Şimdi Ara

Volkswagen mi honda mı toksa toyata mı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
116
Cevap
1
Favori
13.924
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: atakangrbz

Civic vtec2 güzel araç corolla ae12 kadar konforlu değil.Ben bu ikisi arasında tercih yapardım motorları kesinlikle daha teknolojik ve yeni.

hocam vtec motoru biliyorum am vtec2 ne oluyor bide ae12 demişşin bu araçın özelliği ne sahibinden.com da böle bi ibareye rastlamadım örnek verirsen sevinirim :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkanyildirim

quote:

Civic vtec2 güzel araç corolla ae12 kadar konforlu değil.Ben bu ikisi arasında tercih yapardım motorları kesinlikle daha teknolojik ve yeni.

hocam vtec motoru biliyorum am vtec2 ne oluyor bide ae12 demişşin bu araçın özelliği ne sahibinden.com da böle bi ibareye rastlamadım örnek verirsen sevinirim :D

Vtec şuradan geliyor 2001'den sonraki kasalarda motorda iyileştirmeler yapıldı öncekilerde ise ilk vtec motorlar kullanıldı.Ae12 ise 2002-2007 arası kasaların kodu diye bilinir asıl kodu zze112.Sol terra linea plusline gibi donanımları var.En dolusu Sol; 8 hava yastığı yol bilgisayarı otomatik klima abs gibi donanımları mevcut.Selefinin en dolu aracı.Vtec2 civiclerde bildiim otomatik klima ve yol bilgisayarı yok.Fakat iki araçda çok sorunsuz iyi para eden ve performanslı.
    1.6 110 hp 16V üstten çift egzantrikli Vvt-i motoru Corolla
    1.6 110 hp 16V üstten tek egzantrikli V-tec motoru civic kullanıyor.
    Motorların başlıca farkları egzantrikte başlıyor.kısacası civic alt devirlerde biraz daha iyi fakat üst devirleri corolla kadar iyi değil.Corolla her devirde canlı ve istekli.
    Corolla artı olarak motorunde triger zinciri barındıyor bu sayede triger derdide ortadan kalkmış oluyor.Civic ve corolla yerli araçlara göre parçaları biraz daha pahalı fakat zaten pek sorun çıkarmadıkları için sorun olacağını sanmıyorum.İki aracında motoru lpg gayet uyumlu ve sağlam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atakangrbz -- 28 Temmuz 2012; 6:39:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: insideman

quote:

arkadaşlar iyiden iyiye vw bora ile honda cıvıc arasındayım hangisini almalıyım. konfor benim için önemli aynı zamanda araçın hızlanmasıda önemli (nede olsa genciz basmadan duramıycamı biliyorum vede yakıt güvenlik ve en önemlisi de kolay kolay arza vermiycek bişi istiyorum bunların cercevesinde honda mı vw bora mı bunlar haricinde önerebilceniz araç var mı ?

Arıza vermemesini istiyorsan Civic alacaksın.

Googleda biraz araştırma yap.

En az arıza çıkaran araçlar falan yaz birçok yorum okursun.

Hocam İngiltere'de yapılan bir araştırmada en az sorun çıkaran araçlar Japon araçlarıymış. En az sorunu çıkaran araç ise Mazda denilmiş. Bana da ilginç geldi. Pek Mazda sahibi arkadaşım yok ondandır belki. Yoksa Honda ve Toyota'yı biliyorum mesela.

• quote:

quote:

quote:

Vtec şuradan geliyor 2001'den sonraki kasalarda motorda iyileştirmeler yapıldı öncekilerde ise ilk vtec motorlar kullanıldı.Ae12 ise 2002-2007 arası kasaların kodu diye bilinir asıl kodu zze112.Sol terra linea plusline gibi donanımları var.En dolusu Sol; 8 hava yastığı yol bilgisayarı otomatik klima abs gibi donanımları mevcut.Selefinin en dolu aracı.Vtec2 civiclerde bildiim otomatik klima ve yol bilgisayarı yok.Fakat iki araçda çok sorunsuz iyi para eden ve performanslı.
    1.6 110 hp 16V üstten çift egzantrikli Vvt-i motoru Corolla
    1.6 110 hp 16V üstten tek egzantrikli V-tec motoru civic kullanıyor.
    Motorların başlıca farkları egzantrikte başlıyor.kısacası civic alt devirlerde biraz daha iyi fakat üst devirleri corolla kadar iyi değil.Corolla her devirde canlı ve istekli.
    Corolla artı olarak motorunde triger zinciri barındıyor bu sayede triger derdide ortadan kalkmış oluyor.Civic ve corolla yerli araçlara göre parçaları biraz daha pahalı fakat zaten pek sorun çıkarmadıkları için sorun olacağını sanmıyorum.İki aracında motoru lpg gayet uyumlu ve sağlam

hocam cok teşekkür ederim yönlendirmen üzere toyata almaya karar verdim bu araçı alırken nelere dikkaet etmeliyim birde renk olarak ne secmeliyim

