Şimdi Ara

Vites göstergesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
914
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

bildiğiniz gibi birçok araçda vites bilgilendirmesi var örneğin 2 ye at 3 at gibisnden.

diyelim 80 km hızda 1800 devirde 5.vitesde gidiyorum ama araba 6.ya at die uyarı veriyor.

Ama atarsam bu sefer devir düşüyor araba boğuluyor.

Bu gösterge neye göre vites yükseltmesini istiyor ?

• Mümkün olan en düşük devir ve mümkün olan en yüksek vites = en az tüketim felsefesi devrede

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Coğu otomatik vites egim faktorunden arabanin yuk durumundan bi haber calistigi gibi manuel viteste de vites tavsiyeleri duz yolda en az yakacak sekilde belirlenir. Bi yerden sonra kulaginiz alisir bakmazsiniz zaten fazla takilmayin.

• Gösterge en ekonomik sürüş için uyguluyordur bu uyarıyı tahminimce.

Bizim araçta da var bu vites göstergesi. Olmayan araçtan olan araca geçince acayip gözüme takılmaya başladı. Sanki sürmeyi bilmiyormuşuz da uyarıyormuş gibi geliyor sinirleniyorum. araç tüketimine zaten dikkat eder, aracın sesini dinlerim yani otomatik olarak vites değiştiriyorum artık. Ama ekranda bu uyarının çıkması sinir ediyor beni.
    Alışacağız heralde zamanla artık, görmezden gelmeye çalışacağım.
  • Bence gereksiz ve oraya odaklanınca dikkat dağıtan bir detay.
  • Ekonomik sürüş ayrıca en düşük devir en yüksek torka göre ayarlanır.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 7 ileri dsg kullanıyorum yumuşak sürüşte düz yolda 65km hızda 7. Vitese atıyor. Bayılma falan da olmadan hızlanmaya devam ediyor... (aracım 150hp, 250nm/1500 maksimum)

Örneğin: 80km hız sabitleyici açıkken hiç vites düşürmeden D-100 haramidereden beylikdüzü rampasına tırmanıyorum... Bazen tırmanışın sonunda 6'ya düşüyor. Genelde 7. Vites ile bitiriyor...

Aynı şartlarda aynı arabanın manuel olanını kullanıyor olsaydık muhtemelen şehiriçinde 7. Vitesi hiç kullanmazdık alışkanlıklarımızdan dolayı...

Konu sahibinin sorusuna gelince çok değişik araçlar kullandım bazı arabalarda yönlendirilen viteste gidildiğinde hakikaten boğulma ya da çok bağırma oluyor. Sanki bu yönlendirmeler sadece kağıt üstündeki devir saati verilerine göre gelen standart yönlendirmelermiş gerçek yol şartlarını eğimi, rampayı algılamıyirlarmış gibi hissettiriyor..

Ama kendi aracımda bu duyguyu hissetmiyorum, manuel kullansan bile yönlendirme tam ve tutarlı oluyor bağırma/bayılma olmuyor... Motor gücü, yüksek ve esnek tork gücü de bunda etkilidir elbette...

Bir de mesela aracımla başka aracı çektim, aracım sanki sanki arkada yük olduğunu anlamış gibi davranıyordu vites değiştirirken... Ezbere değil de tam ve tutarlı değiştiriyordu vitesleri ilginç bi şekilde...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: CihangirCanavarı

7 ileri dsg kullanıyorum yumuşak sürüşte düz yolda 65km hızda 7. Vitese atıyor. Bayılma falan da olmadan hızlanmaya devam ediyor... (aracım 150hp, 250nm/1500 maksimum)

Örneğin: 80km hız sabitleyici açıkken hiç vites düşürmeden D-100 haramidereden beylikdüzü rampasına tırmanıyorum... Bazen tırmanışın sonunda 6'ya düşüyor. Genelde 7. Vites ile bitiriyor...

Aynı şartlarda aynı arabanın manuel olanını kullanıyor olsaydık muhtemelen şehiriçinde 7. Vitesi hiç kullanmazdık alışkanlıklarımızdan dolayı...

Konu sahibinin sorusuna gelince çok değişik araçlar kullandım bazı arabalarda yönlendirilen viteste gidildiğinde hakikaten boğulma ya da çok bağırma oluyor. Sanki bu yönlendirmeler sadece kağıt üstündeki devir saati verilerine göre gelen standart yönlendirmelermiş gerçek yol şartlarını eğimi, rampayı algılamıyirlarmış gibi hissettiriyor..

Ama kendi aracımda bu duyguyu hissetmiyorum, manuel kullansan bile yönlendirme tam ve tutarlı oluyor bağırma/bayılma olmuyor... Motor gücü, yüksek ve esnek tork gücü de bunda etkilidir elbette...

Bir de mesela aracımla başka aracı çektim, aracım sanki sanki arkada yük olduğunu anlamış gibi davranıyordu vites değiştirirken... Ezbere değil de tam ve tutarlı değiştiriyordu vitesleri ilginç bi şekilde...
    7 vitesli manuel

• EZİKMAN E kullanıcısına yanıt
    https://www.porsche.com/usa/models/911/911-targa-4-models/drive/manual-gearbox/

• Siyah bant yapıştırın, görmezsiniz!

• quote:

Orijinalden alıntı: EZİKMAN

7 vitesli manuel

Alıntıları Göster
    Mesel diye söyledik komik olan nedir ezik?

• quote:

Orijinalden alıntı: metinTasci

150hp/250nm araca örnek olarak porsche vermek

Porsche 1.4 tsi çıkardı da haberimiz mi yok

• quote:

Orijinalden alıntı: metinTasci

Eskiden çarpmalı vites man s2000 otobüsler vardı bence onları örnek ver onlar 8 vitesti hem

• EZİKMAN E kullanıcısına yanıt
    Ezik adam, mesajının herhangi bi yerinde 1.4 tsi 7 ileri manuel geçmiyor. Mesajınız: 7 ileri manuel muahaha!
    Ve bende 7 ileri manuel vites örneği verdim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.