Şimdi Ara

Vodafone SüperNET Hız Değerleriniz (Tek Konu) (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
216
Cevap
3
Favori
8.580
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kickboxer_18

selamlar benim de değerleri bi arkadaş yorrumlarsa özellikle eak sevinirim alabiliyosam tam hız almak isterim

Vodafone SüperNET Hız Değerleriniz (Tek Konu)

yukardaki ss babamlarla bekarken yaşadığım evdeki internetin değerleri tarabya/ferahevler de

evlendim yeni ev aldım sanayi mahallesinden fiber nerede diye sorgulattığım da ss deki gibi yazı yazıyo yüksek hızda internet alabilisiniz diyo lakin müşteri hizmetlerinde ki arkadaş sadece adsl alabilirsiniz ama dolabta da boş port yok onu dahi alamazsınız dedi ne yapacam bilemedim,

Bağlı bulunduğunuz dolap FTTC Tip7 diye hatırlıyorum hocam dolaba kadar fiber eve kadar telefon kablosu. Şuan hattınız 30 snr değeri gördüğü için rahatlıkla benim gibi 72 mbit hız alabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eak101 -- 17 Ocak 2016; 0:38:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bugün ttnet'ten geçiş yapıldı sonunda ama speddtest ve ping testleri neden böyle çıkıyor hiç anlam veremedim modem değerleri normal ama

• download snr değeri normal değil gibi o etkiliyor olabilir, kablolarda bi sıkıntı var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: Zendagi Migzara

download snr değeri normal değil gibi o etkiliyor olabilir, kablolarda bi sıkıntı var mı?

Hayır sorun yok zaten değerler normal sorun ınternet te spedtest ve ping sorunlu arıza kaydı açtırdım düzelmezse iptal edeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NewsTR -- 18 Ocak 2016; 17:52:01 >
  • Eğer FTTC ile fiber hizmeti alıyorsanız DSLAM'deki portlardaki kullanım yoğunluğuna bağlı olarak ping yükselebilir. Belli saatlerde durum değişken mi yoksa hep mi yüksek?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eak101 -- 17 Ocak 2016; 2:47:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: eak101

Eğer FTTC ile fiber hizmeti alıyorsanız DSLAM'deki portlardaki kullanım yoğunluğuna bağlı olarak ping yükselebilir. Belli saatlerde durum değişken mi yoksa hep mi yüksek?

Bence yoğunlukla bir bağlantısı yok daha önce aynı porttan hizmet alıyordum ttnet üzerinden sorun yoktu, ayrıca sorun sadece ping değil download hızınında çok düşük çıkması.

• quote:

Eğer FTTC ile fiber hizmeti alıyorsanız DSLAM'deki portlardaki kullanım yoğunluğuna bağlı olarak ping yükselebilir. Belli saatlerde durum değişken mi yoksa hep mi yüksek?

Bugün sonuçlar azda olsa düzeldi gibi ayrıca dün arıza kaydı bıraktım ve türktelekom a özel hizmet kaydı açtırdım bugün hız normale döndü ama pingler hala ttnet'e göre yüksek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NewsTR -- 17 Ocak 2016; 21:33:19 >

• FTTH'de yoğunluğa bağlı ping sorunu olmaz çünkü doğrudan fiber dolaba bağlı olursunuz. FTTC'de mahalledeki saha dolabına bağlı olduğu için Vdsl'de zaman zaman yaşanabiliyor. Sizdeki sıkıntı türk telekom sunucularından çıkış alıyor olmanız olabilir. Bende hiç bir zaman telekomun host adresleri veya sunucu ip'leri gözükmüyor tracert testinde. Hatta Borusan Telekom yazabiliyor sorgulamalarda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eak101 -- 17 Ocak 2016; 23:35:27 >
  • benımde ip sorguladıgımda yazıyor..kocnetmı saglıyor bu neti..
    netname: VODAFONENET-PREFIX
    descr: VODAFONENET-PREFIX
    country: TR
    admin-c: KN53210-RIPE
    tech-c: KN53210-RIPE
    status: ASSIGNED PA
    mnt-by: MNT-BORUSAN
    created: 2009-03-09T11:50:56Z
    last-modified: 2016-01-14T08:06:44Z
    source: RIPE # Filtered

role: Koc Net NCC
    address: Vodafone Net Iletisim Hizmetleri A.S.
    address: Buyukdere Cad. No:251
    address: 34398
    address: Maslak / Sisli / Istanbul
    address: Turkey
    phone: +902123555100
    fax-no: +902123470470
    remarks: For abuse reports please send to abuse@vodafone.net.tr
    admin-c: MS87589-RIPE
    admin-c: MKD9-RIPE
    tech-c: NS1000-RIPE
    nic-hdl: KN53210-RIPE
    abuse-mailbox: abuse@vodafone.net.tr
    mnt-by: KOCNET-NCC
    created: 2003-03-19T09:44:01Z
    last-modified: 2014-05-07T12:20:10Z
    source: RIPE # Filtered

