Şimdi Ara

Avea'dan Kamuoyuna 'Sınırsız her yöne' açıklaması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
3.065
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Siz değerli müşterilerimizden çok yoğun talep aldığımız HerYöne Sınırsız tarifemize abone alımına geçici bir süre ara veriyoruz.

Tarifenin, şirketimiz tarafından çeşitli mecralarda duyurulan tarife koşullarına aykırı ve amacı dışında ticari amaçla kullanıldığı durumlar tespit edilmiş olup; hukuka aykırı ve haksız bu kullanımlar için gerekli yasal yollara başvurulmaktadır.

Bu kullanımlar sebebi ile Avea'dan diğer operatörlere artmış olan trafiğin "çağrı yapamama" veya "çağrı kesilmesi" şeklinde müşteri memnuniyetsizliğine sebep olmaması için; kısa süre içinde diğer operatörlerle birlikte yürütülmekte olan teknik çalışmalar tamamlanarak, tarifemize abone alımı tekrar başlatılacaktır.

Tüm müşterilerimize, bu tarifemize gösterdikleri yakın ilgi dolayısı ile teşekkür ediyoruz.

Avea

• quote:

Tarifenin, şirketimiz tarafından çeşitli mecralarda duyurulan tarife koşullarına aykırı ve amacı dışında ticari amaçla kullanıldığı durumlar tespit edilmiş

bu zaten kaçınılmaz bir durumdu.

neden mi.

bazı uyanıklar bu tarifeden bir kaç hat alıp iş yerlerinde kontörlü telefon görüştürmesi yaptırarak bundan para kazanmaya çalışabilirler ve sanıyorum ki yapmışlar gibi görünüyor.

düşünün 10000 dakika sınırsız uyanığın birisi kontörü 20-25 kuruştan görüştürme yaptırsa kazanacağı parayı hesaplayın hele birde işlek bir yerde bu işi yapıyorsa kazanca bak sen

bu gibi kötü amaçlı kullanımlar neticesinde olan bizim gibi işinde gücünde telefon kullanmak isteyipte bunlardan dolayı engellenenlere oluyor

nette gördüğüm kadarı ile FCT cihazları mevcut (Fixed Cellular Terminal) bazı kimseler aldıkları hatları bu cihazlara takarak ve kontörlü telefonlarına bağlayarak umuma açık yerlerde kontörlü telefon görüştürmesi yaptırıpk para kazanma girişiminde bulunuyor olabilirler
    quote:

Özellikler

# 900-1800 MHz GSM standartlarına uygundur.
    # Ses data heberleşmesi yapabilir.SMS gönderebilir.
    # Çağrının bağlanma fazları cihaz üstündeki LED'lerden takip edilebilir.
    # Konuşma sırasında cihazın alma ve verme seviyelerini azaltmak ve çoğaltmak mümkündür.
    # Cihaz 12 veya 16 KHz kontör ücreti üretebilir.
    # (Ücretlendirme kontör bilgisi gelen GSM şebekelerde cihaz PBX tarafına 12/16KHz sinyal gönderebilir. Ücretlendirme kontör bilgisi gelmezse cihaz 12/16 KHz konuşma başlangıç sinyali üretilir).
    # -Duvara monte edilebilir.Anteni üstündedir.
    # -Telefona standart RJ11,PC nin RS232C konnektörüne RJ45 konnektörü ile bağlanır.
    # -Besleme adaptörü 220V / 10V,700mA dır.
    # Teknik Parametreler ; GSM - GSM Network Tipi GSM 900 / 1800 - SIM kartı Plug-in 3V
    # Transmiter power 2W - Recevier duyarlılığı -104 dBm
    # Anten Parametreleri : Frekans 900 / 1800 MHZ - Empedans 50R - Güç 2W
    # Besleme Voltajı : Voltaj 220V +-%10 ,50 veya 60 Hz - Tüketim Max 5 VA
    # Telefon PBX Bağlantısı : Bağlantı Tipi 2 tel (FXO) - Konnektör RJ11 (6P/2C)
    # Akım Max 200 mA - Çevir sesi frekansı 425 Hz - Çevirme şekli DTMF/DP
    # Zil voltajı 70V RMS 25 Hz - Zil empedansı 4-10 Kohm
    # PC Seri Bağlantısı : Bağlantı tipi RS-232C - Konnektör RJ45 (8P8C) - Data Hızı 9600 baud

http://www.hipernex.com/pro.aspx?CID=237&IID=13930

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muzo86 -- 3 Mart 2009; 16:51:18 >

