Arkadaşlar jailbreak shsh gibi terimleri hakkında az da olsa bilgim var . Neyse ben hemen sorularıma geliyim.
Bugün uzun bi beklemeden sonra vodafone'den kontrtalı iphone 4 16gb ıma kavuştum .Haliyle jailbreak yapmak istiyorum.(Cihazımın versiyonu 4.1 43.hafta sanırsam)
-Öncelikle vodafone'den aldığım için cihaz sim kilitsiz mi dir ? (Herkes Türkiye'de satılan cihazların simfree olduğunu söylüyor ama bi kaç kişi vodafone'dan almasına rağmen Vodafone Müşteri Hizmetlerini arayarak simkilidi açtırdığını söylüyor ) Cihazımın simkilitli mi kilitsiz mi olduğunu nasıl anlayabilirim ?
-Cihazım simkilitsiz ise jailbreak yaparken vs. bir hata yaptığımda restore ettiğimde (restore edince şuan 4.2 oluyor yeni sürüm çıktığı için heralde ) sim kartımı takıp konuşmaya devam edebiliyorum sanırsam.
-Cihazım simkilitli ise jailbreak yaptığımda ne gibi sorunlar çıkar.Sim kartımı takıp kullanmaya devam edebilir miyim yoksa simkartımı kullanamaz mıyım?
-Her ne olursa shsh kaydını almalı mıyım ? malum bir sorun çıktığında restore ettiğimde 4.2 ye yükselir bu sefer jailbreak de olmaz.
-Shsh kaydı jailbreaksiz telefonlar tarafından da alınıyor mu ? Shsh kaydı sırasında bi hata yaparsam cihazı restore etmek zorunda mı kalıyorum ?
Bu kadar sorduğum için kusuruma bakmayın ama zaten bu aleti alabilmek için nerdeyse 2 aydan beri bekledim .Biraz daha beklerim doğru düzgün bir jailbreak yapabilmek için ne olacak :D
Dostum genelde sim kilit olmuyor fakat tam olarak ogrenmek istiyorsan musteri hizmetlerini ara eger kilitli ise de aciyorlar o konuda sorun yok 4.1 icin de 4.2 icinde jailbreak cikmis durumda her turlu jailbreak yapip kullanirsin :)
gerçi şöyle ,cihazda sadece vodafone için simkilit varsa ben telefonu yanlışlıkla 4.2 ye yükseltsem bile vodafone simkartımı takıp çalıştırırım (zaten sadece vodafone ile kullanacağım).Sonuçta jailbreak yapmayan insanlar (telefonlarını türkiyeden alanlar) 4.2 ye güncelleme yapıp kullanabiliyorlar.
Bu arada 4.2 için limera1n geldi mi ? ne ara :S ?
Arkadaşlar bilgi verebilecek olan var mı ?
quote:
Orijinalden alıntı: bur8k
Arkadaşlar jailbreak shsh gibi terimleri hakkında az da olsa bilgim var . Neyse ben hemen sorularıma geliyim.
Bugün uzun bi beklemeden sonra vodafone'den kontrtalı iphone 4 16gb ıma kavuştum .Haliyle jailbreak yapmak istiyorum.(Cihazımın versiyonu 4.1 43.hafta sanırsam)
-Öncelikle vodafone'den aldığım için cihaz sim kilitsiz mi dir ? (Herkes Türkiye'de satılan cihazların simfree olduğunu söylüyor ama bi kaç kişi vodafone'dan almasına rağmen Vodafone Müşteri Hizmetlerini arayarak simkilidi açtırdığını söylüyor ) Cihazımın simkilitli mi kilitsiz mi olduğunu nasıl anlayabilirim ?
-Cihazım simkilitsiz ise jailbreak yaparken vs. bir hata yaptığımda restore ettiğimde (restore edince şuan 4.2 oluyor yeni sürüm çıktığı için heralde ) sim kartımı takıp konuşmaya devam edebiliyorum sanırsam.
-Cihazım simkilitli ise jailbreak yaptığımda ne gibi sorunlar çıkar.Sim kartımı takıp kullanmaya devam edebilir miyim yoksa simkartımı kullanamaz mıyım?
-Her ne olursa shsh kaydını almalı mıyım ? malum bir sorun çıktığında restore ettiğimde 4.2 ye yükselir bu sefer jailbreak de olmaz.
-Shsh kaydı jailbreaksiz telefonlar tarafından da alınıyor mu ? Shsh kaydı sırasında bi hata yaparsam cihazı restore etmek zorunda mı kalıyorum ?
Bu kadar sorduğum için kusuruma bakmayın ama zaten bu aleti alabilmek için nerdeyse 2 aydan beri bekledim .Biraz daha beklerim doğru düzgün bir jailbreak yapabilmek için ne olacak :D
dostum oncelikle hayırlı olsun. evet vodafone ve turkcellden alınan cihazlarda dediğin gibi restore yapınca 4.2.1e yukseliyor ama bu senin için sıkıntı yaratmaz. sim kiliti var fakat musteri hizmetlerini arıyorsun. kurumsalsa 7005 (iş ortagım muş. hiz. hoşgeldiniz deyince 0 a bas) eger bireyselse 444 0 542 ordaki kısa yol musteri hizmetlerini bilmiyorum. neyse musteri temsilcisinden DATA birimiyle görüşmek istediğini iphonenin simlockunu cözdüreceğini söyle. sonra vodafone numaranı ve cihazın emei nosunu senden isteyecek. 2 dk sonra işlem tamamdır. cihazı istediğin kartla kullanabilirsin. restore etmen yada jailbreak yaptıgında hic bir sıkıntı yaratmaz. ki şahsen hepsini yaptım biraz önce. ama 4.2.1 için jailbreak varmı bilmiyorum. FW sürümü 02.10.04 ise cihaz jailbreak oldukdan sonra, cihazı acıp kapatırsan tekrar yuklemek zorunda kalırsın. nedendir bilmiyorum FW sürümünden dolayı jailbreak yapılmıyor diye biliyorum. bende araştırıyorum. (konuyla ilgili bilgi duyarsan URLyi buraya yazarsan sevinirim). benden bukadar bilgi. yalnışım varsa düzeltme yaparlarsa sevinirim. gerci simlock işlemi için söylediklerim kesin ama fw ve unlock hakkında sürekli arastırıyorum. bulursam yazarım. tekrar hayırlı olsun
zaten 43.hafta cihazım normal olarak basebandı 2.10 ama ben dün cihazimi limera1n ile jailbreak yaptım sorunsuzca kullanıyorum.3g sorunu vs. de yok.Cihazda simlock olsa bile benim için sıkıntı yok sanırsam, çünkü hep vodafone ile kullanıcağıma göre ..
arkadaslar
iphone 4 4.1 versiyonuna sahip olup jailbreak yapanlardan 4.2 versiyona geçen oldu mu ?
4.2.1 de ciddi şekilde sinyalde iyileştirme var. Ses gitmemesi sorunuda düzelmiş gibi, buglar düzeltmiş vs.. vs.. iphone 4 için kesinlikle tavsiye ederim.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme