Şimdi Ara

Volkswagen'in emisyon skandalı büyüyor (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.319
Cevap
21
Favori
215.991
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • lan saka maka bizim ülkenin cahil kesimi bunu bile savunmaya baslamis. onlara burdan helal diyorum. Gerçi milletin 70 bin verdigi arabaya 150 bin veren kesim bunlar, o nedenle cok birsey beklememek lazım bu kesimden

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Volkswagen fanları arabamız ne kadar da akıllı, testi bile kandırıyor diye savunurlar artık.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Böyle şeyleri çin dallarında gorsek sasirmayiz ama alman otosunda görünce güven kalmadı.dünyanın çivisi çıkmış.böyle bir sahtekarlığı nasıl kabul eder mühendisler.geçen aylarda mercedes in rusvet skandalı patlamıştı şimdi de vwagen sahtekarlığı.demek alman da yoldan çıkmış.daha fazla satmak daha fazla kazanmak için her yol mübah olmuş.
    Volkswagen e bu kadar hırs neden geldi anlamış değilim.zaten çok büyük atak yapmış bir firma.bundan 30 sene önce japon otolari Türkiye yollarında cirit atarken vw ve Audi alan bile yoktu.mercedes ve bmw pazarda geniş yer bulurken vw ve Audi kimse begenmiyordu.paslanma sorunları,gürültülü ve güçsüz dizel motorlari kimse begenmiyordu.vw bora ile beraber Passat ile pazar bulmuştu.ama onlar da çinli lerden hile yapmayı ogrenmisler.cezasını öderler ama şirketi de sarsar çünkü ABD yı diğer ülkeler de takip edip ceza uygulayacaktır.üstelik bu hile 1.6 motorlarda da çıkarsa Audi seat Skoda vw derken altından kalkilamayacak bir hal alabilir.benim merak ettiğim şey ise acaba bu iş şirket içinde birkaç motor mühendisi tarafından habersizce mi yapıldı yoksa yönetimin haberi varmiydi bunu aciklasalar iyi olur.

• haberelectro kullanıcısına yanıt
    salla salla VAGBoy... VAG batar her şirket batar... kısmen battıda...
  • Vw markasıı fanboylar yüzüden hiç sevemedim.

Ama koskoca şirketin böyle bir hata(yalancılık) yüzünden batma tehlikesi yaşaması üzücü.

25 milyar dolar borsada kaybetmiş ki daha ceza ve geri çağırma maliyeti var.

Ayakta kalması zor gibi...
  • Ahahah saavunanlar var daha ya :D babanın malı mı olum bu fıswagen

• Hukuk o kadar güzel birşey ki...

• Bir kaç olsa inanirdim ama 7-40 kat arası daha fazla emisyon ne demek oluyor? Jet motoru mu var bu arabalarda?

• quote:

Orijinalden alıntı: Kazuro

Bir kaç olsa inanirdim ama 7-40 kat arası daha fazla emisyon ne demek oluyor? Jet motoru mu var bu arabalarda?

Eski kara duman pd130-105 traktör dönemine döndük demek Ne kadar duman o kadar randuman

• Olay daha büyüyor bmwde de aynı durum söz konusuymuş bmwnin hisseleri bugün yüzde 9.7 değer kaybetti gariban mercedesin suçu olmadığı halde alman markası diye yüzde 4.2 değer kaybetti

• http://www.bbc.com/turkce/ekonomi/2015/09/150924_volkswagen_dizel_yakit

Linkten faydalı bilgilere eriştim:
    Doğru bildiğim yanlışlar:
    1-Amerikada emisyon önemli değil. (Euro6 ile NOX sınır 80 g/km iken, Amerikada NOX sınır 43 g/km imiş.)
    2-Amerika'daki tantananın nedeni CO2 emisyonu... ( değil NOX emisyonu imiş...)
    3-NOx salınımı CO2 salınımından daha az zararlı... (Dünya sağlık örgütü 2012'de NOx'u kanserojen ilan etmiş...)
  • Valla ben sonuçları bulan üniversitede çalışan prof olsam gider hemen VW'ye şantaj yapar. 500 milyonunu alır keyfime bakarım. Adamlardaki zihniyete bak ya bana kendi kendimi kınattırıp onları da takdir ettirtti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: saveyourself

