Şimdi Ara

[[_____________VOLKSWAGEN KULÜBÜ_____________]] (73. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.496
Cevap
8
Favori
188.210
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7172737475
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: srcn09

quote:

Orijinalden alıntı: lord_es

boyle olmalı zaten hocam sen benden ıyısın yahu bıde kendıme derdım cok tıtız dıye

Aslında titiz değilim sadece dışarıda vereceğim onca paraya kendim alarak yıllarca uyguluyorum daha çok hobby olarak ilgileniyorum kafa dağıtmaya birerbir

[[_____________VOLKSWAGEN KULÜBÜ_____________]]

Bugün de havanın güzel olmasından faydalanarak yıkadım ve ardından Katı wax attım

http://lh6.ggpht.com/_hetSAkNLC-I/S366a7ZUHFI/AAAAAAAACfI/-sTR8vKnYKI/s640/SDC12892.JPG

http://lh6.ggpht.com/_hetSAkNLC-I/S366oUNS0FI/AAAAAAAACfs/5liScjDBQ1Y/s640/SDC12900.JPG

http://lh4.ggpht.com/_hetSAkNLC-I/S366qmTf-JI/AAAAAAAACfw/mDf8XFQ-o7c/s640/SDC12901.JPG

dostum bunlarla ben oto yıkama açarım naptın sen şaka bi yana bunlarda aracına ne kadar önem verdigini gosterır ben aracımı degistirmeyi dusunuyorum su sıralar. vw golf 1.4 tsi 140 hp almayı dusunuyorum. bende touran var şu anda zor satılan bi araç eger istedigim fiyata verebilirsem alacağım.

• 2003 bora 16 comforline var benidee ekleyinn
  • 110 bınde vw polo 1.4 2001 model comfortline 14500 tl nasıl fiyat değişeni felan yok ilk sahibinden tanıdık araç iyimi acil yorum bekliyorum
  • polo forumundan cevap veildi...
  • 2011 derin siyah polo 1.4
  • Arkadaşlar başımdan geçen üzücü durumu hem sizlerle paylaşmak,hem de bu konuda siz değerli araç kullanıcılarını bilinçlendirmek için yazıyorum.

Yeni aracımı 19 Ağustos da Hyundai Tuna bayisinden almıştım.

Araca Tuna'nın hemen yanında E-5 yan yolda Kadıköy istikametine doğru Opet Benzin İstasyonu (Acar Petrol) var, oradan 100 tl. ye parolu kartımla Eurodizel yakıt aldım.100 km. ye kadar bir problem yoktu ondan sonra devir saatinin sol tarafında bir ışık yanıp sönmeye başladı,ben ilk başta pek önemsemedim, ama sonradan yana ışık sönmemeye başladı.3-4 gündür de İst. dışında olduğum için ilgilenmemiştim.

Bugün İş yerime yakın olan Elmas Servisine gittim, belki kısa bir şeydir, hemen yapılır diye ümit ederken,oradaki elaman aracı makinaya bağlayıp,aracın mazotunun sulu olduğunu söyledi.Bana 280-300 tl. gibi bir rakam çıkardı.Aracın deposunu açtılar içinden mazot örneği aldılar,mazotun Eurodizele benzer bir tarafı yoktu tamamen limonata rengindeydi.Aracı toplattım,direk mazotu aldığım Opet (Acar Petrol) istasyonuna gittim.Yanımda götürdüğüm aracın deposundan alınmış sulu mazotu oradaki yetkiliye gösterdim.Karşılığında bir özür beklerken bi küfür yemediğim kaldı.Adam benim bu sulu mazotu oradan aldığıma inanmıyor,beni yalancılıkla suçluyor.En sonunda kamera kayıtlarını inceleyin dedim. 19/08 saat 15:13 bakın dedim.Anca o zaman benim o istasyondan aldığıma kani oldular.Bu seferde başladı nereden yan çizeriz diye iftiralara " ben senin bunun içine su koymadığını nereden bileyim, Tuna'nın sana bu arabayı sattığında içindeki mazot suluymuş gibi ipe sapa gelmez iftiralar sıralamaya başladı.Beni tanımadıkları belli, bunu yanlarıma bırakır mıyım hiç? Aradım Müş. Hiz. ni durumu anlattım:ama şunu öğrendim böyle durumlarda olayı sıca sıcağına halledeceksiniz.Müş.Hiz bekleyin,sıraya aldık,gibi yuvarlak laflar etmekte.Opetin gezici yakıt kalite kontrol birimi var.Onun gelmesi için bu gün tam 5 sefer M.H. aradım.Gelsin ki sulu mazot aracın deposundayken örneğini alsın,sonradan beni zor durumda bırakacak iddialarda bulunmasın.
    M.H. ile görüşürken komiğime giden şey; bana 1 litrelik 6 tane CAM şişe bulmamı, sulu mazotu bunlara koymamı istediler
    Yav bırakın CAM şişeyi ben burada pet şişeyi zor buluyorum,o kadar gerekliyse senin opet istasyonun versin bana dedim.Onlarda da yok ki.

