< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Vitamin ilacım yerine asit içtim tıpçılar bakabilir mi? (11. sayfa)
-
-
Gecmis olsun. Ben de kucukken su zannedip rakiyi dikmistim likir likir sonra aglaya aglaya banyoya kusmaya kosmustum
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
ilaçların şişesi de tıpa tıp aynıymış ya. çok normal yapılabilecek bir hata.
-
Hocam merak ettiğim tek soru var işerken yandı mı ? Yandıysa ne kadar yandı ? Geçmiş olsun bu arada
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Oha Duoderm i ayak parmağımdaki siğil için kullanıyorum . O ilaç deriyi resmen yok ediyor ve katman katman sürdükçe derine kadar ilerliyorsun . Felaket güçlü bir ilaç . Kardeş geçmiş olsun da yani dikkat etsene kurban olduğum .
-
Resmen içim gitti okudukça
Umarım iyileşirsin. Bu yaşadığınız sadece size değil okuyan herkese ders olur inşallah
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shafter -- 6 Temmuz 2020; 0:0:39 >
Hocam merhaba,
Gerekli uyarılar da yapılmış ekleyeceğim pek bir şey yok. Bu tür koroziv madde yutma vakalarında yanık belli bir sürede oturur, fibröz doku denen yara dokusu iyileşme döneminin en sonunda hakim olur. Yemek borusu yapısı nedeniyle peristaltizm denen gıdaların geçmesine yardımcı kasılma hareketinde bulunur, kas doku zarar gördüyse yutmanız zorlaşacaktır. Arkadaşlarımın da dediği gibi esas tehlike delinme, Allahtan bilinçli bir dostumuz olduğunuz için erken müdahale almışsınız. Allah sizi korusun, olacağı varmış lütfen üzülmeyin, pişmanlık hissetmeyin. Çok geçmiş olsun, bir şeye ihtiyacınız olursa ya da herhangi bir soru sormak isterseniz seve seve yardım ederim.
Not: Eklemeyi unuttum, bu tarz hassas dokularda iyileşme süreci bazen zarar ile bitebiliyor, bu nedenle kortizol bir immunsupresif(bağışıklık sistemini susturan) bir ilaç olduğu için size en büyük faydayı sağlayacaktır. Lütfen çok dikkat edin kullanmaya, yan etkileri de vardır, dozuna göre enfeksiyona açık hale getirebilir ama yararı zararının yanında çok büyük kalıyor. Tekrardan geçmiş olsun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi D-Rock! -- 6 Temmuz 2020; 0:31:22 >
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
-
Geçmiş olsun kardeşim.
-
Merhabalar, öncelikle çok teşekkür ederim. Yutma refleksimin yavaş yavaş geri geldiğini hissediyorum. Bağışıklık sorunum olabileceği için ziyaretçi kabul etmiyorum, zaten virüs de var ben bu şanssızlıkla bir de oradan gol yemeyeyim. Aklıma bir şey takıldı, dedikleriniz yanık daha da kötüye gidebilir mi demek? Ben kendimi tamamen iyileşeceğine odaklamıştım.
Teşekkür ederim evet çok yandı, rengi de kıpkırmızıydı ben bunu günlerdir ağızdan yeterince sıvı alamadığıma yormuştum, bu yüzden doktoruma sormak aklıma gelmedi
Yazma zamanına baktım 3 gün hocam, yani 4 gün diyebiliriz. Dokunun sertleşme ihtimali var ama erken dönemdeki sorunlar daha mühim. 1 ay demelerinin sebebi de iyileşme mantıklı olacak mı, darlık çıkacak mı diye. Korkmayın, yanıkların ilk 2 günü doku yanmaya devam eder, ama siz çok dikkatli olmuşsunuz, işlemler erken olmuş. Bu nedenle bu ihtimali bilin ama hayatınızı bunun üstüne yoğunlaştırmayın, inşallah iyi olacaksınız.
Tekrardan çok teşekkür ederim evet doktorum da 1 ay sonraya tarih verdi, sanırım daralma çok muhtemel bir risk. İlk 2 gün çok önemli demişti doktorum bugün de hayati risk olmadığı için salıverdiler sanıyorum. Peki muhtemel bir ameliyat olmam gerekirse bu sefer beni hangi riskler bekliyor acaba cevap verebilirseniz çok sevinirim
quote:
Orijinalden alıntı: İmpreZaa xdTeşekkür ederim evet çok yandı, rengi de kıpkırmızıydı ben bunu günlerdir ağızdan yeterince sıvı alamadığıma yormuştum, bu yüzden doktoruma sormak aklıma gelmedi
Off idrar yolları da mı zarar gördü yani?
-
Hastanedeyken idrar ve kan testi yapıldı, Crp değerim çok yüksek çıktığı için antibiyotik verildi ama idrarla ilgili bir şey söylrnmedi şimdi içtiğim sıvı miktarı artacağı için takip edeceğim
Çok çok geçmiş olsun hocam, inşallah tamamen duzelirsiniz, hayat neler getireceği belli değil ama bu tarz ilaçlara ekstradan logo veya benzeri uyarici bir işaret koyulması gerek, sigaradaki gibi. Yerinizde çocuk olsa mesela sanırım daha fazla zarar görürdü. Çok geçmiş olsun tekrardan
Ben bir kaç sene içinde hiçbir şeyinin kalmayacagini dusunuyorum yeter ki moralini yuksek tut..kaderimizde ne varsa onu yasiyoruz iste hocam hayat boyle ..
Kezzap gibi bir şey mi bu içtiğiniz şey? Cilde sürülüyormuş sonuçta nasıl bu kadar ciddi zarar vermiş ki cildin herhangi bir yerine sürsek orayı da yakar mı
geçmiş olsun
Çok geçmiş olsun hocam. Umarım en kısa sürede sağlığınıza kavuşursunuz.
-
Çok büyük geçmiş olsun hocam. Moralinizi yüksek gördüm kafanızı başka şeylerle meşgul edin, vücudunuz da en kısa zamanda kendini onaracaktır, ölüm kalım, sağlık meselesi olmasın iş de bulunur ses yerine de başka çözüm bulunur. Sizi tebrik ederim her açıdan bilinçli yaklaşmışsınız olaya.
quote:
Orijinalden alıntı: IODava durumunda kazanma ihtimali var bence. Şişe birebir aynı. Üzerinde içilmez falan da yazmıyor
Alıntıları GösterŞişenin üzerinde açıkça "Salisilik Asit + Laktik Asit" diye belirtiliyor, deri çözeltisi yazısı da gayet açık. Ayrıca şişenin içinde fırça da varmış. Ve yine ilaç firması bambaşka bir firmanın piyasaya sürdüğü ilaç şişesini bilemeyebilir, benzer tipte şişe kullanabilir.
Arkadaşa büyük geçmiş olsun ama tazminat işini bir avukata danışmak lazım.
Hocam büyük geçmiş olsun, toparlayıp eski sağlığınıza kavuşmanız dileğiyle.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X