Şimdi Ara

volkswagen 2.5 tdi 6 ay'lık turbo

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
881
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 05 EL 769 plakalı araç Haziran 2012 de çorum ahlatçı servisinde 145 bin km de devir daim pompası arızası nedeniyle motor yağına su karışımı arızası üzerine tamir gördü. Aracın turbosu da sıfır olarak değişti. 3bin 900 tl üçret ödendi. Bu işlemler söz konusu Yetkili servis kayıtlarında mevcuttur.
    28 mart 2013 155 bin km de aracın turbosu gece vakti ailemle yol alırken mil kesti. Bosch car yetkili servisini aradım beni ve aileme bir şekilde yardımcı oldular. Aracım Bosch Car Yetkili servisene götürüldü ve gün itibariyle turbo tekrar değiştirildi. Bosch Car Servisi ki Wolksvagen grubu araçların parçalarına garanti veren firmadır.( bu bilgi Wolksvagen gurubu web sitesi garanti bölümü ve şartlarında mevcuttur.)
    Gerek Çorum Ahlatçı Servisine gerekse ithalatçı firma Doğuş Oto ya yaptığım başvurudan Red cevabı almam üzerine gerekçelerini yazılı mail olarak istedim ancak yazılı cevap vermek kendilerini bağlayıcı nitelik taşıdığı nedeniyle bu da red edildi. kul yapısı allah yapısı değilmiş..!!!İstediğim yere şikayet et denildi.
    6 ay içerisinde tekrar arızalanan ve sıfır olarak daha önce Çorum Ahlatçı Wolksvagen servisinde değişimi yapılan, Bosch Car Yetkili Servisi tarafından sökülen Turbo komple parçasının wolksvagen yetkili servisi veya bilirkişi tarafından incelenmesinin yapılarak turbo komple parçasının yenisi ile değişiminin temin edilmesini ve zararımın karşılanmasını talep ettim allah aşkına insan taktığı turboyu inceleme zahmetinde bulunmazmı bidahmı volkswagen bidahamı t5 bidahamı 130 luk bidahamı corum ahlatçı......sadece paylaşmak istedim.....

• Geçmiş olsun. Tüketici mahkemesi yoluyla hakkınızı alın hemşerim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • adamlar zaten yıllardır t5 in 130 luklarını almayın turbo sorunu var diye her yerde söylüyor bu aracın en kullanıslısı sorunsuzu 1.9 tdi 105 hp olanı fazla seri degil ama sorunsuz binersin. sonra biz burda hyundai starex crdi 140 hp iyi kullanıslı arac diyince herkes t5 varken ona mı bakılır diyordu allaha sükürler olsun 3 yıl bitti 5 kurusluk bir masraf acmadı aracım o kadar sıkıştırmama ragmen.
  • Noter ile gidin verirler yazili aciklamayi

• mahkemeye verdim, dialogcenter@volkswagen.de mail yoluyla başvurdum şikayet ettim biş ey çıkmayacak biliyorum ama bilgi paylaşımı olsun, bu amaçla paylaşıyorum en azında tepkimi gösteriyorum ..
  • Geçmiş olsun...
  • Siz turboyu yetkili serviste degistirdiniz

Sonra ariza verince boch car servisimi gittiniz ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1.3 TCE vs 1.5 TSI
    4 yıl önce açıldı
    megane 4 (1.5 dci VS 1.2 TCe)
    8 yıl önce açıldı
    1.6 egea vs 1.5 megane
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bilirkişi olayı sabitlerse mahkemeden neden bir şey çıkmasın.Fakat keşke Bosch'a götürmek yerine servise çektirip arızanın yeniden ücretsiz şekilde giderilmesini isteseydiniz..Onlar da kabul etmeyecekler ve siz de noter kanalıyla ihtar çekip olayı mahkemeye götürecektiniz.Şu an yeniden müdahale olduğundan sonuç almanız zor gözüküyor..
  • Bosch car service VW tarafından yetkilendirilmiş ise ; onların arıza raporu VW için her türlü geçerlidir. Yetkili servis ya da Bosch un bu raporu vermesi fark yaratmaz.

normal esnaf mantığıdır tamir ettirdiğin yere yeniden çektirmek-yaptırmak.Her zaman bu imkan bulunmayabilir. Kurumsal firmalar bu yüzden tercih edilir, istediğine gidersin. ha VW servisleri ne kadar kurumsal orası tartışılır

Hakkınızı arayınız. Noter ile servise gidip yazılı belge istenmesi, verilmesi ya da verilmemesi durumunun belgelenmesi ve bu belgelerin hakkınızı aramanız sürecinde tüketici mahkemesince delil olarak değerleneceğini unutmayın.

verilen ücret az para değil, umarım dava sonunda öttürürsünüz karşı tarafı ( biraz argo oldu ama )

kolay gelsin

• 2007 modelden eskiyse aracınız, bu arabalarda turbo sorunu hastalık.umarım sorun olmaz bi daha

• yetkili servise 1000 liralık turboya 3000 liraya yakın para vermişiniz ve garanti dışı mı diyorlar? normalde turbo üretici garantisi verilmeyen bir parça fakat servis taktığı zaman garanti verir. geçen hafta arkadaşımın astrası 30.000 kmde turbo sorunu verdi ve servis ücretsiz değiştirdi. turbonun çelik yağ borusunu da değiştirdinizmi acaba yada önceki turbo yu ne sebeple sökmüştünüz
  • Turbo nun genelde garantisi olmuyor. Sebebi ise çok yüksek devir döndükleri için arıza yapmasına sebep olan çok fazla değişken var. Aracınızda yağlama, soğutma sorunları varsa Turbo arıza yapar. Turbonun suçu olmayabilir yani. 2 ayda 2 tane kafam kadar turbo kırdım ve hala sebebini bulamadım ordan biliyorum :)

Yetkili servisin en azından bu sorunu giderecek çalışmayı yapması gerekirdi. Mahkemeye verdiğiniz iyi olmuş. Umarım sonuç alırsınız.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.