Oranın sahibi sonradan geldi efendi birine benziyor,o zamana kadar benimle muhatap olan oranın müdürü olan yeğeniymiş.
    Opetin hemen yanında Hyundai bayisi Hunko var.Oranın sahibi gösterdiğim örneğe inanmak istemedi ki aracı birde Hunko servisine göstermek istedi.aracı makinaya bağladılar,makina mazotta su var ukatılımı verdi,Servis elemanı bunu tanıdığından kem kim etmeye başladı,sonra Mazot filitresini söktük içindeki mazotu bir şişeye boşalttık.Bir görmeliydiniz içindeki suyu.Öylece yağ gibi ama ağır kütle gibi şişenin dibinde bir parmak kalınlığında koyu renkli öylece duruyordu.Amcamın artık diyecek bir şeyi kalmadı,ben M.H. ile görüşürken sessizce sıvışıp gitti.Aracı hemen orada toplattım, adamlar şaşırdı.Aracı yaptıracağımı sanıyorlardı.

Hemen Tuna ya geçtim.Aracın deposunu açtırdım, o sırada opetin gezici kalite kontrol elemanı da geldi.Örnek almak için 1 litrelik 6 tane cam şişeyi çıkardı, aracın deposundaki sulu mazottan örnekleri aldı.2 şişeyi bana bıraktı,diğer 4 şişeyi tahlil için aldı.
    Size 1 hafta içinde dönülür dedi.
    Benim aracım daha 346 km. de içindeki de ilk aldığım yakıt.
    Serviste Yakıt filitresini değiştirdim,aracın yakıt deposundaki sulu mazotu komple boşalttırdım, içine yeni yakıt koydurdum.Yeni yakıt alınırken de küçük bir anlaşmazlık oldu sanırım; ben Shelden alınsın dediğim halde elamanın gönderdiği kişi gidip yakıtı Opetten almasın mı Baktım opet fişi, "kardeş ben o yakıtı aracıma bir daha koymam,6 saattir bunların pisliği ile uğraşıyorum ben size opetin hemen arkasında Shel var oradan alın, gidin ne yaparsanız yapın,benim araca Shelden alın" dedim.Sonara gidip shelden aldılar artık.Ona para vermedim.İlk aldıkları yakıtı naptılar bilmiyorum.Bu bana 202 tl. + 50 lik yakıt 252 tl ye maal oldu.

Siz siz olun Opetten yakıt alırken dikkatli olun derim.Ben opetin her zaman müşteri yanında olduğunu düşünürken böyle bir olayın başıma gelmesi bendeki opet fikrinin değişmesine sebep oldu.

Bunlar olup bittikten sonra yaklaşık 1.5 ay sonra OPET in Müş.Hiz.den aradılar( bir hafta da belli olu demişlerdi 1.5 ay sonra aradılar).Nereden bir bahane uyduracaklarını bilemediler.Laboratuvar sonuçları depodaki sulu yakıtın opetin yakıtı olduğu ve sulu olduğu yönünde çıktığı için bahane olarak aracı satan bayinin sıfır aracı satarken deposundaki mazot suluymuş dediler baktılar olmuyor bu seferde aracın deposundan laboratuar için alına 6 litrelik yakıt örneklerinin konduğu cam şişelerin içinde su olduğunu iddia etti.Onlara dedim ki cam şişeleri sizin kalite kontrol elamanı getirdi, su mu yok içinde sıfır ambalajından çıkardı cam şişeleri( ben bunların başıma geleceğini bildiğim için bizzat kalite kontrol aracının gelip aracın deposundaki sulu yakıttan örnek almasını ısrarla istemiştim ) yukarıda 1.5 ay önce yazmıştım bunu.
    Sonra Müşteri hizmetlerindeki bayana dedim, ben 252 tl ile ne batarım ne çıkarım ama bu OPET in ayıbı olarak daima kalacak ve anılacaktır.
    Şimdi burada OPet belki şöyle düşündü.Sulu yakıtı kabul etsek Opet bayisinin (Opetin) sulu yakıt sattığını kabul etmiş olacakları için gerçeği red edelim, inkar edelim yoluna gidiyorlar.
    Ama bilmiyorlar ki bu gerçek onlara daha çok zarar verecek.Her platformda bunu dile getireceğim.

