Şimdi Ara

Vodafone SüperNET Hız Değerleriniz (Tek Konu) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
216
Cevap
3
Favori
8.580
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • tskler..dırek baglayım..sonucta tel sınyalı yok
  • frantic2 kullanıcısına yanıt
    Sunucu size ne kadar uzak ise, ping süresi de o kadar artar. Speedtest size tam sonucu veremez bu koşullarda çünkü şehrinizde hizmet veren sunucu bulunmuyor. Komut sisteminden bakmamız için Başlat > Çalıştır > cmd > "ping turktelekom.com.tr" yazıp test edin. Birde tracert komutu ile yapın ss'te göründüğü gibi
     Vodafone SüperNET Hız Değerleriniz (Tek Konu)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bugun gecerken santralın onünden bır calısan vardı dedım dun net acıldı dusuk acılmıs..dıger arkadas bakıyor dedı gelınce soyledım dedı aksam eve geldım aynı hızda degısık yok dun musterı hızmetlerıne arayıp yazdırdım bakalım..yada bıle bıle telekom yapıyor bu ısı dusuk hız acmayı...
    dedım saha dolabına yakınıp ana cadde uzerı.....60 hız ıstedım 30 vermısıınız dıe zaten santral 50 mbbts cıkısı var dedı..işine gelmedı pek gıbı..
    dedım sordum 43 mbts desteklıyor ..sankı bıle bıle 30 mbts acılmıs gıbı ...:((
    dedıgın testlerı yaptım su saat 18,25 ıtıbarı ıle

cıkan sonuclar..

• Hocam sizdeki sıkıntı @anarkii arkadaşımızdaki sorunla aynı gibi geldi bana yurtdışı çıkışlarda türk telekomun serverı kullanıyor olmanız.http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=112712349 konusunda oda anlatmıştı çözebildiyse bizimle paylaşabilir.Ama tracert testinde ikinci resimden gördüğüm kadarıyla 10-14ms arası yurt içindeki ping süreniz bu Speedtest'ten daha doğru. Önce 30 mbit hızı normal 60 mbit'e getirsinler daha sonra Vodafone Net'e neden yalnızca telekom sunucularını kullandığınızı bu yüzden yurtdışı çıkışlarda ping problemini yaşadığınızı belirtin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eak101 -- 23 Aralık 2015; 18:46:08 >
  • bilgi sgl..
    inceleyım verdıgın lınkı
    işin garıbı 15 gun verılen sınyal farklı..
    sımdı verılen sınyal farklı
    farklı porta bagladılar bence onun ıcın hız dusuk..
    oncekınde modeme daha once resımlı vardı 76 mbts sınyal vardı sımdı ıse modemde 32 mbts toplam sınyal goruluyor..
    yada en son vodafon ucuz olsun dıe 30 mbts hız actırdı onlara maıyetı dussun dıe..
    cok kısa santralden gecrken gorustum hıc aklıma gelmedı kac mbhs hız basvurusu yapıldı dıe..
    vodafonda 60 mbts de onlara ne geldı ?
    az zaman gecsın bakalım..dun bu port dusuk dıe arıza kaydı actırdım
    birde normalde bazı sıtelere gırmezdı dns ayarı yapmadan sımdı dns outoda degıstırmeden gırıyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frantic2 -- 23 Aralık 2015; 20:56:01 >
  • benide bir çağrı merkezinden arayıp bilgilendirdiler. 30mbps olan tarifeyi seçtim 29mbps net olarak görebilirmişim hattım destekliyormuş. fiber internet vereceklerini söylediler bende burada fiber altyapı yok nasıl vereceksiniz dediğimde fiber olacağını özellikle belirttiler kabul ettim.

bugün telekomdan gelmişler internetin baglanacagı kablonun ucuna bilgilerimin oldugu kagıt yapıştırmışlar anneme de bir kağıt imzalatmışlar gitmişler. Müşteri hizmetlerini aradım fiber olacağı söylenen şeyin telefon kutusunda ne işi var dedim kem küm yanlış bilgi verdiklerini anlayınca çağrı merkezi hakkında sikayet oluşturdum ve abonelik sürecini iptal etmelerini istedim. iyi mi yaptım kötü mü yaptım bilmiyorum ama bayağı sinir ettiler.

merak ettiğim bir kaç şey var.
    1. fiber vereceğiz dedikleri internet yine bakır kablolar aracılığı ile mi gelicek?
    2. verdikleri modem huawei 658 gibi bişeyden bahsetti nasıldır? daha iyisini bulabilir miyim?
    3. telekom görevlilerinin anneme imzalattıkları kağıdın ne oldugu hakkında bilgisi olan varmı? kadın gözlükleri yok diye okuyamamış kızdım ama yapıcak bişey yok.

