Şimdi Ara

Vizörsüz ve küçük sensörlü makina ile olmaz bu işler işte ! Full Freym niye var ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
344
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Vizörsüz, 16 megabrüksel lahanalı ve m43 senörlü, hergelomisiz bir alet ile üs-delik 5x IS'sizliğin ortasında bıraktı bizi !.. 50mm. F1.8'i bile yok be ! Hale bak...

Olympus E-PL7 + LUMIX G VARIO 14-140/F3.5-5.6 ile çekmiş ! Biz de APS-C ve FF makinalarımız ile 50mm. F1.8 müthiş keskin lenslerimizle hep bundan güzel çekiyoruz kii

Vizörsüz ve küçük sensörlü makina ile olmaz bu işler işte ! Full Freym niye var ?
    The Grid by wizard cg, on Flickr

a moment to remember by wizard cg, on Flickr

London - Canary Wharf South Quay Footbridge by wizard cg, on Flickr

Somewhere in this Faded World by wizard cg, on Flickr

a moment of reflection by wizard cg, on Flickr

Evrensel BAZ-da foto değerlendirme kuruluna şikayet edip af-horoz edilmesi için elimizden geleni ardımıza komayalım ben C.

Çünki O içimizden biri olamaz ! Olsa olsa 3'ümüzden 1'i olabilir !!!

people think i'm strange i wonder why by wizard cg, on Flickr

into the unknown by wizard cg, on Flickr

Lights Will Guide You Home by wizard cg, on Flickr

PEN E-PL7 + Panasonic 14-140 tak-gez lens ile... Hani o ki hiiiç önerilmez böyle çok zumlu lensler...
    Digital Fortress by wizard cg, on Flickr
    .
    what goes up must come down waiting for the next financial meltdown by wizard cg, on Flickr

Olympus PEN E-PL7 + Olympus 40-150 R
    I can see my house from here by wizard cg, on Flickr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 11 Şubat 2020; 15:0:9 >

• Olympus PEN E-PL7 + Manuel balık gözü lens - 50 mm. F1.8 prime lensini FF gövdeye takmayınca böyle oluyor işte demek ki...

level 9 by wizard cg, on Flickr

Olympus PEN E-PL7 + 14-42 L (ilk kit lensi bu)
    Buda Castle by wizard cg, on Flickr

Olympus PEN E-PL7 + 9-18 balık gözü lens ile
    Brooklyn Bridge by wizard cg, on Flickr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 11 Şubat 2020; 22:49:35 >

• Çok değil yakında telefonların kamerası full frame yi bile aratmayacak.
    Bugün s20 ultra incelemesini izledim. Benim a7riii ü herhalde yeni nesil bir telefonla uprage edecem 3,4 yıl sonra :)
    Asıl konuya gelirsek bazı ulusal ve uluslararası fotoğraf yarışmalarından ödül aldım, yıllarca apsc sensor kullanıp 2 yıldır ff ye geçen biri olarak aradaki tek ve en büyük fark raw işlemesi.
    Bu işi profesyonel düzeyde yapacak, yapabilecek adamlar fotoğrafın raw ını photoshop a attımı ff makina o kadar güzel özgürlük alanı yaratıyor ki keşke daha önce ff ye geçseydim dedirtiyor. İSO konusuna girmiyorum bile.

Ama hobi için uğraşacak adama ff yi bırak apsc bile fuzuli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unknownartist -- 12 Şubat 2020; 6:9:43 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynen PL7 ile vizörsüz , m43 sensörlü alet ile hala fotoğraf çekiyor yaa !.. Biri bunu görürse orada kırsın şu makinasını. Biz boşuna mı Fül fireym makinalara piraym lenslere para gömüyoruz "Gvdede AF motoru yok D5000 serisi alma bak" , herif manuel lensle çekiyor bir de !.. Lensi batasıca !..

darkness falls by wizard cg, on Flickr

Fakir demek ki adam işte, pis fakir n'olcek bizim gibi zengin ve prestijli olamaz ki biz böyle FF makineler prime lensler ile ohhh, bizi görünce çatlıyordur bu. Oh olsun işte O'na !..

• quote:

Orijinalden alıntı: unknownartist

Çok değil yakında telefonların kamerası full frame yi bile aratmayacak.
    Bugün s20 ultra incelemesini izledim. Benim a7riii ü herhalde yeni nesil bir telefonla uprage edecem 3,4 yıl sonra :)
    Asıl konuya gelirsek bazı ulusal ve uluslararası fotoğraf yarışmalarından ödül aldım, yıllarca apsc sensor kullanıp 2 yıldır ff ye geçen biri olarak aradaki tek ve en büyük fark raw işlemesi.
    Bu işi profesyonel düzeyde yapacak, yapabilecek adamlar fotoğrafın raw ını photoshop a attımı ff makina o kadar güzel özgürlük alanı yaratıyor ki keşke daha önce ff ye geçseydim dedirtiyor. İSO konusuna girmiyorum bile.

Ama hobi için uğraşacak adama ff yi bırak apsc bile fuzuli.
    Ben de o kadar ömür biçiyorum 3-4 yıl. Çünki her yıl bu telefonlar bayrağı 1 adım öteye taşıyorlar 4 yıl demek en azından 3 yeni nesil ilerleme demek olacak. Yazılım yönünden de foto makinası üreticileri gibi değiller. Yazlımsal olarak da çok hızlı ilerliyorlar. Valla 64mp. çıktısı ile cep tel fotoğrafı da Photoshop'ta özgürlük yaratıyor bağzı makinalara kıyasla tabi (FF ile pixel bazında görüntü kalitesi olarak kıyasmamıyorum). Fakay o 64mp. fotoğrafu 16-12 mp.. ye ufalttın mı manyak bir fotoğraf elde ediyorsun. Öyle dinamik aralık falan bile müthiş. Hele bir de 1 tek cep tel olduğunu, lens+filreler+çantaydı vb. bir sürü aksesuvar da almadığını düşününce 15-20 bin liralık (lensleriyle) aletin karşısına koyduğumuz şey 3-5 bin lira ! Bugün APS-C'li 2 de lensli bir makina alsan 6-7 binlira dökülebilirsin (sıfır). 2.400 TL'ye Xiaomi RedMi 8 Pro - 64mp. - RealMe 5 Pro 48mp. 1.800 TL mi ne.

• jiddi kullanıcısına yanıt
    şimdide 1,33" sensörlü 108mp de çıktı. hemde 1.7F diyafram açıklığında. 4 pikseli 1 saydın mı 27mp yapıyor. 1" lik kameralar bile şuan gereksiz hale gelmeye başladılar. ayrıca telefoto geniş açı makro da koyuyorlar yanına. insan makina alırken düşünür hale geliyor.
  • MetalWave kullanıcısına yanıt
    Bence 50 Mp'den sonra (ne çektiğimizi görmek bakımından) ekranlar yetersiz gelmeye başlıyor. Vizör eskiden olduğu gibi önemli hale gelecek.
  • Karbon 12 K kullanıcısına yanıt
    ordaki amaç zaten 108 i de kullanmak değil, hangi piksel daha iyi yakaladıysa bilgi ondan geliyor gibi düşün. aslında o sensörden aldığı çıktıyı sana 14mp yada yakını olarak sunuyor. s7 de 12mp sensör var şuan orta segmend note 8 pro nun 64 mp in sıkışmış hali ile karşılaştırıyorum cidden fark var.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • MetalWave kullanıcısına yanıt
    ekstrapolasyon..

Retinamız da benzerini (çok çok daha gelişmiş halini) yapıyor. JPEG sıkıştırmasının da yaptığı şey. 90'ların başlarında gürültülü bit-mapleri iyileşmeleri için J-PEG'e çevirirdik.

Her piksel çok doğru olsa, detaylar / betimleme (definition) öyle iyileşebiliyor ki 1024 x 768, 4 Mp'deki detayları ve renkleri verebilir. Malesef sensörlerde bu tonal hassasiyet yok, yüksek Mp çekip küçültünce mümkün oluyor.

Şu aralar APS-C veya full-frame'de 50 Mp.lerin ulaşılabilir olduğunu farkettim. Eskiden Hasselblad gibi bir kaç pahalı ekipmanda olabilirdi. Telefon da yanlış örnek değil, prensip aynı neticede, ama orada başka şeyler de var. Büyük CMOS sensörlerde 50 Mp iyi bir kimyasal film (100~200 ASA) çözünürlüğüne yakın. Biraz daha ulaşılabilir olsunlar, objektiflerin çözünürlüğünü de konuşmaya başlayacağız. Schott'un camı nasılmış falan... Yeni dertlerimiz olacak :)

Spec. takıntısı taraftarı değilim ben de, ama çözünürülüğü iki katına çıkarmak da bir şey... kayıplara, gürültüye rağmen öyle kolay göz ardı edemeyiz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.