• hocam bide donanımlıdan donanımsıza göre piyasasını yazabilirseniz cok makbule gece kazık yemek istemiyorum
  • Sizin kriterlerinizi en iyi harmanlayan araç Corolla .
  • bakın o fiyata alabileceğiniz corolla ya da civic maksimum 2000 modeldir ve 150000 den az değildir ancak ben bir city kullanıcısı olarak kesinlikle city öneriyorum otomatik vitesinde zerre kadar problem yok vtec miş başka bir şeymiş onlar hikaye gaza dokunuyorsun araba uçup gidiyor(muhtemelen 2000 model renault kullanıcısı olduğum için son cümleyi yazdım ama olsun) 150000 km araçta en az 2000 tl lik arıza çıkar city nin km si ise 50000 i geçmez sonuçta adı honda yine de siz bilirsiniz tabi
  • quote:

Orijinalden alıntı: maradidi

bakın o fiyata alabileceğiniz corolla ya da civic maksimum 2000 modeldir ve 150000 den az değildir ancak ben bir city kullanıcısı olarak kesinlikle city öneriyorum otomatik vitesinde zerre kadar problem yok vtec miş başka bir şeymiş onlar hikaye gaza dokunuyorsun araba uçup gidiyor(muhtemelen 2000 model renault kullanıcısı olduğum için son cümleyi yazdım ama olsun) 150000 km araçta en az 2000 tl lik arıza çıkar city nin km si ise 50000 i geçmez sonuçta adı honda yine de siz bilirsiniz tabi

hocam city ler 1.4 deniliyor yokuşlarda filan cekmiyormuş hız yapınca savurma oluyor diye bi kaç forum sitesinde okudum ama doğrumdur bilmem bu yüzden pek yanaşmadım
  • birde hocam bir kaç kere uzun yola cıkıncamotor şişme yapıyormuş doğrumudur ?
  • Bahsedilen kasa corollayi kullanan biri olarak soyluyorum, bu arada konfor aramayin, debriyaj sert, cok sert, 3000 devirde 103 yapiyor, motor biraz canli ama araba langir lungur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardes cityler 1.4 dogrudur yokusta cekmedigi falan yok cekmezse 2000 model corolla cekmez sonucta arada 8 yas fark var
    Ayrica sen viraja 140 la girersen her araba savurur o arabalar oturakli arabalar baska bir sekilde savrulmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: tepedeninme

quote:

quote:

arkadaşlar iyiden iyiye vw bora ile honda cıvıc arasındayım hangisini almalıyım. konfor benim için önemli aynı zamanda araçın hızlanmasıda önemli (nede olsa genciz basmadan duramıycamı biliyorum vede yakıt güvenlik ve en önemlisi de kolay kolay arza vermiycek bişi istiyorum bunların cercevesinde honda mı vw bora mı bunlar haricinde önerebilceniz araç var mı ?

Hocam İngiltere'de yapılan bir araştırmada en az sorun çıkaran araçlar Japon araçlarıymış. En az sorunu çıkaran araç ise Mazda denilmiş. Bana da ilginç geldi. Pek Mazda sahibi arkadaşım yok ondandır belki. Yoksa Honda ve Toyota'yı biliyorum mesela.

benim arkadaşımda vardı 96 mazda 323 sattı megane aldı şöyle söylüyordu mazdaya 5 yılda yaptığım masrafı megane 1 yılda yaptım :) megane 10.000 km de

• Ha bu arada city 1.4 otomatik lpg li 2008 model benim aracim sehir ici sehir disi karisik 16 kurus yakiyor bu da bilginize sunulur gayet de donanimli
  • quote:

Kardes cityler 1.4 dogrudur yokusta cekmedigi falan yok cekmezse 2000 model corolla cekmez sonucta arada 8 yas fark var
    Ayrica sen viraja 140 la girersen her araba savurur o arabalar oturakli arabalar baska bir sekilde savrulmaz

