Şimdi Ara

Volkswagen Passat 1.4 TSİ 7 DSG 2 Yıllık İzlenim (Kavrama değişti) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
2
Favori
17.681
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: errddm

Evet kavrama değişti ,aracı az önce teslim aldım..DSG ye yeni yazılımda yüklenmiş..Şuan için silkeleme , titreme gibi bir sorun yok..Eski performansına kavustu araba..İbiza ile aynı diyebilirim..2. vites kavramasında oluşan bu sorunun nedeni dur kalk trafikte 1-2 ve 2-3 geçişlerinin çok sık olmasıymış , kavramada kullanılan malzeme zamanla aşınıyor..Yeni kavrama daha sağlam malzemeden yapılmış..Yeni yazılımda dikkatimi çeken aracın vites geçişleri..Eskiden 1 den 2 ye daha çabuk geçerdi, şimdi 1. vitesi biraz daha uzun tutuyor , birde 30km/h hızdan yavaşlamaya başladığınızda durmadıgınız sürece vitesi 1 atmıyor 2 de devam ediyor ve tekrar hızlanmayıda 2 de yapıyor..Düşük hızlarda vites geçişlerini azaltmışlar..Buda bence güzel olmuş..En azından sorunun kaynaklandıgı vites geçişleri azaldı..Araç 4km/h hıza kadar 2. vites te kalıyor..

Ayrıca eğer ilerde tekrar bu sorun cıkarsa vw nin 7 ileri DSG nin arkasında duracagını söylediler..

Yeni yazılımla dsg nin çalışması istenilen düzeye getirilmiş demek ki.DSG den daha da keyif alacağınızı düşünüyorum.Yeni DSG ile iyi sürüşler dilerim

• quote:

Video yu nasıl çektiğimi bir kaç kişi sordu..O yüzden bugun tekrar düzeneği kurdum :)

Volkswagen Passat 1.4 TSİ 7 DSG 2 Yıllık İzlenim (Kavrama değişti)

oww çok sert

ama yazıda videoda güzel olmuş. elinize sağlık

• Video çok güzel olmuş - kendim geziyormuş gibi hissettim. Sadece dikiz aynasında salllanan cisim olmasaymış 10 numara olacakmış - dikkati dağıtıyor izlerken çoğu zaman.
  • Son derece objektif, bilgilendirici ve keyifle okunabilecek bir yazı olmuş emeğinize sağlık
  • Merhaba, öncelikle hayırlı olsun, tekrar aynı sıkıntı ile karşılaşmazsınız umarım.
    2009 1.4 TSI DSG Ocak 2012'de aldım ve 1-2 hafta önce silkelenmeyi fark ederek servise götürdüğümde kavramanın değişmesi gerektiği 3700 TL maliyeti olacağı bildirildi. Garantisi dolan araçlarda wv detek oluyor mu acaba? Can sıkıcı bir problem, özellikle garantisi dolmuş aracı satın aldıktan 1 ay sonra karşılaşmış kullanıcı durumunda olmak...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Osca

Merhaba, öncelikle hayırlı olsun, tekrar aynı sıkıntı ile karşılaşmazsınız umarım.
    2009 1.4 TSI DSG Ocak 2012'de aldım ve 1-2 hafta önce silkelenmeyi fark ederek servise götürdüğümde kavramanın değişmesi gerektiği 3700 TL maliyeti olacağı bildirildi. Garantisi dolan araçlarda wv detek oluyor mu acaba? Can sıkıcı bir problem, özellikle garantisi dolmuş aracı satın aldıktan 1 ay sonra karşılaşmış kullanıcı durumunda olmak...

Garantisi bitmiş araçlarda en büyük korku bu arızalar olacak gibi.

Bilenler uzak dururda bilmeyenlerin vah haline.
  • quote:

Bugun servisten telefon geldi..Kavrama gelmiş..Çarşamba günü aracı teslim edicem..1 gün sürecekmiş kavrama değişimi..Değişim sonrasındaki izlenimimi aktarırım..

sanırım kavrama garantiden değişti eğer garanti dışı olursa fiyat ne kadar ki bilginiz var mı?
  • Yarı otomatiklerin, garantisi bitmiş araçlarda ciddi problem olabileceğini yazmıştım.

Bugün evde otururken aşağıdan mtor sesiyle beraber çatırtılar gelince balkona çıktım.

Aşağıda bir VW Passat SW hareket etmeye çalışıyor fakat gaza yüklenirken garip sesler geliyordu

Şanzuman bir süre sonra son nefesini verdi ve garip sesler kesildi. Araç 4 kişi tarafından itilerek yoldan çekildi

Video cepten çekildi kalite düşük.
  • arabam 2010 passet tsı 1.4 122 dsg arabamda arada bir silkme titreme oluyordu bir hafta önce ankara da şaşmaz da bulunan servise gittim aracın kavrama sorunu olduğunu volkwagen in aralık ayın da kavrama sistemini güncellediğini ,değişmesi gerektiğini söylediler garanti kapsamında değiştikten sonra bugün aracı kullanırken araç yol ortasında aniden durdu sonra yeniden çalıştırdım titreye titreye eve zor gittik yarın yine servis gideceğim. sorun pek çözülmüşe benzemiyor can sıkıcı bir durum. ust komşum da benim arabanın 2009 modelini almış geçen bi sürdüm aynı sorun onda da var garantisi de yok . tsi dsg lerin çogunda bu var .volkswagen bu soruna çözüm bulmalı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmetsil

arabam 2010 passet tsı 1.4 122 dsg arabamda arada bir silkme titreme oluyordu bir hafta önce ankara da şaşmaz da bulunan servise gittim aracın kavrama sorunu olduğunu volkwagen in aralık ayın da kavrama sistemini güncellediğini ,değişmesi gerektiğini söylediler garanti kapsamında değiştikten sonra bugün aracı kullanırken araç yol ortasında aniden durdu sonra yeniden çalıştırdım titreye titreye eve zor gittik yarın yine servis gideceğim. sorun pek çözülmüşe benzemiyor can sıkıcı bir durum. ust komşum da benim arabanın 2009 modelini almış geçen bi sürdüm aynı sorun onda da var garantisi de yok . tsi dsg lerin çogunda bu var .volkswagen bu soruna çözüm bulmalı.

