Şimdi Ara

Volkswagen mi honda mı toksa toyata mı (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
116
Cevap
1
Favori
13.924
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2. el alacaksan vw den uzak dur. sorunsuz olsun dıyorsan da toyota al
  • quote:

Orijinalden alıntı: urugakhina

2. el alacaksan vw den uzak dur. sorunsuz olsun dıyorsan da toyota al

hocam mesale linkteki araç iş görürmü?
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-sahibinden-1-6-corolla-terra-lpg-li-hatasiz-manuel-vites-94558207/detay

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanyildirim -- 30 Temmuz 2012; 0:20:28 >
  • Bir kere ikinci el arac almanin sasmaz kurali: Galeriden, al-satcidan, araba pazarindan almamak. 1-2 fazla verin, aracin uzun sureli gercek kullanici sahibinden almaya bakin.

Tabii ki galerilerdeki her arac kotu olmadigi gibi, gercek sahibinden satilik araclarin hepsine de guvenilemez. Fakat su bir gercek ki temiz, diri araclarin buyuk cogunlugu gercek sahiplerince satilir. Akli ve vakti olan iyi malini satmak icin araciya gerek duymaz.

Bundan baska, 20 bin TL butce ile orta kalite diyebilecegimiz Toyota-Honda-VW-Ford gibi markalarin C sinifi araclarinin 10 yasindan kucuk, temiz kullanilmis orneklerini bulmanizin guc oldugunu dusunuyorum. 25 bin TL derseniz, soyle 2004-2005 model, temizcene bir Corolla Sol belki bulunabilir.

2000-2002 arasi Golf/Bora'lar butcenize uygun, saglam araclar. Fazla bir performans ya da yakit ekonomisi beklemeyin.

Japon araclari elbette daha sorunsuz, ama o butceyle alacaginiz arac gene 10 yasini devirmis olacagi icin, o noktadan sonrasi biraz sans isi diye dusunuyorum. Ayrica sunu da soyleyeyim, o donem uretilmis VW araclar sorunsuzlukta Japonlardan geride olsalar da, asil masraf acacak motor-yuruyen aksam konularinda sorun cikarmaya meyilli araclar da degildir. Yani sorunsuzluk derken, sorunun niteligi de onemli. Kapi kolu soyulmus vs. bu dert degil. Cukura girdiginizde on aks kirilirsa bu dert...

Listeye ayrica Ford Focus'u da eklemenizi oneririm. Baktiginiz diger araclar ayarindadir.

Sonuc olarak ya butceyi artiracaksiniz, ya da daha yas olarak mutevazi araclara yoneleceksiniz. Bu dedigim elbette C sinifi araclar icin gecerli. B sinifi derseniz 2004-2005 temiz bir Fiesta rahat bulabileceginizi dusunuyorum.

Son olarak, yukarida sozu gecen Seat Cordoba ile Honda City araclarin da sedan ve genisce olmalarina karsin govde olarak B sinifi (yani Polo, Fiesta, Clio ile ayni sinifi) olduklarini belirteyim. Fiyatlari bu yuzden bir parca daha ehven.

• quote:

Orijinalden alıntı: serkanyildirim

quote:

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-sahibinden-1-6-corolla-terra-lpg-li-hatasiz-manuel-vites-94558207/detay

tanıdıgın bır ustaya kontrol ettırıp orada yazanların dogru oldugunu teyıt edebılırsen gıderı var. ama 2003 model arabada tek parca boya olması bana kuskulu gorunur hep.

• quote:

quote:

quote:

tanıdıgın bır ustaya kontrol ettırıp orada yazanların dogru oldugunu teyıt edebılırsen gıderı var. ama 2003 model arabada tek parca boya olması bana kuskulu gorunur hep.

