Şimdi Ara

Volkswagen`den Motor Devrimi:TSI (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
488
Cevap
0
Favori
37.253
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Loop

Akincl türkiye sitesinde teknik verilerde böle yazıyor.

Azami güç/bgr/devir

125 kW (170 bg) 6.000 dev/dak.'da

Azami Tork/devir

220 Nm 4.000 dev/dak.'da

Hızlanma 0-100 km/sn.

7.2 sn. [7.7]³

Azami Hız

222 km/s [220]³

Hızlanma 80-120 km/s (4. / 5. vites)

6.1 sn. / 7.7 sn. [n/a]³

Yakıt tüketimi (şehir içi)¹

11.8 lt./100 km [12.8]³

Yakıt tüketimi (şehir dışı)¹

6.8 lt./100 km [6.8]³

Yakıt tüketimi (karma)¹

8.6 lt./100 km [9.0]³

CO2 emisyonu¹

207 gr/km [216]³

Net ağırlık (EU)²

1.215 kg [1235]³

Azami ağırlık

1.570 kg [1590]³

Azami tavan yükü

75 kg

http://www.mini.com.tr/com/en/mini_cooper_s/index.jsp

Bu 2006 model crysler bazlı motor

2007 lerde yani benim verdiğim yeni kasa da bmw-psa motor var.

@İNFİNİTE

arkadaş motor hacmi değil beygir ve tüketimden bahsetmiş.

alıntıyı tekrar oku istersen.

• Dediğin modeller seri üretime geçti mi akincl?
  • Akıncı, loop'un verdiği değerler doğru mu?

Senin verdiğim motor: Bir kere 1600 cc, 170 ps ve 220 tork...ve karma 8.6 L/100 km ... beygir aynı diğer hepsi 1.4 tsi 170 psden daha kötü değerler...
    en önemliside mesala golf 1.4 tsi 170 ps 1300 küsür kg?

Mini cooper?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gorele2000 -- 6 Kasım 2006; 14:15:58 >
  • quote:

Dediğin modeller seri üretime geçti mi akincl?

geçti arkadaşım .
  • quote:

Orjinalden alıntı: gorele2000

Akıncı, loop'un verdiği değerler doğru mu?

Senin verdiğim motor: Bir kere 1600 cc, 170 ps ve 220 tork...ve karma 8.6 L/100 km ... beygir aynı diğer hepsi 1.4 tsi 170 psden daha kötü değerler...
    en önemliside mesala golf 1.4 tsi 170 ps 1300 küsür kg?

Mini cooper?

loop eski kasanın değerlerini verdi.

benim verdiğim yeni kasa.

istersen bidaha incele
  • Akıncı@ sırf opel diye mi yazmıyorsun yoksa?

1600 cc sınıfının en iyi değerleri:::İŞTE:::

Meriva OPC 1.6... 180 BEYGİR 230 TORK 7.8 L /100km ortlama tüketim... Ağırlıkda herhalde cooper'dan

fazladır.

http://www.opel.de/shop/cars/opc/product/engine/content.act;jsessionid=FPnGpnKyqBGPHhRxlWLGLw3cdp6hLTp4fFn50kHmjpMs2srgB2nB!690465117!1391091756?model=0ZO&.act

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gorele2000 -- 6 Kasım 2006; 14:22:42 >

• Akincl anahtarı başka biri daha isterse ne olucak
  • Anahtar benim, en iyi değerler bende...

Ama istemiyorum. Çünkü 1.4 tsi 1400 cc, kalsın...
    quote:

Akıncı@ sırf opel diye mi yazmıyorsun yoksa?

1600 cc sınıfının en iyi değerleri:::İŞTE:::

Meriva OPC 1.6... 180 BEYGİR 230 TORK 7.8 L /100km ortlama tüketim... Ağırlıkda herhalde cooper'dan

fazladır.

http://www.opel.de/shop/cars/opc/product/engine/content.act;jsessionid=FPnGpnKyqBGPHhRxlWLGLw3cdp6hLTp4fFn50kHmjpMs2srgB2nB!690465117!1391091756?model=0ZO&.act

• yau anlamadığım nokta adamlar yapmış..neyi karıştırıyor nereden ne çıkarıyorsunuz başkasıda yapsın faydalanalım...

yok şu kötü bak burda bi model daha var .... Tsi motor Başarılı Çok büyütülmesine gerek yok...Tsi motor başarılı Yerin dibine sokulup tuuu kaka denmesine gerek yok...Sadece başarıyı alkışlayın geçin

Yapsın biçok firma kullanalım keyfini çıkaralım turbo+kompresör kullansın yanına elektirik motor koysun güneş enerjisi kullansın insanın faydasına sunsun...!!!

