Şimdi Ara

vizör nedir çok önemlimi ne işe yarar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
22.497
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar acaba vizör neki biraz acemiyimde bugün alacagım fotoda bu vizör olması gerek bir durummu

teşekkürler

• Yapay Zekanın Yanıtı

Vizör Nedir ve Önemi

Vizör, özellikle güneş ışığı gibi parlak ışık kaynaklarından gelen parlamayı ve yansımayı azaltmak için tasarlanmış, genellikle gözlük şeklinde bir aksesuardır. Güneş gözlüklerinden farklı olarak, vizörler görüş alanını tamamen kaplar ve gözleri hem ön hem de yandan gelen ışıktan korur.

Vizörler, açık hava sporları ve etkinliklerinde son derece önemlidir. Örneğin, golfçüler güneşin parlamasını azaltarak atışlarını daha doğru bir şekilde görmelerine yardımcı olmak için vizör kullanırlar. Aynı şekilde, bisikletçiler ve kayakçılar da vizörleri rüzgar ve tozdan korunmak için kullanırlar.

Vizörlerin önemi şunları içerir:

• Parlama ve yansımayı azaltır: Vizörler, gözlerinize ulaşan parlak ışığı bloke ederek görüşünüzü iyileştirir.
    • Göz yorgunluğunu önler: Parlama ve yansıma göz yorgunluğuna neden olabilir. Vizörler, gözlerinizi bu zararlı ışıktan koruyarak yorgunluğu azaltır.
    • Kontrastı artırır: Vizörler, parlak arka planlarda nesnelerin görünürlüğünü artırarak kontrastı geliştirir.
    • Gözleri güneşin zararlı UV ışınlarından korur: Bazı vizörler, gözleri güneşin zararlı UV ışınlarından koruyan UV koruması ile donatılmıştır.

Görüş alanınızı genişletmek ve gözlerinizi güneşin zararlı etkilerinden korumak istiyorsanız, vizör kullanmayı düşünmelisiniz. Çeşitli şekil, boyut ve malzemelerde mevcut olan vizörler, açık hava etkinliklerinizi daha güvenli ve keyifli hale getirecektir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Vizör tek gözünü kısarak baktığın yerdir:)
    yeni nesil ince kompaktlarda vizör koymuyorlar genellikle. LCD yeterli diye düşünüyorlar.

Bazı kompaktlarda optik vizör kullanıyorlar, ama kompaktlardaki optik vizör adi plastiktir, hani olmasa da olur.
    Bazı kompaktlarda ise elektronik vizör kullanıyorlar. LCD ekrandaki görüntü orada da görünüyor.

Alacağın bir kompaktta elektronik vizör olsa iyi olur. Eğer gün ışığında çekim yapıyorsan lcd ekran yeterli olmayabiliyor, çok parlıyor çünkü.
  • sağol ya W 35 düşünüyordum ama onda varmıydı bir bakayım
  • Neredeyse tüm SLR-Like ve DSLR makinalarda var.
    Önemli bir özelliktir.(gündüz çekimi yapacakken)
  • iyi ögrenmiş olduk
  • vizör çekeceğin fotoğrafı en güzel haliyle görebilmeni sağlar. lcd ekranla bakılamaz mı diye sorarsan farkını kullanmadan anlayamassın derim. vizörle bakıp fotoğrafını çekeceksin. nasıl çektiğine de ekrandan bakacaksın.
  • optik vizör ve elektronik vizor olarak kullanılır.

Optik olan her zaman daha iyidir.Gerçek dünyayı görürsün.mesela çok az ışık gelen ve gözünle gördüğün ortamı optik vizörden görürken elektronik vizörden lcd deki gibi kapkaranlık görürsün.Çekeceğin şeyi göremezsin...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    bu tuşlar ne işe yarıyor???
    13 yıl önce açıldı
    TORK NEDİR NE İŞE YARAR
    8 yıl önce açıldı
    DPI nedir ? ne işe yarar ?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • optik vizor olmayan kodak v 705 imde lcd ekrana gunes isinlarini absorbe eden hafif koyu kaliteli ekrak koruyucu film yapistirdim ve gunesli havalarda artik lcd ekran parlamiyor bir seye saplanarak kalmayalim cozum uretelim sirf vizor yok diye begendiginiz bir modeli almamazlik yapmayin keza bende oyle yaptim
  • bende canon a530 var. vizör dediğin şey delik oluyor. oradan bakıyon çekerken. bugün çok işimi gördü. güneşli havalarda lcd ekran parlıyor onun için fotoraf çekmek zorlaşıyor. birde ekranı kapayıp oradan bakabiliyorsun benim makinada bu pilden tasarruf sağlıyort. 310 tane fotoğraf çektim bugün. vizör olmazsa çekemezdim. pil biterdi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.