hocam araçın sürüşü zevklimi cabuk hızlanıyormu ne kadar yakıyor modellerinin dolululuk sırası ne bide hocam uzun yola gidince motor şişme yapıyor deniyor bu konuda bilginiz var mı sanırım biraz cok oldu :D
  • Tabiki Toyota şarap gibi
  • es ls sportcomfort elite (küçükten büyüğe) diye biliyorum
    inan ki ben aracı sürerken çok zevk alıyorum d deyken gaza dokundu mu araç hakikaten çok çabuk hızlanıyor bir de sport ve l modları var sport moduna aldığınızda araç 2000 devirdeyse otomatikman araç 4000 devire çıkıyor ve sanki f1 arabası kullanıyormuşsunuz gibi muhteşem bir ses duyoyorsunuz harika bir an tabi bu düz yol için geçerli
    l moduna aldığınızdaysa yokuş çıkarken sanki yokuş aşağı iniyormuşsunuz gibi güçlü bir çekişi oluyor
    aracım şehir dışında 6 litre yakıyor(lpgli demiştim) bu da yaklaşık 12 kuruş yapar şehir içindeyse 9 litre yi geçtiği çok az olmuştur(yaklaşık 18 kuruş) bu konuda sınıfının en iyisi diyebilirim 500 litre bagaj hacmi var emin olun içine yatıp uyusam alır beni(tabi havasızlıktan boğulmazsam)
    valla motor şişiyor mu şişmiyor mu tam bilmiyorum ama şişse ne şişmese ne zaten hondanın 6 yıl motor garantisi var bu konuda içiniz rahat olsun
    emin olun 2000 model passat tan civicten corolladan iyidir bu araç
    amcamın oğlu 2000 model civarı bir bora aldı yaklaşık 2 sene önce 2 yada 3 kez motor yaptırdı direksiyonunu değiştirdi vs vs
    umarım sizi aydınlatabilmişimdir
    son olarak şunu söyleyim asla pişman olmazsınız

• quote:

Orijinalden alıntı: emresk91

quote:

Orijinalden alıntı: tepedeninme

quote:

quote:

benim arkadaşımda vardı 96 mazda 323 sattı megane aldı şöyle söylüyordu mazdaya 5 yılda yaptığım masrafı megane 1 yılda yaptım :) megane 10.000 km de

Renault zaten Allah'lık araba.

• quote:

es ls sportcomfort elite (küçükten büyüğe) diye biliyorum
    inan ki ben aracı sürerken çok zevk alıyorum d deyken gaza dokundu mu araç hakikaten çok çabuk hızlanıyor bir de sport ve l modları var sport moduna aldığınızda araç 2000 devirdeyse otomatikman araç 4000 devire çıkıyor ve sanki f1 arabası kullanıyormuşsunuz gibi muhteşem bir ses duyoyorsunuz harika bir an tabi bu düz yol için geçerli
    l moduna aldığınızdaysa yokuş çıkarken sanki yokuş aşağı iniyormuşsunuz gibi güçlü bir çekişi oluyor
    aracım şehir dışında 6 litre yakıyor(lpgli demiştim) bu da yaklaşık 12 kuruş yapar şehir içindeyse 9 litre yi geçtiği çok az olmuştur(yaklaşık 18 kuruş) bu konuda sınıfının en iyisi diyebilirim 500 litre bagaj hacmi var emin olun içine yatıp uyusam alır beni(tabi havasızlıktan boğulmazsam)
    valla motor şişiyor mu şişmiyor mu tam bilmiyorum ama şişse ne şişmese ne zaten hondanın 6 yıl motor garantisi var bu konuda içiniz rahat olsun
    emin olun 2000 model passat tan civicten corolladan iyidir bu araç
    amcamın oğlu 2000 model civarı bir bora aldı yaklaşık 2 sene önce 2 yada 3 kez motor yaptırdı direksiyonunu değiştirdi vs vs
    umarım sizi aydınlatabilmişimdir
    son olarak şunu söyleyim asla pişman olmazsınız

hocam cok yardımcı oldu verdiğin biligileri dikkate alcağımdan emin olabilrsin :D ben düz vites almayaı düşünüyorum sölediklerin düz vites içinde gecerlimi ?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ugurg028

Eski araç alıcaksanız az sorun çıkaran araçlardan honda ya da toyotayı seçin bence...

hocam honda araclarda 120 yi gördükten sonra acayip titreme oluyor diyorlar bu konuda bir bilginiz var mı?

Benim honda civic vtec 200de titremiyor
    Ama ses derseniz 160dan sonra beynime fantazi yapiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: WhatTheF5

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ugurg028

Eski araç alıcaksanız az sorun çıkaran araçlardan honda ya da toyotayı seçin bence...

hocam honda araclarda 120 yi gördükten sonra acayip titreme oluyor diyorlar bu konuda bir bilginiz var mı?

Benim honda civic vtec 200de titremiyor
    Ama ses derseniz 160dan sonra beynime fantazi yapiyor

araç kaç yaşında bide normal sürüş sırasındaki konforu nasıl mesela amotisörleri filan iyimi normol sürüşte içeriye ses alma deresi nedir birde arac sürüşü haz veriyor mu

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.