• Bu açıklamayı yapmadan önce aklı neredeydi Avea nın? Bunun böyle olacağını ilköğretim öğrencisi bile tahmin ederdi. NT nden numaramı Avea ya taşımıştım. Heryöne 300 dk nın keyfini bile süremedim ve Avea ya geçtiğime de pişman oldum. 300 dk bitirirsem -tabi hat düşerde şebeke meşgul olmadan- tekrar Vodafone ye döneceğim. Yakın çevrem Avea olduğu için numaramı taşımıştım. Akşamları şöyle rahat rahat görüşmek bile nasip olmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ertanx -- 3 Mart 2009; 16:46:52 >
  • ayrıca yine nette bulduğum bir bilgi;

http://tr.wikipedia.org/wiki/FCT

quote:

Fixed Celluler Terminal (Sabitlenmiş Ceptelefonu Terminali) sözcüklerinin kısaltmasıdır.

Şebeke telefonu-ceptelefonu görüşmesini cep telefonu-cep telefonu görüşmesi formatına çeviren cihazdır.

Şebeke üzerinden yapılan aramalar FCT santralinde bir cep telefonu araması çıkışına dönüştürülür. Aranan kişi arayan numara olarak sürekli FCT cihazında tanımlanan cep telefonu numarasını görür. Özellikle şebeke telefonu -cep telefonu iletişimiminin pahalı olduğu ülkelerde FCT cihazı kullanımı çok yaygındır.

• Trcell aran kazanla kötü emellerini başardı sonunda....
    olan tüketiciye oldu.....

bu ülkede ucuza konuşmak trcell oldukça imkansız demekki....
  • Turkcell ve Avea mahkemelik olmuş dedikodusu gerçek mi?
    Eğer öyleyse güzel.
  • Net olarak açıklayacak kimse yok mu?
    Şebeke meşgul uyarısını verdirten operatör hangisi Turkcell mi Avea mı?

Benim şahsi görüşüm baz istasyonunun aşırı yüklemeden dolayı hat alamıyor olması.Şayet buna operatörler müdahele edebiliyorsa aralarda nasıl bağlanıyor bunu anlamlandıramadım.Sonuç ne olursa olsun mağdur olan bizler oluyoruz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: Huhukomsu

Turkcell ve Avea mahkemelik olmuş dedikodusu gerçek mi?
    Eğer öyleyse güzel.

AVEA'da çalışan bir arkadaşım vasıtasıyla ben de Turkcell ile AVEA'nın mahkemelik olduğu bilgisini aldım, ancak ayrıntı öğrenemedim.
  • bugün avea bayisine gittim.telefonumla görüşme yapamıyorum dedim.1-2güne problemin çözüleceğini ve sorunun
    türkcell kaynaklı olup türkcell'in ceza yiyeceğini iddia etti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ramboizci -- 3 Mart 2009; 18:02:35 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: M@VZER

Net olarak açıklayacak kimse yok mu?
    Şebeke meşgul uyarısını verdirten operatör hangisi Turkcell mi Avea mı?

Benim şahsi görüşüm baz istasyonunun aşırı yüklemeden dolayı hat alamıyor olması.Şayet buna operatörler müdahele edebiliyorsa aralarda nasıl bağlanıyor bunu anlamlandıramadım.Sonuç ne olursa olsun mağdur olan bizler oluyoruz.

bildiğim kadarıyla avea içi görüşmelerde sorun yok.en azından bana hiç olmadı.sadece diğer gsmleri ararken sorunlar oluşuyor.onunda baz istasyonuyla alakalı olduğunu sanmıyorum
  • Yeni bir haber düşmüş.

Turkcell, Avea aramalarına kota mı koydu?
    3 Mart 2009 16:17, ozkan.erden

Avea'nın "her yöne sınırsız 55 TL" olan kampanyası (aylık 10.000 dakika ) yüzünden enteresan gelişmeler oldu. Madde madde bakalım:

Avea, hatlarda aşırı yoğunluk yaşamışa benziyor ve bu yüzden bugünden geçerli olmak üzere "her yöne sınırsız" tarifesine geçici olarak abone olamıyorsunuz. Bu tarife askıya alınmış.
    Turkcell kullanıcılarının da hatırı sayılır bir kısmı da tarife paketlerini düşürüp Avea'ya geçmiş görünüyor. Turkcell de bu geçişe paralel olarak Avea aramalarına ayıdığı kotayı sınırlamış görünüyor. Avea kullanıcıları, Turkcell'i aramaya çalıştığında örneğin dün epey zorluk yaşanıyordu. Hatta bazı Avea müşterileri, saatler boyunca Turkcell'e ulaşma konusunda sorunlar yaşamış
    Turkcell ile Avea bu konuyla ilgili olarak mahkemelik olmuş durumda.
    Birinci konu, Avea'nın hat kapasitesinin şu anda yetersiz olması. Şu anda, 10dk'lık deneme boyunca Avea hat üzerinden Avea müşteri hizmetlerine ulaşmak mümkün olmadı. Avea, talebin çok olacağını bilmeliydi. Avea kullanıcılarının önemli bir kısmı şu anda kesinti ve arayamama sorunundan çok müzdarip.

İkinci konu ise Turkcell'in kota sınırlaması. Bu yapılan rekabete nasıl uygun bir davranıştır, kestirmek güç.

Kaynak:http://www.ceplab.com/haber/turkcell-avea-aramalarina-kota-mi-koydu/

• quote:

Orjinalden alıntı: Huhukomsu

Yeni bir haber düşmüş.

Turkcell, Avea aramalarına kota mı koydu?
    3 Mart 2009 16:17, ozkan.erden

Avea'nın "her yöne sınırsız 55 TL" olan kampanyası (aylık 10.000 dakika ) yüzünden enteresan gelişmeler oldu. Madde madde bakalım:

Avea, hatlarda aşırı yoğunluk yaşamışa benziyor ve bu yüzden bugünden geçerli olmak üzere "her yöne sınırsız" tarifesine geçici olarak abone olamıyorsunuz. Bu tarife askıya alınmış.
    Turkcell kullanıcılarının da hatırı sayılır bir kısmı da tarife paketlerini düşürüp Avea'ya geçmiş görünüyor. Turkcell de bu geçişe paralel olarak Avea aramalarına ayıdığı kotayı sınırlamış görünüyor. Avea kullanıcıları, Turkcell'i aramaya çalıştığında örneğin dün epey zorluk yaşanıyordu. Hatta bazı Avea müşterileri, saatler boyunca Turkcell'e ulaşma konusunda sorunlar yaşamış
    Turkcell ile Avea bu konuyla ilgili olarak mahkemelik olmuş durumda.
    Birinci konu, Avea'nın hat kapasitesinin şu anda yetersiz olması. Şu anda, 10dk'lık deneme boyunca Avea hat üzerinden Avea müşteri hizmetlerine ulaşmak mümkün olmadı. Avea, talebin çok olacağını bilmeliydi. Avea kullanıcılarının önemli bir kısmı şu anda kesinti ve arayamama sorunundan çok müzdarip.

İkinci konu ise Turkcell'in kota sınırlaması. Bu yapılan rekabete nasıl uygun bir davranıştır, kestirmek güç.

