Şimdi Ara

Vize vermiyorlar ( Randevular kapali) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
127
Cevap
1
Favori
5.368
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Seni adamdan saymadıkları için asabileşmek çok kaba bir davranış olup, herüfler istedikleri kişileri almayabilirler.. "İstenilmediğim yerde bulunmam, artıkım işim olmaz" diyebilme medeni cesaretini gösteremeyenlerin tek çareleri cimer oluyor...

• Alaattin_Delon A kullanıcısına yanıt

Bomboş yorum, vize uygulamama kararını alan Türkiye değil, batı ülkeleri. Senin bu mantığınla diplomat ve hizmet pasaportlarını da kaldıralım öyleyse, onlara da çoğu ülke vize istemiyor çünkü. Kimse kafasına göre yeşil pasaport bastıramıyor, öyle devlet memuru olunca ha diye verilen bir şey de değil, insanlar 12-15 sene çalışıyor o yeşil pasaporta sahip olabilmek için devlette ki belirli bir kıdeme oluşmadan çalıştığın sürenin de çok bir önemi yok. Bu fitne fesat kıskançlıktan doğan iğrenç düşüncenizi değiştirin bence. Yeşil pasaporta sahip olmak demek ben devlette 10 seneden fazladır çalışıyorum, iltica etme ihtimalim düşük demek yani ülkeme çok yüksek ihtimalle geri döneceğim anlamına geliyor. Türkiye'de insanlar o kadar fesat olmuş ki artık milletin vizesiz 2 ülke gezmesine bile göz koymuş. İğrenç. Neyse ki başka ülke vatandaşlığım var da bu iğrenç muhabbetlere yüzyüze denk gelmiyorum.

• Milletin ülkesi vize bile vermezken senin sınırlar elek olmuş giren çıkan belli değil. Soruyorum onların yönetiminde mi sorun var bizim yönetimdemi. Bunu akp li biri açıklasın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kelise kullanıcısına yanıt
    Yeşil Pasaport Türkiye'nin icadı. Boş yorum.
    Almanya'daki pasaport memurları yüzünü ekşitiyor, o yeşili görünce.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Niye şaşırıyorsunuz ki bu durumlara ? Bence ne vize vermemelerine nede randevu olmamasına şaşırmayın.

Size yazın temmuz ayında Moldova seyahatimde başıma gelenleri anlatmak isterim. Okursanız çok memnun olurum.

Moldova Türk vatandaşlarına 90 güne kadar vize istemiyor. Yazın işten çıkarıldıktan sonra dedim bir tatil yapayım sonra iş bakınırım diyerekten çok merak ettiğim ülke olan Moldovaya gidiş dönüş bir bilet aldım. Zaten çok görülecek gezilecek yeri yok ayrı konu ama zaten 5 gün olacak şekilde son günüde komple dönüş yani 4 gün olacak şekilde planladım gezeceğim yerleri.

Uçaktan inene kadar hiç bir problem yoktu. Uçaktan indim herkes gibi pasaport sırasına girdim. Sırada Türk bir abiyle muhabbet filan ediyoruz ne yapıyorsun filan diye adam kaptanmış sayısız ülkeye girişi çıkışı var pasaportunda ben gördüm. O sırada çalışmıyorum ya abi bana dediki sakın çalışmadığını söyleme zaten sıkıntılı girişler almazlar dedi. Zaten hazırlıklıydım sıkıntı çıkaracaklarını biliyordum ama herşeyim tamdı yani otelim uçağım filan.

Her neyse sıra bana geldi. Verdim pasaportumu memura pasaportu görünce direk zaten suratı bi ekşidi dedim eyvah yandık heralde. Bakıyor hotel dedi airbnb açtım gösterdim. Nereleri gezeceksin filan dediler dedim işte tiraspol komrat şehir merkezi.Dönüş biletimi gösterdim sonra nereleri ziyaret ettin dedi bende dedim geçen yıl Sırbistanı ziyaret ettim. Yanındaki daha üst rütbeli galiba tam anlamadım o adama Sırbistan damgasını hafif silinmiş onu gösteriyor oda Da sırbia filan dedi ( Rumencede da evet demek) baktı baktı bana içeri geç dedi aldı pasaportumu. Moral bozmadım insan gibi geçtim içeri oturdum.

Biraz zaman geçti sonra. Tekrar çağırdı beni aynı bankoya bu sefer Türkçe bilen bir polisi getirmişler bana soru soruyor nereleri gezeceksin niye geldin filan. Bende dedim Kişinev şehir merkezi komrat gagavuzya tiraspol şarap mahzeni filan dedim. Ama nasıl kırık bir türkçe konuşuyor anlatamam tam rus aksanı konuşuyor. Biletimi sordu gösterdim telefonumdan nasıl yaptıysa galerime girmiş fotoğraflarıma girmiş. Çünkü bişeyler yapıyor telefonumda anlıyorum dokunuyor ekrana sürekli bir yerlerine. Tazminatımın bordrosunu bulmuş bana diyorki bu ne ? Bende dedim maaş bordrom. O ne demek diyor. Alacağım maaş diyorum bende. İyi ki düzgün okuyamadı yoksa orda işten çıkış filan yazıyordu ordan çok sağlam yırttım kabul ediyorum. O arada benim aklıma geldi. Sendika üyelik kartım bende kalmmıştı dedim bende onu göstereyim belki ikna olur. Gösterdim bu ne diyor sendika üyesiyim sendika kartım dedim. baktı baktı geri verdi kartı bana. Sonra dediki bana tekrar odaya geç.

Tekrar odadayım bekliyorum hafiften kalp çarpmaya başladı benim. Bu sırada o ilk sıradaki konuştuğumuz abide orda onu da ayırmışlar. Ukrayna tarafına geçecekmiş o heralde onuda ondan ayırmışlar. BU sefer beni tekrar çağırdılar bu sefer başka bir polis geldi bana dedi valizini al gel dedi tamam dedim valizimi almaya gidiyorum arada 20 metre var bana bakıyor arkadan sanki kaçabilecem pasaportum hala sende yani.

2 ayrı çanta ile gitmiştim. Biri normal sırt çantası biride kamp çantası olarak kullandığım daha büyük sırt çantam. Bana önce sakin ol dedi. Seninle rusça mı konuşayım ingilizce mi dedi bende az ingilizce biliyorum dedim tamam dedi. (Tabi bu konuşmalar hep ingilizce) Üzerinde ne varsa boşalt masanın üzerine koy dedi. Başlıyorum koymaya işte cüzdanım telefonum gopro kameram kameranın ekipman çantası filan. Cüzdanımı komple boşalttırdı bana. Atatürkün portresi var bana soruyor bu kim bende söylüyorum Türkiyenin kurucusu. Birde cüzdanımda şehit bir çocuğun fotoğrafı vardı. Yerde bulmuştum günah olmasın diye almıştım yerden cüzdanıma koymuştum. Bana sordu bu kim diye bende şehiti nasıl çevirsem diye düşündüm war dead soldier filan dedim okey dedi. Sonra sırt çantam ve büyük sırt çantamı didik didik edip aradı. Birde soruyor u var mı diye bende dedim yok sigarada içmiyorum ayrıca dedim. okey dedi toplattırdı bana çantayı beni odaya tekrar gönderdi. Şüpheli hiçbirşey bulamadı ki yokta zaten.

Ben artık dedim heralde almadılar. Bir süre geçti tekrar geldi beni ilk denk gelen polis eve gidiyorsun dedi. Benim başımdan aşağı kaynar sular indi zaten. Neden sebep ne diyorum. Elinde bir kağıt var fotokopide birşeyler yazıyor nokta nokta olan yerler var oraları elinle yazıyorsun. Biraz sert yaptım o sırada polislere niye almıyorsunuz diye Bana bir sebep gösterdi rumence yazıyor çeviriyi açtım orda otel rezervasyonu ödenmedi gibi birşey yazıyor. Bende dedim bir dakika bekleyin lütfen. Hemen açtım bankamdaki hesap hareketlerini çekilen tutarı açıklamayı açıklamadaki airbnb yazısını sonra airbnb açıp tutarı gösteriyorum sonra hesap hareketlerindeki. Yani ödendiğini gösterdim onlara. Bir dakika bekle dedi gitti içeri yanındakine sordu ilk anladı oda ödendiğini okey dedi. Geldi tekrar ilk kontrole girdiğim bankoya gösteri otelini göster dönüş biletini göster cebindeki parayı gösterdim 400 € nakiti pasaporta bastı damgayı geç dedi teşekkür ettim girdim ülkeye. Para bozdurmaya giderken sendeledim kalbim acaip hızlandı bir 10 dk oturdumda anca kendime geldim aşırı stres olmuştum.

Yani gerçekten arkadaşlar sorarım size bu kadar olaya gerçekten gerek var mıydı ? Döndükten sonra araştırdım artık gerçekten almıyorlarmış ve sebep bile göstermiyorlarmış.

Buraya kadar okuduysanız gerçekten çok teşekkür ederim arkadaşlar.