• eak101 kullanıcısına yanıt
    frantic2 kullanıcısına yanıt
    dostum ping konusunda yapabilecekleri pek birsey yok,en son supervisor ile görüstüm bana olayı acıkladı.vodafone size en yakın santralleri kullanıyor,yurtdısı cıkıs santrali degiştirme gibi durum söz konusu degil.Ben kayseride oturuyorum .benim cıkıs santralim genelde ankara ulus bunun değişmesi mümkün degilmiş.hız konusunda ise benim diger vodafone internet hattımda port tanımlası tam yapılmamısdı.net hattımda tam aktif olmamısdı 100mb yerine 20mb veriliyordu teknik departmana telefon ettiğimde en son verebilecegimiz hız neyse onu veriyoruz demişlerdi , su an 100mb hız verdiler,kesinlikle kendileri hız tanımlamalarını degiştirebiliyorlar ,anlayışlı bir müsteri hizmetleri görevlisine denk gelmelisin.
     Vodafone SüperNET Hız Değerleriniz (Tek Konu)@frantic2

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anarkii -- 23 Aralık 2015; 19:36:36 >

• bılgı ıcın sgl ugrasmak lazım dedıgın gıbı aslında sıstemden destekledıgı kadar hız ıacması 5 dak..
    cunku ben ttnette gecen yıl 16 dan 24 cıktım sonra tekrar 15 gun sonra tel actım musterı hızmetlerıne 5 dak telefonla hızımı 35 mbts yaptılar..
    dun dedım cıkan erkek musterı hızmetlerıne daha onceden oncekı kullandıgım sebede telefonla anında yukselttıler dıye bızde sıstem den yapıyorus dedı beklemeye aldı 5 daksonra sıstem su an calısmıyor ekıplerımıze bıldırelım gereken neyse yapılır dedı...
    bugun telelkom santra onunden gecerken burdakıne dedım dıger arkadas bakıyor dedı not aldı ama aksam eve geldıgımde yıne hızım 30 mbts idi
    bana zaten ınternetınız aktıf oldu dıye mesajda gelemdı,,ugrascaz bakalım...musterı hızmetlerını aradıgımda halen alt yapı calısmalrının surdugunu soyluyor ılk etap bant kaydında..
    ben agustos ayındada baglattım baska bir yere sıra ıle hepsı 1 hafta ıcınde yenı yalın actılar hepsı mesaj yolu ıle tıkır tıkır geldıdı.en son ınternetınız aktıf olmustr kullanmaya baslayabılırsınız mesajı geldıdı
    fakat burda bu mesaj gelmedı..
    zaten her 3 gunde bır aradım musterı hızmetlerını aksam sabah modeme bakarken dun aksam geldıgımde modem ısıkları gelmıs ınternet baktım vardı 30 mbts -_-sonra bu sekılde halen..

• anarkii kullanıcısına yanıt
    Hocam size zahmet olacak ama güncel speedtest ve tracert sonucunu paylaşabilirmisiniz? 100 mbit'lik tarifeyi vodafone'da kullanan görmedim de forumda.

• bu arada ttnetten vodafone gectıkten sonra > ttnette epostam vardı yıllardır..hepsı devre dısı kaldı epostam aktıf oda kapanmayacakmı....
    ttnet onlıne gırıs yapılmıyor sadece ttnet uyelerı gırebılıyor dıyor o kapanmıs
    kota bılgılerı gırılmıyopr yanlısdıyor oda kapanmıs
    sadece su an eposta calsıyor o neden kapanmadıkı..
    bılgı olan varmı
  • eak101 kullanıcısına yanıt
    pingler de degişme olmuyor.100mb

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anarkii -- 23 Aralık 2015; 21:15:22 >

• anarkii kullanıcısına yanıt
    Kayseri, Muğladaki kullanıcıya göre daha iyi sayılır ancak dediğiniz gibi lokasyon yüzünden olanla yetinmek zorunda bırakılıyor aboneler.

