< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Volkswagen T-Roc henüz 350 km de fren sesi (3. sayfa)
-
-
Frene yapacak birşey yok. Pahalı arabalar oralarından ses gelmediği için pahalı. Zamanla kullanım alışkanlıklarınıza göre frenin sesi azalacaktır kanaatindeyim.
Keçe için kayıt açtırıp servisin bilmesini sağlayın. Değişim dediğim gibi sıkıntılı ama ilerde elektrik - elektronik aksamında veya klima tertibatında çıkacak bir arızada siz bunu kurcalatmışsınız diyebilirler. O yüzden fotoğraflar ile tutanağını tutturup kayıtlara girmesini sağlayın ve bir nüshasınıda siz alın. (Üretim kusuru olarak.)
Boruya yapacak hiçbirşey yok. Bazı arkadaşlar sarın falan demiş. Termodinamik maalesef vardan yok yokdan var edemezsin. Siz onu birşeyle sararsanız o ısı gereksiz yerlerde birikir aracınıza zarar verir. (Bu şekilde ısısını araç içi atmosferine salıyor, sarıp yalıtırsanız veya ayna kapak gibi birşeyle ısıyı yansıtırsanız daha kötü sonuçları olacaktır.)
Aracınızla mutlu olmaya çalışın. Olmuyorsa da satın gitsin.
-
Aynı sıcaklık sorunu i20 de var. İç sirkülasyon açıkken havalandırma kanallarından hafif temiz hava gelir ya, akıllı mühendisler bu hava kanallarını öyle bir yerden geçirmişlerki motorun tüm sıcaklığı bu kanallardan geliyor. 4 yıldır devamlı iç sürkülasyonu kapatırım temiz hava üflemesin diye.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: think of ideaFrene yapacak birşey yok. Pahalı arabalar oralarından ses gelmediği için pahalı. Zamanla kullanım alışkanlıklarınıza göre frenin sesi azalacaktır kanaatindeyim.
Keçe için kayıt açtırıp servisin bilmesini sağlayın. Değişim dediğim gibi sıkıntılı ama ilerde elektrik - elektronik aksamında veya klima tertibatında çıkacak bir arızada siz bunu kurcalatmışsınız diyebilirler. O yüzden fotoğraflar ile tutanağını tutturup kayıtlara girmesini sağlayın ve bir nüshasınıda siz alın. (Üretim kusuru olarak.)
Boruya yapacak hiçbirşey yok. Bazı arkadaşlar sarın falan demiş. Termodinamik maalesef vardan yok yokdan var edemezsin. Siz onu birşeyle sararsanız o ısı gereksiz yerlerde birikir aracınıza zarar verir. (Bu şekilde ısısını araç içi atmosferine salıyor, sarıp yalıtırsanız veya ayna kapak gibi birşeyle ısıyı yansıtırsanız daha kötü sonuçları olacaktır.)
Aracınızla mutlu olmaya çalışın. Olmuyorsa da satın gitsin.
Bugün aynı servise tekrar götürdüm, bu sefer sorumlu kişi baktı. İlk defa 19 mayısta çalışıyorlarmış, yoğunluktan. Zaman kısıtlıydı biraz.
Test etti, duydu sesi. Ses bugün kulak tırmalayıcı oldu. Video kaydı yapın bunu dedi.
Keçe için ise şaşırdı, söküp fotoğraflamamız gerekiyor dedi, sökmeden olmazmış. Ürertim kaynaklı dedi.
Sese yapılacak bişey yok derken, yüklesem buraya şaşırırsınız, öyle kulak tırmalıyor. Kesinlikle normal değil.
Aldığınız bayi daha hızlı çözebilir, olmadı gelin tekrar kayıt açıp bakalım dedi.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: ugarbYani ilerde bu keçe başıma iş çıkarırmı bilmiyorum, mesela aracı satarken?
Anlattıklarınız mantıklı geldi, keçe üzerinden sıkarken vidayı, muhtemel keçeyi alıp yırttı anahtar.
Yani ne önerirsiniz bana? Balata için, keçe için? boru için?
Yarın başka servise gitmeyi düşünüyorum?
Burdaki arkadaşlar da kusura bakmasın, anlamıyorum bu işlerden, başınızı ağrıtıyorum.
Alıntıları GösterKeçe’ye hiç ellemeyin. Balat’a sesi bir süre sonra gitmezse servise gösterirsiniz.
