Şimdi Ara

Vodafone Fatura Saçmalığı (Aldatmacası!)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
3.347
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İki ay önce vodafone faturalı genç avantaj tarifesine geçtim. aylık fatura tutarı 25 TL olan tarife.
    İlk faturam 15 Nisan'da kesildi. 25.60 TL geldi. Aradaki 60 kuruş farkı önemsemedim. Ancak şimdi ikinci faturam da 31.30 TL gelince noluyo lan dedim.

İlk fatura döneminde hattıma 500 dk olan paketin 435 dakikası yüklenmişti. İlk fatura döneminde hesap kesim tarihine göre böyle oluyormuş herkeste, forumda yazmışlar faturalı hatta geçenler, ona göre o oranla da fatura tutarı geliyor. Ancak şimdi düşündüm de bana 435 dk yüklendiğine göre ilk faturamın 25 TL değil 21.75 TL olması gerekirdi. Halbuki 25.60 TL geldi.

İkinci faturam kesildi 31.30 TL. Güncel görüşme detaylarından inceledim, facebook'a her girdiğimde internet ücretlendirilmiş.
    Bu fatura döneminde ekstra ücretli olarak sadece twitter sms hizmetini kullandım 9 kez, 24 kuruştan toplam 2.16 TL oluyor. Benim bu ayki faturamın bununla birlikte 27.16 olması gerekirdi.
    Bu fatura döneminde internette sadece facebook'a girdim ve bunu vodafone live üzerinden yaptım. Ancak bunun ücretsiz olması gerekirken toplam 2.15 TL internet ücreti yansımış.
    Ayrıca müşteri hizmetlerini aradığımda 25 TL haricinde 1.10 TL "TK Yıllık Kullanım Ücreti" her ay faturanıza yansır dediler. (Bu da nerden çıktıysa artık! Herşey dahil 25 lira diyolardı tarife için.)
    Hatta hadi bunların hepsini toplasak bile 30.41 TL olması gerekir ama benim faturam 31.30 nasıl oluyor arkadaş?

Daha bitmedi! Şuan içinde bulunduğumuz fatura döneminde (15 Mayıs sonrası) ise güncel faturam şuanda 28.45 TL görünüyor. Halbuki bu ay twitter sms hizmetini falan da kullanmadım. Sadece bir defa alo170'i aradığım için onun 1.32 TL ücreti var. Bu seferki nasıl 28.45 oluyor arkadaş?

Faturalı hatta sabit ücret diyorlar ama müthiş bir aldatmaca ve kazıklama ile karşı karşıyayız malesef!

• Vodafone faturalamada EN KAZIKÇI operatör HATASINI ZORLA KABUL EDEN iade için ÇİLEDEN ÇIKARTAN bi şirket
  • quote:

Orijinalden alıntı: cyeniceli

Vodafone faturalamada EN KAZIKÇI operatör HATASINI ZORLA KABUL EDEN iade için ÇİLEDEN ÇIKARTAN bi şirket
    Hangisi yapmıyorki turkcell de bu dediğin iki kat faturalamayı görmeye dur, en iyi geçiren turkcell 4x4 çekişli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr.Optech -- 1 Haziran 2011; 14:34:15 >
  • Twitter sms ten nasıl ücret almışlarki..

Normalde sms paketinden gidiyor demişti..

Buradadamı çakallık peşindeler, paketiniz yok diye yoksa.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dr.Optech
    Hangisi yapmıyorki turkcell de bu dediğin iki kat faturalamayı görmeye dur, en iyi geçiren turkcell 4x4 çekişli

Turkcell en kazıkçı fakat en azından böyle komik fatura aldatmacalari gelmedı başıma.adam ne kadar derse o kadar geçiriyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: s.volkan

Twitter sms ten nasıl ücret almışlarki..

yok abi tarifede 500 dk 5000 sms var her yöne. ama twitter sms ücreti tanesi 24 kuruş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: wikii

quote:

yok abi tarifede 500 dk 5000 sms var her yöne. ama twitter sms ücreti tanesi 24 kuruş.

İyide neden

eğer sms hakkınız var ise 2444 e attığınız smsler sms hakkından düşer.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

İyide neden

eğer sms hakkınız var ise 2444 e attığınız smsler sms hakkından düşer.

Alıntıları Göster
    Çok gereksiz olmuş. Böyle ufak tefek şeylerin paket dahilinde olması gerekirdi. Bu konuda müşteri memnuniyeti yerine parayı tercih etmişler. Oysa çok kazançlı bir şey de değil bu.

• quote:

Orijinalden alıntı: DemirKipi

Çok gereksiz olmuş. Böyle ufak tefek şeylerin paket dahilinde olması gerekirdi. Bu konuda müşteri memnuniyeti yerine parayı tercih etmişler. Oysa çok kazançlı bir şey de değil bu.

Alıntıları Göster
    Benim de 50 yada 60 tl lik vodafone içi sınırsız diğer operatörler ve sabitle sınırlı olan tarife ve 2-3 senedir de kullanıyorum bunu son 1 senedir üstüne 30 tl lik Bis ve 10 tl lik msj paketi yüklettim maksimum faturam 100 tl oldu.

Bu ay ki faturam ise 149 tl aradım nasıl oluyor dedim paket aşımı yapmışsınız diyor öyle bir ihtimal yok vodafone dan başka hiç bir yeri aramadım ve msj hakkımı da doldurma şansım imkansız açıklar mısınız dedim paketi aşmasaydınız böyle bir fatura gelmezdi beyefendi başka nasıl yardımcı olabilirim dedi. Kestirip attı ....

Ödemedim ödemedim şimdi de ödenmemiş faturanız vardır falan filan diye mesaj geldi anlamadım gitti bu işi .

• quote:

Orijinalden alıntı: DemirKipi

Alıntıları Göster
    Öncelikle geçmiş olsun ve muhakkak itiraz edin. Çünkü VODAFONE bu tarz fatura çakallıkları konusunda 1 numaradır.

Twitter SMS mesela: Tarifenizde 5000 sms hakkınız var.

http://www.vodafone.com.tr/Tarifeler/genc-avantaj.php

http://www.vodafone.com.tr/Internet/twitter-sms.php

2. linke göre (NE KADAR ÖDERİM KISMINDA)
    2444'e gönderdiğiniz tüm mesajlar normalde standart SMS tarifeniz üzerinden gönderilmesi gerekiyor ama parantez içinde şunu da diyor. (SMS PAKETİ OLAN ABONELERİMİZ PAKETLERİNİ DE KULLANABİLİRLER.)

Ayrıca yine bu NE KADAR ÖDERİM kısmında 2444'ten gelen bildirimlerin ÜCRETSİZ oldugu belirtiliyor.

Yani arkadasım VODAFONE kesinlikle bu fatura hatalarını BİLİNÇLİ yapıyor. Çünkü herkes sizin gibi bilinçli takip etmiyor faturalarını.. Eğer telefonunuzu yurtdışında kullanmadıysanız muhakkak itiraz ediniz . (Çünkü eğer servis yurtdısında kullanıldıgı zaman standart ROAMING ücretleri yansıtılıyor.)

NOT: ESASLAR ve SSS kısmını okumadım. Artık orada daha farklı birşey yazıyor mudur bilemiyorum. Ama yazıyorsa da hiç şaşırmam.

• quote:

Orijinalden alıntı: paradox1026

Vodafone faturalamada EN KAZIKÇI operatör HATASINI ZORLA KABUL EDEN iade için ÇİLEDEN ÇIKARTAN bi şirket

Daha önce birçok başlık altındaki mesajlarda da yazmıştım: Vodafone birçok yanlışı " bilerek yapıyor,bu şirket taktiği ve stratejisi" abone çakallığı çakmazsa üç beş kuruş ordan burdan kazanırız damlaya damlaya fazlalar göl olur ve Vodafone Avrupa da en fazla gelişen ve kazanç arttıran ülke Vodafone Türkiye olur planları bunlar.

Ben yazıyı yazan arkadaş haklı demiyorum çünkü hesabını tam bilmiyorum ama Vodafone den şikayetçi olanların çoğu haklı,ki zaten büyük bir mutlulukla " Vodafone haklılılığımı kabul etti,hatasını kabul etti düzeltecek " diyerek vodafone yi öğüyorlar.Halbuki öğülecek bir yanı yoktur durumun.Çünkü sen haklılığını kanıtlayoncaya kadar kaç kere vodafone müşteri hizmetlerini aradın ve ne kadar para harcadın vodafoneyi ararken?İşte vodafonenin de amacı bu,taktiği bu.Müşteri beni arasın,binlerce abone den arama başına şu kadar kazansam şu kadar kazançelde ederim,sonra tamam hatalıyız derim,abonenin tepkisini bitiririm.Siz sorunu anlatmaya çalışırken ne kadar ücret ödediğinizi farkındamısınız pekala,ve bunun bir taktik olduğunun farkına varabildiniz mi?

• Vodafone gsm operatörleri içerisinde en çakal operatördür..

ciddi söylüyorum başka operatörde 10 tl fazla hatta 20 tl fazla ise geç oraya..

Diğer operatör dediğin tcelldir..

Şu an Avea müşteri hizmetlerini arıyorum. 26. dakikaya girdim açan yok..

GENÇLEERRR BURAYA BİZİM İÇİN VAR AVEA DİYE İNLİYOR bulunduğum iş yeri..

Turkcelle geç olsun bitsin hocam..

300 dk 3000 sms 3-4 lira ver fazla uzak dur bu şeytan düşüncülerlerden

ciddiyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi s.volkan -- 1 Haziran 2011; 20:25:48 >
  • quote:

Vodafone gsm operatörleri içerisinde en çakal operatördür..

ciddi söylüyorum başka operatörde 10 tl fazla hatta 20 tl fazla ise geç oraya..

Diğer operatör dediğin tcelldir..

Şu an Avea müşteri hizmetlerini arıyorum. 26. dakikaya girdim açan yok..

GENÇLEERRR BURAYA BİZİM İÇİN VAR AVEA DİYE İNLİYOR bulunduğum iş yeri..

Turkcelle geç olsun bitsin hocam..

300 dk 3000 sms 3-4 lira ver fazla uzak dur bu şeytan düşüncülerlerden

ciddiyim
    size özel diye sms attılar 2-3 ay önce işte cepnete üye ol 2. ay bedava diye.Girdik bizde girmez olaydık :) hem ilk ay hem 2. ay cepnet ücreti aldılar hala 8 tl iade alcam 1 aydır sonuçlanmadı.

benim faturam düzenli olarak 59-60 tl gelirdi 20 tl tarifem 9 tl sms paketim 20 tl anneme 10 tl babama transfer işte vergi ıvır zıvır derken 60 tl oluyor budur ederi bu ay nasıl becerdilerse 90 tl yollamışlar daha efaturayı göremedim bekliyorum nerden ne koymuşlar :) imkanı yok yani 30 tl ekleyebilecek birşeyi yok heyecanla bekliyorum efaturayı.

Ben hata olur bunu anlarım ama birşeyin iadesi 1 ay sürmez kardeşim bu ne ya adamlar turkcellde faturasını ödemeden düzeltme yhaptırıyor bizimkiler hala faturayı öde bakarız zihniyetinde iade almakta 1 aydan fazla süre alıyor hatta 2 ayı buluyor.

Ben vodafone seven biriyimdir 7 yıldır aynı numaramla bu operatördeyim ve tek hat kullanırım ama artık bana bile gına geldi gerisini siz düşünün.

• quote:

Orijinalden alıntı: CeSiN

size özel diye sms attılar 2-3 ay önce işte cepnete üye ol 2. ay bedava diye.Girdik bizde girmez olaydık :) hem ilk ay hem 2. ay cepnet ücreti aldılar hala 8 tl iade alcam 1 aydır sonuçlanmadı.

benim faturam düzenli olarak 59-60 tl gelirdi 20 tl tarifem 9 tl sms paketim 20 tl anneme 10 tl babama transfer işte vergi ıvır zıvır derken 60 tl oluyor budur ederi bu ay nasıl becerdilerse 90 tl yollamışlar daha efaturayı göremedim bekliyorum nerden ne koymuşlar :) imkanı yok yani 30 tl ekleyebilecek birşeyi yok heyecanla bekliyorum efaturayı.

