Şimdi Ara

Vodafone Kontratlı HTC Desire PDA >> Custom Rom Yükleme İşlemi.... (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
456
Cevap
2
Favori
33.618
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • RC CMIxHD_v3.0_D2EXT romunu yuklemeye calisiyorum basaramadim. ilk romu buradan bakarak. yuklemistim. ext 4 1gb Sonra yine. ext4 300 gb ( iki kere. ext4 olusturma nasil. oluyor mantigi nedir pek ablamadim.) birde swap 100 mb. yapmam lazim recovery modda her yere. baktim. ama olmadi. rom kurarken buradaki recovery mod kuruldu telefona ra recovery. sanirim. alakasi var mi bilmiyorum.
  • "halbarad" bilgi için sağol birdaki rom yüklemesinde d2ext tipi rom deniyim teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zeg392

"halbarad" bilgi için sağol birdaki rom yüklemesinde d2ext tipi rom deniyim teşekkürler.

ben leedroid v2.4.1 a2sd+ kullanıyorum. hiç bi sıkıntı yaşatmışlığı yok bana. onun dışında 2 tane d2ext rom denemişliğim var. starburst v1.3.3.5 denemiştim bikaç ay önce. bikaç gün sonra durduk yere bazı uygulamaları zorla kapat demeye başladı. mesela durduğu yerde facebook uygulamasını zorla kapat diyor, gmail uygulamasını zorla kapat diyor vs vs böyle böyle sırayla tüm uygulamaları kapattırmaya çalışıyordu. yeniden başlatmam gerekiyordu telefonu. yeni versiyonu çıktıysa da haberim yok bu rom'dan. daha sonra geçenlerde rcmixhd v3.6.1 d2ext yükledim. güzeldi aslında ama hem pil tüketimi fazla geldi bana göre hem de marketten bişeyler yüklemeye çalıştığımda falan çok takılmalar yaşanıyordu. o yüzden leedroide geri döndüm ben de.

• starburst 1.4.1.1 classic versiyon rom'u yükleyen oldu mu? telefon hafızası değişmedi, 50mb falan boş alan görünüyor ilk yüklemeden sonra.
  • arkadaşlar benim telefonumda şu anda custom rom var zaten heralde ben yukarda konunun başında anlatılanları yapmama gerek yok değilmi yani sadece ilk yöntemle rom u sd ye atıp kurmam yetiyor ben bide şunu anlamadım rom u ilk yöntemle kurunca telefonun hangi bölgesine kuruluyor 512 mb olan telefon hafızasına mı 512mb olan rom hafızasına mı mantık olarak rom hafızasına kuruluyor peki nasıl oluyorda hafıza dolu hatası veriyor bunu anlayamadım doğrusu

birde şöyle bi soru sormak istiyorum ilk yöntemdeki gibi rom u telefona kursak indirdiğimiz programları sd ye kursak acaba buda hafızadan kurtulma açısından bir yöntem mi doğru bir mantık mı yani

birde kullanılabilen en stabil rom nedir görüşleriniz nelerdir ?
  • arkadaşlar rom indiriyorum da bu .md5 uzantılı dosya nedir bilginiz varmı
  • quote:

Orijinalden alıntı: arsima

arkadaşlar rom indiriyorum da bu .md5 uzantılı dosya nedir bilginiz varmı

o md5 indirdiğin rom dosyasının düzgünlüğünü kontrol etmekte kullanılabilecek bişey. gerek yok onu indirmene.
  • LeeDrOiD_V3.0.5_GB_Bravo_A2SD.zip
    isimli romu kurdum ext4 alanı oluşturarak ama tamamen türkçe olmadı diğer rom a dönmeyi düşünüyorum ayrıca mesaj geldiğinde telefonun kendi mesaj programının ileti görüntülemesini kapatınca led parlama yapmıyor oda ayrı bi can skıcı durum yani
  • quote:

LeeDrOiD_V3.0.5_GB_Bravo_A2SD.zip
    isimli romu kurdum ext4 alanı oluşturarak ama tamamen türkçe olmadı diğer rom a dönmeyi düşünüyorum ayrıca mesaj geldiğinde telefonun kendi mesaj programının ileti görüntülemesini kapatınca led parlama yapmıyor oda ayrı bi can skıcı durum yani

ben kullanıyorum cumadan beri,sorun çıkarmadı. led parlaraması sorununu tam anlamadım. gingerbread olanlarda türkçe sorunu var. iki tane denedim, dil tamamen türkçe değil. leedroid 2.4.1 öneririm o zaman. bugüne kadar sıkıntı yaşamadığım tek rom leedroid rom.
  • Evet 2.4.1 yükledim gayet güzel peki başka tavsiye edebileceğiniz rom varmı bana aslında 3.0 ı beğenmiştim birkaç güzel özelliği mevcut mesala imleci iPhone daki gibi de kaydırabiliyor ama ufak tefek yazilimsal problemler var heralde handcent kurdum ve telefonunu kendi mesaj programının ileti geldiğini göstermesini kapattım onu kapatınca bu sefer led parlama yapmamaya başladı telefonda da en sevdiğim şey led in her olayda parlama yapması :):):)
  • quote:

Evet 2.4.1 yükledim gayet güzel peki başka tavsiye edebileceğiniz rom varmı bana aslında 3.0 ı beğenmiştim birkaç güzel özelliği mevcut mesala imleci iPhone daki gibi de kaydırabiliyor ama ufak tefek yazilimsal problemler var heralde handcent kurdum ve telefonunu kendi mesaj programının ileti geldiğini göstermesini kapattım onu kapatınca bu sefer led parlama yapmamaya başladı telefonda da en sevdiğim şey led in her olayda parlama yapması :):):)

handcent hakkında bilgim olmadığından bişey diyemiyorum ama bana mesaj, mail vs geldiğinde led yeşil yanıp sönüyor. hd romlar denedim insertcoin, rcmixhd gibi. onların pil tüketimi fazla geldi bana. supernova yükledim uygulamalar hata verdi, özellikle kamera falan. leedroidden vazgecemiyorum o sebeple.
  • Anladım iste program yükleyince o hatayı verdi ama şu anki romda sıkıntı yok birde merak ettiğim konu şu SD ye başka bir partion programında ext4 bölümü oluşturdum öyle kurdum rom u peki bu alanın bana nasıl bir faydasi oluyor bu faydayi gözle görülür nerde görebilirim soylenenlere göre o alanı telefon hafızası gibi kullanıyor ama ben telefon hafızasına baktigimda hafıza yine 160 mb olarak gözüküyo kurduğum programlar benim taşımama gerek kalmadan o alana doğru ot kayıyor yoksa yani anlasilir bir dille anlatabilir misin bilgin varsa yani bu alanı oluşturmadan bi rom kursam no 2SD yazanlardan mi kurmalıyım peki 2sd yazan romlardan kurduğum halde ext4 alanı oluşturmamış isem bunun nasıl zararını görürüm yada bi sakınca doğar mı bu olayı açıklarsan hem benim hemde bu olayın ne işe yaradığını bilmeyen arkadaşlar için iyi olur
  • Örneğin şu anda telefon hafızasında 16 mb yer kalmış ama herhangi bir uyarı vs almadım bu o alanın saglamis olduğu bir fayda mı
  • Bu mesaj yanlışlıkla atıldı silinmesini rica ediyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arsima -- 9 Mayıs 2011; 23:55:08 >
  • quote:

Anladım iste program yükleyince o hatayı verdi ama şu anki romda sıkıntı yok birde merak ettiğim konu şu SD ye başka bir partion programında ext4 bölümü oluşturdum öyle kurdum rom u peki bu alanın bana nasıl bir faydasi oluyor bu faydayi gözle görülür nerde görebilirim soylenenlere göre o alanı telefon hafızası gibi kullanıyor ama ben telefon hafızasına baktigimda hafıza yine 160 mb olarak gözüküyo kurduğum programlar benim taşımama gerek kalmadan o alana doğru ot kayıyor yoksa yani anlasilir bir dille anlatabilir misin bilgin varsa yani bu alanı oluşturmadan bi rom kursam no 2SD yazanlardan mi kurmalıyım peki 2sd yazan romlardan kurduğum halde ext4 alanı oluşturmamış isem bunun nasıl zararını görürüm yada bi sakınca doğar mı bu olayı açıklarsan hem benim hemde bu olayın ne işe yaradığını bilmeyen arkadaşlar için iyi olur