Yolda ilerlerken birçok arkadaş bu mu golf GT şeklinde yanaşacak ve ağızının payını aldıktan sonra tekrar düşünecek...Uzun süre Loading...olacak

Efenim gelsin görelim yapsınlar binelim...
  • quote:

Akincl anahtarı başka biri daha isterse ne olucak

önce bulan kazanır .geç kaldın.

ayrıca mini tork 260 Nm.

1.4 ya da 1.6 konusu geçmedi.hp tüketim iddia sı vardı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sephiroth -- 6 Kasım 2006; 14:26:26 >
  • Akıncı, arkadaş, motor hacmi vermedi diye 1600 cc örneği vermek ne kadar doğru.

Ben de gelirim şimdi 5000 cc tdi motor örneği veririm. 1000 TORK...

Ne de olsa motor hacmi vermedi!!!
  • quote:

Akıncı, arkadaş, motor hacmi vermedi diye 1600 cc örneği vermek ne kadar doğru.

Ben de gelirim şimdi 5000 cc tdi motor örneği veririm. 1000 TORK...

Ne de olsa motor hacmi vermedi!!!

İstersen 10.000cc ver sonuçta arkadaşın istediği tüketime ulaşamazsın

ok?

ben ne istediyse onu verdim.

başka sorun yok ise anahtarımı beklemeye devam edicem

soruyu bidaha oku istersen

Orjinalden alıntı: yusufyakup

soruyorum size hangi 170 hp ve 240 tork üreten benzinli motor şehir iç 9.8 litre ve şehir dışı 5.7 civarı yakar? hangisi? bir örneğini bulup getirene arabamın anahtarını vereyim. söz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sephiroth -- 6 Kasım 2006; 14:32:55 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: gökhan70

Yusuf Arakaşa selam, VW'ye devam.
    Aslında yazılacak bir çok şeyin az bir kısmına değinmiş. Ayrıca başka forumlarda da böyle vw düşmanı çok mu merak ediyorum. Neden bu kin ve düşmanlık? Niye bu kadar önyargılısınız? VW kullanıyorum ve bende çok memnunum. Bu durum sizi neden geriyor? Size neden rahatsılık veriyor? Senin araban da eminim iyidir!! honda, ford.... Ama benimkini neden kötülemek için bu kadar cırmalıyorsun ki?
    Okyay arkadaş, sen hondayı mı habire şakşaklıyordun.
    Yusufyakup arkadaş kendi çöplüğünde ötmüş.
    Laf etme...

şakşakçılık ve yardakçılık diz boyu forumun tadı kaçmak üzere.
  • Ne de olsa dizel-benzinli ayrımıda yapmadı....

Golf 2.0 TDİ 170 beygir 350 tork...Şehirler arası: 4.8 L/100km, ortalama: 5.9 L/100 km tüketim...

beygir onda , 350 tork onda, tüketim , diğerlerinin neredeyse yarısı...

Meriva opc 1600 cc yoksa bu var,

anahtar benim...

http://www.volkswagen.de/vwcms_publish/vwcms/master_public/virtualmaster/de3/modelle/golf/golf0/zahlen___fakten/technische_daten.detail.1.16.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gorele2000 -- 6 Kasım 2006; 14:38:54 >

• quote:

Orjinalden alıntı: infinite

quote:

Orjinalden alıntı: okyaypay

quote:

quote:

quote:

ona da bişi diyelim...

sonuçta bu motorun üzerinde bir kompresör ve bir de turbo var ve bunlarda çalışan mekanik elemanlar ve bakıma ihtiyac var (ki bakım masrafları farklıdır motorun belli km lerde istekleri farklı olacaktır) ancak yaşattığı keyifi de bunun cevabıdır...!!!

VW nin bu motoru düzenli bakıldığında en az bi atmosferik motor kadar başarılıdır uzun ömürlüdür...

ama Hondayı yüceltecek isek ve Varımız yoğumuz HOnda olmasını istiyorsan senden daha çok Honda fanatikliği yapıp Hondayı yere göğe sığdıramam...

ama burda anlatmak istediğim farklı bir durum var...!!!

kaç tane tsi eskittiniz de bu kadar net konuşuyorsunuz ??? "VW nin bu motoru düzenli bakıldığında en az bi atmosferik motor kadar başarılıdır uzun ömürlüdür..." bu cümle çok iddialı gibi geldi bana ...

neyse kullanılmaya başlasın görecez artık .

anlaşıldı ya VW grubuna karşı bir Kin var ya da sevilmemiş bir şekilde önyargılı bakıyorsun...ben burda asla Tsi reklamını yapmıyorum sadece başarılı buldum ve vayyy be helal olsun dediğim bir gelişme oldu

tekrarlıyorum gerçekten çok başarılı buldum her ne kadar Tsi motor eskitmesemde çevremdeki birçok eş dost Vw grubu araçları gerek sricco VR6 dahi olsun Audi 100 ler olsun binlerce km yapmış ve şikayet duymamasından ötürü VW motoru uzun ömürlü ve sorunsuz olarak aklımda kalmış

kaldı ki 1.4 TSi motor barındırdığı teknik özelliklerle aklımda yer etti ve çok başarılı buldum...Honda motoru ile mukayese etmem bile ayrı farklı bir motor çünkü...

çok yanlışsın aksine ben vw i çok beğenirim hatta bi ara passata bile çok niyetlenmiştim .
    motora bir lafım yok sadece dayanıklılık konusunda konuşmak için erken diyorum dayanıksız demiyorum.
    tdci lar ilk çıktığında nasıl patır patır turboları patladı
    passat 1.8 t ler de ona keza
    olabilir yeni olan herşeyde aksaklık olabilir
    hiç bir zaman vw i kötülemedim kötülemem de bütün mesajlarıma bakın ama şunu söyleyebilirim haklı olarak ,olması gerekenden daha pahalı , o da doğuşun kazığı zaten vw markasıyla alakası yok.

ben yanlışım...

Tdci ve 1.8 T lerin hatta Transporterların 40.000km de turbolarını yakanlar motor dandik olduğu için motorlar yandı...!!!! ***tdci lar ilk çıktığında nasıl patır patır turboları patladı değil Patlattılar

aracı kullananlar araca nasıl davranması gerektiğini çok iyi biliyor ve proflardı...araçların motorları çok dayanıksızdı...!!!

aksaklık olarak nitelendirmen bence karalayıp bir kenara koyman demektir...!!!

Honda Vti ve diğer araçlara baktığında 100.000-150.00o km de ömürünü tamamlayanlar var ...ama bu motorlar düzenli ve adam gibi kullanıldığında 1.000.000 km çevirmeler kesinlikle mümkün..

tekrarlıyorum ancak kullanımdan ötürü kaynaklanan durumları MArkaya ve Aracın üzerine atmak araştırmadan karalamaktır..(servis raporlarını araştırınız nedendir niçindir biliyoruzda konuşuyoruz)

Ve şunu da tekrarlıyorum Sen dahil Türk tüketicisi nasıl araç kullanılması gerektiğini bilmiyor Turbolarını patırpatır patlatıyor...!!! ve marka araçları dayanıksız oluyor patırpatırpatırpatır

ne de güzel konuyu saptırıyorsun
    ve beni nerden tanıyorsun , hiç tanışmadıkki senle
    yanlışsın deme sebebim vw i kötülediğim iddia edildiği içindi bunu gayet içi biliyorsun gerisi demogoji :) hikayelere tokuz.

• quote:

Ne de olsa dizel-benzinli ayrımıda yapmadı....

2.0 TDİ 170 beygir 350 tork...Şehirler arası: 4.8 L/100km, ortalama: 5.9 L/100 km tüketim...

beygir onda , 350 tork onda, tüketim diğerlerinin neredeyse yarısı...

Meriva opc 1600 cc yoksa bu var,

anahtar benim...

sana anahtar falan yok.hadi canım .kapalıyız bugün.

önce davransaydın.geçti bolu pazarı.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

ona da bişi diyelim...

sonuçta bu motorun üzerinde bir kompresör ve bir de turbo var ve bunlarda çalışan mekanik elemanlar ve bakıma ihtiyac var (ki bakım masrafları farklıdır motorun belli km lerde istekleri farklı olacaktır) ancak yaşattığı keyifi de bunun cevabıdır...!!!