Ben hata olur bunu anlarım ama birşeyin iadesi 1 ay sürmez kardeşim bu ne ya adamlar turkcellde faturasını ödemeden düzeltme yhaptırıyor bizimkiler hala faturayı öde bakarız zihniyetinde iade almakta 1 aydan fazla süre alıyor hatta 2 ayı buluyor.

Ben vodafone seven biriyimdir 7 yıldır aynı numaramla bu operatördeyim ve tek hat kullanırım ama artık bana bile gına geldi gerisini siz düşünün.

Alıntıları Göster
    Vodafone'a şikayet mail'i gönderdim. Yukardaki hususları detaylı anlattım, konuyu internet ortamında yaydığımı da ilave ettim sonuna da şunu ekledim gönderdim.

"Faturalandırma işlemindeki bu (bilinçli veya sehven) hataların şirket imajını nasıl zedelediğini, müşteri memnuniyetini nasıl etkilediğini, reklamlarınızda benimsediğiniz “tüketici hakları bildirgesi”ne ne kadar aykırı düştüğünü söylememe gerek yok. Çünkü bir faydasının olacağını, bir şeylerin değişeceğini sanmıyorum. Ancak ben bu faturalarımda haksız olarak kesilen bu ücretlerin iadesini istiyor ve bundan sonra da bu tarz sorunlarla uğraşmak istemiyorum. Tarifemdeki paketleri ve ücretsiz sunulan hizmetleri taahhüt ettiğim gibi 25 TL karşılığında kullanmak istiyorum. Yoksa vodafone’a geçmemin ve burda kalmamın bir anlamı olmayacak, başka bir operatöre geçmek durumunda kalacağım."

Şirketler genelde ya cevap vermiyor ya da çok geç cevap veriyorlar. O yüzden cevap gelene kadar her gün tekrar mail göndereceğim.

• quote:

Vodafone'a şikayet mail'i gönderdim. Yukardaki hususları detaylı anlattım, konuyu internet ortamında yaydığımı da ilave ettim sonuna da şunu ekledim gönderdim.

"Faturalandırma işlemindeki bu (bilinçli veya sehven) hataların şirket imajını nasıl zedelediğini, müşteri memnuniyetini nasıl etkilediğini, reklamlarınızda benimsediğiniz “tüketici hakları bildirgesi”ne ne kadar aykırı düştüğünü söylememe gerek yok. Çünkü bir faydasının olacağını, bir şeylerin değişeceğini sanmıyorum. Ancak ben bu faturalarımda haksız olarak kesilen bu ücretlerin iadesini istiyor ve bundan sonra da bu tarz sorunlarla uğraşmak istemiyorum. Tarifemdeki paketleri ve ücretsiz sunulan hizmetleri taahhüt ettiğim gibi 25 TL karşılığında kullanmak istiyorum. Yoksa vodafone’a geçmemin ve burda kalmamın bir anlamı olmayacak, başka bir operatöre geçmek durumunda kalacağım."

Şirketler genelde ya cevap vermiyor ya da çok geç cevap veriyorlar. O yüzden cevap gelene kadar her gün tekrar mail göndereceğim.

Alıntıları Göster
    Tarifenin mesaj paketi varsa o paketten düşmüyor, ekstra paket alırsan o ekstra aldığından düşüyor diye okuduğumu hatırlıyorum Voda'nın sitesinde..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iyaan -- 2 Haziran 2011; 0:22:08 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Method Man
    Benim de 50 yada 60 tl lik vodafone içi sınırsız diğer operatörler ve sabitle sınırlı olan tarife ve 2-3 senedir de kullanıyorum bunu son 1 senedir üstüne 30 tl lik Bis ve 10 tl lik msj paketi yüklettim maksimum faturam 100 tl oldu.

Bu ay ki faturam ise 149 tl aradım nasıl oluyor dedim paket aşımı yapmışsınız diyor öyle bir ihtimal yok vodafone dan başka hiç bir yeri aramadım ve msj hakkımı da doldurma şansım imkansız açıklar mısınız dedim paketi aşmasaydınız böyle bir fatura gelmezdi beyefendi başka nasıl yardımcı olabilirim dedi. Kestirip attı ....

Ödemedim ödemedim şimdi de ödenmemiş faturanız vardır falan filan diye mesaj geldi anlamadım gitti bu işi .

