Şimdi Ara

Vodafone Kontratlı HTC Desire PDA >> Custom Rom Yükleme İşlemi.... (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
456
Cevap
2
Favori
33.618
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bazı arkadaşlar root olayından nasıl geri dönüleceğini merak ediyor. ben yaklaşık 1 haftadır uğraşıyorum ne yazik ki olmadı denemediğim europa rom u kalmadı. galiba bizim ülkemize gelen cihazların yazılımı en üst versiyon ve o yüzden bulduğumuz romlar olmuyor. rot ve rom işlemi yapmak isteyen arkadaşlar öncelikle orjinal romlarının yedeğini alsınlar. cihaz bilgilerimi aşağıya yazıyorum rom konusunda yardımcı olacak olan varsa sevinirim.

Cihazımın

Android sürümü 2.2

Anabant sürümü 32.49.00.32U_5.11.05.27

Kernel sürümü 2.6.32.15-ga26cebd

htc-kernel@u18000-Build-149#1

Build numarası 2.31.184.3 CL269820 release-keys

Yazılım numarası 2.31.184.3

Tarayıcı sürümü webkit 3.1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkeagle66 -- 19 Mart 2011; 11:54:25 >
  • güzel anlatım emeğinize sağlık.
  • ben sadece root etmeye çalıştım fakat olmadı.
  • sadece şurdaki adımları izle.windows ile yapamazsın linux cd si ile sorunsuz yaparsın.adamın dediği herşyi uygula %100 olur.

http://mehmetatasoy.com/htc-desire-root-islemi-en-kolay-yontem/#comment-232
  • konunun yorumlarını okudunuzmu sonradan problem olduğu yazıyor.
  • Merhabalar. Bende Leedroid 2.3d A2SD rom yüklüydü. uzunca bir süre problemsiz kullandım. Bir gece rom'un yedeğini filan alayım dedim ROM MANAGER programından fakat uykuluymuşum herhalde ne oldu anlamadım telefon formatlandı. Tüm programlar gitti vs...

Asıl problemim telefon hiç bir durumda sd kartı görmüyor. Usb ile bilgisayara bağladığımda "disk sürücüsü" modu listede yok. Rom manager programı sd kart yok diye işlem yapmıyor. (mount sd card gibi bir uyarı çıkarıyordu galiba)

Recovery menüde sd karta müdahele edilemiyor.

recovery de partition sd yapmak istiyorum yeniden rom yüklemek için. partition kısmında sıkıntı yok ama SD: ext2 to ext3 komutunu verince "error: Run 'fs ext3 via adb' hatası veriyor. ADB'den de aynı şekilde bu komutu çalıştırınca karta ulaşamadığına dair bir hata veriyordu.

Bilgisayardan karta rom dosyasını koyup "flash zip from sdcard" komutunu verince de

"E:Can't mount /dev/block/mmcblk0p1 (or /dev/block/mmcblk0)
    (No such file or directory)
    E: Can't mount /sdcard

hatası veriyor.

Telefon açılırken kendi kendine 3 4 kez yeniden başlıyor sd kart takılıyken. Kart takılı değilken normal açılıyor.

İşletim sistemi kısmen normal çalışsa da arada kendi kendine reset atıyor. marketten kimi programı kuruyor kimi programı kurmuyor. tutarsız bir durumda yani.

Telefon'un SD kartı görmesi için nen yapmam gerekir? Bilgisi olan ?

• quote:

Orijinalden alıntı: serdar256
    Merhabalar. Bende Leedroid 2.3d A2SD rom yüklüydü. uzunca bir süre problemsiz kullandım. Bir gece rom'un yedeğini filan alayım dedim ROM MANAGER programından fakat uykuluymuşum herhalde ne oldu anlamadım telefon formatlandı. Tüm programlar gitti vs...

