benim de okulda biraz kötüleşti. 40 50 mbit çıkan noktada şu an 20 mbit. 200 mbit çıkan noktada şu an 50 mbit çıkıyor. |
Vodafone Limitsiz Tarifeler! (ANA KONU) (371. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Hızlarını iyileştirdi diyorduk, yine bazı yerlerde bozulmalar oluyor maalesef
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
var bi fırıldak
-
Ankara Keçiören Bağlum Hisar Mahallesinde oturuyorum 3 büyük operatör arasında en iyi olan Turkcell, sonra Vodafone, en kötü Türk Telekom.
Türk Telekom o kadar kötü ki çoğunlukla 3G'de çekiyor İnternet Pingi 100 lerde (bazen 20 30 lar da oluyor da) hız 0.5-1 mbps.
Vodafone'da ping biraz yüksek (30 40 arası genellikle) ama hız olarak 5 10 mbps bazen 15 mbps veriyor
Turkcell'de ping 10 20 arası Hız da 15 20 mbps veriyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam genel olarak o mahallede çekim problemi var demek ki keşke müdahale etseler.
Hocam Telefonu yeniden başlatmayı deneyin.
Çünkü yanlış hatırlamıyorsam bende de özellikle hız testi yaptıktan sonra internet gitmeye başladı son dönemde fakat cihazı yeniden başlatınca düzeliyor bir daha hız testi yapana kadar.
Telefon genelinde yerel vpn olarak çalışan adguard reklam engelleyiciyi kapatınca da benim internetin hızı azalıyor gibi geliyor bana.
Tabii ben de yanlış hissediyor olabilirim ya da telefonun reklam engelleyici açıkken sunduğu hıza alışmış olabilirim.
Tabii sizde daha farklı olabilir ya da ben yanlış hissediyor da olabilirim hızı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GYA -- 13 Şubat 2025; 16:0:15 >
Bence sınırsız kullananların hızında biraz kırpma yapıyorlar gibi adguard reklam engelleyici benim sıkıntıyı çözüyor.
Fakat hız azalmasından bağımsız olarak hız testinden sonra benim internet kopmaya başladı yeniden başlatana kadar da bu durum geçmiyor
İlginç bir şekilde adguard hızı neredeyse iki kat artırıyor bende de. Mantıklı bir açıklamasını bulamadım
Adguard Android uygulamasını kullanıyorum hıza çözüm oluyor gibi.
Zamanında reklam engelleyici aradığım ve AdGuard 'ın chrome eklentisini bildiğim için ömür boyu olarak almıştım. İyi ki almışım.
Şu an tarayıcı olarak brave'e geçtim yerleşik reklam engelleyicisi tüm cihazlarda var diye fakat adguard'ı sistem geneli ek reklam engelleyici katmanı olarak hala kullanıyorum.
Benim hatı AdGuard açık kullanmanın interneti iyileştirdiğini biliyordum fakat Siz de bunu söyleyince AdGuard'ın dolaylı olarak vodafone hız sınırsız tarife kullanıcılar genelinde internet hız sorununu da çözdüğünü de öğrenmiş oldum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Sadece Vodafone da değil benim tv box İnternete superonline ile bağlanıyor. 100 MB hızlı internet paketindeyim. Adguardı boxda aktif edince hız 200 mb ye çıkıyor. Gerçekten ilginç.
Demek ki Vodafone bilerek bu tatifelerin hızlarını kısıyor olabilir.
Normalde 100 çıkan yerde 50 almamızın 50 alan yerde de 20 almamızın sebebi vodafone dns'i olabilir belki.
Çünkü AdGuard uygulaması içerisinde Ben de AdGuard DNS aktif durumda
Adguard Dns'de varsayılan olarak Yerleşik reklam engelleyici olmasının yan etkisi hızın artması olabilir
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GYA -- 13 Şubat 2025; 16:18:15 >
-
Zannetmiyorum yani sırf reklamı engelliyor diye hız iki kat artmaz. Tahminim öyle bir engelleme yapıyor ki adguard bizim kullanıcı bilgilerini bile sanki internet servis sağlayıcı dan gizliyor :)
Bunun Android tv ler için Android markette bir sürümü var. Ben boxda onu kullanıyorum. Cepte kullanmıyorum
Şöyle ki Vodafone ve Turkcell kullanılabiliyor yine de, Turk telekom ile baya kavga etme seviyesine geldim artık evin içinde telefonla dahi zar zor konuşuluyor
-
Limitsiz paketlerde hız limitli oldugunu nasıl anlayabiliriz?
Hayır hocam o değil.
Sizin bahsettiğiniz sadece Samsung browser ve yandex browser özelinde çalışan kısıtlanmış sürüm Play Store içinde yayınlanabilsin diye.
Telefonunuz samsung'sa Şuradaki linkten Galaxy Store içerisinden Huawei ise Appgallery mağazasından ya da Xiaomi ise Mi Store mağazasından ya da AdGuard'ın sitesinden APK olarak indirebiliyorsun.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hız testi yap. Her yerde 10mb i geçmiyorsa hız sınırı var.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X