Şimdi Ara

vitesi 4 yerine 2 ye atmak. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
10.362
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kaanbaskut

quote:

Orijinalden alıntı: atom239

110-120 km'de 2.vitesten birsey olmaz insignianin sanzimani uzun zaten.

Kuzenim 100 km ile giderken 2'den 3'e atacagina 1'e atti,motorun eksoz subaplarini dagitti.

Arac fd6 civic.

araçlarda koruma oluyor 100km gibi bir hızda hayatta 1. vitese atamazsınız.

atabilecek olsanız bile çok büyük bir kuvvet ugulamanız gerek onuda tek elle yapamaz zaten kimse bence o 3den 2 falandır

Aynen öyle. Kendim 20 ile giderken bile 1. vitese geçiremedim. Zorlayınca ses yaparak geçiyor anca.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sercelik

quote:

Kuzenim 100 km ile giderken 2'den 3'e atacagina 1'e atti,motorun eksoz subaplarini dagitti.

Arac fd6 civic.

1. vitese 20de bile düşürmek imkansızdır neredeyse. 100le giderken 1e çekmek için epeğ bir kuvvet uygulamış olmalı.

Olay rolling sirasinda oluyor.

Anlattigi kadariyla civiclerde viteslerin karismasi problemi olabiliyormus.Yani cok hizli bir sekilde atildiginda ve biraz ortalarda gecirildiginde 1'e gecebiliyormus vites.

Ayni olayi youtube'da type-r'larda da gordum, ama video sonrasinda neler oldu bilmiyorum

Devir saati 8000'i gecmis zaten.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Arac fd6 civic.

atabilecek olsanız bile çok büyük bir kuvvet ugulamanız gerek onuda tek elle yapamaz zaten kimse bence o 3den 2 falandır

110 km ile giderken 3den 2'ye çekmekle egsoz subaplarını dağıtıcak bir araç değil fd6 civic arkadaşın dediği gibi 1'e takmıştır.8.000 Devir'i geçti diyor zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilhan555 -- 5 Temmuz 2014; 21:37:05 >

• quote:

quote:

Arac fd6 civic.

Ben 10km altı zor atıyorum 1e siz nasıl becerdiniz onu :D

• quote:

Orijinalden alıntı: ilhan555

quote:

quote:

Arac fd6 civic.

110 km ile giderken 3den 2'ye çekmekle egsoz subaplarını dağıtıcak bir araç değil fd6 civic arkadaşın dediği gibi 1'e takmıştır.8.000 Devir'i geçti diyor zaten.

her gün evime park edecekken otoparka gireceğimde hafif bir yokuşu çıkıyorum oraya genelde hızlı geliyorum yol bomboş olduğu için ve

orada bilerek 1e takıyorum yol bozuk olduğu için ve çok manevra yapmak gerektiği için ama 10 km üstünde bile 1e atmak için acayip bir

kuvvet uygulamanız gerekiyor ve şanzıman dişlilerden ses geliyor. aracı inceleme imkanım olmadı dişli uzunluklarına varasıya kadar ama bana göre

3ten2 ye atınca egsoz siboplarını dağıtması 100le giderken 1e takmaktan daha inandırıcı

• Geri vitesi 5'in arkasında olan araçlarda vites düşürmekte zorluk çekiyorum.
  • Bişiy olmaz hocam, merak ettim uzadınızmı sonra ne oldu leona

• Sorun oluşabilecek bir durum ama şu an için sorun yoksa sıkıntı yoktur.

Genelde böyle durumlarda triger kayışı kopması, yağ pompasının dişlilerinin hasar görmesi gibi durumlar oluşabiliyor.

sık sık tekrarlanmadığı sürece sorun yok :)
  • Benzer bir durum bugün başıma geldi 3ten 2ye alacağıma 4e aldım yanlışlıkla araba hızlandı 70 80 gidiyor, ulan dedim noluyor nası gidiyor bu 1.4 sümbül

• quote:

Orijinalden alıntı: GöKHaN 35

Geri vitesi 5'in arkasında olan araçlarda vites düşürmekte zorluk çekiyorum.

Geriye atmaktansa ikiye atmak daha iyi olur:)
  • Aracta suan problem yoksa sanziman uzunlugu yettigi icin problem yok. Buyuk ihtimal arac yigilmistir. Sanziman uzunlugundan yirtmissiniz.110 degilde 130 olsaydi iste o zaman kotu olurdu.

• Bende yıllar önce 2den 3'e atacakken 1'e atmıştım. Motordan tok bir ses gelmişti. İyi bilirim o telaş duygusunu. Bir sey olmuyor merak etmeyin

• quote:

Orijinalden alıntı: LaViTz

Bişiy olmaz hocam, merak ettim uzadınızmı sonra ne oldu leona

tabi ki hocam. hemen 3'e takip gecte olsa süzüldüm. tabi hayalim 2. viteste 3.5 devire cekip turboyu iyice doldurup uzamakti ama kismet degilmis:)

tüm arkadaslar cevaplariniz icin sagolun

• 2. vitesin motor limitöre girdiği andaki maksimum hızı önemli.

Örneğin aracınız 2. viteste limitör devrinde 100 km/h hız yapıyorsa, siz 120 ile giderken 2. vitese aldığınızda motorunuz fabrikanın limitör koyduğu devrin çok üstünde devir döner. Kompresyon modunda olduğunuz için yeterli yağ basıncı da oluşamaz. Böyle bir senaryoda yatak sarabilir, kol çıkartabilir ya da silindir kapağını dağıtabilirsiniz.

Aşırı devir dönmemişseniz şanslısınız demektir.
  • Eğer bir şey olmuş olsaydı bu konu ss li olurdu zaten rahat olun :) bu yaptığınız çoğu insan zevk için yapıyor
  • 3. vitesten geriye atan biliyorum
  • benim bi arkadaş da 4 e atacağına 2ye atmıştı 120 km falanken de hiç bir şey olmadı 105 falan görüyor zaten araba 2. viteste.
  • az önce bende oldu crdi starex le yokuş aşşağı 90 la giderken 3ten 2 ye çektim devir saati 5000 i biraz geçti normalde 4500 redline ve 2 de 80 yapıyo neyse evin önüne geldiğimde boşta tam gaz yaptım bi sıkıntı varmı diye redline 4800 lere kadar çıkmış bu sorun değilmi
  • #çare otomatik

• quote:

Orijinalden alıntı: eren15935

Bisey olmaz usta. Artik 2. Viteste 110 gordum ben dersin soranlara

bu konuya daha önce gelmiştim. yorumları okurken bunu gördüm ve güldüm. elim beğenme butonuna gittiğinde daha önce beğenmiş olduğumu gördüm, yine güldüm.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.