Asıl problemim telefon hiç bir durumda sd kartı görmüyor. Usb ile bilgisayara bağladığımda "disk sürücüsü" modu listede yok. Rom manager programı sd kart yok diye işlem yapmıyor. (mount sd card gibi bir uyarı çıkarıyordu galiba)

recovery de partition sd yapmak istiyorum yeniden rom yüklemek için. partition kısmında sıkıntı yok ama SD: ext2 to ext3 komutunu verince "error: Run 'fs ext3 via adb' hatası veriyor. ADB'den de aynı şekilde bu komutu çalıştırınca karta ulaşamadığına dair bir hata veriyordu.

Bilgisayardan karta rom dosyasını koyup "flash zip from sdcard" komutunu verince de

hatası veriyor.

Telefon açılırken kendi kendine 3 4 kez yeniden başlıyor sd kart takılıyken. Kart takılı değilken normal açılıyor.

İşletim sistemi kısmen normal çalışsa da arada kendi kendine reset atıyor. marketten kimi programı kuruyor kimi programı kurmuyor. tutarsız bir durumda yani.

farkli bir sd kart ile denediniz mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: tg2601

quote:

Merhabalar. Bende Leedroid 2.3d A2SD rom yüklüydü. uzunca bir süre problemsiz kullandım. Bir gece rom'un yedeğini filan alayım dedim ROM MANAGER programından fakat uykuluymuşum herhalde ne oldu anlamadım telefon formatlandı. Tüm programlar gitti vs...

hatası veriyor.

farkli bir sd kart ile denediniz mi?

ya da bilgisayara takıp kartı formatlasanız bi?

• farklı sd kartlada sonuç aynı.

Bilgisayarda format ilk denediğim şey oldu. durum aynı.

işin içinden çıkamadım. Telefonu servise yollayayım diyorum ama farklı rom yüklediğim için garantiye dahil etmezler sanırım.
  • quote:

farklı sd kartlada sonuç aynı.

Bilgisayarda format ilk denediğim şey oldu. durum aynı.

işin içinden çıkamadım. Telefonu servise yollayayım diyorum ama farklı rom yüklediğim için garantiye dahil etmezler sanırım.

daha önce benimde başıma gelmişti bu olay sd kartı biçimlendirirken sd kartı hiç birşey görmez oldu ne telefon nede bilgisayar çözümü şöyle buldum hafıza sd kartı fotoğraf makinasına taktım orda da sd kart hatası aldım ama fotoğraf makinasının menüsünde sd kartı biçimlendir vardı ordan biçimlendirdim hafıza kartını kurtardım tabi bütün bilgilerde gitti.(sizde de aynı sonucu verirmi bilmiyorum ama denemekte fayda var bence yeni bir kart almaktansa)

garanti olayına gelince eğer elinizde orjiano rom yedeği var ise orjinal vodafone rom u yükleyip servise gönderdiğinizde garanti dahili işlem yapılıyor yani rootlu olması garantiyi bozmuyor. bizzat denedim ve bir sorun çıkmadı.

• kartta sorun yok ki. kart her yerde çalışıyor. sadece telefon kartı görmüyor. Telefonu usb kablo ile pc ye bağlayınca bile disk sürücüsü seçeneği yok.

Rom yedeğini almadım fakat zaten telefon kartı görmediği için karttan herhangi bir şekilde rom yüklemem de mümkün değil.

Mümkün mü? SD kart kullanmadan rom yüklenebilir mi?
  • quote:

kartta sorun yok ki. kart her yerde çalışıyor. sadece telefon kartı görmüyor. Telefonu usb kablo ile pc ye bağlayınca bile disk sürücüsü seçeneği yok.

Rom yedeğini almadım fakat zaten telefon kartı görmediği için karttan herhangi bir şekilde rom yüklemem de mümkün değil.

Mümkün mü? SD kart kullanmadan rom yüklenebilir mi?

sorunu yalnış anladım galiba kusura bakma
  • LeeDrOiD Rom için güncelleme çıktı bilginize...