marketten quick system info programını kur mesela, orda a2sd alanı ve ne kadarı kullanılıyor görebilirsin. a2sd+ bir rom kurarsan telefon hafızan 160mb görünse bile oldukça fazla uygulama kurabilirsin(ben mesela sanırım 100den fazla oyun,uygulama kurdum boş alanım 20mb'dan fazla). tam net bir bilgim olmadığından sallamış gibi olmayayım ama a2sd+ romlarda uygulamaların bazı şeyleri için ext4 alanını kullanıyor(mesela Dalvik cache denen bi olay var, araştırmak lazım). ama eğer d2ext olan bir rom kurarsan ext4 olarak ayırdığın alan telefon hafızan olarak görünüyor. mesela 1gb ext4 ayırdıysan telefon hafızan da yaklaşık 1gb görünüyor. noa2sd rom yüklersen, orjinal vodafone rom'da hafıza durumu nasılsa onun gibi olur, telefon hafızası olarak çok bi kazancın olmaz.
    ben d2ext rom kullanmak istiyorum aslında ama leedroid kadar düzgün çalışanına denk gelmediğim için kullanmıyorum.

• Peki halbarad kardeşim senin şarj durumun nedir ben gün boyu mesaj yaziyorum anca akşama kadar yetiyor senin kullanımına göre ne kadar gidiyor
  • quote:

Peki halbarad kardeşim senin şarj durumun nedir ben gün boyu mesaj yaziyorum anca akşama kadar yetiyor senin kullanımına göre ne kadar gidiyor

çok fazla telefon görüşmesi yapmıyorum, günde 10-20 mesajlaşma diyeyim, 3 tane mail hesabı var sürekli kontrol ettiğim, msn ve google talk kullanıyorum ama onlarda da sürekli yazışmam, evdeysem wireless işteysem cepnet yani gece uyuyor olsam bile 24 saat internet var telefonda, yarım saat falan oyun oynuyorum. en çok yaptığım nette gezinmek. 24 saatten fazla gidiyor leedroid yüklü olduğu zamanlar şarjı. ama bazen gece yatmadan şarja takayım diye kasıyorum oyun, gps vs ile :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: halbarad

quote:

Peki halbarad kardeşim senin şarj durumun nedir ben gün boyu mesaj yaziyorum anca akşama kadar yetiyor senin kullanımına göre ne kadar gidiyor

çok fazla telefon görüşmesi yapmıyorum, günde 10-20 mesajlaşma diyeyim, 3 tane mail hesabı var sürekli kontrol ettiğim, msn ve google talk kullanıyorum ama onlarda da sürekli yazışmam, evdeysem wireless işteysem cepnet yani gece uyuyor olsam bile 24 saat internet var telefonda, yarım saat falan oyun oynuyorum. en çok yaptığım nette gezinmek. 24 saatten fazla gidiyor leedroid yüklü olduğu zamanlar şarjı. ama bazen gece yatmadan şarja takayım diye kasıyorum oyun, gps vs ile :)

anladım surekli internet kullanımın açık ama fazla ilgilenmiyorsun bişe gelirse falan bakıyorsun benimki o şekilde değil :D sürekli ekran açık nerdeyse mesajlaşma falan filan :D bazen evde de ebudy hesabını açıyorum şarjı kısa gitsede seviyorum bu telefonu hemen hemen her iletişimimi sağlıyorum arkadaşımla bağlantıya geçip ingiltereden linkteki ürünü getirteceğim nasıl sence acil durumlar için

http://cgi.ebay.co.uk/Portable-Battery-Charger-HTC-Desire-HD-Z-Micro-USB-/220713962199?pt=LH_DefaultDomain_3&hash=item336393cad7

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: halbarad

quote:

anladım surekli internet kullanımın açık ama fazla ilgilenmiyorsun bişe gelirse falan bakıyorsun benimki o şekilde değil :D sürekli ekran açık nerdeyse mesajlaşma falan filan :D bazen evde de ebudy hesabını açıyorum şarjı kısa gitsede seviyorum bu telefonu hemen hemen her iletişimimi sağlıyorum arkadaşımla bağlantıya geçip ingiltereden linkteki ürünü getirteceğim nasıl sence acil durumlar için

http://cgi.ebay.co.uk/Portable-Battery-Charger-HTC-Desire-HD-Z-Micro-USB-/220713962199?pt=LH_DefaultDomain_3&hash=item336393cad7

bende var bundan, bi kere kullanayım dedim, acayip ısındı telefona takılıyken. açıkçası korktum öyle ısınınca bişey olur mu diye,bi daha kullanmadım. yedek batarya aldım bunun yerine.

• quote:

dün akşam 5te şarjdan çıkarmıştım %95 falanken. bugün akşam 5 oldu %45te şarj
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.