VW nin bu motoru düzenli bakıldığında en az bi atmosferik motor kadar başarılıdır uzun ömürlüdür...

ama Hondayı yüceltecek isek ve Varımız yoğumuz HOnda olmasını istiyorsan senden daha çok Honda fanatikliği yapıp Hondayı yere göğe sığdıramam...

ama burda anlatmak istediğim farklı bir durum var...!!!

kaç tane tsi eskittiniz de bu kadar net konuşuyorsunuz ??? "VW nin bu motoru düzenli bakıldığında en az bi atmosferik motor kadar başarılıdır uzun ömürlüdür..." bu cümle çok iddialı gibi geldi bana ...

neyse kullanılmaya başlasın görecez artık .

anlaşıldı ya VW grubuna karşı bir Kin var ya da sevilmemiş bir şekilde önyargılı bakıyorsun...ben burda asla Tsi reklamını yapmıyorum sadece başarılı buldum ve vayyy be helal olsun dediğim bir gelişme oldu

tekrarlıyorum gerçekten çok başarılı buldum her ne kadar Tsi motor eskitmesemde çevremdeki birçok eş dost Vw grubu araçları gerek sricco VR6 dahi olsun Audi 100 ler olsun binlerce km yapmış ve şikayet duymamasından ötürü VW motoru uzun ömürlü ve sorunsuz olarak aklımda kalmış

kaldı ki 1.4 TSi motor barındırdığı teknik özelliklerle aklımda yer etti ve çok başarılı buldum...Honda motoru ile mukayese etmem bile ayrı farklı bir motor çünkü...

çok yanlışsın aksine ben vw i çok beğenirim hatta bi ara passata bile çok niyetlenmiştim .
    motora bir lafım yok sadece dayanıklılık konusunda konuşmak için erken diyorum dayanıksız demiyorum.
    tdci lar ilk çıktığında nasıl patır patır turboları patladı
    passat 1.8 t ler de ona keza
    olabilir yeni olan herşeyde aksaklık olabilir
    hiç bir zaman vw i kötülemedim kötülemem de bütün mesajlarıma bakın ama şunu söyleyebilirim haklı olarak ,olması gerekenden daha pahalı , o da doğuşun kazığı zaten vw markasıyla alakası yok.

ben yanlışım...

Tdci ve 1.8 T lerin hatta Transporterların 40.000km de turbolarını yakanlar motor dandik olduğu için motorlar yandı...!!!! ***tdci lar ilk çıktığında nasıl patır patır turboları patladı değil Patlattılar

aracı kullananlar araca nasıl davranması gerektiğini çok iyi biliyor ve proflardı...araçların motorları çok dayanıksızdı...!!!

aksaklık olarak nitelendirmen bence karalayıp bir kenara koyman demektir...!!!

Honda Vti ve diğer araçlara baktığında 100.000-150.00o km de ömürünü tamamlayanlar var ...ama bu motorlar düzenli ve adam gibi kullanıldığında 1.000.000 km çevirmeler kesinlikle mümkün..

tekrarlıyorum ancak kullanımdan ötürü kaynaklanan durumları MArkaya ve Aracın üzerine atmak araştırmadan karalamaktır..(servis raporlarını araştırınız nedendir niçindir biliyoruzda konuşuyoruz)

Ve şunu da tekrarlıyorum Sen dahil Türk tüketicisi nasıl araç kullanılması gerektiğini bilmiyor Turbolarını patırpatır patlatıyor...!!! ve marka araçları dayanıksız oluyor patırpatırpatırpatır

ne de güzel konuyu saptırıyorsun
    ve beni nerden tanıyorsun , hiç tanışmadıkki senle
    yanlışsın deme sebebim vw i kötülediğim iddia edildiği içindi bunu gayet içi biliyorsun gerisi demogoji :) hikayelere tokuz.