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frantic2 -- 18 Ocak 2016; 0:01:14 >

• quote:

FTTH'de yoğunluğa bağlı ping sorunu olmaz çünkü doğrudan fiber dolaba bağlı olursunuz. FTTC'de mahalledeki saha dolabına bağlı olduğu için Vdsl'de zaman zaman yaşanabiliyor. Sizdeki sıkıntı türk telekom sunucularından çıkış alıyor olmanız olabilir. Bende hiç bir zaman telekomun host adresleri veya sunucu ip'leri gözükmüyor tracert testinde. Hatta Borusan Telekom yazabiliyor sorgulamalarda.

Eski mevcut ttnet aboneliğimdeki portu kullandığım için olabilir, özel hizmet kaydı açtırdım Türk Telekom'a bakalım bekleyip görücez inşallah düzelir.
    Ama şu bir gerçekki pop noktaları ttnet'in daha iyi ne kadar kötü olsada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NewsTR -- 18 Ocak 2016; 1:03:47 >
  • frantic2 kullanıcısına yanıt
    İss eskiden Koç.Net daha sonra BiRi oldu artık günümüzde Vodafone Net olsada eski ismi çıkıyor speedtest vb. ip sorgulama sitelerinde

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

İss eskiden Koç.Net daha sonra BiRi oldu artık günümüzde Vodafone Net olsada eski ismi çıkıyor speedtest vb. ip sorgulama sitelerinde

tskler..
  • quote:

Bugün bağlı bulunduğum türktelekom müdürlüğü tarafından arandım özel hizmet kaydı sonucunda portumun değiştirildiğini şuan testlerin normal çıkacağını söylediler,ama yinede izmirdeki sunucularda ping daha yüksek çıkıyor,izmirde olmama rağmen istanbul'u denediğimde daha düşük çıkıyor
    İstanbul

İzmir

Fransa

Almanya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NewsTR -- 18 Ocak 2016; 14:48:50 >

• slm
    hız konusunda 3gunde bır arıyorum
    3 gunde bır gerıye donuyor musterı hızmetlerı..hep arıza kaydı alıyorlar ama ayın 11 den bu yana 1 haftadır halen 51118 hız goruluyor.
    her gorustugum farklı konusuyor tam can sıkıntısı oldu..dun gorustugum 100 mbts hattınız desteklıyor dıyor bır sonrakı gunku deskteklemıyor dıyor..yanı benım basvurumun 50 mbts oldugundan suphelenmeye basladım 60 mbts hızım desteklıyorsa neden acmıyorlar..telekom burdakı baglayan ekıbe dedım bugun bız bısı yapamayız musterı hızmetlerını araryın dedıler hızın yukselmesı ıcın..musterı hızmetlerı bız 60 mbts actık burdan dıyorlar hemde modemdekı bılgılerı goruluyorlar dıyorum 51 mbts hız gelıyor..1 ay oncesınde bana 76772 hız verılmıstı dıyorum devamlı.tınlayan yok..dusuk hız vermek ıcın dusuk port kıralanmıs benım fıkrımce ucuza telekomdan kapatmak ıcın...telekom ilk etap 76772 actı..sonra musterı hızmetlerı kapattı sonra 30 mbts actılar sonra tekrar en son 51118 actılar devamlı sankı dusuk hızda vermek ıstıyorlar sankı
    bu ıslem ıcın nereyı tavsıye edersınız..turk telekoma gıtsem bana basvurumun kac mbts oldugunu soylerlermı..musterı hızmetlerını aradım telekomun bılgı vermedı.
    yoksa btk ya sıkayet yassam ılgılenırlermı sıkayet yazıp cozum bulan varmı..
    bu sekıl yapan varsa ..
    su ankı modem sınyal bılgılerım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frantic2 -- 18 Ocak 2016; 15:50:56 >