Bu araç bana gaziemir otokentte ki corollayı hatırlattı aynı model aynı renk olması da şaşırtıcı.. ilanda hiçbir kusuru olmadığı yazıyordu, sanayiden arkadaşım ile birlikte gittik ve araca baktık, dinle şimdi bombaları dedi arkadaşım, görüşmek için girdiğimizde arkadaşım aracı satan galericiye, abi aracın kusurlarını sen mi söylersin ben mi sayayım dediğinde, galerici döküldü, 2-3 parça değişik 4-5 parça boyalı, km'si düşürülmüş diye kendi itiraf etti..

konumuzla alakası yok ancak ben direksiyonun aşınmasını, boyanın solmasını, kaput altındaki siyah lekeleri, keçenin sarkmasını, vites kolunun aşınmasını vs. seviyorum.. araç hakkında çok net bilgiler veriyor.. adam 50.000km de araç satıyor direksiyonu kemirseniz o kadar haşat edemezsiniz..

yeni nesil civic konusuna gelirsek ben daha iyisini beklerdim, son kasa ile ondan 1 önceki kasa yer değiştirse belki oldu derim ancak son kasa görünüş olarak bana göre tam bir fiyasko.

aracımı değiştirecek olsam ve gücüm yetse düşünmeden alacağım araç body kiti ile birlikte bu kasa olur..

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-sifir-gibi-honda-cizik-yokmugen-boylesini-bulamassin-94431932/detay

• quote:

arkadaşlar bayadan beri araç araştırmama rağmen ne alacama karar vermedim yardımcı olursanız sevinirim.
    aradığım kriterler
    1)cok fazla yakmayacak(daha cok şehir içi kullanımda)
    2)konforlu olcak burda benim için öenmli olan amortisörler vb mekanik aksam yani sürerken beni yormayacak

ben biraz araştırma yaptım bütceme göre 2000 model ve üstü Volkswagen passat 1.6 .Volkswagen bora, Volkswagen golf,Honda cıvıc(vtec motor ),ve toyota corolla araçlardan birini almayı düşündüm

ek olarak ne renk araç alırsam daha avantajlı olur belirtirseniz sevinirim

not:arkdaşlar bu benim ilk arabam olcak ona o yüzden pek bir bilgim yok şimdiden sağolun :D

Konu benim içinde faydalı oldu teşekkürler.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ugurg028

Eski araç alıcaksanız az sorun çıkaran araçlardan honda ya da toyotayı seçin bence...

hocam honda araclarda 120 yi gördükten sonra acayip titreme oluyor diyorlar bu konuda bir bilginiz var mı?

Hayır olmaz diyenleri hayretle okudum. Eğer bahsi geçen konu tüm honda modelleri içinse ve ayrıca titreme denilen şeyi savrulmaysa ona göre yorum yapıyorum. 2007 Honda city kullanıcısıyım. 120yi geçtikten sonra dediğiniz gibi arabada titreme ve savrulma oluyor araç fazla rüzgar alıyor ve bunu bazen çok fazla hissediyorsunuz. Bu araçla 190i gördüm ama nasıl gördüm birde bana sorun. Normalde tek elle kullanırım hız yapsam bile ama araç o kadar savruluyorki iki elimle yapışmıştım resmen. Yeri gelmişken araç hakkındada bilgi vereyim. araç 1.4 motoruna göre çok fazla güçlü. Özellikle kalkışlarda millet vites ararken rahat 100 metre fark açabiliyorum. Hemen hemen tüm araçlara kafa tutabilecek bir araç abartmıyorum(kalkışlarda ve hızlanmada). Bir diğer özelliğide çok az yakıyor olması. Tam değerlerine googleden bakabilirsiniz. Bagajı çok büyüktür 3 kişilik bir aile rahatça kalabilir orada konfor bakımından bu modelleri biraz ihtiyacı karşılamıyor ama 2011 modelleri gerçekten harika olmuş. Hem tasarım hem iç dizayn olarak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Moonstar1907

quote:

quote:

Eski araç alıcaksanız az sorun çıkaran araçlardan honda ya da toyotayı seçin bence...

hocam honda araclarda 120 yi gördükten sonra acayip titreme oluyor diyorlar bu konuda bir bilginiz var mı?