afiyet olsun efenim

• Arkadaşlar;
    lütfen o kin ve hınç bürümüş gözlüklerinnizi bir kenara bırakarak olaya yaklaışn. biraz sakin ve mantıklı hareket edin. yorumlarınız vicdanen ve sakin olsun. takım tutar gibi onun bunun arabasına kötü laf atmayın. eğer vw motorları turbo patlatıyorsa arkadaşım, şimdiye transporter, caddy veya passat hiç tdi satamazdı. ama peynir ekmek gibi gidiyor bu araçlar. hatta piyasa hareketlilğine göre değişmekle birlikte 2-3 ay bu araçlara sıra yazdıranlar vardı. hatta şunu yaşamış olan arkadaşım var (Malatya Hemakip mağzasının sahibi) isteyen sorsun. Passatı bayiden alıp çıkarken kepıda 1.5 milyar fazla para teklif edip bana satarmısın teklifi yapıldı (yıl: 2002). Eğer patır patır turbo patlatsa bu marka, şimdiye yollarda bu araçlardan görülmezdi. bence senin arkadaşın veya çevrendekiler biraz da turbo konusunda yanlış kullanıma gitmişler. kaldıki patlasa dahi vw bu ürünleri fabrikasyon hatasıysa değiştiriyor. ama sanırım kullanıcı hatası olduğu için değiştirmemiştir. bilinçli kullanmak lazım.
    ha bir de hep diyorum ve yine diyorum: hemen atlamayalım lütfen daha önceki eylemimden satır alıntısı yapılmış ve mini örnek verilmiş. sözümün arkasındayım. satırımı tekrar okuyun ve cevabınızın aslında cevap olmadığını sadece sizin üstüne hopladığınızı anlarsınız. ben 170 hp ve 240 tork üreten ve 9.8 ve 5.7 litre yakıt tüketen bir motor varmı demişim. sen bana 1.6 lık 12.8 litre ve 6.8 lirte yakıt tüketen mini s cooper i sunmuşsun (türkiye sitesine git broşüre bak). haa. birde arabamın anahtarını verecem demöiştim yani arabayı değil. arabasız anahtatrı nedecen? boşver bu tür ufak işlerle uğraşmayın....
    sebbehe kader densss....
    saygılar...

• Bazı şeylerin ilacı zamandır, özellikle çok büyük travmalar sonrası önce insanoğlu red eder,kabullenemez, sonra yavaş yavaş kabullenme süreci başlar...

Bu olay bitmiştir...

Rakipler bu şekilde beklediği sürece...
  • quote:

Orjinalden alıntı: yusufyakup

Arkadaşlar;
    lütfen o kin ve hınç bürümüş gözlüklerinnizi bir kenara bırakarak olaya yaklaışn. biraz sakin ve mantıklı hareket edin. yorumlarınız vicdanen ve sakin olsun. takım tutar gibi onun bunun arabasına kötü laf atmayın. eğer vw motorları turbo patlatıyorsa arkadaşım, şimdiye transporter, caddy veya passat hiç tdi satamazdı. ama peynir ekmek gibi gidiyor bu araçlar. hatta piyasa hareketlilğine göre değişmekle birlikte 2-3 ay bu araçlara sıra yazdıranlar vardı. hatta şunu yaşamış olan arkadaşım var (Malatya Hemakip mağzasının sahibi) isteyen sorsun. Passatı bayiden alıp çıkarken kepıda 1.5 milyar fazla para teklif edip bana satarmısın teklifi yapıldı (yıl: 2002). Eğer patır patır turbo patlatsa bu marka, şimdiye yollarda bu araçlardan görülmezdi. bence senin arkadaşın veya çevrendekiler biraz da turbo konusunda yanlış kullanıma gitmişler. kaldıki patlasa dahi vw bu ürünleri fabrikasyon hatasıysa değiştiriyor. ama sanırım kullanıcı hatası olduğu için değiştirmemiştir. bilinçli kullanmak lazım.
    ha bir de hep diyorum ve yine diyorum: hemen atlamayalım lütfen daha önceki eylemimden satır alıntısı yapılmış ve mini örnek verilmiş. sözümün arkasındayım. satırımı tekrar okuyun ve cevabınızın aslında cevap olmadığını sadece sizin üstüne hopladığınızı anlarsınız. ben 170 hp ve 240 tork üreten ve 9.8 ve 5.7 litre yakıt tüketen bir motor varmı demişim. sen bana 1.6 lık 12.8 litre ve 6.8 lirte yakıt tüketen mini s cooper i sunmuşsun (türkiye sitesine git broşüre bak). haa. birde arabamın anahtarını verecem demöiştim yani arabayı değil. arabasız anahtatrı nedecen? boşver bu tür ufak işlerle uğraşmayın....
    sebbehe kader densss....
    saygılar...

yusuf

passat 1.8 t lerde turbo yağlama problemi ile birçok kişi mağdur olmuştur.araştırabilirsin

gelelim anahtar meselesine

senin baktığın Türkçe sitede 2006 model mini cooper s verileri var.

benim verdiğim daha bizde satışa çıkmamış 2007 model yeni kasa mini cooper s

ufak işlerle uğraşmıyorum.

lafın yukarda duruyor.gereğini yapmayacaksan söz vermeseydin.

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.