Valla ben sonuçları bulan üniversitede çalışan prof olsam gider hemen VW'ye şantaj yapar. 500 milyonunu alır keyfime bakarım. Adamlardaki zihniyete bak ya bana kendi kendimi kınattırıp onları da takdir ettirtti.

İşte Türkiye bu yüzden gelişmiyor, her şey hile hurda

• Dünyanın en çakal hilecisi çıktı Volkswagen

• quote:

Orijinalden alıntı: Cihat_,

quote:

Valla ben sonuçları bulan üniversitede çalışan prof olsam gider hemen VW'ye şantaj yapar. 500 milyonunu alır keyfime bakarım. Adamlardaki zihniyete bak ya bana kendi kendimi kınattırıp onları da takdir ettirtti.

Hocam ne derseniz diyin bizim zihniyetimiz bu. Dürüst olun siz olsanız 500 milyon euronun üstüne konmak mı istersiniz yoksa ünivesitede maksimum doçentlikten profluğa geçicem diye bunu itiraf etmeyi mi? lütfen dürüst olun
  • hlksnrr kullanıcısına yanıt
    Amerika sadece kendine güzel. Türkiyenin şu anda bu halde olmasının sebebi zaten Amerika. Amerika övünülecek bir ülke değil. Türkiyeyi öven de yok zaten.

• Bugün uluslararası alanda cereyan eden olayların hepsinin görünen bir yüzü olduğu gibi görünmeyen ama istihbarat örgütlerince profesyonelce planlanmış bir başka yüzü vardır. Bir arkadaş US de satılan 480 bin wv den bahsetti. Amerikan pazarına ithal girerek yerli markalarının yerini alacak wv hakkında CIA istihbarat yapmayacak oyle mi? ABD nin ulusal cikarlari soz konsu ki CIA Aldıkları nefesi bilir. O yüzden bence konunun bugün gündeme gelmiş olması ABD ile Almanya arasında cerayan eden bir anlaşmazlık sonucu olmalı.. ama ne? Mesela ard arda Haç esnasında meydana gelen kazalar ve bu kadar ölüm olması tesadüf olabilir mi???
    Diye sesli düşündüm

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Cihat_,

quote:

Hocam ne derseniz diyin bizim zihniyetimiz bu. Dürüst olun siz olsanız 500 milyon euronun üstüne konmak mı istersiniz yoksa ünivesitede maksimum doçentlikten profluğa geçicem diye bunu itiraf etmeyi mi? lütfen dürüst olun

O an orada o durumda olmadığım için cidden bilmiyorum ama şu da var Amerikadaki üniversitede çalışan profesörler falan çok ciddi paralar kazanıyor o yüzden onları parayla kandırmak zor olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: ysroguz

quote:

Orijinalden alıntı: Sabrina_

18 Milyar dolar VW grubu için çerez parasıdır. Öder satmaya da devam eder.

18 milyar dolar abd deki 482000 araç için. dünya çapında 11 milyon araçdan bahsediyorlarki buda vw batması demektir. elinde vw arabası olan varsa 3 e 5 e bakmadan satsın derim.

VW batmaz. Arkasında kapı gibi Almanya var. İtibarı düşerse bile fiyatları aşağıya çeker yine çok satan arasına girer.

VW savunmuyorum. Ama fabrikası olan Wolfsburg'u görünce anladım ki tüm şehir VW'a çalışıyor, ki bu adamlar sadece Almanya'da üretmiyor, dünyanın çeşitli ülkelerinde fabrikaları var.

• Bizim ülkede olsa cezayı bizden alırlar kesin

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.