Bununla ilgili şikayetvar.com a da yazdım.Yazmışken bir bakayım Opet hakkında sulu yakıt ile ilgili başka şikayetler varmı dedim.Birde ne göreyim 3-5 ay içinde 7-8 tane sulu yakıtla ilgili bir sürü şikayet,mağduriyet meydana gelmiş ve Opet hiç biriyle ilgilenmemiş.Hatta bir tane si yanlış hatırlamıyorsam balayına giderken yolda kalmış Opetten aldığı yakıttan dolayı.Ama o büyük diye geçinen OPET kendine toz kondurmamış yine.Onları okuduktan sonra yaşadıklarıma ve OPET e daha farklı bakar oldum.

Artık bütün bunları okuduktan sonra araçlarına değer veren siz araç kullanıcıları gönül rahatlığı ile OPET ten yakıt alabilecek misiniz? Yada bana değmeyen yılan bin yıl yaşasın mı diyeceksiniz ?

• selam wolkswagen kullanan arkadaşlar

bizde yani ailede bir adet jetta var 2010 model comfertline

yanlış telaffuz etmiş olabilirim.

biz bu benzeri şikayetlerden çok dertliydik zamanında

ilk wolkswagen 2005 transporter vardı onda turbo ve klima sırası ile gitti

ve hepsinde parayı ödedik almanyada da bu konuda girişimleri oldu babamın (almanyada şubeleri var)

fakat hiçbir sonuç alamadılar.

ama gittik geldik yine sonunda volkwagen aldık.

ve bende şimdi iki alman araba markası arasında kalmış durumdayım ve ayrıca da

3 model.

sizlerden bana hengisini tavsiye edersiniz fiyat aralığı ne olur

ben nelere dikkat etmeliyim.

ilkkez ikinci el almayı düşünüyorum bu kendime ait olacak.

volkwagen golf 2005-2006-2007 model olarak
    opel astra 1,3 veya 1,6 motor 1,6 olursa önceliğim golf 2005-2006-2007 model olarak
    volkswagen polo yine buda 2006-2008 model olarak düşünüyorum aralık.

sizce fiyat aralığı ne olursa avantajlı olur yardımcı olursanız sevinirim.

sıcağı sıcağın abana bir bilgi geldi

polo 1.4 benzinli 2006 model trend 17.500, tl ye akrabam almış nasıldır fiyatlar

şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

• polo 1.4 için 17.500 çok çok iyi fiyat, bir alt kasasını bile o fiyata vermiyorlar..

tercihinizde kesinlikle golf derim fakat benzinli olarak binecekseniz. bahsettiğiniz golf V (5) kasa olarak geçer ve 2005-2007 arası FSI motordur. LPG uygulamada sıkıntı olur, fakat 1.6 102 hp lere LPG uygulatabilirsiniz. önceliğinizin konfor mu ekonomi mi olduğunu bilemediim için fikrimi beyan ediyorum. fakat LPG li bir golf V 1.6-102 hp çok güzel olur.
    astra ise neticede opel dir, vw yanında daha az konforlu olacaktır, polo ise B sınıf yani bir alt sınıftır,

benim sıralamam
    golf 1.6
    golf FSI (benzin)
    astra 1.6
    astra 1.3 dizel
    polo..
  • quote:

Orijinalden alıntı: msunlu

polo 1.4 için 17.500 çok çok iyi fiyat, bir alt kasasını bile o fiyata vermiyorlar..