• @eak101 arkadasım pinglerde düzeltilme olasılığı var peki daha önceki sorunumu biliyorsun zaten hat değerlerim daha önceki mesajım ekinde resimi var.30 31 pin arası aksamları speed test 12 13 mb hız ölüçümü,veriyor hızınnı test et 24 mb test alıyor ping 100lerde ttnet hız testi de 13.3 mblerde ping belirtmiyor akşam saati ölçümleri bunlar hangisi doğru ölçümü veriyor anlamış değilim
    2. sorum akk uyguluyormu sizlerde 150 gb aştım 1 gün sonra hızım dustu 2 gun sonra tekrar arttı.:D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gs_alper -- 24 Aralık 2015; 21:44:47 >
  • 16 megabıt olması gerektı napacam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gs_alper kullanıcısına yanıt
    Normalde vdsl'de pingin adsl'e göre daha düşük olması gerekir. Sizin değerlerinizde  Vodafone SüperNET Hız Değerleriniz (Tek Konu) 50 mbit tanımlanan hatla 12 mbit hız almanız, 100 ping süreleri anormal. İlk aklıma gelen bulunduğunuz bina içi kablolama ilgili durumdan olabilir. Diğer fikrim hattın bağlı olduğu dslam'den kaynaklanan yoğunluk ile ping'in belli saatlerde çok yüksek çıkması bu forumdaki bazı arkadaşlarımız tarafından sürekli yaşanan bir durum. Yani Telekom'dan kaynaklı bir çözüm sağlancağı kanısına varabilmek adına etrafınızda ttnet veya farklı iss'den vdsl kullananları kontrol edin daha düşük ping alan var mı? @gs_alper

quote:

Orijinalden alıntı: pybs147

16 megabıt olması gerektı napacam

Modem panelinden hat değerlerinizi paylaşabilirmisiniz? @pybs147

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eak101 -- 24 Aralık 2015; 23:18:43 >

• quote:

Orijinalden alıntı: eak101

Normalde vdsl'de pingin adsl'e göre daha düşük olması gerekir. Sizin değerlerinizde  Vodafone SüperNET Hız Değerleriniz (Tek Konu) 50 mbit tanımlanan hatla 12 mbit hız almanız, 100 ping süreleri anormal. İlk aklıma gelen bulunduğunuz bina içi kablolama ilgili durumdan olabilir. Diğer fikrim hattın bağlı olduğu dslam'den kaynaklanan yoğunluk ile ping'in belli saatlerde çok yüksek çıkması bu forumdaki bazı arkadaşlarımız tarafından sürekli yaşanan bir durum. Yani Telekom'dan kaynaklı bir çözüm sağlancağı kanısına varabilmek adına etrafınızda ttnet veya farklı iss'den vdsl kullananları kontrol edin daha düşük ping alan var mı? @gs_alper

quote:

Orijinalden alıntı: pybs147

16 megabıt olması gerektı napacam

Modem panelinden hat değerlerinizi paylaşabilirmisiniz? @pybs147

Bu mu hocam?adam bıze evin bın 49 megabıte kadar destegı oldugunu söylemiştı

• @eak101

• Snr oranınız adsl için çok düşük değerlerde bu yüzden 1800 kbps'e sabitlemişler çünkü hızınızı 1 mbit dahi artsa sürekli kopma yaşarsınız. Bende 4 sene önce hat değerlerim çok düşüktü 7 mbitten yukarısını görünce kopuyordu. Problem telefon kutusundan eve gelen hattın bakır kablosunun 20 senelik kullanımdan sonra oksitlenmesiydi. Yani ilk kutudan gelen kabloya veya bina içi tesisata yoruyorum durumunuzu. Eğer evde herhangi bir ayırıcı telefon buatı kullanmıyorsanız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eak101 -- 25 Aralık 2015; 0:42:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: eak101

Snr oranınız adsl için çok düşük değerlerde bu yüzden 1800 kbps'e sabitlemişler çünkü hızınızı 1 mbit dahi artsa sürekli kopma yaşarsınız. Bende 4 sene önce hat değerlerim çok düşüktü 7 mbitten yukarısını görünce kopuyordu. Problem telefon kutusundan eve gelen hattın bakır kablosunun 20 senelik kullanımdan sonra oksitlenmesiydi. Yani ilk kutudan gelen kabloya veya bina içi tesisata yoruyorum durumunuzu. Eğer evde herhangi bir ayırıcı telefon buatı kullanmıyorsanız.

Hocam bızım evde ev telefonu yok kabloları telefon dıregınden cektıler yenı pekı benım ne yapmam nerelere basvurmam gerekır

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arıza kaydını İss oluşturacak. Yani Vodafone Net daha sonra Türk Telekom'un ekibi gelip direkteki kutudan ölçüm yapacak ona göre bakımı yapılması lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eak101 -- 25 Aralık 2015; 11:33:04 >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.