücudunun gün boyunca vitamin ve mineralleri kullanmasıdır. Ancak gece yatmadan önce multivitamin alan kişiler de bulunmaktadır. Bu tercih, uyku kalitesini etkileyebilecek uyarıcı bileşenler içermeyen multivitaminlerin seçilmesiyle mümkündür.

• Aç Karnına İçilir mi: Aç karnına multivitamin içmek, vitamin ve minerallerin emilimi için idealdir. Ancak bazı multivitaminler, mide rahatsızlığına neden olabilecek bileşenler içerebilir. Bu gibi durumlarda, multivitaminleri yemekle birlikte veya yemekten sonra almak gerekebilir.

• Yatmadan Önce Vitamin İçmek: Bazı kişiler, yatmadan önce multivitamin almayı tercih eder. Bu tercih, uyku kalitesini etkileyebilecek uyarıcı bileşenler içermeyen multivitaminlerin seçilmesiyle mümkündür.

• Supradyn Akşam İçilir mi: Supradyn, çeşitli vitamin ve mineraller içeren bir multivitamin takviyesidir. Ürünün üreticisi, Supradyn'in sabah veya akşam alınmasının fark etmeyeceğini belirtmektedir. Ancak uyku kalitesini etkileyebileceği düşünülürse, Supradyn'i akşam almak daha uygun olabilir.

Multivitaminleri ne zaman içeceğine karar verirken, multivitaminin türü, mide hassasiyetin ve kişisel tercihlerin gibi faktörleri göz önünde bulundurman önemlidir. Herhangi bir sorunuz veya endişen varsa, sağlık uzmanına danışmalısın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • İlaç doktor tavsiyesi ile alınmalı.

Genelde sabah alınır ama kahvaltıdan sonra
  • Teşekkürler. Ben Sabah kahvaltıdan önce alıyordum. Demekki yanlışmış. Bundan sonra dikkat edeyim bari. Doktor tavsiyesi ile alınır elbette ama, şu an ihtiyacım olduğunu biliyorum.
  • dengeli besleniyorum vücudumun ihtiyacı olan çoğu şeyi hemen hemen alıyorum diyorsan vitamin hapınagerek yok gereksiz yere karaciğerini yorarsın...ama ben doğru düzgün beslenemiyorum diyorsan doktor kontrolünde almalısın hergün bir kase yoğurt enaz bir öğün sebze yemeği ve 2-3 günde bir et yemeği yiyen ve sabah kahvaltısını krallar gibi yapan birinin bence vitamin hapına ihtiyacı olmaz...
  • illa ki alacağım diyorsan yatmadan önce alabilirsin(ben günde bir kullandığım ilaçlarımı öyle alıyorum ilaçların emilmesi için bağırsaklarında illa ki uyuduğun süre boyunca kalacaktır.gece büyük abdeste çıkmayacağına göre,emiliminden daha fazla emin olabilirsin. diğer vakitlere göre daha güvenli. bir de cilt için gerekli vitaminler alıyorsan,cilt gece yenilendiğinden vücut o vitaminleri de kullanacaktır cildini yenilerken.)
  • Doktor söylemediği sürece içilmemeli ama adminler ban sallarsa dik kafaya
  • Centrum bir numara kardeş ondan iç. günde 1 tane
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • suda eriyenler yemekten sonra alınabilir ama yağda eriyenleri (A,D,K,E) yemeğin hemen üstüne alma ağır gelebilir.. bunları yatmadan 1 yada 1,5 saat önce almak mantıklı..
  • vitamin yemeklerden yarım ile bir saat önce alınır. En faydalı kullanım dozu budur. Saat olaraksa ne zaman ihtiyaç duyduğunu hissediyosan o zaman al. gece almanın sana fazla bi faydası olmaz. eğer sınavlar için falan kullanıyosan ben tıp fakültesinde okuyorum malum 2 haftada 14 15 sınav oluyo. hal böyle olunca sınav çıışından sonra alıyorum ben saat 4-5 gibi. umarım yardımcı olmuşumdur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: tırtılcık

illa ki alacağım diyorsan yatmadan önce alabilirsin(ben günde bir kullandığım ilaçlarımı öyle alıyorum ilaçların emilmesi için bağırsaklarında illa ki uyuduğun süre boyunca kalacaktır.gece büyük abdeste çıkmayacağına göre,emiliminden daha fazla emin olabilirsin. diğer vakitlere göre daha güvenli. bir de cilt için gerekli vitaminler alıyorsan,cilt gece yenilendiğinden vücut o vitaminleri de kullanacaktır cildini yenilerken.)

yanlış...

insan gece yatarken nerji harcamaz bişey yapmaz gece gece almanın bi alemi yoktur ..doğrusu güne başlarken almaktır çünkü bu saat lerde alınan vitamin insana günün geri kalanında enerji ve zindelik verir ama yatmadan önce alırsanız bu enerjiyi nerde harcıyacaksınız..bu tıpkı spor yapmadan enerji harcamadan spor içecekleri içmeye benzer..Halbuki onların amacı ve doğru olan sporda kaybedilen enerjiyi geri almaktır..

vitaminler sabah kahvaltısından sonra alınmalıdır

• Her zaman doğal olandan yanayım.
    Doğal,dengeli ve düzenli beslenin.

İllaki vitamin hapı alacağım diyorsanız doktora gitmelisiniz.Çeşitli tahliller yaptırıp vucudunuzda herhangi bir vitamin eksikliği olup olmadığını tespit ettirmelisiniz.Daha sonra buna göre hangi vitaminden hangi dozda alacağınıza doktor kontrolünde karar verip kullanmalısınız.

Bilinçsizce vitamin hapları kullanacaksanız eğer hiç kullanmayın çok daha iyi.Zaten iyi bir beslenmeniz varsa bunlara gerek kalmaz.Türkiye gıda konusunda çok şanslı bir ülke.Bunu değerlendirin.

• Tüm cevaplar için teşekkür ederim. Hepsini ortak bir paydada değerlendirip, vitaminleri öyle kullanacağım. Çünkü neredeyse birbirinin aynı cevap hiç yok gibi.
  • Ben zihinsel ya da bedensel efor gerektiren işlemleri yapacağım zaman, Supradyn alıyorum 1 tane, kendimi daha iyi hissediyorum
  • vitaminler enerji kaynağı değildir.
  • hocam farketmez takıl kafana göre
  • Supradyn Energy, aşırı derecede iştah açıyor.Sabah alsan gün boyu iştahını kesmek için yemek zorundasın, gece alsan vücut uyurken vitamini ne yapsın, nasıl emsin?

bu arada vitaminler enerji vermez tırtılcık'a katılıyorum.
  • Vitamin hapları ömrü uzatmıyor
    Antioksidan olarak bilinen A, E ve C vitamin haplarının, ömrü uzatmaya yaramadığı beldirildi.

Düşük kalitedeki araştırmaları eledikten sonra daha güvenilir olan 180 bin 938 kişinin katıldığı 47 araştırmayı inceleyen araştırmacılar, bu vitamin haplarının kullanımının az da olsa insan yaşamına olumsuz etkisi olabileceğini gördü.

Kimi uzmanlar, vitamin haplarının çöpe atılması gerektiğini ya da bunların sağlığa yararlı olduğunu söylemek için erken olduğunu belirtirlerken, kimileri antioksidanların hap olarak alınmaktansa yiyeceklerden alınmasının yararlı olduğunu savunuyor.

“Journal of the American Medical Association” (JAMA) dergisinde yayımlanan araştırma, bilim camiasını karıştıracak gibi görünse de aslında şu mesajı veriyor: “Vitaminleri yiyeceklerden alın.”

Kaynak:
    www.ntvmsnbc.com

• quote:

Orijinalden alıntı: ogameci

Centrum bir numara kardeş ondan iç. günde 1 tane

Doktor bir kutu yazdı.ssk karşılamadığı için 40 lira verdim.o anki sinirle aç karnına mı tok karnına mı diye soramadım.bir bilginiz var mı ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MustafaPasam

quote:

Doktor bir kutu yazdı.ssk karşılamadığı için 40 lira verdim.o anki sinirle aç karnına mı tok karnına mı diye soramadım.bir bilginiz var mı ?

valla hatırlamıyorum dostum ama fark edeceğini sanmam.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: MustafaPasam

quote:

valla hatırlamıyorum dostum ama fark edeceğini sanmam.

Aç karnına höpürdeteyim o zaman ben
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.