-
Bu arada evin orda tesadüfen aynı araçtan görüp, fotoğraf çekebilirmiyim dedim, buyrun resim aşağıda😞
Bu arada kendi aracında fren ötme sesi falan hiç olmamış, gösterdim videoyu çok şaşırdı. Peşini bırakmayın dedi.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Servis randevu verdi, ya balatayı taşlayacaklarmış yada değiştireceklermiş. "Düzelmez mi kendi kendi ne?" Diye sordum, yok dediler. Keçe de üretim hatasıymış, sökmemiz lazım dediler.
quote:
Orijinalden alıntı: ugarb
Servis randevu verdi, ya balatayı taşlayacaklarmış yada değiştireceklermiş. "Düzelmez mi kendi kendi ne?" Diye sordum, yok dediler. Keçe de üretim hatasıymış, sökmemiz lazım dediler.Sıfır aeacta neler çektiniz yahu bi DSG el atarsa o zaman sıkıntı kaç paraya almistiniz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defiant82 -- 21 Mayıs 2021; 20:39:50 >
quote:
Orijinalden alıntı: defiant82Sıfır aeacta neler çektiniz yahu bi DSG el atarsa o zaman sıkıntı kaç paraya almistiniz
Alıntıları GösterŞans, ne diyeyim... 325
Yahu bunlar balatayı değişti (öyle dediler), hala aynı ses azalmış olarak devam ediyor. Yahu 1000 km bile olmadı araç! Başlıycam balatasına da frenine de!
Kimse yazmamis sasirdim. Avrupada kanser riskinden oturu artik asbest kullanimi durduruldu. Asbestsiz balatalar da maalesef daha kalitesiz. Ses yapiyor, daha erken bitiyor, daha cabuk isiniyor. Yeni nesil araclarda durum bu. Artik araclar daha sessiz oldugu icin sagdan soldan gelen sesleri daha cok duyar olduk :) Eski aracim seat leonu da bu sebepten oturu goturmustum servise. Su anki aracim toyota bundan da ses geliyor, fazla takilmayin
Sat kurtul.Ne çektin bu troctan
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defiant82 -- 6 Haziran 2021; 9:8:23 >
Benim 4.5 yıl önce aldığım a4de hemen ilk günlerden itibaren çok bariz fren sesi geliyor özellikle düşük hızda giderken fren yaptığımda. Bazen utanç verici bile olabiliyor millet diyordur arabaya bak çıkan ses 90 model şahinde yok diyordur…
Servis sıkıntı yok dedi ve araç neredeyse 58 bin km oldu. Ses bazen kayboluyor ama genelde var.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Ula sizin arabalar hep mi bozuk cikiyor ya 😂 su forumda araci sikintisiz adam yok resmen komedi
Hocam benim Superb'im de burası bi parçayla kapalı boruyu göremiyorum. Ama şu zamana kadar bütün kullandığım araçlar havalandırma sıcak konumundaysa kapalı olsa dahi sıcaklık veriyordu. Tabi sizin araç b segmenti olduğundan dolayı biryerlerden kısılmıştır illa ki maliyet düşsün diye hâla o sıcaklik geliyorsa bence bi kapak isteyin oraya. Fren sesi balata değiştiği halde geçmemiş benim arabadan da fren yaptiğım zaman ıslık sesi geliyor diskler+balataları değiştirdim şuan sadece otobandan şehir içine girdiğimde yavaşlarken geliyor oda otobanda pek fren yapılmadığından dolayı tozlar balatayla disk arasına girip ses yapıyor. Onu sildikten sonra ses kalmıyor bence sizde pek takılmayın ama araç sıfır olduğu için ister istemez takılıyorsunuz. Umarım çözüm bulursunuz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deliyürek54 -- 6 Haziran 2021; 10:50:47 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ben tamamen farklı bir araçta balata değiştirdiğimde ilk bir kaç yüz km cıyak cıyak ötmüştü balatalar. Bu marka balatayla (ferodo) tecrübeli bir kaç kişiye sordum ilk bin km öter sonra susar dendi. Hakikaten öyle oldu, ilk bin km kuş cıvıldar gibi gezdim ama sonra kesildi, üzerinden 30 bin km geçti bir daha öttüklerini hiç duymadım.
Sizde de böyle bir durum olabilir, yeni balataların alışma süreci uzun olabilir üreticisine bağlı olarak. Bence biraz daha fazla yol yapın, en azından 1500 km'ye falan gelin hala devam ediyorsa tekrar üzerine gidin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacker -- 6 Haziran 2021; 18:26:0 > -
quote:
Orijinalden alıntı: defiant82Sat kurtul.Ne çektin bu troctan
quote:
Orijinalden alıntı: defiant82Sıfır aeacta neler çektiniz yahu bi DSG el atarsa o zaman sıkıntı kaç paraya almistiniz
Alıntıları GösterYemin ediyorum gına geldi sizin gibi veletler den .
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-EFAE9B29CYemin ediyorum gına geldi sizin gibi veletler den .
Alıntıları GösterHadsiz sen kimsin de tanımadan böyle konusuyon terbiyesiz
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X