geçmiş olsun
    sık rastlanan bir sorun
    kavrama değiştikten sonra sıkıntı kalmıyordu
    acaba sizde başka bir problem daha mı oluştu ? kavrama geç değişince mekatronik de değişmesi gerekiyor

• Sayın erdem bey ;

bende 2011 mart ayında trafik çıkışlı 1.4 TSI passat variant aldım ankara doğuş tan ;
    şu ana kadar 22 000 km geldim , 15000 km bakımında serviste dsg yazılım güncelleme dediler tamam dedim olsun ;

yalnız sizin dediğiniz gibi 2nci viteste yumuşak kalkışta ve 2 nci viteste yokuş sağa ve ya sola dönüşte titreme var , zaman zaman yapmakta ,

bende izmir vosmer gaziemir servise gösterdim 10-15 eylül gibi gel kavrama değişimi olacak gibi.

siz bu işlerden geçtiniz dikkat etmen gereken noktaları paylaşır mısınız ..

sonuçta mart ayından bugüne sürüş izlenimleriniz nasıl .?

Saygılarımla . kazasız belasız sürüşler dilerim

cengiz
  • Merhabalar bende geçen hafta 2010 model 1,4 tsi comfortline dsg şanzumanlı bir araç satın aldım.Araçın kaportasına baktırdık birde deneme sürüşü yaptım.Araç 93 bin km de.Araç ısındıktan sonra titreme ve D1 den D2 ye geçişlerde titreme mevcut.Bende yarın doğuş otoyo götürücem.Forumdan okuduğum kadarıyla araçın garantisi bitse dahi doğuş oto garantiden değişiyormuş.Umarım öyle olur.Aracım yanlız sadece bir kere doğuşa gitmiş en büyük sıkıntı bu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jakal006

Merhabalar bende geçen hafta 2010 model 1,4 tsi comfortline dsg şanzumanlı bir araç satın aldım.Araçın kaportasına baktırdık birde deneme sürüşü yaptım.Araç 93 bin km de.Araç ısındıktan sonra titreme ve D1 den D2 ye geçişlerde titreme mevcut.Bende yarın doğuş otoyo götürücem.Forumdan okuduğum kadarıyla araçın garantisi bitse dahi doğuş oto garantiden değişiyormuş.Umarım öyle olur.Aracım yanlız sadece bir kere doğuşa gitmiş en büyük sıkıntı bu.

geçmiş olsun
    bir dsg zede daha
    keşke forum daha önce okuyabilse idiniz
    VW nin deneme ve iyileştirme yapmadan saldım çayıra sunup biz Türk kullanıcılarına geliştirttiği DSG felaketinden daha önceden haberiniz olurdu
  • Güzel açıklamanız için teşekkürler.

Bende Passat B7 1.6 TDI Comf. kullanıcısıyım.

İlk 10500 km yakıt ortalamam 6.41Lt./100km 0.271 krş. (Ölçümü yol bilg. ile değil, Road trip programı ile %100 doğru olarak yapıyorum.)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cinman

quote:

Merhabalar bende geçen hafta 2010 model 1,4 tsi comfortline dsg şanzumanlı bir araç satın aldım.Araçın kaportasına baktırdık birde deneme sürüşü yaptım.Araç 93 bin km de.Araç ısındıktan sonra titreme ve D1 den D2 ye geçişlerde titreme mevcut.Bende yarın doğuş otoyo götürücem.Forumdan okuduğum kadarıyla araçın garantisi bitse dahi doğuş oto garantiden değişiyormuş.Umarım öyle olur.Aracım yanlız sadece bir kere doğuşa gitmiş en büyük sıkıntı bu.

geçmiş olsun
    bir dsg zede daha
    VW nin deneme ve iyileştirme yapmadan saldım çayıra sunup biz Türk kullanıcılarına geliştirttiği DSG felaketinden daha önceden haberiniz olurdu

Selam,

Sizde 1.8 Avensis vardı diye hatırlıyorum.

Aracın yakıt ortalaması nasıl acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: Fantastic Light

quote:

Orijinalden alıntı: cinman

quote:

geçmiş olsun
    bir dsg zede daha

Selam,

Sizde 1.8 Avensis vardı diye hatırlıyorum.

Aracın yakıt ortalaması nasıl acaba?

avensis 80 km cruise kontrol ile düz otoban : 4.4
    90 km cruise kontol düz otoban : 5.2
    120 km cruise kontrol düz otoban : 6.0
    160 km cruise kontol düz otoban : 7.0
    120 km karşık otoban : 7.2
    sadece şehir içi en fazla 30 km hız.3 trafik ışığı 4 km lik mesafe kış en fazla yakıt : 12.2
    sadece şehir içi en fazla 45 km dur kalklı yaz ayı en fazla : 9.9
    %30 şehir içi %70 otoban karışık : 8.8
    %60 şehir içi (istanbul %30 u ana arterlerde çok sıkışık olmayan trafik + %40 otoban : 9.1
    hiç dikkat etmeden ortalama : 8.8

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.