Şimdi Ara

Vodafone kapsama alanıyla ilgili herşey burada... (112. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.332
Cevap
0
Favori
125.759
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 110111112113114
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bir zararı olacağını sanmıyorum pek. Direk arka yüzüne sabitlenmiş levha. Pek çok yerde gördüğüm var bunlardan, Tekirdağ merkez vs.
    Muhtemelen çevredeki diğer baz istasyonları yakın ve birbirlerinin kapsama alanına girip enterferans oluşturuyorlar ki antenin geriye sinyal vermemesi için arkasına panel konmuş. Yanındakilerde yok ama diğer iki yön görünmüyor, onların panellerinde vardır belki, ya da onlarda olmasa bile diğer istasyonlarda olabilir.
  • Sonuçta 4g ile ilgisi var mı bunların?
    Bizim şirket hattı turkcelle taşındı bu arada dendiği kadar kötüymüş gerçekten interneti vodafone hızda 5 basar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sevimlican S kullanıcısına yanıt
    Yok gibi geliyor ama olabilir de. Sektörün içindeki birileri bir şey demeden bir şey diyemeyiz biz de.
  • 4G için çok yerde altyapı çalışması yapıldı ancak Istanbul'da yüzde kaçtalar veya hangi operatör tamamen bitirdi net bir istatistik yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: XpressMusic34

4G için çok yerde altyapı çalışması yapıldı ancak Istanbul'da yüzde kaçtalar veya hangi operatör tamamen bitirdi net bir istatistik yok.

3gyi 900 mhze tasima durumlari varmis 4gden sonra. Dogru mudur?

• quote:

Orijinalden alıntı: trtunski

quote:

Orijinalden alıntı: XpressMusic34

4G için çok yerde altyapı çalışması yapıldı ancak Istanbul'da yüzde kaçtalar veya hangi operatör tamamen bitirdi net bir istatistik yok.

3gyi 900 mhze tasima durumlari varmis 4gden sonra. Dogru mudur?

Bilgiyi nereden aldınız bilmiyorum ancak böyle bir şeyin söz konusu olacağını bile zannetmiyorum. Hali hazırda 2G kullanan çok fazla abone var ve şehirde 3G 900 de çalışsa bile taşra da imkanı yok, 2G kullanımı daha yüksek... Frekans değişimleri çok uzun sürede oluyor, kısa sürede böyle bir şey olacağını zannetmiyorum. Ha derler ki 2G kullananlara verelim 3G telefon, kaldıralım 2G yi komple o zaman olabilir belki.... Frekans boşalmış olur..

Zaten Avea için problem yok sadece zannedersem..

• 900 MHz 3G işi biraz hikaye gibi. 3G'de operatörlerin bildiğim kadarıyla minimum sektör başı 5MHz frekansa ihtiyacı var, halbuki bu frekanstaki toplam bantları zaten 11 MHz falan. Bunda bir değişiklik olmazsa özel ihtiyaç olabilecek belli yerler hariç kullanılmaz. Yoksa üç ya da dört sektörden 3G sinyali vermeye kalksalar frekans ayrımını bile yapamazlar. Sadece 5 MHz ile verilebilecek hız da sınırlı.
    Bir de 2G hala yaygın olarak kullanılıyor, bu yüzden de operatörler tarafında 2G önemli. Avea da kırsal kesimde pekçok yerde 900MHz kullanıyor. 3G çekmese bile standart olarak 900MHz 2G'nin çekmesi bekleniyor.

Bir de yatırım ve masraf tarafı var. RRU'lar 900MHz olarak programlanır ama 2100MHz antenlerden 900MHz sinyal vermeye kalkarsan kazançtan kaybeder. Antenlerin 900MHz antenlerle değiştirilmesi gerekir. Bu da hep yatırım masrafı demek.

Bulgaristan'da 900MHz'de 3G kullanılıyor ama ilk yatırım anından bu şekilde kurulmuş şebeke. Dağda bayırda 3G çekiyor. Tabi hız olarak nasıldır test etmedim ve frekans genişlikleri vs. ne kadar bilmem.

Özetle 900MHz 3G'ye geçileceğini düşünmüyorum ama özel ihtiyaç olarak kullanılabileceği yerler olabilir. Doğu'da şantiyeler var, belli bir operatörle anlaşıp baz istasyonu kurduruyorlar sanırım. Buralarda mesela tek bir 900MHz omni anten ile şantiyeye verimli bir 3G telefon ve İnternet erişimi sağlanabilir.
    İstanbul'daki yeni anten tipini de merak ettim, bir de mermi şeklinde antenler var, bunların da ne olduğunu öğrenemedik daha.