tercihinizde kesinlikle golf derim fakat benzinli olarak binecekseniz. bahsettiğiniz golf V (5) kasa olarak geçer ve 2005-2007 arası FSI motordur. LPG uygulamada sıkıntı olur, fakat 1.6 102 hp lere LPG uygulatabilirsiniz. önceliğinizin konfor mu ekonomi mi olduğunu bilemediim için fikrimi beyan ediyorum. fakat LPG li bir golf V 1.6-102 hp çok güzel olur.
    astra ise neticede opel dir, vw yanında daha az konforlu olacaktır, polo ise B sınıf yani bir alt sınıftır,

benim sıralamam
    golf 1.6
    golf FSI (benzin)
    astra 1.6
    astra 1.3 dizel
    polo..

sayın msunlu

görüşleriniz için teşekkür ederim.

benzin konusuna gelince ben 1,6 fsı dan yana düşündüm çünkü lpg beni ürkütüyor.

ayrıca opel belki golf ile kıyaslanmaz ama sonuçta alman arabası

ben bu konudan bakıyorum.

peki golf alabilmek için bu konuda nekadar bir bütçe ayırmalıyım.

çünkü çok yüksek olacaksa ben ozaman sıfır opel astrada düşünebilirim.

birde ben ısrarla otomotik vites istiyorum bu konuda da fikriniz varsa yazarmısınız.

ayrıca bu forumda başka kimseler yokmu.
    eskiden çok daha yoğun olurdu.

tekrar teşekkür ederim saygılarımla.

• otomatik viteste üst düzey markaları çıkarsak (mercedes, bmw,audi ....) vw grubu(seat,skoda), honda veya en son toyota almanız. diğer markaların hele hele de ford, reno,peug ve opele çok girmeyin derim. bu markaların otomatikleri piyasada tutulmayanlardır ve elden çıkarırken de zorlanırsınız ayrıca arıza yaşama olasılığınız diğer saydıklarıma göre daha fazladır.

golf V FSI otomatik için 24-27 arası bir fiyata renk,model,km olarak farklı özellikte araçlar bulabilirsiniz..

bu foruma maalesef kimse yazmıyor. diğer vw forumlarını önerebilirim size

- vwturk.com/forum
    - vwtr.net
  • sayın msunlu

ilgi alakanız ve önderileriniz için teşekkür ederim..

sizin söyledikleriniz doğrultusunda bende büyük bir ihtimalle
    golf V FSI otomotik olmak üzere çalışmalarımı yapacağım.

ve DOD ikinci eli kullanmayı düşünüyorum umarım uzamadan alırım.

bilgi ve paylaşımlar iin teşekkürler.

saygılar.
  • Merhaba arkadaşlar bende aranıza 99 model 18t passatla katılıyorum. aracımı yeni aldım ve çoğu özelliğini bilmiyorum. kullanma klavuzumda yok bazı sorularım olacak.

1. aracımdaki donanımlar. 4 air bag, yol bilgisayarı, alaşım jant, dijital klima, ısıtmalı ve elktrikli yan aynalar, orjinal göğüs ahşap kaplama, dört cam otomatik , kadife koltuk. aracım comfortmu, trendmi, basic mi
    2. ruhsatımda ve aracın stepne bölümünde kısaca lim yazıyor bu limitedmi oluyor ve limitedin anlamı hakkında bilgisi oln varmı.
    3. aracım turno olduğu için kulanırken dikkat etmem gereken hususlar ve kullanmam gereken yağ numarasını bilen

ve son olarakta bana passat ahkkında merak ettiğiniz herşeyi sorabilirsin, ben passatın kurduyum diyen bir arkadaşla öncelikle telefon olmazsada msn degörüşmek isterim. telefonum 0506 457 96 89

Not: Şırnakta askeri personel olarak görev yapıyorum aslen erzurumluyum ve eskişehirde yaşıyorum buranın sanayisi berbat olduğu için aracımdaki ufak tefek şyleri kendim halletmek için yardımlarınızı bekliorum şimdiden teşekkürler..

• Polo HB 2001 Trendline 1.4

Bendeki aracın jantları orjinal 14". Ben bu araca 16" jant taktırmak istiyorum. bilgisi olan varsa buraya yazabilir im?