Kaynak:http://www.ceplab.com/haber/turkcell-avea-aramalarina-kota-mi-koydu/

klasik Turkcell mantığı nasıl olsa biz lideriz kimse bii suçlamaz tüm kabahati aveada bulur müsteriler diye düşünmüştür bunu yaparken, ben sürekli avea içi ve sabit hatları arıyorum bir iki kezde tcll aradım bir sorunla karşılaşmadım gerçi ilk aramamd başarılı oldu hep

• Konunun Turkcell ile bir alakası yok. İşte ıspatı:
    Ben heryöne sınırsız abonesi bir avealıyım. Aynı mekanda aynı anda bir Turkcell numarasını arayamıyorum. Ama yanımda başka bir tarifesi olan Avea'lı arkadaşım Turkcell numarasını arayabiliyor. Kesinlilkle Avea bu tarifeyi kullanan hatları engellemektedir.
    Alt yapısı kaldırmıyor diyen arkadaşlar var. Şu anda gece 12, Türkiye'nin yarısı uyurken de mi kaldırmıyor? Ayrıca kaldırmıyorsa bunun öngörmeyip sen nasıl böyle bir tarife satarsın.

Avea'nın yaptığı düpedüz dolandırıcılıktır. Tüketici kandırılmış haksız kazanç sağlanmıştır.

Ben dava açacağım. Ayrıca sürekli deneyip diğer turkcell numaramı arayacağım. Açıldığında da saatlerce açık bırakacağım. Avea bu sorunu halletse bile artık her fırsatta özellikle Turkcell numaraları arayıp açıp bırakacağım. Ödesinler Turkcelle ara bağlantı ücretlerini... Hadi bakalım bana da dava açsınlar.

• oparatörler arasında çok kötü oyunlar dönüyor burada şu oparatör suçlu diyemiyorum 2 oparatöründe hataları var.
  • awea dava açsada bi sonuç çıkmaz sonuçta turkcell bi kampanya yapmış her ne şeklide düşündüyse düşünsün bu kampanyaya katılan kullanıcıların sorumluluğundadır
  • Tcell niye engellesin ki dakikasına para alıyor deli gibi..
  • niye olacak, avea kampanyasının mantığı ve farkı ne? her yöne olması. yoksa her operatör zaten şebeke içi çok bonkör kampanyalar yapıyor.

hepimizin derdi karşı öperatörü aramak. en yaygın operatör turkcell, yani bir her yöne tarife turkcell i arayabiliyorsa bir işe yarar, yoksa hiç bir mantığı yok.

ben oldukça yoğun arama yapıyorum gün içinde, avea ve sabit hat aramalarımda hiç bir sıkıntı yok. hemen düşüyor. turkcell i 3-4 deneme sonrası arayabiliyorum...

"Gece Türkiye uyurken de mi kaldırmıyor?" demiş arkadaş. Türkiye uyuyor ama, kontör sömürmeye çalışanlar uyumuyor ki daha doğrusu kendileri uyuyor, cep telefonları şarja takılı ve "gözleri tamamen açık"...
  • elindeki şebeke belli,baz istasyonun belli,ama bunlara baka baka, kalkıp ben her yöne şu paraya konuşturacam diye çıkarsan ortaya işte bunlar olur sonra
  • herkes dürüstlük istiyor, yolsuzluk, hırsızlık eleştiriyor. ama eline fırsat geçtiği zaman kimse bir adım geri durmuyor "cep/b"ini doldurma konusunda.

insanlar bu kadar tiynetsiz davranmasa, bu şebeke bu görüşmeleri kaldırırdı. belki yine sıkıntı olurdu ama asla bu boyutlarda değil.

ki 17 şubat ta aldığım avea hattımla ilk bir hafta gayet sorunsuz konuştum, ne zaman ki turkcell 500 normal kontör veriyorum dedi, işte o günden sonra arama yapılamaz oldu.

müstehak arkadaşım müstehak; 66 liralık tarifeyi 300 liralık tarifeyle "kaliteli" diye kıyaslayanlar olduğu sürece bu gidişat müstehak...

en ironik olanı da, kampanyanın kaldırılmasını isteyenlerin kullananlar, mağdur olanlar değil de, kullanmayanlar olması...
  • evet ama sadece abonelerde değilki suç,operatörlerde hiçmi suç yok,yukarıdaki 500 kontör örneği mesela,Trcell kendinden abone kaçtımı,deli oluyo resmen.....
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.