• Vodafone Net müşteri hizmetlerindeki operatöre beni supervisor veya teknik birime yönlendirin diyin bence. Defalarca bayan operatörlere laf anlatamadım bende en son teknik birimden bir adam ilgilendi ve santrale uzaktan erişimle hız tanımladılar türk telekomla görüşüp. Olay işin ehli olan kişiye ulaşmak ki buda çok zor 20 dk. telefonda bekliyoruz. Ancak çağrı merkezi operatörleri özellikle bayanlar aşırı bilgisizler teknik anlamda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eak101 -- 18 Ocak 2016; 17:48:35 >
  • sorma her gun farklı musterı temscısı farklı konusuyor..dun ku gorustugum hattınız 100 mbts desteklıyor dedı bugunku hattınız normal 51 mbts desteklıyor dedı..
    hepsı farklı konusuyor..bugun telekom ekıbı denk geldı bugun onlar musterı hızmetlerını arayın bız bızı yapamayız dedı..yanı ortada kalıyor ınsan..bugun btk ye sıkayet yapacaktım uye oldum hatta dedım son olarak burdanda yazayım bır care bulan varmı dıye.

sızınde benım gıbı hız acmama da ınatcı oldularmı bu kadar..
    guzduzmu aradınız gecemı aradınız bu dedıgınız,,supervisor veya teknik birimini..

yanı kısacası 50 mbts port kıralayıp belkı dusuk fıyat odeyıp bızden 60 mbts parası alacaklar..bugun telekomu aradım onlarda bılgı vermıyor 4441444 dedım telekom mudurluge gıtsem yardımcı olurmu ...
    bır garıp dımı ılk once basvurudan 3 gun sonra telekom gelıyor 76772 hız acıyor 3 gun sonra aradıgımda 2 tane abone acılmıs denıyor bırını kapatıyorlar benım evdekını kapıyorlar tesadufe bakın yenıden 15 gun netsız 30 mbts sonra bellı zaman sonra 50 mbts yanı kısacası dusuk hız vermeye calsıyorlar resmen..
    cuma gunu aradılar defalarca dıyorum hep kayıt acıyorlar ama ortada yapılan birsey yok..son olarak 11 ocakta aktıvasyon yaptılar sonra hıza dokunmadılar bır daha..bu hız tanımlama işini ılk gelen telekom ekıbımı tanımlıyor yoksa merkez telekommu tanımlıyor..

10 gundur aradıgımda hemencık cıkıyor musterı hızmetlerı bugun 1 defa caldı cıktı hemen..
    normalde 10 dak sonra cıkardı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frantic2 -- 18 Ocak 2016; 18:59:45 >

• eak101 kullanıcısına yanıt
    Hocam bu tracert ne işe yarıyor acaba ?
  • quote:

"Bir ip paketinin (örnek olarak ping işlemini gerçeleştirirken kullandığımız ICMP paketi de olabilir) hedef adresine varana kadar hangi sunucu ve/veya yönlendiriciler üzerinden geçtiğini görmemize imkan sağlayan bir programdır. Traceroute uygulamasını Windows üzerinde kullanabilmek için komut satırına tracert ip/host yazmanız yeterli. Örnek olarak aşağıdaki resmi inceleyebilirsiniz. Örnekte, benim makineminwww.google.com.tr adresine erişirken üzerinden geçtiği bilgisayarların ip adreslerini görebilirsiniz."
    Alıntıdır
    Kısacası internette çıkış aldığımız İSS sunucularını, pop bağlantı noktalarını ve ping sürelerini görmemize yarıyor denilebilir.@0365634b

Ben genelde gündüz arıyordum müş.hiz. fakat aralık ayı başı akşam 6 saatlerinde aradığımda erkek bi operatöre denk geldim. Durumu tekrar özet geçtim daha önceden hız ile ilgili 3 kez şikayet bildirimim vardı. Sağolsun ilk defa o ilgilendi gerçek anlamda. İki saat geçtikten sonra modeme 76 mbit tanımlandı. İcraat yapmak için önce bilgili birisini koysalar şu telefona herşey düzelecek ama vodafone çağrı merkezi baya kötü bilgi kirliliğinde.@frantic2

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eak101 -- 18 Ocak 2016; 20:18:42 >

• dogru dersın bır bılene raslamak muzıce olsa gerek..
    hep kayıt alıyoruz ekıplerımız en kısa surede ılgılenecektır baska bişi yok..standart olmus..
    musterı hızmetlerı modem bıgılerını goruyorlar bırı farklı bırı farklı demesı ınsanı deli edıyor..:)
    bugun dedım en sonunda gunduz her gun ararım o zaman -_- %80 bayan cıkıyor musterı hızmetlerı ayda 8 tl kar edıp yuksek hız alalım dedım telefon parasına gıdıyor ara ara .:)hepsını aldık yuksek hızı alamadık..:)
    su an buralara bakan telekom ekıbının cep telefonda baktım whatsap kullanıyor,yazdım bakarmı bakalım bir sansımı denım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frantic2 -- 18 Ocak 2016; 20:46:50 >
  • Superonline vdsl i mi vodafone süpernet fiber i mi seçmeliyim ?

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.