Ne demek kestirip atacaklar adamın kulağını keserler akıllı olsunlar fatura detayını istediniz mi

• quote:

Orijinalden alıntı: webislander

quote:

Ne demek kestirip atacaklar adamın kulağını keserler akıllı olsunlar fatura detayını istediniz mi

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar görüştüm dün foruma bugün girebildim. Her şey tamam tek tek açıkladılar her şeyi fakat 26 tl lik bir miktar var özel serviste kullanılmış biz bu numarayı göremiyoruz galiba arama yapılmış diyor. Özel servis ne yani 26 tl yazacak nasıl bir servis dedim. Canlı sohbet hatlarını zaten kapattık ama farklı bir durum falan diyor , işlemi göremiyoruz dedi. Sonra da başka bir sorunuz var mı dedi. Kaldı bu şekilde ki sinir oldum hattı değiştireceğim desem antlaşmalı blackberry aldım en kötü 10 ay daha kullanacağım böyle böyle telefon parasını ödüyorum bir o kadar daha çıkartacaklar benden ...

• quote:

Arkadaşlar görüştüm dün foruma bugün girebildim. Her şey tamam tek tek açıkladılar her şeyi fakat 26 tl lik bir miktar var özel serviste kullanılmış biz bu numarayı göremiyoruz galiba arama yapılmış diyor. Özel servis ne yani 26 tl yazacak nasıl bir servis dedim. Canlı sohbet hatlarını zaten kapattık ama farklı bir durum falan diyor , işlemi göremiyoruz dedi. Sonra da başka bir sorunuz var mı dedi. Kaldı bu şekilde ki sinir oldum hattı değiştireceğim desem antlaşmalı blackberry aldım en kötü 10 ay daha kullanacağım böyle böyle telefon parasını ödüyorum bir o kadar daha çıkartacaklar benden ...

Alıntıları Göster
    nihayet e fatura hazırlanmış ve faturamı görüntüleyebildim. Ancak yine başka bir saçmalıkla daha karşılaştım, nedir anlayamadım.
    İki faturada "yurt içi toplu süre" neden farklı? 500 dk karşılığında sabit ücret olmuyor mu, yoksa konuştuğum kadar mı ödeyeceğim, ne bu ya!

15 Nisan faturası:

15 Mayıs faturası:

• quote:

nihayet e fatura hazırlanmış ve faturamı görüntüleyebildim. Ancak yine başka bir saçmalıkla daha karşılaştım, nedir anlayamadım.
    İki faturada "yurt içi toplu süre" neden farklı? 500 dk karşılığında sabit ücret olmuyor mu, yoksa konuştuğum kadar mı ödeyeceğim, ne bu ya!

15 Nisan faturası:

15 Mayıs faturası:

Alıntıları Göster
    O günden beri sürekli şikayet mail'i gönderiyorum ama hala bi cevap alamadım.

Ayrıca bugün şu konuya rastladım:http://forum.donanimhaber.com/m_48397318/tm.htm İnsanları nasıl kazıkladıklarının resmidir artık. Bu kadar da olmaz dedim ama gerçekten oluyormuş.

Vodafone benim için bitmiştir artık. Turkcell hakkında araştırıyorum, eğer turkcell'de faturalar denildiği gibi sabit geliyorsa direk turkcell'e geçiyorum. Yetti artık bu kadar!

• quote:

O günden beri sürekli şikayet mail'i gönderiyorum ama hala bi cevap alamadım.

Ayrıca bugün şu konuya rastladım:http://forum.donanimhaber.com/m_48397318/tm.htm İnsanları nasıl kazıkladıklarının resmidir artık. Bu kadar da olmaz dedim ama gerçekten oluyormuş.

Vodafone benim için bitmiştir artık. Turkcell hakkında araştırıyorum, eğer turkcell'de faturalar denildiği gibi sabit geliyorsa direk turkcell'e geçiyorum. Yetti artık bu kadar!

Alıntıları Göster
    arkadaşlar hepsi sahtekar ya hala analamdınızmı ne faturalısı milelti dolandırıyoalr başka bieşy yapmıyoarl kontorlu en güzeli boşverin

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.