• bizim evde sorun vardı daha önceden bilginiz var

etrafı apartmanlarla çevrili evde avea 900mh kullanıyor şehir içi tahminimce çünkü sesden ve çekimden tahmin edebiliyorum
  • krkmz1666 kullanıcısına yanıt
    Kullandığınız telefonun servis, şebeke ya da field test menüsünde görünüyordur belki kullandığınız frekans. Samsung'larda görünüyor hani.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sis651

Kullandığınız telefonun servis, şebeke ya da field test menüsünde görünüyordur belki kullandığınız frekans. Samsung'larda görünüyor hani.

eski telefonlar vardı çalışmıyor band ayarıda vardı da kızaklı gitti :)

830 ve note 2 var note 2 den bakabilrim heralde
    *#0011# deneyin bir.
    Daha eskilerde *#0228# idi.
  • quote:

*#0011# deneyin bir.
    Daha eskilerde *#0228# idi.

1800mhz geliyormuş baz yanına gittim 4 apartman geçip geliyor yayın alçakta olmasına rağmen

görüntüyü baz istasyonunun yanında aldım
    *#0011# çalışıyor
     Vodafone kapsama alanıyla ilgili herşey burada...

Avea'nın şehirlerdeki istasyonları 1800 MHz ve bant genişliği de 900'de olan operatörlere göre daha fazla. Yani Avea bazları daha çok kullanıcının iletişimini sağlayabiliyor. Ama kırsalda 1800 yeterli olmadığı durumlarda 900 MHz kullanıyorlar. Hakkari'de gördüm böyle 900 MHz kullandığı yerleri.
  • quote:

Avea'nın şehirlerdeki istasyonları 1800 MHz ve bant genişliği de 900'de olan operatörlere göre daha fazla. Yani Avea bazları daha çok kullanıcının iletişimini sağlayabiliyor. Ama kırsalda 1800 yeterli olmadığı durumlarda 900 MHz kullanıyorlar. Hakkari'de gördüm böyle 900 MHz kullandığı yerleri.

şehir içinde de var Bursa'da Özdilek avm orada 900mhz kullanıyor mahalle içinde de var
    önceden Panasonic a100 vardı bant seçiliyordu 900 mhz alıyordum ev yüksek olduğu için yakalıyordu olanları
    memlekette 100 metrelik kule var şehir içine 1800mhz şehir dışına bakan antenlerde 900mhz yayın yapıyordu arkayada yayın verdiğinde 900 mhz çekim alıyordu telefon

Demek ki sadece kırsal kesimde değil, şehir dışına sinyal veren pek çok kulesinde kullanıyor bu frekansı.
  • antenleri yenilediler Türkcell tek sektörde çift anten var daha kalın bunlar 4 g için olabilr fiberden sağlanacakmış sesler yani yuvarlak radio link leri kaldıracaklarmış

avea 'da 5 anten var genelde 3 adet oluyordu şikayetler sonucunda ekleme yaptılar ama pek faydası yok ama tahminimce 3 g bu bazdan geliyor
    Vodafone kalın ve Avea'nın 2 anteninin aynı yöne baktığı yerde vergi dairesi var 3 baz çok önemli bir yerde ev sahibi parayı bulunca çatı yapmış hemen

2004 yada 2005 senesinden beri var ilk avea kurdu sonra diğerleri yanlarına geldi

ilk foto 2008 e ait

2 foto yeni çekildi

Vodafone kapsama alanıyla ilgili herşey burada... Vodafone kapsama alanıyla ilgili herşey burada...

bu videoyuda yeni gördüm aralarında 300 metre var yada yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krkmz1666 -- 27 Haziran 2015; 4:29:35 >

• Ataşehir telekom binasında ki kuleyede taktılar kalın vericilerden ...ne ise yarayacak bunlar yetkili biri yok mu vodafon dan 4g mi ?

• sevimlican S kullanıcısına yanıt
    Oranın fotoğrafı bizde vardı aslında ama şu an görüntüleyemedim.

O kule Avea'nın kulesi, arkasında iş merkezi yapılıyor şu an. Migros'un olduğu göbeği demiyor musun hocam? Yalnız o kule sökülecek oradan zannedersem, arkasındaki binanın önünü kapatıyor epey.

• quote:

Orijinalden alıntı: sevimlican

Ataşehir telekom binasında ki kuleyede taktılar kalın vericilerden ...ne ise yarayacak bunlar yetkili biri yok mu vodafon dan 4g mi ?

resimdekileri söylediysen kalın olan Türkcell'in vodafone'nin görünmüyor resimde onda değişiklik yok zaten

ne değişti dersen Türkcell diğer bazlara bağlanıyordu şuan bağlanmıyor daha iyi çekiyor
    Binanın arkasına bakan sadece bir anten var zannedersem, fotoğraftan öyle gözüküyor.
  • 
Sayfa: önceki 110111112113114
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.