Hayır olmaz diyenleri hayretle okudum. Eğer bahsi geçen konu tüm honda modelleri içinse ve ayrıca titreme denilen şeyi savrulmaysa ona göre yorum yapıyorum. 2007 Honda city kullanıcısıyım. 120yi geçtikten sonra dediğiniz gibi arabada titreme ve savrulma oluyor araç fazla rüzgar alıyor ve bunu bazen çok fazla hissediyorsunuz. Bu araçla 190i gördüm ama nasıl gördüm birde bana sorun. Normalde tek elle kullanırım hız yapsam bile ama araç o kadar savruluyorki iki elimle yapışmıştım resmen. Yeri gelmişken araç hakkındada bilgi vereyim. araç 1.4 motoruna göre çok fazla güçlü. Özellikle kalkışlarda millet vites ararken rahat 100 metre fark açabiliyorum. Hemen hemen tüm araçlara kafa tutabilecek bir araç abartmıyorum(kalkışlarda ve hızlanmada). Bir diğer özelliğide çok az yakıyor olması. Tam değerlerine googleden bakabilirsiniz. Bagajı çok büyüktür 3 kişilik bir aile rahatça kalabilir orada konfor bakımından bu modelleri biraz ihtiyacı karşılamıyor ama 2011 modelleri gerçekten harika olmuş. Hem tasarım hem iç dizayn olarak.

sonunda bir Allahın kulu da şu arabayı övdü peki görünüş olarak nasıl buluyorsunuz aracı

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: alparslan03

selam arkadaşlar bana göre 3 markada güzeldir ve sorunsuzdur.honda vw tsı motor çıkana kadar benzinlide dünya lideriydi.gerçekten honda çok başarılı benzinlide.sizin alıcagınız model aralıgı sanırım 2000ve 2002 arası ve bu modelde vw 1.6 102 ps aracı alabilirsiniz.bu araç ş.içinde fazla yakar ve düşük devirde ölüdür.ama devrini alınca çok harika gider.honda veya toyotanın 2000 ve 2002 modelleri güzel ama göze çok eski geliyor.ama bir golf 4 veya bora göze daha yeni şık ve prestijli geliyor.tercih sizin saygılar..

hocam bu konuda gercekten cahilim sözü gecen vw 1.6 102 ps nedmek acıklardanız sevinirim birde golf 4 demişsiniz bu 4 nedir

tabi arkadaşım golf4 denilen kasa 1998 den 2004 yılına kadar olan kasadır.2004 den sonra yerini golf 5 e bırakmıştır.bu araç 1.6 102 ps 8 valftir.birde bu aracın 16 valf 105 ps olanı var ama o biraz zor denk gelir.1.6 102 ps dedigim gibi düşük devirde biraz ölüdür ama devrini alınca güzel gider saglam motor yapısına sahiptir.bu motora hitler motor diyenlerde var.bahsettiginiz 3 araçta güzel hangisini alırsanız sıkıntı yaşanmaz yeterkş araç temiz olsun.saygılar..

• hondanın 120 den sonra savrulması olayına kullanıcısı olarak yorum yapmam gerekirse,

şuan evet titriyor ancak balans ayarlarım bozuk biliyorum, ön düzen ayarına girmem gerekiyor, onun dışında 180 den sonra biraz güvensizlik hissi veriyor, o da motordan çok fazla ses gelmesinden kaynaklı olabilir.. otoyollarda cliolar accentler 160-170km hız ile gidiyor, civic in onlardan daha kötü olabileceğini kesinlikle düşünmüyorum..

EDIT: normal şartlar altında 120 de titremesine imkan yok

EDIT2: corollada hb ve sunroof lu bulursanız kaçırmayın derim..

görünüm olarak sedan dan çok daha tatlı duruyor, biraz genç ve spor yapısı var, sedan daha çok memur kesimine hitap ediyor

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-ogretmenden-2005-toyota-corolla-1-6-sol-full-full-lpg-li-91774534/detay

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi !!!Chinogolog!!! -- 30 Temmuz 2012; 18:23:08 >

• quote:

Orijinalden alıntı: maradidi

quote:

Orijinalden alıntı: Moonstar1907

quote:

quote:

sonunda bir Allahın kulu da şu arabayı övdü peki görünüş olarak nasıl buluyorsunuz aracı

Görünüş olarak 2006 ve 2007 modelleri çok sade bence. Özellikle arka kısım çok kaba ve biçimsiz olmuş. İlk zamanlar nefret ederdim neredeyse o arka bölüm yüzünden ama zaman geçtikte alıştım tabi. Diğer kısımları fena değil sade bir tasarımı var.