Yeşil pasaportun olunca, ülkeye geri döneceksin diye bir garanti yok. Bu ülke, gri pasaportla yurtdışına götürülen (90 kişiydi yanlış hatırlamıyorsam) götürüldükleri ülkeye iltica ettiklerini de gördü. Yani Batının Türkiyeyi kara listeye alması tesadüf değil. Hak vermemek elde değil.

Bu vize uygulamasını da Türkiye istedi diyenler; kanıtlarınız ne? Türkiye neden böyle bir uygulama istesin?

Başka ülke vatandaşlığın varsa anayasaya aykırı bir uygulamayı savunma diğer vatandaşlığınla işine bak.Ayrıca yeşili alan birçok Gıdemli memur iltica etti.2 ülke fazladan gezme hakkına sahip olmaları için hiçbir geçerli sebepleri yok.Devlette 10-15 sene çalışmışmış.  Bu mu senin geçerli sebebin ? Avrupa da senin gibi diyor yeşili görünce 15 yıl yüce Türkiye'de devlete hizmet vermiş onurlandıralım bunları diyip yüzünü ekşitiyor.Yarın vize istediklerinde de Avrupa 2 ülke gezmesine bile göz koymuş milletin dersin.Fesatlık değil bunun adı eşitsizlik delikanlı.Memur olanların bu ayrımı yapamamaları ayrı bir trajedi ve bencillik.

Benim de derdim değil eşim Avrupa vatandaşı ben de göçmenim ama yapılan bu haksız ayrımcılık beni dahi rahatsız ediyor.Kendini bir şey sanan kesimin bu hak(sızlık)tan artık yararlanamaması lazım.Umarım Avrupa tüm bordo gri yeşil ne renk varsa hepsine vize ister balkan ülkelerine dahi giremez bu tarz düşüncedekiler.

• Yurtdisinda yasayanlara kolay vize veriliyor da yurtici zor gözüküyor

• Nisan ayında annemi jolly tur ile balkan turuna göndereceğim 7 gün. Buradakileri okuduktan sonra biraz korktum açıkçası annemin pasaportu bomboş, daha önce gittiği bir yer yok yurtdışında. Problem yaşar mı sizce Makedonya, Arnavutluk, Karadağ, Bosna Hersek girişlerinde? Vizesiz diye geçiyor ama bayağı uğraştırıyorlar sanırım yine. Rehber yardımcı olacaktır herhalde ama burada insanların neler yaşadığını okuduktan sonra bi korktum şuan.
    Ülkenin itibarının geldiği noktaya bak çok üzücü.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sizce vizeci adama haftada kaç kere sorayım hangi günler bilemedim adamıda pek sıkmak istemiyorum ama bana yaz arada açıksa alırız dedi

• MordSithh kullanıcısına yanıt

Belçikamı nereye başvurdun onlar çok fazla içerde tutuyor malesef :(

• Cem_Alim C kullanıcısına yanıt

2007/2011 yılları arası avustralya da adelaide te diploma programı okuyup süresiz oturma izni aldım.biz ayda 2400 dolara rahat rahat yaşadık ama demek ki orada da enflasyon var yada ev kiraları uçtu.birde bazı insanlar türklere vize verilmiyor diye zil takıp oynayacaklar nerdeyse ben bunu anlamıyorum bu insanlar neyin kafasını yaşıyorlarby arada yeşil pasaportumda var.2024 yılında aldık.fakat hiç özenip kullanmadım.yeşil pasaportu kaldırırlarsa ekime kaldırmazlarsa ... kadar.ben ülkemde mutluyum.99 yılında da atlanta daydım.o zaman fbi ve türklerle ilgili komik bir durum vardı.fbi listesinde bir tane bile kaçak türk yok neden diye sormuşlar fbi başkanına dünyada bir tek türkler kendi kaçaklarını ispiyonluyor diye cevap vermiş bu hikaye anlatılıyordu atlantada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dustypages -- 16 Şubat 2025; 16:57:6 >
  • niye versinki vize

• quote:

Orijinalden alıntı: Sucre Maricruz

Başka ülke vatandaşlığın varsa anayasaya aykırı bir uygulamayı savunma diğer vatandaşlığınla işine bak.Ayrıca yeşili alan birçok Gıdemli memur iltica etti.2 ülke fazladan gezme hakkına sahip olmaları için hiçbir geçerli sebepleri yok.Devlette 10-15 sene çalışmışmış.  Bu mu senin geçerli sebebin ? Avrupa da senin gibi diyor yeşili görünce 15 yıl yüce Türkiye'de devlete hizmet vermiş onurlandıralım bunları diyip yüzünü ekşitiyor.Yarın vize istediklerinde de Avrupa 2 ülke gezmesine bile göz koymuş milletin dersin.Fesatlık değil bunun adı eşitsizlik delikanlı.Memur olanların bu ayrımı yapamamaları ayrı bir trajedi ve bencillik.