195 - 40 - R16
  • arkadaşlar öncelikle merhabalar.
    2002 üstü kedi göz diye tabir edilen pololara bakıyorum 15bin TL bütçem var parama göre temizinden bir tane bulabilirim sanırım. Ancak merak ettiğim bazı noktalar var.Araç hakkında hiç bilgim yok. Bakımı konusunda beni üzer mi,konforu, yakıtı konusunda beni bilgilendirin lütfen kendi sınıfının araçları arasında durumu nedir(skoda fabia,ford fiesta,opel corsa). piyasayı sadece internetten takip edebiliyorum ve diğer sınıf araçlardan hem daha çok piyasaya hakim hemde daha uygun fiyatlarda bu biraz aklımı karıştırdı bi problemi mi var bu araçların lütfen acil cevap
  • merhaba arkadaşlar.98 1.6 polo almayı düşünüyorum.yol tutuşu rahatlığı ve yakıt hakkında bilgi alabileceğim birileri var mı??.
  • @vetr-bastag:http://forum.donanimhaber.com/m_7506466/mpage_49//tm.htm#50136366
    polo hakkında bilgi almak için bu foruma bakınız.

@psk-selman: o fiyatlara biraz zor bulursunuz, piyasada sınıfının en pahalı aracıdır. fiesta-fabia corsa ile karşılaştırılmayacak derecede konforludur.

@outcast33: 16 jant takmanız sıkıntı çıkarabilir, aracın orjinal lastik ölçüleri depo kapağında yazar, 16 jant yokur orada, 195-45-15 vardır. bence orjinal dışında ebat kullanmayın derim. yol tutuş ve yakt açısından.

@6112373: passatlar hakkında çok bgim yok fakat muhtemelen comfortline modeli. bagajdaki "lim" yazısı limusine yani sedan manasına gelir. turbo için de kullanımdan sonra stop etmeden bir süre aracı çalıştırın, 45-50 sn kadar rölantide çalışsın. dha detaylı bilgi için mesaınızın 2 üstünde vermiş olduğum forumlara üye olursanız yardımcı olacak çok kişi var.

• evet , bir zamanlar gercek bir Halk araciydi Volkswagen..simdkiki nesli al birini vur ötekini..( tip bakimindan)

• quote:

Orijinalden alıntı: frekans76

Arkadaşlar başımdan geçen üzücü durumu hem sizlerle paylaşmak,hem de bu konuda siz değerli araç kullanıcılarını bilinçlendirmek için yazıyorum.

Yeni aracımı 19 Ağustos da Hyundai Tuna bayisinden almıştım. ....

Geçmiş olsun gercekten de cok uzucu bır olay.Yerınızde olsam bu ıslemler yapılırken aynı zamanda da avukatıma basvururdum.Sonucta sıfır bır arac be sız ılk ayında arabayı servıste toplattırmak zorunda kalıyorsunuz.
    Opet e galınce...zaten yıllardır bunlara ısınamadım.Bunaları paylasmanız gercekten ıyı oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vvassabi -- 1 Eylül 2011; 1:57:42 >
  • Arkadaşlar merhaba. Sizlere bir sorum olacaktı. 2001 Polo 1,4 Benzinli Şu an için şehiriçi km de ne kadar benzin harcar. Şu an için benzinin litresi 4,20 TL . Acil yardımcı olacak bir arkadaş varsa sevinirim. Yani km de kaç lira benzin yakar?_

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mandrake -- 30 Kasım 2011; 11:19:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mandrake

Arkadaşlar merhaba. Sizlere bir sorum olacaktı. 2001 Polo 1,4 Benzinli Şu an için şehiriçi km de ne kadar benzin harcar. Şu an için benzinin litresi 4,20 TL . Acil yardımcı olacak bir arkadaş varsa sevinirim. Yani km de kaç lira benzin yakar?_

manuel ise ş.içinde (ankara-istanbul yoğun trafik, dur kalkı bol) minimum 9 litre harcar 100 km de. yani 37 kuruş civarı. otomatik ise minimum 10 litre.
    lpg de de değişmez yine 10 litre LPG tüketir. LPG 2,16 dersek 21,6 kuruş yakar. 16-17 kuruş yakar derlerse sakın inanmayın
  • 
Sayfa: önceki 7172737475
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.