Merhaba değerli forum arkadaşlarım; Adresimde ne kadar hız alabileceğim ile ilgili çeşitli sitelerden altyapı sorgulaması yaparken, Vodafone'a ait siteden de sorgulama yapmak istedim. https://www.vodafone.com.tr/evde-internet/home Bu sayfaya girdiğimde telefon numaramı sordu ve sadece sorgulama yapıp çıkacağım için üzerinde durmadım ama içime bir şüphe de düştü. Zira sayfanın en altında numaramla/kişisel bilgilerle ilgili işlemler yapılacağı bilgisine yer vermişler. Ancak sadece altyapı sorgulayıp çıkacağım için ne olabilir yanılgısına düştüm ve bile bile lades oldum. Velhasıl altyapıyı sorguladım ve sayfayı kapattım. O dakikadan itibaren Vodafone net firmasından arama gelmeye başladı. Birkaç numarasını engelledim ama her seferinde farklı numaralardan arayacak bir sistem kurmuşlar. E devlette bulunan "ileti yönetim sistemi" sayfasını açtım ve Vodafone ve Vodafone Net firmasından gelecek olan sms ve aramaları kapattım. 3 iş günü içerisinde ilgili firma işlem yapıyormuş ama o sayfadan yaptığımız işlemlerle ilgili. Dün başlayan taciz bugün devam etti. Sürekli farklı numaralardan aranıyorum. Engellediğim numara sayısı beşi geçti. Nihayetinde en son aramada neden ısrarla aradıklarını sordum. İnternet başvurusu yaptığımı ama işlemlerin tamamlanmadığını söyledi. Ben internet başvurusu yapmadığımı sadece altyapı sorguladığımı belirttim ama karşımdaki kişi maalesef ki ezberlediği cümleleri tekrarladı ve adresimi, tc numaramı sordu. Ben de paylaşmadım. Nihayetinde internet satamayacağını anlayınca bu kez de numaranızı Vodafone a taşıyalım dedi. Çok eskiden Vodafone kullandığımı ve memnun kalmadığım için taşıdığımı söyledim. Belki geçen seneler içerisinde düzelmiştir memnun olmadığınız konular dedi. İstemediğimi söyledim ama kampanyalardan bahsetmek istediğini söylediği sırada tekrar aramamalarını rica ettim ama biraz önce arama kayıtlarına baktığımda engellediğim numaralardan birkaç kez daha arandığımı gördüm. Uzun lafın kısası bile bile lades yaşadığım bu olayı anlatmak istedim. Umarım İleti yönetim sistemindeki ayarlamalar sayesinde birkaç güne aramayı bırakırlar. Bu da böyle bir anımdı değerli dostlar. Hatıra olarak kalsın, bana ders, sizlere de ibret olsun. Siteye yazmışlar, seni uyarmışlar ne diye aramalarından şikayet ediyorsun diyebilirsiniz. Çok haklısınız. Ancak şikayetim farklı farklı numaralardan aranmak. Bu yöntemi bankaların borç takip birimleri kullanıyor esasen. Mesela sizin gecikmiş kredi veya kredi kartı borcunuz var. Aramaları açmayacağınızı düşünüp sürekli farklı numaralardan arama yapıyorlar. Vodafone da benzer bir sistem kurmuş, siz engelledikçe başka bir numaraya geçiyor. Şikayet ettiğim konu bu biraz da esasen. Saygılarımla. |
Bildirim