Benim de derdim değil eşim Avrupa vatandaşı ben de göçmenim ama yapılan bu haksız ayrımcılık beni dahi rahatsız ediyor.Kendini bir şey sanan kesimin bu hak(sızlık)tan artık yararlanamaması lazım.Umarım Avrupa tüm bordo gri yeşil ne renk varsa hepsine vize ister balkan ülkelerine dahi giremez bu tarz düşüncedekiler.

Bahsettiğiniz kişi dediklerinizin haklı olduğunun gayet farkında.Dünyada eşi benzeri olmayan,devletin vatandaş ayırması kayırması demek olan bu uygulamayı savunmasının tek nedeni de kendi bencil çıkarı,başka bir şey değil

• Balkanlarda herhangi bir sıkıntı olmaz bence.

@Naruto45
    Randevulara burdan bakabilirsiniz hocam.
    visasbot.com
    Free Visa Alerts | Real-Time Updates | VisasBot.com
    https://visasbot.com/?lang=tr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lexco -- 16 Şubat 2025; 17:47:25 >
  • Alaattin_Delon A kullanıcısına yanıt
    Yeşil pasaportu almak için kamu görevlisi olmak yetmez. Kadro derecesi 3 ve altına düşen yani kamuda uzun yıllar çalışmış kişilerin alabileceği bir pasaport. Dahası her kamu görevlisi 3.dereceye düşemez. Uzun yıllar kamuda çalışıp yeşil pasaport almaya hak kazanan biri için başka bir ülkeye iltica etmek kolay verilecek bir karar değildir. Yaşı ilerlemiştir, özel sektörde çalışmadığı için gittiği ülkede çalışacağı sektörler kısıtlıdır, sıfırdan yeni bir hayat kurmak için geç kalmıştır özetle. Kamu görevlisi olması sebebiyle suça karışma ihtimali de düşüktür. Yeşil pasaport sahipleri bu nedenlerden dolayı ayrıcalıklı durumda, ayrıcalıklı zümre yaratılmaya çalışıldığından değil. Zaten yeşil pasaporta rağmen iltica eden olsaydı onun da vize muhafiyeti kaldırılırdı; yeşil pasaportla vizesiz gidilebilen ülkeler tarafından.

• Bizde onlara vermeyelim,

• volkman kullanıcısına yanıt

1980 ihtilalini ve getirdiklerini gözden geçirebilirsin.

Kısaca özetleyelim; O güne kadar vize istenmeyen bir ülke iken vatandaşımıza vize uygulayın diyen BİZ olduk.

Bunları hatırlamakta yarar var, sebebini öğrenmek için nette araştırma yapabilirsin.

Bulamazsan ben yazarım.

• Flat-Eric F kullanıcısına yanıt

Şans işi biraz. Bende sadece geçen seneden 3 haftalık bir İspanya vardı schengen olarak. Bu sene Almanya'dan başvurdum ve 1 senelik geldi. Ne evliyim, ne çocuğum var. Taşınmazım veya aracım da yok. 30 yaşında erkeğim üstelik. Tam potansiyel kaçak profili aslında.  Evli 2 çocuklu ve kendi arabası evi olan arkadaşıma 5 gün verdiler mesela.

• Yeşil pasaprtlu olmak ayrıcalıklı olmak anlamına gelmiyor tüm ab ülkeleri hiçbiri umurunda değil size gel diyen yok istenmiyorsunuz açıkçası mültecilik yaparak kara listeye alındınız belediye başkanları açıkça suç işleyip önüne gelene yeşil pasaport verip geri dönen olmayınca ne devlet üstüne düşeni yaptı nede hesap verebildi yabancı ülkeler aptal değil kendi ayağınıza kurşun sıktınız bordo ve yeşil pasaport ücretleri pahalı olunca vize alamıyorsun ki ne diye yırtınıyorsun 

Birde üstüne yurtdışı çıkış harcı pulu da ödüyorsun enayi gibi  hangi ülkelerde yurtdışı çıkış harc soygunu nerede görülmüş bir şey  kimse de sesini çıkartmıyor emre amade herşeyi kabullenip birde vize vize diye yırtınıyorsunuz dünyanın hiçbir ülkesinde yurtdışı çıkış harcı seyahat özgürlüğü kısıtlanamaz kimse de tepki göstermedi allahtan çifte vatandaşım bana hiçbir şekilde vize pul harcı işlemiyor kimlik ile giriş çıkış yapmam benim yurtdışında doğmam avantajını yaşıyorum

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.