Şimdi Ara

Clio 4 1.5 DCI vs Fiesta 1.5 TDCI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
4.124
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar hangisi sizce daha az yakar ?

Clio 1.5 DCI 90 HP

Fiesta 1.5 TDCI

• Dcİ
  • quote:

Orijinalden alıntı: 'Şükrü

Dcİ
    İki motur seçeneği ile de yol yaptım şehir içi ve dışı. Kesinlikle dCi diyebilirim.
  • Fiesta baya düşük yakıyor. Uzun yol tüketimini youtube da izleyebilirsiniz 80km sabit hızla 2.8-3.2 yakıyor. Ama fiestanında yaptığı yakıt tasarrufunun parasını zaten alırken sizden dolaylı alıyorlar. Clio daha ucuz ama fiestadan çok yakıyor, fiesta az yakıyor ama cliodan pahalı yani ikiside aynı kapıya çıkıyor. Hangisi hoşuna gidiyosa onu al ama clionun boşu baya bi ucuZa alırsın aralık sonu diye. geçen hafta ford bayisinde 1.5tdci fiestaya 51bin 500 tl fiyat verdiler. Hemen yanında volvo satıyolar 1.6dizel v40 85 bin dediler. Hesabını sen yap artık. Az yaksın ucuz olsun diyosan vw çatısındaki tdi motorlu (polo,ibiza ) ya bakmanı öneririm
  • quote:

Orijinalden alıntı: xkingx42

Fiesta baya düşük yakıyor. Uzun yol tüketimini youtube da izleyebilirsiniz 80km sabit hızla 2.8-3.2 yakıyor. Ama fiestanında yaptığı yakıt tasarrufunun parasını zaten alırken sizden dolaylı alıyorlar. Clio daha ucuz ama fiestadan çok yakıyor, fiesta az yakıyor ama cliodan pahalı yani ikiside aynı kapıya çıkıyor. Hangisi hoşuna gidiyosa onu al ama clionun boşu baya bi ucuZa alırsın aralık sonu diye. geçen hafta ford bayisinde 1.5tdci fiestaya 51bin 500 tl fiyat verdiler. Hemen yanında volvo satıyolar 1.6dizel v40 85 bin dediler. Hesabını sen yap artık. Az yaksın ucuz olsun diyosan vw çatısındaki tdi motorlu (polo,ibiza ) ya bakmanı öneririm

Gerçekten Clio daha fazla mı yakıyor ?
  • Tam emin olmamakla birlikte

dCi daha az yakar...
  • Aman aman bir fark yoktur tabi belki 1lt oynar ama yeni tdci videolarını izledikten sonra gerçekten piyasanın en az yakan arabası olduna karar verdim ama 51 bin nedir arkadaş. Ekonomi yaparken peşin olarak yakıt parası ödetiyolar zaten. Az yakmasının bir mantığı kalmıyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    golf 5 1.6 fsi?
    8 yıl önce açıldı
    megane 4 (1.5 dci VS 1.2 TCe)
    8 yıl önce açıldı
    Clio 4 1.2 vs İ20 1.2 mpi
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Pritt31 kullanıcısına yanıt
    1.5 TDCİ 75 İLE 1.5 DCİ 75 İSE TDCİ 75 DAHA AZ YAKAR
  • Dci
  • Bakım masraflarınıda düşünürsek dci nin rakibi yok bence.yakıtı zaten herkes biliyor.
  • New Renault Clio IV dci - 90 HP - Test κατανάλωση…:

Hız +100km,araç 90 hp

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rh_plus -- 31 Aralık 2014; 10:24:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: rh_plus

New Renault Clio IV dci - 90 HP - Test κατανάλωση…:

Hız +100km,araç 90 hp
    Ekonomi ise her türlü Dci
    Sorunsuzluk ve sağlımta ise her türlü Multijet
  • quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

Bakım masraflarınıda düşünürsek dci nin rakibi yok bence.yakıtı zaten herkes biliyor.

Gözünü seveyim sanki biri wv biri reno da bakim masraflarını karsilastirmışın.
    İkisi de servis ve yedek parça konusunda fiat-reno-ford üçlüsünün iiçinde. Bu üç firmanın yetkili servis özel servisi parçası trde en ekonomik Araçlar.
    Ha bi ara meganlarda kafayı yiyip 2 aynaya 1500-2000 tl istediler o ayrı.
  • Clio nun daha az yakacağını tahmin ediyorm.

Ama bu ikisinden her türlü Fiesta tercih edilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: xkingx42

Aman aman bir fark yoktur tabi belki 1lt oynar ama yeni tdci videolarını izledikten sonra gerçekten piyasanın en az yakan arabası olduna karar verdim ama 51 bin nedir arkadaş. Ekonomi yaparken peşin olarak yakıt parası ödetiyolar zaten. Az yakmasının bir mantığı kalmıyor

nerde çok yakan motor var az yakıyor diye yazmışsınız. tdci ve tdi çok yakar. wv çatısındaki Skoda'nın tdi motorlarına bakın fakrika verisi bile 6 litreye yakın.

dci, hdi en az yakan motorlardır.
  • Renault kullanmış ve şuan Vw kullanan birisi olarak DCİ'nin ekonomisi kanıtlandı ve hala HDİ ile beraber en ekonomik motorlardan olduğunu söyleyebilirim. Tdi ve Tdci motorlar mutlaka çok az fark bile olsa fazla yakar. Ama tasarım veya sürüş zevki dersen fiesta derim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XeTLaG -- 31 Aralık 2014; 13:10:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: XeTLaG

Renault kullanmış ve şuan Vw kullanan birisi olarak DCİ'nin ekonomisi kanıtlandı ve hala HDİ ile beraber en ekonomik motorlardan olduğunu söyleyebilirim. Tdi ve Tdci motorlar mutlaka çok az fark bile olsa fazla yakar. Ama tasarım veya sürüş zevki dersen fiesta derim
    Sorunu şöyle de sorabilirsin:

Hangisi daha az yakar:

dci vs diğerleri

cevap dci dir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugur_yavuz

Sorunu şöyle de sorabilirsin:

Hangisi daha az yakar:

dci vs diğerleri

cevap dci dir.

Alıntıları Göster
    Kullanan biri olarak yazıyorum. Fiesta daha az yakar. Ayrıca yol tutuşunda sürüş keyfinde de elektrikli direksiyonlu clio'ya beş basar.

Eksileri bekliyorum. Ancak siz eksiledikçe renault iyi araç yapmayı öğrenmeyecek bunu da hatırlatayım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: msansertekin

Kullanan biri olarak yazıyorum. Fiesta daha az yakar. Ayrıca yol tutuşunda sürüş keyfinde de elektrikli direksiyonlu clio'ya beş basar.

Eksileri bekliyorum. Ancak siz eksiledikçe renault iyi araç yapmayı öğrenmeyecek bunu da hatırlatayım.

Alıntıları Göster
    bu kıyaslamada dci tdci dan az yakar görüşünün tam olarak doğru olması bildiğim kadarıyla pek mümkün değil çünkü bahsi geçen 1.5 tdci motoru psa motoru değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: KaSaTuRa.

bu kıyaslamada dci tdci dan az yakar görüşünün tam olarak doğru olması bildiğim kadarıyla pek mümkün değil çünkü bahsi geçen 1.5 tdci motoru psa motoru değil

Alıntıları Göster
    Yorum yapanların bi çoğunun Ford'un yeni 1.5TDCI motorundan haberleri yok sanırım.

Yorumlar TDCI hakkındaki 1.6TDCI'den edinilmiş izlenimlere göre yapılıyor.

1.5TDCI motorlu Fiesta bi tanıdığımda var. Motor şu yönlerden çok çok iyi :

1. Çok az yakıyor
    2. Çok sessiz ve sarsıntısız bir motor.
    3. Turbo boşluğu çok az.

Ben tüketim olarak bu 2 motorun kafa kafaya olacağını tahmin ediyorum.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.