Şimdi Ara

vitesi 4 yerine 2 ye atmak.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
50
Cevap
0
Favori
10.357
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaslar bugun uzun yol giderken (hizim 110 120 vardir heralde) vitesi 4 yerine 2 ye attim. araba boguldu, bagirdi tabi limitore girdi fakat. hersey normal bi sikinti yok ama yine de zarar gorur mu boyle bi durumda motor? araba 1.6t insignia

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Vitesi 4 Yerine 2'ye Almak: Ne Zaman ve Nasıl Yapılır?

Araç kullanırken, trafik koşullarına ve aracın performansına göre vites değiştirmeniz gerekir. Vitesi 4'ten 2'ye almak, yavaşlama veya yokuş yukarı çıkma gibi durumlarda gerekli olabilir.

Vitesi 4'ten 2'ye Almak İçin Uygun Durumlar:

• Yavaşlama: Hızınızı önemli ölçüde azaltmanız gerektiğinde, örneğin bir kırmızı ışık veya yavaşlayan trafik için.
    • Yokuş Yukarı Çıkma: Yokuş yukarı çıkarken aracınızın gücü azalabilir ve daha düşük bir vitese geçmeniz gerekebilir.
    • Motor Freni: Yokuş aşağı inerken, motor frenini kullanmak için vitesi 2'ye alabilirsiniz. Bu, frenlerinizi aşırı kullanmayı önlemeye yardımcı olur.
    • Park Etme: Aracınızı park etmeden önce vitesi 2'ye almanız önerilir.

Vitesi 4'ten 2'ye Almak İçin Adımlar:

1. Debriyaja sonuna kadar basın.
    2. Vites kolunu nötr konuma getirin.
    3. Vites kolunu 2'ye takın.
    4. Debriyajı yavaşça bırakın ve aynı anda gaza basın.

Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar:

• Vitesi 4'ten 2'ye çok yüksek hızlarda almayın. Bu, şanzımanınıza zarar verebilir.
    • Aracınız yokuş aşağı giderken vitesi 2'ye alırsanız, motor freni kullanmak için debriyaja basmayın.
    • Vitesleri değiştirirken her zaman debriyaja tam olarak basın. Bu, şanzıman bileşenlerinin düzgün bir şekilde devreye girmesine yardımcı olur.

Diğer Vites Geçişleri:

• Vitesi 2'den 4'e Almak: Hızlandığınızda veya trafik akışına uyum sağlamak için daha yüksek bir vitese geçmeniz gerektiğinde.
    • Vitesi 3'ten 2'ye Almak: Hızınızı daha yavaş bir oranda azaltmanız gerektiğinde, örneğin yavaşlayan trafik için.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bişey olmaz
  • Sağa viraj alıyordunuz herhalde o sırada
  • Zor değil mi 2 ye atmak yahu nasıl becerdin :) Bir şey olmaz merak etme.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rabia Del Pueblo

Zor değil mi 2 ye atmak yahu nasıl becerdin :) Bir şey olmaz merak etme.

hocam aslinda arkama bi leon yapismisti. ok gibi firlamak istedim ama 2. vites yemedi araba

• Hocam ben vites düşürürken hep temkinli davranırım. Debriyajı bırakırken araba haddinden çok bağırmaya başlarsa daha pedalı bırakmadan geri basar, vitesi tekrar atarım. Hep böyle yaptım henüz limitöre sokmadım aracı en fazla 3500 devir gördü, debriyaja bastım. Debriyajı temkinli bırakmak lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Vendetta-

quote:

hocam aslinda arkama bi leon yapismisti. ok gibi firlamak istedim ama 2. vites yemedi araba

Devre bakmak lazim bu durumlarda.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    4-4-2 DE SNEİJDER'E YER YOK!!
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: DolceVita.

Sağa viraj alıyordunuz herhalde o sırada

Sola bence şaka bir yana, vitesi 4 yerine 2ye atabilmek için özel çaba sarfetmeniz gerek, 3ten direk aşağı çekerseniz 4 zaten : ) 2ye atabilmek için ekstradan birde sola doğru çekmeniz lazım bildiğim kadarıyla insignia'lar 2.viteste en fazla 95 falan yapıyor, siz 110-120ydi hızım diyorsunuz, baya yük binmiştir motora ve yürüyen aksama, umarım sorun olmamıştır.

• Kısa süreli olduğundan bir şey olmaz. Ama 2. vites için 110-120 baya büyük bir hız
  • Olur bazen böyle şeyler bundan bir iki ay evvelde benim başıma geldi bende 4. yerine 3ten 2 ye attım ama çok çabuk toparladım.Bir şey olmaz merak etme.
  • quote:

quote:

• 110-120 km'de 2.vitesten birsey olmaz insignianin sanzimani uzun zaten.

Kuzenim 100 km ile giderken 2'den 3'e atacagina 1'e atti,motorun eksoz subaplarini dagitti.

Arac fd6 civic.

• quote:

Orijinalden alıntı: atom239

110-120 km'de 2.vitesten birsey olmaz insignianin sanzimani uzun zaten.

Kuzenim 100 km ile giderken 2'den 3'e atacagina 1'e atti,motorun eksoz subaplarini dagitti.

Arac fd6 civic.

1. vitese 20de bile düşürmek imkansızdır neredeyse. 100le giderken 1e çekmek için epeğ bir kuvvet uygulamış olmalı.
  • balata yamultan var böyle yaparak
  • 2011 auris 2. viteste 110-120 görüyor dostum sorun yok
  • Bisey olmaz usta. Artik 2. Viteste 110 gordum ben dersin soranlara

• quote:

Arac fd6 civic.

nasıl başarmış 100 le giderken 1 e atmayı valla helal
  • 1.6t Insıgnıa'nın Dişli oranları epey uzun 2.Vites'te zaten 120 km hız yapabilir.Kısacası sorun yok.
  • quote:

quote:

Sorunuza gelecek olursak merak etmeyin bir şey olmaz çok sık tekrarlanmadığı sürece.

Ama anlamadığım siz neden kendinizi leon ile bir tutup hırs yaptınız.

Bırakın geçsin sonra yanından kuu gibi süzülüp gidersiniz.

• quote:

Arac fd6 civic.

araçlarda koruma oluyor 100km gibi bir hızda hayatta 1. vitese atamazsınız.

atabilecek olsanız bile çok büyük bir kuvvet ugulamanız gerek onuda tek elle yapamaz zaten kimse bence o 3den 2 falandır
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.