Şimdi Ara

Vodafone kapsama alanıyla ilgili herşey burada... (111. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.332
Cevap
0
Favori
125.759
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 109110111112113
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: XpressMusic34

Biliyorum hocam.

Gecen haftalarda bahsettigim antenleri gordunuz mu? Istanbulda bircok noktada var su an. Turkcellde kullanmaya basladi. Eski antenleri bu yeni kalin antenlerle degsitirmeye basladi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Mesela Avea veya Turkcell numarasını arayıp "Vodafone' kayıtlı böyle bir numara yoktur" anonsu duymak gibi değil mi? :) İnan bana bununla ilgili çok çalışma yapıldı.Birden çok sebebi var yani problemin. Yoğunluktan dolayı baz istasyonu cevap veremediğinde böyle bir mesaja atıyor ama yanlış atıyor tabiki. :)

Daha dün başıma geldi yine... :)

Ben daha komiğini söyleyeyim;

Benim evim Ortaköy'de, vodafone hattım Çamlıca tepesindeki baz istasyonundan sinyal alıyor.

Ortaköy'de elektrikler kesildiğinde vodafone hattımdan 186'yı aradığımda ben Avrupa yakasında olmama rağmen Anadolu yakasındaki elektrik idaresine bağlanıyor.
  • serdarski S kullanıcısına yanıt
    Çamlıca'ya bağlandığını nereden anlıyorsunuz peki, hücre bilgisi mi gösteriliyor yoksa sadece 186 ile mi bu bilgiye ulaştınız? Yoksa sinyal şiddetinden tahmini hesap mı yaptınız?
  • trtunski T kullanıcısına yanıt
    Ya ama fotoğraf ekleyecektin sen, biz öyle biliyorduk.
  • quote:

Ya ama fotoğraf ekleyecektin sen, biz öyle biliyorduk.

Ekledim yukardaki linke tikla cikio resim

• quote:

Çamlıca'ya bağlandığını nereden anlıyorsunuz peki, hücre bilgisi mi gösteriliyor yoksa sadece 186 ile mi bu bilgiye ulaştınız? Yoksa sinyal şiddetinden tahmini hesap mı yaptınız?

Eski model Samsung'larda hücre bilgisinde hangi baz istasyonundan sinyal aldığı yazıyor.

Turkcell ve Avea hattım ile 186'yı aradığımda Avrupa yakasındaki elektrik idaresine bağlanırken Vodafone hattım Anadolu yakasındakine bağlanıyor.
  • serdarski S kullanıcısına yanıt
    Hücre kodunu verin bildirelim, birde o hattı 3g li bir telefonda deneme şansı var mı? Zannedersem 3g de çamlıca ya bağlanmaz.
  • Vodafone 050 bölge kodu çalışmıyor ki.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oradan almış bilgiyi öyle söyledi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 16 Haziran 2015; 16:39:27 >
  • quote:

Oradan almış bilgiyi öyle söyledi.

Foto yolladim niye bakmiosunuz 😢

• trtunski T kullanıcısına yanıt
    Bulamadım ki, linkini atar mısın bana?
  • 13 haziran 2015. 12.32'de attigim mesaja bak. Orda link var. Foto yukleyemiorum cepten.

• quote:

Bulamadım ki, linkini atar mısın bana?

Arkadaşın eklediği link bu hocam
    http://cache.donanimhaber.com/Thumbs/0/3d2bf37dd677127f02981c6d52920a39_600_False_72_3.jpg
    Ayrıca Vodafonun bazlarında bu cihazı ilk defa görüyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sol kısımdaki boyalı takımların hepsi başka yerden sökülüp buraya montajlanmış. Yani orjinal takım değiller. Sağdaki beyaz ise sonradan ekleme gibi durmuş fotoğraf pek iyi olmamış. Ancak bu antenler 3G destekliyor, model numaraları farklı olabilir sadece. Genel olarak bütün antenler aynı takılıyor ama burada bir istisna var zannedersem. @sis651 bir bakabilir misin görsele?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 19 Haziran 2015; 0:44:28 >
  • quote:

Sol kısımdaki boyalı takımların hepsi başka yerden sökülüp buraya montajlanmış. Yani orjinal takım değiller. Sağdaki beyaz ise sonradan ekleme gibi durmuş fotoğraf pek iyi olmamış. Ancak bu antenler 3G destekliyor, model numaraları farklı olabilir sadece. Genel olarak bütün antenler aynı takılıyor ama burada bir istisna var zannedersem. @sis651 bir bakabilir misin görsele?

Boyalı değilde daha çok paslanmış gibi duruyor

• Eski bazlar bir miktar kamufle edilmek için boyanmış.
    Fotoğraf uzaktan ve küçük olduğu için pek detaylı değil, kablo bağlantıları vs. görünmüyor. Kablolar görünse iyi olurdu ama bu kadar kalınlıkla muhtemelen bir multiband paneldir ya da 800MHz 4G için kullanılacak bir panel de olabilir ki sanmıyorum. Sinyalin arkaya dağılıp enterferans yapmaması için arkasına metal levha yerleştirilmiş. Kablo girişleri de panelin arkasındadır herhalde.
    RRU olmaması ilginç. Belki sistemin tam kurulumu yapılmadı, RRU konulup devreye alınacak diyeceğim, böyle yarım kurulum da görmedim pek. RRU'su kendi içinde antenler var, ama bunda olduğunu sanmıyorum ki havalandırma boşlukları ya da delikleri olurdu. Ericsson'un Air serisindekiler gibi mesela. Muhtemelen RRU fotoğrafta görünmeyen konteynere daha yakın bir konumda yer alıyordur ya da kapasiteyi arttırmak için yanındaki antene ek olarak takılmışsa onun RRU'larına bağlıdır yine.
    İlk dediğinizde aklıma gelen tünel vs. girişlerinde olan geniş yagi benzeri antenlerdi ama alakası yokmuş. Arkasındaki metal levha ilk kurulumda konmaz pek, enterferans vs. etkiler gözlenirse kurulur ki 4G anteni olsa daha neyin testini vs. yapıp koyarlar levhayı? Aklıma gelen baz istasyonundaki donanımları yavaş yavaş yeni donanımlarla güncellemeleri ya da kapasite arttırmak için ek anten koyuyor olmaları.

• Aynısından maltepede gördüm bire bir sağdaki beyaz kalın olandan

• Su anda İstanbul'daki istasyonlarin buyuk kisminda takili bu antenlerden. Turkcellde ayni sekilde ekleme yapio.

• @Yandex
    Hayır dış cephe kamuflesi için boyanmış.

@sis651
    Hocam metal levha cihaza çok yakın değil mi? Doğal etmenlerden dolayı bu metal yüksek ısılara ulaşacaktır, aynı şekilde anten aktif olduğu için belli bir ısıya sahip zaten. Bu kadar yakın olması zannedersem cihaza zarar verebilir sıcaklıktan dolayı.
    Birde çatıya yapılan bu bağlantıda gördüğümüz kadarıyla arka tarafı da açık, levhaya neden ihtiyaç duyulmuş ben pek anlamadım. Sol taraftaki kamufle edilmiş antenlerde levha yok mesela. İlginç bir montaj olmuş.
  • 
Sayfa: önceki 109110111112113
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.