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=768703

http://leedroid.ftp.rshost.eu/Bravo-ROMs/
    leedroid rom direct ftp download

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=895410
    latest radio rom

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzeNHocA -- 6 Nisan 2011; 16:01:33 >

• Arkadaşlar bende mi bi hata var yoksa bu makinayı root edemedimmi
    ilk adımları tam olarak yaptım Unrevoked programınıda çalıştırıyom restart yaptıktan sonra programın alt kısmında "waiting for system to settle " yazısı çıkıyor ve bu ekranda kalıyor bilgisayar hiç bir kıpırdama yok. Telefon normal olarak çalışmaya devam ediyor.
    Ben root işleminden sonra cihazın orjinal halinde gelen programlarıda silme yetkisi verildiğini okumuştum bunun için root yapmak istiyorum footprint gibi gereksiz programların hafızada yer tutmasını istemiyorum, bunun için başka bir yol bilen varsa yardımlarını bekliyorum.
    Birde orijinal room yedeğini nasıl alırız onu öğrenmek istiyorum kalkıpta custom room dan dönüş yapmamız gerekirse elimde bir yedeğin olması hiç fena olmaz dimi.
    Şimdiden teşekkürler.
  • dostlar D2WE version ile D2EXT version arasında ne fark var...
  • quote:

Orijinalden alıntı: kayaserkan

Arkadaşlar bende mi bi hata var yoksa bu makinayı root edemedimmi
    ilk adımları tam olarak yaptım Unrevoked programınıda çalıştırıyom restart yaptıktan sonra programın alt kısmında "waiting for system to settle " yazısı çıkıyor ve bu ekranda kalıyor bilgisayar hiç bir kıpırdama yok. Telefon normal olarak çalışmaya devam ediyor.
    Ben root işleminden sonra cihazın orjinal halinde gelen programlarıda silme yetkisi verildiğini okumuştum bunun için root yapmak istiyorum footprint gibi gereksiz programların hafızada yer tutmasını istemiyorum, bunun için başka bir yol bilen varsa yardımlarını bekliyorum.
    Birde orijinal room yedeğini nasıl alırız onu öğrenmek istiyorum kalkıpta custom room dan dönüş yapmamız gerekirse elimde bir yedeğin olması hiç fena olmaz dimi.
    Şimdiden teşekkürler.

unrevoked için, hboot driverları yükledin mi bilgisayara?

zaten custom rom yüklemeden önce romun yedeği alınır. Rom yüklemeyi kolaylaştıran "rom manager" programı var markette. onda yedek al seçeneği de var mesela.

• Selamlar bir sorum olcak "ext2-size = 512 mb olan yeri de 768 mb" bu yazıdaki 768 mb yerine 1024 mb yapsak ne olur?
  • quote:

Orijinalden alıntı: zeg392

Selamlar bir sorum olcak "ext2-size = 512 mb olan yeri de 768 mb" bu yazıdaki 768 mb yerine 1024 mb yapsak ne olur?

ben 2048 yapmıştım bişey olmamıştı. ama abartı yapmışım,o kadarına gerek yokmuş
  • quote:

Orijinalden alıntı: halbarad

quote:

Selamlar bir sorum olcak "ext2-size = 512 mb olan yeri de 768 mb" bu yazıdaki 768 mb yerine 1024 mb yapsak ne olur?

baya abartmısın :D peki tel hafızası kaç mb oluyor gene 140 mb filanmı?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: halbarad

quote:

baya abartmısın :D peki tel hafızası kaç mb oluyor gene 140 mb filanmı?

yükleyeceğin ROMa bağlı. a2sd+ bi rom yüklersen telefon hafızan yine 140 mb görünür ama uygulama yüklersen de azar azar azalır.100e yakın uygulama oyun falan yükledim ben ama hala 50mb civarı boş yer var. ama eğer d2ext bi rom yüklersen telefon hafızan direk 1gb görünür o kadar yer ayırırsan.

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.