Volkswagen mi honda mı toksa toyata mı

Ama yeni kasaları gerçekten çok hoş olmuş bu araca gidecek tasarım bu.Ön kısım accordu anımsatıyor biraz. Keskin ve sportif çizgiler çok karizma yapmış arabayı. İç tasarım olarakta bir kaç sınıf atlatmış bana göre.

• Hocam dikkatini çekerim o toyata degil toyota :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: !!!Chinogolog!!!

hondanın 120 den sonra savrulması olayına kullanıcısı olarak yorum yapmam gerekirse,

şuan evet titriyor ancak balans ayarlarım bozuk biliyorum, ön düzen ayarına girmem gerekiyor, onun dışında 180 den sonra biraz güvensizlik hissi veriyor, o da motordan çok fazla ses gelmesinden kaynaklı olabilir.. otoyollarda cliolar accentler 160-170km hız ile gidiyor, civic in onlardan daha kötü olabileceğini kesinlikle düşünmüyorum..

EDIT: normal şartlar altında 120 de titremesine imkan yok

EDIT2: corollada hb ve sunroof lu bulursanız kaçırmayın derim..

görünüm olarak sedan dan çok daha tatlı duruyor, biraz genç ve spor yapısı var, sedan daha çok memur kesimine hitap ediyor

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-ogretmenden-2005-toyota-corolla-1-6-sol-full-full-lpg-li-91774534/detay

hocam linkini verdiniz araç bütcemi cok aşıyor ama hb de düşünmeye başladım linklerini verdiğim araçlarla ilgili ne düşünüyorsunuz

• öncelikli tercihlerim sol donanımlılardan yana olurdu, ancak hala o fiyata temizlerinin bulunmayacağı düşüncesindeyim..

birazda fantazilerimizi yaşayalım;

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-honda-accord-3-0i-48443798/detay (parça yakıt vergi bakım düşünülmese)
  • quote:

arkadaşlar bayadan beri araç araştırmama rağmen ne alacama karar vermedim yardımcı olursanız sevinirim.
    aradığım kriterler
    1)cok fazla yakmayacak(daha cok şehir içi kullanımda)
    2)konforlu olcak burda benim için öenmli olan amortisörler vb mekanik aksam yani sürerken beni yormayacak

ben biraz araştırma yaptım bütceme göre 2000 model ve üstü Volkswagen passat 1.6 .Volkswagen bora, Volkswagen golf,Honda cıvıc(vtec motor ),ve toyota corolla araçlardan birini almayı düşündüm

ek olarak ne renk araç alırsam daha avantajlı olur belirtirseniz sevinirim

not:arkdaşlar bu benim ilk arabam olcak ona o yüzden pek bir bilgim yok şimdiden sağolun :D

eğer gerçekten "tok" olduğuna inanıyorsan toyota derim ben

• quote:

öncelikli tercihlerim sol donanımlılardan yana olurdu, ancak hala o fiyata temizlerinin bulunmayacağı düşüncesindeyim..

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-honda-accord-3-0i-48443798/detay (parça yakıt vergi bakım düşünülmese)

Ben hala fantaziden 13 yillik araci anladiginiza sasiyorum insan hic degilse 2006 passat falan koyardi

• passat bu araca göre parça yakıt vergi bakımından daha uygundur, o yüzden fantazi dedim..
  • quote:

öncelikli tercihlerim sol donanımlılardan yana olurdu, ancak hala o fiyata temizlerinin bulunmayacağı düşüncesindeyim..

hocam ben ankaradayım ve orjinal ankara arabası istiyorum.Gerçi ankara arabasını oldunu nerden anlıycam bilmiyorum ama (bilen varsa sölesin) paylaştığım araçlarla ilgili düşüncelerinizi yazarsanız sevinirim

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.